Dodaj do ulubionych

Dobre strony imigracji

28.09.17, 09:03
Moim zdaniem dobra strona jest "przymuszenie do wolnosci". Jednostkowej wolnosci .

O ile nie podoba mi sie multikulturalizm, tworzenie zderzenia dwoch narodow na jednej ziemi o dramatycznie innym zapleczu kulturowym, o tyle tez nie podzielam przekonania ze tubylcy ekonomicznie traca. 90 procent imigrantow z trzeciego swiata raczej poczuje slonna cene better laifu. Tylko najbardziej zwarte i gotowe kreatywne 10 procent zalapie sie na klase srednia.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Dobre strony imigracji 28.09.17, 09:07
      Na krotka mete budzi to nacjonalizm, swinke ktore dzieci musza przejsc. W biegu srednim odwrotnie liberalizm.

• 136ty Re: Dobre strony imigracji 28.09.17, 09:15
        Merkel powiedziala cos w tym stylu

Moze jak przyjada imigranci z Islamu, niemiecka mlodziez zacznie sie zastanawiac ,zeby wyjasnic ustalic granice ,czym sa obrazki w kosciolach, co one znacza.

Zawsze odrozniamy sie przez innego. I przez niego przystepujemy do ataku.

Paradoksalnie spoleczenstwa zachodnie sa spolecznie czesto bardziej ksenofobiczne niz europy wschodniej. Mniej nienawidza, ale dystans maja wiekszy. Klasowy.
        • 136ty Re: Dobre strony imigracji 28.09.17, 09:25
          Osobowosciowo bardziej mi sie podoba model skandynawski skrajnie zdystansowanej empatii. W tym sensie jestem calkowicie ksenofobiczny choc nie mam nienawisci do ludzi.

Mam zas wrazenie ze otacza mnie model szybkiego skracania dystansu, wodzia kielbaska buzi bziuzi polaczonego z psychopatia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka