Dodaj do ulubionych

repigmentacja włosów

14.08.06, 12:50
czy wiecie na czym taki zabieg polega?? mam bardzo rozjaśnione włosy, ich
bardzo jasna barwa jest efektem błędu fryzjera niestety, chciałabym
przyciemnić znacznie ten odcien blondu, czy użycie farby do włosów w
ciemniejszym odcieniu dałoby zadowalający efekt?? albo moze ta repigmentacja??
Obserwuj wątek
    • d.blue Re: repigmentacja włosów 14.08.06, 18:48
      jeśli dobrze rozumuję to repigmentacja ma za zadanie przywrócenie odbarwień
      czyli powrót do stanu poprzedniego... w twoim przypadku będzie to możliwe
      jedynie przez koloryzację; ja właśnie wróciłam od fryzjera po nieudanym
      farbowaniu tyle ze w drugą niż twoja stronę- miałam mieć włosy brązowe a wyszły
      czarne /prawdopodobnie pani tubki z farba sie pomyliły/; teraz mam piękne
      pasemka które rozświetliły moją czuprynę i jest ok;
      myślę, że powinnaś iść jeszcze raz do fryzjera- może innego lub tego samego z
      reklamacją i nie eksperymentuj raczej sama...
      • vilandraa Re: repigmentacja włosów 14.08.06, 23:22
        hehe, a ja właśnie dzisiaj byłam u tego samego fryzjera i zrobiłam sobie ciemne
        pasenka po całości włosów, które bardzo mi przyciemniły całą czuprynkę i od
        razu wyglądam i czuję się lepiej:>:>
        • d.blue Re: repigmentacja włosów 15.08.06, 00:38
          mała rzecz a jakże cieszy... pozdrawiam
          • vilandraa włosy przyciemniane 18.08.06, 15:06
            to niestety znowu ja powracam;/ mam następny problem, mam wrazenie , że moje
            doopiero co przyciemnione włosy już zaczynaja się rozjaśniać:((( po paru
            myciach - moze jestem przewrazliwiona, ale naprawde zmieniły kolor po zaledwie
            2 myciach;/;/ pomóżcie!co prawda fryzjerka mówiła, ze mogą się trochę zmyć, ale
            dlaczego tak szybko?? dziewczyny pomóżcie, poradźcie, jak można temu zaradzić??
            może pomocne byłyby jakieś płukanki do włosów, które utrzymywałyby tą
            przyciemnioną barwę?? a czy szampon do włosów farbowanych byłby wystarczającą
            ochroną?
            • d.blue Re: włosy przyciemniane 18.08.06, 18:49
              coż ci poradzić... farba nie powinna sie tak szybko zmywac chyba ze był to
              szampon koloryzujący... a co do płukanek to nie wiem
            • kleopatryx Re: włosy przyciemniane 18.08.06, 22:05
              Niestety tlenine włosy mają otwarte łuski, dlatego tak łatwo wypłukuje się z
              nich farba. Przerabiałam ten temat i problemy skończą się praktycznie dopiero
              wtedy, kiedy włosy odrosną. Na pocieszenie powiem ci, że mi bardzo pomogły
              szampony koloryzujące i zabieg henny, ale z ta henną czy jej zamiennikiem basmą
              byłabym ostrożna, to nie dla każdego.
              Saszetki palette to jedyne wyjście, bo nie każdego stać na bieganie raz w
              tygodniu na farbowanie pasemek, a u mnie praktycznie do tego się to sprowadzało.
              I tez efekt spłukania koloru był widoczny bardzo mocno już po drugim myciu.
              Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka