03.02.24, 08:06
Kolejnym atutem Shot Caller było to że mówiono tylko potrzebne zdania.

Nietzsche pod koniec pisał ponoć tylko aforyzmy . W dawnych czasach ćwiczenie się we właściwej mówię było sednem edukacji.wschod do tego nakłania. Zauważyłem po sobie że jak przestaje być gadatliwy tylko chce się streścić raptem robię się mądry i w dwóch słowach przekazuje więcej.

Myślę że zarządzanie mowa na przykład wedle wskazań buddyzmu jest drogą do stawania się kimś większym niz jest.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Mowa 03.02.24, 08:11
      Uważam że ta idea by mówić jest rakiem. Na terapiach o problemach, w cyrkach parlamentarnych, spakujemy w necie, gadające glowy robią coraz dłuższe filmy na YouTube. Mam podejrzenie spiskowe że to było specjalnie uruchomione po drugiej wojnie, żeby ludzkość się degradowala.
      • dotera Re: Mowa 03.02.24, 08:20
        Wczoraj usłyszałem myśl. nie powtórzę je dokładnie, może chodziło o coś innego. Ale zrozumiałem tak że rola diabła jest sprzedawać zło pod pozorem dzieła Bożego .. mam nieodparte wrażenie że nowoczesność to projekt manipulacji totalnej wedle której pod pozorem dobra sprzedaje się zło w każdej możliwej dziedzinie życia. . Dowodem są dla mnie totalitaryzmy oba i ich metody działania. W obu wybiła idea zmanipulowania ludzi żeby działali przeciwko swoim interesom i to specjalnego zmanipulowania cynicznego. Tyle że wcześniej i później robią podobne rzeczy.

Jesteśmy społeczeństwem lunatyków chorych spektakli kręconych przez manipulatorów. Władcy zachodu z kłamstwa zrobili sztukę wyższa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka