Dodaj do ulubionych

Dziecko dr. Chazana

18.06.15, 01:04
Nawet nie zalinkuję bo brak mi odwagi. Trafiłam na film o dziecku które przyszło na świat w skutek odmowy aborcji przez sławnego dr. Chazana. To co zobaczyłam...
Ta istota przypominała człowieka jedynie dzięki temu że posiadała kończyny. Ponadto płakała. Ale jeszcze bardziej szokujące było to jak się personel szpitalny z tą istotą obchodził. STRASZNE. Prowokowanie płaczu poprzez sprawianie bólu, potrząsanie. W tle śmiechy.
Jaką traumę musi przeżywać kobieta która zostaje zmuszona do urodzenia tak nieszczęsnej istoty która i tak nie będzie żyć? Jaki jest cel dopuszczania do takich narodziń? Sama "matka natura" w swej łaskawości eliminuje wadliwe zarodki poprzez samoistne poronienia, żeby zaoszczędzić cierpień chociaż czasem się zapomina.
Ostatnio w tv konferencja, i ciemnogród - takie dzieci to się tylko przez to całe in vitro rodzą! A w tłumie w większości mężczyźni, ci którzy rodzić nie będą, albo ci którym, jeśli się urodzi ciężko chore dziecko, spakują manatki i powiedzą kobiecie że "już nie dają rady" bo są zbyt wrażliwy. W szkole u moich dzieci klasy integracyjne, niepełnosprawne dzieci i w większości matki tychże-samotne.

Kwestia aborcji powinna być kwestią sumienia kobiety, sprawą pomiędzy nią a jej Bogiem. W końcu przecież każdy sam za siebie będzie przed nim odpowiadał.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka