dotera 03.02.25, 09:30 m.youtube.com/watch?v=4jniPAD2uoo Spodobała mi się prostota tej myśli. Zawsze to mówiłem że to podstawowa idea neoliberalizmu i globalizmu, ale tak ładnego ujęcia z drugiej strony nie uslyszalem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: Competition is for losers 03.02.25, 09:34 Ameryka jedyne w czym jest dobra to zorganizowana przemoc. A tak to ukradziona ziemią, ciągle nowa populacja bo swojej odnowić nie umieją i ciągła kradzież mózgów z innych krajów je kształcących. Problem tylko z tym że rząd chiński się upomni o swoich inżynierów. Dając im dostęp do tego co nie chcecie udostępnić dajecie to Chinom Odpowiedz Link
dotera Re: Competition is for losers 03.02.25, 09:49 To samo co dotyczy bazy ekonomicznej dotyczy też nadbudowy społecznej. Społeczeństwo otwarte jest dla przegranych. Dla wygranych zamknięte. Odpowiedz Link
dotera Re: Competition is for losers 03.02.25, 09:55 Chiny też mają sztuczną inteligencję . USA już im dało bany na chipy do telefonów i wyprodukowali swoje. Jakoś nie chce mi się wierzyć że odstają mocno na tym polu . Dobrze jednak że pokazana jest natura globalizmu. Wolny handel tak ale tylko wtedy gdy dotyczy handlu między zachodnia korporacja i najtańszym robotnikiem. W innych obszarach bariery ekonomiczne na dzień dobry. Gdy inne kraje zaś sobie stawiają granicę to USA zrobi kolorowa rewolucje , lub wprost wejdzie z armią . Odpowiedz Link
dotera Re: Competition is for losers 03.02.25, 11:02 Trump który sprzedał ludzkości wizerunek że kończy z globalizmem, przeszedł na old school imperializm i kolejnym państwom grozi podbojem. Jak to się mówi Trzeba wiele zmienić żeby pozostało po staremu Odpowiedz Link
dotera Re: Competition is for losers 03.02.25, 11:41 Podejrzewam zresztą że Chińczycy są po prostu lepsi. Miałem chińska komórkę. Jej program do poprawy błędów jezykowych był idealny. W innej komórce więcej program robi sam błędów niż powtarza . Bateria chińska trwała bardzo długo. Odpowiedz Link
dotera Re: Competition is for losers 04.02.25, 09:06 Tylko czy właśnie to że wierzą w monopole nie stanie się przyczyną ich upadku. W USA edukacja jest bardzo droga, zresztą jak leczenie. Później więc ich AI jest bardzo drogie. Podczas gdy Chiny wyedukowały masy i robią to samo za nieporównanie niższe pieniądze i lepiej. Odpowiedz Link
dotera Re: Competition is for losers 04.02.25, 09:34 Jestem ignorantem ale pytać mogę. Jeśli Chiny przewodzą w większości innowacji, wyprodukowały też chipy na które USA dało im bany , to skąd przekonanie że ukradli ai? Matematyka i informatyka to akurat coś ogólnie dostępnego i nie w niej drogi dla królów Odpowiedz Link
dotera Re: Competition is for losers 04.02.25, 11:22 Metoda władzy zachodu jest właśnie to że takich zdań można wygenerować w nieskończoność. Jest prawda tych którzy rządzą i kłamstwo dla rzadzonych. Dlatego z wiekiem zaczyna się rozumieć że trzeba czytać stare książki, a nie nowe. Bo w nich jeszcze jest prawda Odpowiedz Link