Dodaj do ulubionych

Prosto do celu

18.07.14, 08:31
Jedni puszczają samolot prosto do celu bo tak pewnie było taniej. Drudzy zestrzeliwują, bo tacy są skuteczni. 100 procentowa efektywność.

Co kryje się w mózgownicy Władymira trudno zgadnąć. Do chwili przejęcia Krymu bezbolesnego można powiedzieć : cel głupi ale rozegrane dobrze. A później? Po co on to wszystko robi? Irracjonalizm tego wskazuje na politykę wewnętrzną i chęć utrzymania władzy. Ale jak przegnie, pogrąży kraj coraz bardziej jakjuż to robi z tymi strzałami to wywoła rewolucję. Październikowa też dokonała się na wojnie na tyłach walk.
Obserwuj wątek
    • wolfbreslau Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:39
      a skąd pewność ,ze tych nieszczęsnych ludzi nie zabili ukraińcy.i obojetne wtedy będzie, czy zrobili to przez pomylke/w koncu samolot miał barwy rosyjskie na burcie/ ,lub z zemsty za zestrzelone wczesniej wlasne samoloty?
      Putin jaki jest każdy widzi...nic nowego o nim sie teraz nie dowiedziełam ,czego by nie było wiadomo juz 10 lat temu...jedyna różnica to taka ,ze ukraina jest blizej naszej granicy niz czeczenia, abchazja, lub inny teatr na tagance :-(...to moze i lepiej widac.
      zgineli ludzie...a gineli tam juz od dawna.
      dopiero jak zgineli turysci wrzask sie podniósł do nieba...
      relatywizm...i tyle
      • se_wpisze_posta Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:46
        Po pierwsze sami separatyści się przyznali. Przynajmniej tak podawały media o wpisach Streilkowa później zniakjących, który myślał, że zestrzelił transportowiec. Aczkolwiek co do faktów ja już nie wierzę i Polakom, wojna propagandowa trwa wszędzie. Po drugie separatyści nie mają wojsk lotniczych. Do kogo niby mieli strzelać?

Putin jaki jest każdy widzi...nic nowego o nim sie teraz nie dowiedziełam ,czeg
        > o by nie było wiadomo juz 10 lat temu...

Jest nowa jakość. Wcześniej był psychopatą odnoszącym jakieś drobne sukcesy na swoim podwórku. Teraz odnosi straty nie wiadomo po co i na co.
    • wolfbreslau Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:46
      Krym nigdy nie był celem ...to detal
      • se_wpisze_posta Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:47
        A co było celem? strzelenie sobie w stopę dla przyjemności?
        • wolfbreslau Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:52
          se_wpisze_posta napisał:

> A co było celem? strzelenie sobie w stopę dla przyjemności?

rownie dobrze mozna uznac ,ze celem hitlera kiedys, było opanowanie sytuacji pod radiostacja w Gliwicach :-)
          a ze se strzelili w stope potem?
          czy ja wiem...patrzac dzisiaj na niemcy i jak wyszli po wojnie na swej klęsce...daj mi bóg jak najwięcej takich przegranych :-)
          • wolfbreslau Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:54
            nie sądzę by Putina można okreslić jako psychopate i to wszystko wyjasnia...psychopata to zaden szczególny zarzut w swiecie polityki. kennedy tez byl psychopata, ale jakos rakiet na teren kuby nie wpuscil,
            putin robi to , co zawsze robili władcy rosji od iwana grożnego...czyli nihil novi .
            • se_wpisze_posta Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:59
              o boże.
          • se_wpisze_posta Re: Prosto do celu 18.07.14, 08:58
            i znów napinka, a później żenujący unikowy intelektualny bączek z godnościowym uśmieszkiem. zamiast prostej odpowiedzi.
            • wolfbreslau Re: Prosto do celu 18.07.14, 09:01
              se_wpisze_posta napisał:

> i znów napinka, a później żenujący unikowy intelektualny bączek z godnościowym
              > uśmieszkiem. zamiast prostej odpowiedzi.

no to jak z tymi Gliwicami?
              były, czy ich nie było
              bo nie kumam napinki.
              jak mawiali kiedys :gdzie rzym, gdzie krym
              no wiec mam tu przed soba analityka psychopolitycznoeko...ze złomowiska.
              hey
              • se_wpisze_posta Re: Prosto do celu 18.07.14, 09:04
                nie tylko tego nie kumasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka