Dodaj do ulubionych

Uczenie sie

29.03.24, 15:08
Zastanowiła mnie dziś kwestia tego czy ten program z wizualizacjami z kanału Veritasium bardzo profesjonalnymi czasem czegoś nie odbiera nauce .

Kiedyś był taki film chyba oskarowy o chłopcu indyjskim, który wygrywa miliarderów całą wierzę zdobywając przypadkiem w ciągu swojego ciekawego życia .

W pewnych kwestiach która mnie interesuje zbieram wiedzę z porozrzucanych fragmencikow. Za leniwy jestem żeby wertować książki bo mam poczucie wodolejstwa , nieumiejętności przekazania wiedzy lub jej być może brak. Nawet jeśli jest formalnie rozłożona nic z niej dla mnie nie wynika. Bez życia to wszystko.

Zaś jak łącze ja z fragmencikow , połączonych z doświadczeniem własnym mam takie poczucie jakby duch chciał mnie uczyć i wskazywać drogę. Taka żywa wiedzą.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Uczenie sie 29.03.24, 15:13
      Teraz mam poczucie że są książki które nawet kiedyś czytałem i nic z nich nie wynikalo, teraz może chce nawet dokładnie je przestudiować.

Cywilizacja zarzygała nas makulatura wydrukowana , wręcz od niej odstreczajac. Chcąc przedstawić cały świat.

Jak słucham jogina mam wrażenie że specjalnie ukrywa wiele spraw i rzuca fragmenty żeby pobudzić ciekawość umysłu do szukania.
      • dotera Re: Uczenie sie 29.03.24, 15:16
        Żeby się uczyć trzeba czegoś chcieć i użyć umysłu. Wtedy znajdzie się nie tylko nauczyciel, ale i ktoś tam u góry wiedzę przybliży nawet bez niego nawet na sekretne tematy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka