12.03.06, 11:09
Witam Szanownych Dyskutantów! Czy miał ktoś doczynienia z uczuciem, jakby
druga osoba "transmitowała" na was swoją złość, zazdrość itp? Wydaje mi się,
że jest to niegroźne w kontaktach chwilowych, np. na przytstanku. Gorzej, gdy
musimy dzielić dach z kimś takim, np. teściową (w moim przypadku babcią). Jak
się przed tym zjawiskiem uchronić?Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • marlena.skrabulska Re: Złe Oko 12.03.06, 11:25
      Prosze nabyć któryś z tych talizmanów : Oko Horusa, Krzyż z Caravaca, Vajra lub
      heksagram. Powinny pomóc i otoczyć ochroną.
      • angest Re: Złe Oko 12.03.06, 11:48
        jesli chodzi o ta agresje energetyczna wystarczy nawet minimalna ilosc
        czerwieni. Jesli natomiast jest ktos pod wplywem wapira energetycznego, to
        noszenie czerwieni , jak niektorzy sugeruja, tylko go oslabi. Wtedy jedyna
        pomoca jest biel.

Co do zlego oka to polecam krzyz atlantow.

Na stronie reiki-usui.pl jest artykul o agresji energetycznej i ochronie
        przed nia.
    • saskia81 Re: Złe Oko 30.03.06, 20:38
      Najprostszą metoda na przeciwdziałanie temu jest zawiązanie na przegubie lewej
      ręki czerwonej nitki,koniecznie na 7 supełków;)wiecej na ten temat znajdziesz w
      książeczce "Czerwona Nitka".
    • gayga1 Re: Złe Oko 30.03.06, 23:14
      W momencie ,gdy jestesmy tego świadomi ,wiemy ,że ta osoba jest taka -
      najlepszym sposobem jest wypełnianie tej osoby miłością i światłem.Polega to na
      wypowiadaniu tych słów "wypełniam cię miłością i światłem "powtarzając tą
      formułkę dośc często.....Samemu jest również dobrze wejść poprzez medytację w
      kokon bądz jajko cokolwiek co będzie tworzyło dla nas ochronę.To naprawdę
      działa ,stosuję to w najbliższej rodzinie i bardzo często:)
      Jest to najprostszy i najbardziej skuteczny środek ,chociaż moga istnieć
      podobne.....w żadne gotowe "produkty" nie wierzę gdyż najlepszą ochronę
      stanowimy my-sami.
      Pozdrawiam:)
      • angest Re: Złe Oko 31.03.06, 01:56
        Taka forma ochrony jest bardzo dobra, ale...nie kazdy ja zastosuje. Druga
        sprawa, mentalna ochrona potrafi szybko zaniknac (chyba ze powiedzmy jestes
        Mistrzem Reiki i odpowiednim kluczem zapiszesz ja).

Kolejna rzecz..."gotowe" produkty sa rowniez bardzo pomocne. Szczegolnie krzyz
        atlantow. Jego sila jest ogromna i jesli podeprze sie ja odpowiednia afirmacja,
        medytacja lub wizualizacja, efekt jest o niebo silniejszy.
        • marlena.skrabulska Re: Złe Oko 31.03.06, 08:03
          Ja tylko dodam, ze pierścień Atlantów także stanowi doskonałą ochronę. Zarówno
          krzyz jak i pierścień powinno się nosić w dopowiedni sposób. Pierścień powinien
          byc zwrócony magnetycznie dodatnia stroną do nasady palca, krzyż również
          dodatnią strona do ciała.. Jego górna część promieniuje kolorem zieleni
          dodatniej, dolna ujemnej. Niewłaściwie założony moze spowodować jakieś małe
          dolegliwosci typu ból głowy, czy osłabienie. Ma rzeczywiście niezwykle silne
          działanie. Nie powinno jednak nosic się go caly czas. Na noc lepiej zdjąc,
          podobnie jak pierścień.
          Warto po zakupie oprócz oczyszczenia go poprosic kogoś, by określił polaryzację.
          • angest Re: Złe Oko 31.03.06, 08:58
            "Forma krzyża atlantów jest bardzo podobna do egipskiego symbolu Ankh. Krzyż
            Ankh emituje zielenią ujemną u dołu. Jest to energia bardzo niekorzystna dla
            ludzkiego biopola, natomiast promieniowanie krzyża wygląda następująco:

- prawa dolna odnoga: zieleń dodatnia
            - lewa dolna odnoga: biały
            - prawe poprzeczne ramię: czerwony
            - lewe poprzeczne ramie: fioletowy

Emitowanie kolorów nie zmienia się nawet po odwróceniu krzyża o 180 stopni."

Marleno....to krzyz Ankh promieniuje zielenia ujemna...Atlantow ma
            promieniowanie jak powyzej.
            • kizia82 Re: Złe Oko 31.03.06, 10:51
              Krzyża Ankh w ogóle nie powinno się nosić na szyi. To wymysł producentów
              biżuterii ezoterycznej. Służy on do noszenia jedynie W DŁONI.
              Jest doskonalym odpromiennikiem radiestezyjnym, majac duży egzemplarz
              gdy trzymasz go za to "ucho" wspaniale ściąga z człowieka wszelkie negatywne
              energie, w tym właśnie zapromieniowanie zielenią ujemną, i oddaje ją właśnie
              przez tę "nóżkę". Oczywiście trzeba ją kierować w stronę ziemi podczas
              takiej operacji. Na ŻADNYCH egipskich malowidlach nikt krzyża ankh NIE NOSI na
              szyi.
              • angest Re: Złe Oko 31.03.06, 11:02
                Nikt nie nosi na malowidlach, bo tego krzyza nie kazdy mogl uzywac. Jedynie
                kaplani. To byl pomost laczacy swiat ludzki z swiatem duchowym.

Nie polecam odenergetyzowanie sie za pomoca tego krzyza...DO tego trzeba miec
                wiedze. Podobnie jak wahadlo ozyrysa. Promieniuje zielenia ujemna, a jest
                skuteczne w leczeniu chorob. Trzeba po prostu umiec je uzywac.
                • kizia82 Re: Złe Oko 31.03.06, 11:10
                  Ozyrys, a nie ozyrysa ;)
                  • angest Re: Złe Oko 31.03.06, 11:33
                    hahaha....racja :-)
                    • edo8 Re: Złe Oko 31.03.06, 11:59
                      Czytam tę wymianę informacji między agnest i kizia82 i widzę że wiedzą znacznie
                      więcej od eksperta który owszem wie że dzwoni ale nie wie gdzie.
                      • malcoma Re: Złe Oko 31.03.06, 12:39
                        Uwaznie sledze wymiane informacji jakie ostatnio sie tu czyni, do teraz cicho,
                        ale w koncu sie wypowiem! (czuje na samym wstepie atak jaki zaraz nastapi, ale
                        nie przejmuje sie tym)
                        Widze Edo ze znowu szukasz zwady i zaczepiasz w sposob dosc niekulturalny (nie
                        nazwe tego doslownie) mam propozycje...
                        Zalozcie wlasne forum: Oszczerstwa i pomowienia,zaczepki,podwazanie czyis
                        opinii, poddawanie w watpliwosc czyis rad i cokolwiek innego na co masz tylko
                        ochote - mysle ze bedzie w sam raz, poniewaz jak stwierdziliscie jest to tani
                        wykup (co to jest te paredziescia zlotych miesiecznie), wiec coz za problem
                        otworzyc sobie wlasne i czynic na nim dobro, doradzac w pelni profesjonalnie i
                        bez sciemy - no bo z tego co widze to tu same zle rzeczy sie wypisuje, sami
                        zranieni ludzie - wg Waszych wczesniejszych opini (tylko cholera caly czas tu
                        sa, wiec czegos tu nie rozumiem).
                        A moze po prostu chcecie nas scignac na jakies nieznane nam jeszcze forum
                        wymiany mysli i opini ktorego nazwe zaraz ukazecie - mysle ze Ci ktorzy wierza
                        w prawdziwe intencje i chec pomocy zostana tu, po tym co wypisujecie ja
                        mialabym obawy zeby zasiegnac Waszej rady
                        Szczerze na tym forum jestem i czytam od wielu miesiecy
                        Kazdy ma prawo sie pomylic, nikt nie jest duchem wszechwiedzacym, kazdy z nas
                        swa wiedze poszerza przez cale zycie, kazdy rowniez doradza na swoj sprawdzony
                        sposob, jezeli na forum znajdzie sie kilka mysli i to z roznych stron, zawsze
                        ma sie klika drog ktorymi mozna pojsc, każdy odczuwa chec niesienia pomocy ale
                        tez każdy z nas może to robic roznie.

Edo – a może Ty potrafisz nam profesjonalnie odpowiedziec na to pytanie w tym
                        poscie, może wiesz cos czego inni eksperci tutaj nie wiedza , bardzo mnie to
                        ciekawi, bo na razie tylko widac jak biegasz po kolejnych postach i wyciągasz
                        urywki rozmow
                        Nieładnie, no ale coz to nie mój problem

Pozdrawiam
                        • edo8 Re: Złe Oko 31.03.06, 12:59
                          Witam Pani Marleno!! Jesteś na forum od kilku miesięcy i ani jednego wpisu ?
                          Ale za to pierwszy i z wielkim zaagażowaniem w obronie eksperta. Stwierdziłam
                          fakty informacje eksperta były błędne co udowodnili agnest i kizia82. Czy
                          administracja sprawdz IP wpisujących się ?
                          • malcoma Re: Złe Oko 31.03.06, 13:12
                            Moze sprawdzic bez problemu, nie nazywam sie Marlena, ale Dagmara -
                            wystarczy!!!???
                            Gwoli scislosci, to ze czytam nie oznacza ze musze sie wypowiadac,ale chyba
                            zaczne moze pora na to.
                            Nie staje w obronie ani jednych ani drugich, wiec nie rozumiem skad ta pewnosc
                            z Twojej strony, po prostu dla mnie te dyskusje sa niesmaczne - kazdego z Was
                            zjadaja nerwy (Ciebie, Kizie, Agnest, Marlene i wielu innych), ale rozumiem
                            nikt nie lubi byc nagabywany czy oskarzany, ja rowniez wiec mysle ze podobnie
                            bym reagowala. Kazdy tutaj broni swojego imienia i chwala wszystkim za to.
                            Tu nie chodzi chyba o to zeby wzajemnie poddawac w watpliwosc rady jednych i
                            drugich, jezeli Ktos sie nie zgadza bardzo dobrze jak wypowie, zawsze kilka rad
                            i wskazowek pokazuje dobra droge.
                            Mnie uczono, ze jak nie zgadzam sie z czyims zdaniem to mowie o tym wprost ale
                            grzecznie np. sorki stary ale nie zgadzam sie z Twoja opinia, moim
                            zdaniem ....itd - no ale kazdy wychowany jest inaczej
                            Pozdrawiam
                            Jezeli stwierdzilas fakty, bede wdzieczna za pelna odpowiedz z Twojej strony na
                            post. Ja tez czekam na dobra odpowiedz, wiec moze Twoja podsumuje juz na 100%
                            wczesniejsze rozwazania
                          • po.prostu.ona Re: Złe Oko 01.04.06, 10:11
                            edo8 napisała:

> Witam Pani Marleno!! Jesteś na forum od kilku miesięcy i ani jednego wpisu ?
                            > Ale za to pierwszy i z wielkim zaagażowaniem w obronie eksperta. Stwierdziłam
                            > fakty informacje eksperta były błędne co udowodnili agnest i kizia82. Czy
                            > administracja sprawdz IP wpisujących się ?

Dopiero co sugerowała Pani, że Pani Marlena to ja... Litości... Naprawdę sądzi
                            Pani, że 3/4 forum to awatary P. Marleny?
                        • kizia82 Re: Złe Oko 31.03.06, 13:04
                          Malcoma. Skoro jesteś tutaj od paru miesięcy, to powinnaś wiedzieć, że z
                          trollami się nie dyskutuje. Po co zaczynasz kolejną wojnę na słowa w kolejnym
                          wątku, skoro dopiero co jeden wygasł? Naprawdę uważasz, że Twoja opinia coś tu
                          zmieni, stanie się "cud". Odpuść sobie.
                          Naucz się IGNOROWAĆ osoby, które Cię wkurzają. Tak będzie lepiej dla Ciebie i
                          dla forum.
                          • malcoma Re: Złe Oko 31.03.06, 13:36
                            Ja nie reaguje zloscia,akurat jest mi to obce.
                            Nie zaczynam zadnej wojny i swoja wypowiedzia nie mialam zadnego zamiaru nikogo
                            wkurzyc.
                            Masz racje moja opinia nie uczyni cudu, ale mialam na nia ochote i to uczynilam.
                            Chodze po wielu forach i czytam rozne opinie (od powaznych do mniej
                            waznych,czasem nawet smiesznych), nie wypowiadam sie, a daja mi duzo do
                            myslenia a czasem wiele wskazowek do zycia, ktore mozna lub nie wykorzystac.
                            Z tego co widze Ty tez zawitalas tu niedawno, a moze wczesniej tylko czytalas,
                            nie wiem ale tak moglo byc..? lub nie - pokazuje tu moj przypadek.
                            "Naucz sie IGNOROWAC osoby....." - jasne, ok, ja moge to zrobic ale dlaczego
                            wielu z Was ktorzy podjeli tutaj jakies rozgrywki nie czynia tego, tylko
                            jeszcze bardziej sie bombarduja wzajemnie i tu jest odpowiedz - kazdy
                            zaatakowany broni sie (na swoj sposob - grzecznie,milo,lub ostro,krzykliwie, to
                            zalezy od charakteru itp) - wiec nie dziwie sie Tobie, Edo, Marlenie, Agnest itd
                            A moze lekcja pokory nauczylaby Was/Nas pozytywnego nastawienia do swiata i
                            niesienia pomocy innym czego Wam zycze i sobie tez (czasem tez jak mi nerwy
                            puszczaja;)))
                            Podam jeszcze przyklad: Masz wlasne eksperckie forum, niewazne jakie nie o to
                            tu chodzi, wypowiadaja sie ludzie - rozni prawda?, bo nigdy nie wiadomo Kto
                            stoi za szklanym ekranem i klawiatura i nagle Ktos pod Twoim adresem rzuca
                            jakies dziwne wypowiedzi (rozne oszczerstwa, pretensje, wysylal jakies dziwne
                            linki itd - patrz post rozgorzalej dyskusji), jak reagujesz - mysle ze na
                            poczatku spokojnie, ale gdyby dyskusja rozwijala sie i caly czas czulabys sie
                            atakowana w koncu nerwy by Ci puscily, nie mow ze NIE, na pewno by tak sie
                            stalo, Nikt z nas nie lubi jak sie zle o nim mowi, ani Ja, ani Ty, ani wszyscy
                            ktorzy tu czy gdzie indziej sie wypowiadaja
                            Dla mnie dyskusja jest dojsciem zarowno do porozumienia jak i wyciagniecia
                            wnioskow przez wszystkie strony.
                            I chyba na tyle, ide sobie poczytac inne fora dla rozluznienia emocji.
                            Pozdrawiam
                            Dagmara

• angest Re: Złe Oko 31.03.06, 14:02
                        A gdzie jest napisanane ze wiem wiecej??

Prosze, nie piszcie takich tekstow bo niestety, nie sluza nikomu i nic nie
                        wnosza do danego watku. Tu jest wypowiedz na temat zabezpieczen przed "zlym
                        okiem" a nie dyskucja kto wie wiecej.
                        • hawruk Re: Złe Oko 31.03.06, 14:17
                          Witam Szanownych Ekspertów i Dyskutantów!
                          Proszę nie zapominać, że w tej branży jest sporo miejsca na improwizację,
                          ponieważ nie da się zawsze "zrobic czaru", jak to było przed wiekami.
                          Najberdziej znanymi amuletami przeciw "złemu oku" zgodnie z tradycją są czerwone
                          nici, amulety w formie ręki, oka, końskiej podkowy lub kombinacja elementów, jak
                          oko w dłoni, pdkowa i oczy. Jak widać, każdej odpowiedzi do mijego postu mozna
                          znaleźć ziarno prawdy.
    • gayga1 Re: Złe Oko 31.03.06, 21:46
      :) i najprosciej zamiast pracy ,tak jak sugerowałam w swoim poście ...to
      uwagi ,że one na długo nie pomagają......NIE zgadzam się z tym ,gdyż nie jestem
      żadnym reikowcem.... a pomimo to tak prostą formułę umię wypowiedzieć jak i
      również wypełnic kogoś miłośćia i światłem ,to nie jest nic
      skomplikowanego ....podobnie jak uśmiech do drugiej osoby powoduje
      odwzajemnienie go !!! ot cała filozofia a to naprawdę działa.Nakupowałam
      się różnych "cudownych " gadzetów i jak piszę coś to staram się radzić osobom
      nie zaznajomionym w temacie - w sposób uczciwy i sprawdzony.....
      Podobnie wygląda sprawa z otyłością ....dużo prościej radzić kupić cudowny
      środek /kasa ,kasa / niż wziązc się samemu w garść i popracować nad tym ...ale
      to po 1) za cięzko ,bo wymaga to od nas wysiłku
      2) co by się wyedy stało z tymi cudownyi środkami ,które tak chętnie są
      polecane....
      Bez wydawania zbędnie pieniedzy, można wiele rzeczy zrobić samemu - jesteśmy na
      podobieństwo Boga stworzeni ,tylko już nie pamietamy o tym , a człowiek może
      naprawdę wiele :)
      Pozdrawiam:)
      • angest Re: Złe Oko 01.04.06, 00:43
        W zupelnosci masz racje....ale nie jest to takie proste jak piszesz. Usmiechem
        to wiele nie zdzialasz.

Kazda mentalna ochrona puszcza...i to szybko.

Sa osoby ktore zakladaja mentalne odprominniki na zyly wodne....I
        dzialaja....cale 3 do 7 dni. A jak zalozysz odpowiedni odpromiennik igielkowy,
        to bedzie dzialal i dzialal i dzialal....Poniewaz pole zyl wodnych jest polem
        magnetycznym, a to co sie dzieje pod katem agresji energetycznej, jest energia
        mentalna. I to jest cala roznica.

Sfera mentalna nie jest dla kazdego rowna.
        Prawda jest, ze jesli niechcesz, to nic nie przyciagniesz. Byty czy zle uroki,
        trzeba zaprosic i wtedy przyjda. Czlowiek jest tylko czlowiek i popelnia bledy.
        Osoba ktora ma slaba psychike, nie wytworzy odpowiednio silnej ochrony. Usmiech
        nic tu nie da. Przeczytaj post o czarnej magii. Usmiechem, demonizmu nie pokonasz.

Piszesz, ze czlowiek moze naprawde wiele. Pewnie, ze moze, pod warunkiem ze
        rozumie. Rozumie co jest dobre a co zle. A to nie jest do konca taka prosta
        sprawa. Przyklady mozna mnozyc opierajac sie na bialej magii. To temat tak
        obszerny, ze nie bede go opisywal, jedynie w skrocie powiem, ze bardzo latwo sie
        przejechac na tzw. dobrych zakleciach. A przeciez ochrona mentalna to nic
        innego jak biala magia. Identycznie tworzy sie rytualy. Tylko ze nie zakladasz
        ochrony a wizualizujesz dany cel i dodatkowo wzmacniasz go.

Kwestia ochrony mentalnej moze byc bardzo bardzo silna, ale nie wielu jest co
        potrafia tak dobrze sie zabezpieczyc i to mentalnie. Osoby o slabej psychice i
        niskim stopniu wizualizacyjnym sobie nie poradza. Afirmowanie ochrony, jest
        tylko jednym z etapow ochrony mentalnej. Do tego trzeba duzo wiecej.
        • po.prostu.ona Re: Złe Oko 01.04.06, 10:23
          Ja powiem tak: osoba niedoświadczona w kwestiach ataku mentalnego będzie
          bezpieczniejsza z talizmanem, który wesprze ją energetycznie. Nie zawsze
          wystarczy "nie chcieć" by coś się nie przyplątało. Wiele ludowych baśni ukazuje
          sposoby, jakimi "diabeł" omotuje niewinną duszę. Te pozornie infantylne
          historie ukazują, jak "złe byty" zostają nieświadomie przyciągnięte i jak
          trzeba uważać, by nie zrobić czy nie powiedzieć czegoś w "złą godzinę".
          Oczywiście trochę przejaskrawiam temat, jednak uważam, że wypracowanie i
          utrzymanie ochrony wyłacznie mentalnej wymaga sporego doświadczenia.
    • anahella Re: Złe Oko 02.04.06, 22:25
      Mialam taki przypadek w pracy: jedna osoba byla do mnie bardzo zle nastawiona.
      Na rynku pracy bylo krucho, raczej trudno bylo o znalezienie nowej. Dochodzilo
      do tego, ze wstawalam z ostrymi bolami brzucha, a do pracy wloklam sie noga za
      noga, bo wiedzialam ze ta osoba tam bedzie.

Zaczelam tej osobie... dobrze zyczyc. Zyczylam jej by znalazla sobie swietnie
      platna prace, na wysokim stanowisku ale z daleka ode mnie.

Moje zyczenia sie spelnily, choc nie do konca. Tamta osoba walczyla o
      kierownicze stanowisko podcinajac nogi kazdemu, w tym ludziom nie pretendujacym
      do awansu (czyli m.in. mnie). Sytuacja w pracy zmienila sie na tyle, ze ja
      dostalam ciekawsza propozycje w bardzo fajnym zespole, a ona zostala
      przeniesiona do innej redakcji i jak sie okazalo... wymarzonego stanowiska nie
      dostala. Otrzymal je czlowiek z mniejszym doswiadczeniem i nizszymi
      kwalifikacjami.

Ot, przewrotnosc losu. Zyczcie dobrze swoim wrogom a tylko na tym zyskacie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka