Dodaj do ulubionych

Wejdę do bajki

06.12.23, 15:48
W bajkach losy bohaterów są ciężkie, ale mają swój sens i dobre zakończenie. Absurd małego realizmu na moją mierną skale mnie zameczył. A najważniejsza mają ładne ilustracje od początku bajki. Zwłaszcza o ten motyw mi chodzi . Widzieć ładniejsza stronę życia.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Wejdę do bajki 06.12.23, 15:55
      Czasem bywa się infantylnym, a czasem zdziadzienie , zwapnienie uważa za dorosłość. Dorosły powinien być dzieckiem który umie wziąć odpowiedzialność za dorosłe rzeczy. To jako dziecko umiałem skoncentrować się na czymś tak żeby ginął cały świat. Dziś to marzenie pracy jogi. Dzieci nawet wydają się mądrzejsze, i od nich bardziej trzeba się uczyć niż je czegoś uczyć. Widzę mądrość dzieci i durnienie ciut starszych podrostków niesamowite
      • dotera Re: Wejdę do bajki 06.12.23, 16:01
        Myślę że dzieci bardziej widzą świat jako jest. Dorośli nauczyli się go widzieć przez pranie mózgów jakiego doznali przyjmowaniem mnóstwa informacji, które nimi steruja
    • dotera Re: Wejdę do bajki 06.12.23, 18:58
      Wczoraj spojrzałem na siebie oczami innej osoby i dotarło do mnie bardziej obiektywne zrozumienie gdzie jestem Może nic odkrywczego , ale pokrywane systematycznie fantazjami ucieczkowymi. Tak więc więcej realizmu, ale realizmu magicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka