16.01.16, 18:05
Czyli pan Leonard Caprio zamierza tego Oskara wyczołgać... 10 minut się czołgał w wilku z wall street nie wiadomo po co, a teraz drugie tyle czołga się w Zjawie....cały czas z jedną miną groźnego gimbusa.
Obserwuj wątek
    • figralczyk Re: Zjawa 16.01.16, 18:09
      Połowa filmu i nie mam nadal zielonego pojęcia co skłoniło kogoś do jego nakręcenia.
      • figralczyk Re: Zjawa 16.01.16, 18:15
        No bogu dzięki prąd rzeki przyśpieszył tempo bo już zasypiałem.
        • figralczyk Re: Zjawa 16.01.16, 19:49
          Ale marna filmina. Pompują tego Di Caprio, a mogli dać równie dobrze Żebrowskiego i polskich dramaturgów.
          • figralczyk Re: Zjawa 16.01.16, 20:23
            Najbardziej przereklamowany, dęty, wyolbrzymiony w oczach krytyków film jaki widziałem.

Coś takiego ma wygrać z Mad Maxem, który jest filmem 21 wieku?
    • figralczyk Re: Zjawa 16.01.16, 22:44
      Ciekawi mnie jaka grupa zachłystuje się nieustannie aktorstwem Di Caprio i to chyba członkowie generacji IPOD. Każdy musi mieć takich idoli jakie koncerny im wskażą na danym etapie. Niektórym gra aktorska dodatkowo zdaje się mylić z charakteryzacją. Moim zdaniem di Caprio z wiekiem robi się coraz bardziej zmanierowany, a nie tworzący postać. A w tym filmie to mogli dać każdego aktora, żeby sobie pochodził po śniegu i wybałuszał gały i cierpiał jak rambo w trójce przy opatrywaniu ran.
      • figralczyk Re: Zjawa 16.01.16, 22:53
        Film nie miał żadnego pomysłu na siebie. Ani nie było w nim emocji kina akcji ani wizji czegokolwiek. Najciekawsza mogła być próba pokazania przygnębiającej wizji apokaliptycznej dzikiego zachodu na styku dwóch upadłych kultur, ale jakoś tylko gdzieś w kilku ujęciach to było.
      • figralczyk Re: Zjawa 16.01.16, 23:07
        Aktor który głównie pokazuje wkurzenie nie jest aktorem, tylko patologią naszych czasów. Dziś dużo osób ma albo kamienną twarz, albo jest wkurzonych. To narcystyczna osobowość naszych czasów.

Porównajmy to z gamą emocji, zachowań z dawnych filmów. Kino dziś ma coraz lepsze możliwości techniczne, tyle tylko, że nie ma co kręcić nimi. Ani opowieści ani aktorstwa żadnej subtelności obserwacji świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka