Dodaj do ulubionych

W sprawie kwartiry

06.05.14, 16:11
Pan Majmurek, krytyk KP, jak przystało na reprezentanta tej instytucji, która wie co dobre i siedzibę ma jak nie na Nowym Świecie to na Foksal, jest bardzo zainteresowany sytuacją mieszkaniową bohaterów filmowych.

W filmie Blue Jasmin zauważył :

"Poruszamy się przede wszystkim w obskurnych mieszkaniach amerykańskiej klasy pracującej, anonimowych uliczkach, tanich knajpkach. "

Natomiast w filmie Geograf przepił globus :

"wszyscy mieszkają w takich samych ciasnych mieszkaniach na podobnych do siebie blokowiskach"

W pierwszym przypadku bohaterka mieszkała w przestronnym ładnym domku, w drugim zaś mamy duże mieszkanie w bloku, większe niż przeciętne. Czy pan krytyk filmowy Majmurek swoje standardy mieszkalnictwa bierze z telenowel glamour?
Obserwuj wątek
    • bita_swinia Re: W sprawie kwartiry 06.05.14, 16:19
      https://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/audio/video/2013/8/15/1376564281820/Cate-Blanchett-in-Woody-A-014.jpg

tu jest próbka obskurnego mieszkania. jest trochę oberwana framuga.

www.youtube.com/watch?v=iVMeFbsqO5g
      od 20 sekundy do 40. bohaterka mówi dość deprecjonująco " hommy" bo przywykła do domów klasy wyższej. ale czy to wygląda na obskurne mieszkanie?
    • bita_swinia Re: W sprawie kwartiry 06.05.14, 16:33
      Kiedyś pisałem na szczurze, że obejrzałem Majora. To taka rosyjska smarzowszczyzna jeszcze bardziej hardcorowa. I chyba pisałem, że przydałaby się tu postać Big Lebowskiego. I taką postacią jest właśnie pan Geograf, który przepił globus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka