Dodaj do ulubionych

Lewica i bunt

15.12.21, 08:24
krytykapolityczna.pl/kraj/galopujacy-major-polacy-grzeczniutko-pojda-sie-szczepic/
Autor ma pojęcie grzeczności i niegrzeczności jak nastolatek. I odzwierciedla to w swoim rozumieniu lewicowego buntu. Bunt to walka o bezpieczeństwo społeczne. Nie kochasz mnie? To kurwa pokochaj mnie. I wymachiwanie piąstkami.

Rozróżnia się wolność negatywna czyli prawo do niezależności. I pozytywna czyli roszczenia do czegoś w świecie. Lista niegrzecznych buntów autora całkowicie są tym drugim. Czy bunt przeciwko szczepieniom obowiązkowym jest tym czy nie można się spierać. W każdym razie nie musi być.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Lewica i bunt 15.12.21, 08:30
      Elektorat antyszczepionkowy w jakiejś części jest rozczarowany "przymuszeniem do wolności" ale i też nieraz właśnie od tego zaczyna się wolność rzeczywista.

Natomiast jeśli się szczepi dotąd mimo że świadectwa chorób są niepokojace raczej nic na nim nie wymusisz. Wygra w sądzie.

Chłopcy z krytyki nieco wiotcy pójdą aresztować połowę społeczeństwa która traci swoje interesy w czasie pandemii? Jak się aresztuje połowę społeczeństwa?
      • dotera Re: Lewica i bunt 15.12.21, 08:33
        YouTube wyświetlał mi ostatnio tłumne protesty z różnych miast eu. A u nich zaszczepionych więcej i mniejsza podatność na tzw teorie spiskowe.
    • dotera Re: Lewica i bunt 15.12.21, 08:41
      Wy z KP nie macie za grosz instynktu samozachowawczego. Kiedyś was przestrzegałem. Nie blokujcie zaczątków marszu niepodległości bo obudzicie demona. A wy swoje i stworzyliście marsz który rozpoczął się od garstki panów od których odcinała się prawica a w chwili glorii miał 100 tysięcy ludzi

I teraz to samo. Przecież im nie chodzi o szczepienia. To tylko jeden z punktów, nieraz wrzucony czysto żeby złapać elektorat. Im chodzi żeby zdmuchnąć to co właśnie wy reprezentujecie sobą.

Mam dla was smutna wiadomość. Władzy się nie dziedziczy. Albo ja mają najsilniejsi albo ci co siedzą w więzieniach i z nich wyjda
      • dotera Re: Lewica i bunt 15.12.21, 09:06
        W życiu czy w polityce warto mieć odwagę do realizacji najbardziej opluwanych wartości które się wyznaje. Ale z chęcią dominacji nad kimś, byciem przeciw lepiej się zastanowić kilka razy. Karma wali okrutnie w bliższej lub dalszej perspektywie.
    • dotera Re: Lewica i bunt 15.12.21, 12:53
      Porównanie do zakazu palenia w knajpach jest komiczne. Do knajp w wielkim miescie to chodzi Pana elektorat w ramach którego zaszła zmiana z palenia modnego na niemodne. I chyba jest jasne kto jest trucicielem.

Natomiast kwestia truciciela przy szczepieniu jest tzw dialektyczna. Jest to i ingerowanie w najbardziej podstawowe prawo człowieka do swojego ciała. Nawet bez ogłoszenia stanu wyjatkowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka