Dodaj do ulubionych

rajstopy i barszcz czerwony

31.01.07, 21:54
Śniło mi się, że przebierałam rajstopy była ich niezliczona ilość,i
wszystkie mi nie pasowały
to samo z kilkoma swetrami, większość było w kolorze bordowym, ciemno
czerwonym, wszystkiego,
a zaraz potem zamykałam słoiki duże 2-3 litrowe z barszczem czerwonym
Obserwuj wątek
    • dynamitee Re: rajstopy i barszcz czerwony 01.02.07, 16:44
      pod jakim względem ci te rajstopy nie pasowały? kolor, za duże, za ciasne?

jeśli chodzi o ubranie, w snach może symbolizować:
      - sposób, w jaki pokazujesz się ludziom,
      - twój obraz odbierany przez innych ludzi, jak inni cię widzą, albo jak tobie
      się wydaje, że cię widzą,
      - społeczną rolę tobie "narzuconą" i wynikające z niej obowiązki i zadania,
      jaka powinnaś być według innych i według siebie.

przebieranie się w snach- przystosowywanie się do okoliczności, pozór, rola
      odgrywana przed innymi.

rajstop nie chcesz dobrać żadnych, bo żadne ci nie pasują (nie wiemy, z jakiego
      powodu). nie chcesz być może wchodzić w jakąś rolę tobie narzuconą przez innych
      albo przez samą siebie, uwiera ci jakiś twój wizerunek stworzony przez ciebie
      albo przez innych, nie podoba ci się, chcesz z tym zerwać (jaki rodzaj
      wizerunku, roli- o tym mówią rajstopy). być może chodzi po prostu o wizerunek,
      rolę kobiety (faceci raczej w rajstopach nie chodzą :), to część garderoby
      typowa dla kobiet).

ze swetrem podobnie. co ciekawe, pojawia się tu barwa czerwona, bordowa. nie
      pasują ci te swetry być może ze względu na barwę. czerwień- kolor obrazujący
      pasję, żywotność, dynamizm, energię życiową, dominację, nawiązujący do erotyki,
      seksu, namiętności.
      nie chcesz wybrać czerwonego swetra- być może nie chcesz być postrzegana jako:
      - dominująca, energiczna, erotyczna,
      - albo może jesteś typem energicznej, przedsiębiorczej kobiety (może na taką
      się kreujesz), od której wymaga się najwyższych standardów i ciebie to męczy,
      chcesz z tym zerwać,
      - albo być może jest to ściśle związane z twoją sferą seksualną- jesteś
      postrzegana jako pociągający obiekt erotyczny, albo tobie się wydaje, że jesteś
      tak postrzegana przez mężczyzn i chcesz z tym zerwać, męczy cię to.

interpretacji, jak widzisz, może być wiele.

co do barszczu: barszcz też jest czerwony, znowu pojawia się kolor czerwony.
      pokarm, gotowanie należy do symboli seksualnych. zupy (wg mojego sennika)
      symbolizują silne podniecenie seksualne, wręcz lubieżność. barszcz to zupa i do
      tego czerwona :) zamykasz go w słoiku. nie wiem, czy słoik można zaliczyć do
      naczyń kuchennych. w każdym razie naczynia kuchenne symbolizują narząd kobiecy.
      twoje słoiki są wielkie, 2-3- litrowe. może ty po prostu jesteś super namiętną
      kobietą :), a poprzez zamykanie barszczu w dużych słoikach symbolicznie
      próbujesz okiełznać swoją wielką namiętność i pasję seksualną :)

to tyle. pozdrawiam.
      • olka751 Re: rajstopy i barszcz czerwony 01.02.07, 20:57
        Części ubrania, przynajmniej w moich snach zwykle symbolizują pecha,
        niepowodzenie.
        Dlatego odrobinę jestem zadowolona,
        że wszystkie rajstopy mi nie pasowały, to samo ze swetrami.
        Nie pasowały mi nie pamiętam dlaczego coś w stylu za małe, za włochate .
        Swetry, nie wiem, nie pasowały mi i już.

Nie wiem co z tym barszczem i słoikami, i co z tym bordowym kolorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka