Dodaj do ulubionych

Generation Kill

01.03.15, 23:16
Po pierwszym odcinku jestem trochę rozczarowany.

Słyszałem, że teraz jest jakaś moda na seriale amerykańskie, że to już nie jak disco polo. Żadnego w zasadzie nie widziałem z tej nowej fali. No i ten był taki głośny ileś lat temu a tu zbiór tylko głupawych tekstów.
Obserwuj wątek
    • pandoza Re: Generation Kill 01.03.15, 23:31
      Z drugiej strony wygląda ten film dość realistycznie, więc może się rozkręci.
    • pandoza Re: Generation Kill 02.03.15, 01:08
      Czytałem, że ten serial był bardzo drogi. Kosztował 120mln dolarów.

Drugi odcinek mi leci a tu już widzę żadnej akcji nie ma. Po prostu rekonstrukcja życia marines na wojnie w Iraku jako okazja do shit talking. Nie taniej było dokument zrobić?
      • pandoza Re: Generation Kill 02.03.15, 01:36
        Przy trzecim zaczyna się wreszcie coś rysować.
    • pandoza Re: Generation Kill 02.03.15, 22:42
      Właściwie to podoba mi się, że postawili na realizm. Można coś się dowiedzieć od środka jak taka wojna wygląda i co to za ludzie. Nie pokazują tylko ciągłych scen walki tylko los żołnierza całodniowy.
    • pandoza Re: Generation Kill 03.03.15, 14:16
      W filmie jest pokazane, że nawet taka wojna jak w Iraku, której praktycznie nie było, to znaczy nie było w czasie inwazji początkowej, to chaos i brak planowania. Więcej trzeba sobie moczć łapy w krwi przypadkowych cywili niż walki z wrogiem. Jedyne co gra na sto procent to nowoczesne lotnictwo. Więc jeśli tak jak na wojnie przytłaczającej ameryki z słabym wrogiem, jak musi być w Donbasie. Nie dziwota, że zestrzelili boeinga i to pewne nie największa tam pomyłka.
    • pandoza Re: Generation Kill 03.03.15, 19:17
      Oglądając ten serial i choćby taki film jak Helikopter z Ogniu zastanawia mnie dlaczego Amerykanie stawiają na te samochody niby opancerzone, ale przyznajmy ze nie przesadnie.

Czy wóz piechoty zwłaszcza na pierwszej linii to jakiś luksus?
      • pandoza Re: Generation Kill 04.03.15, 01:41
        Ostatnie odcinki trochę nudne. Ten film jest strasznie jednostajny. W zasadzie cały czas to samo się dzieje od pierwszego do ostatniego odcinka.

Ale końcowa scena ładna z meczem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka