dotera 16.07.26, 03:12 Ładny film. Ma pierwowzór który może być nawet ciekawszy. Zapamiętałem ten rok ze w związku z ociepleniem, poruszanym w filmie. W centrum miasta zylem według rytmu natury. Czterech pór roku. Akurat tego roku nie było zimy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: Dom nad jeziorem 16.07.26, 03:23 Pomyslalem ze nie był to film o sparowaniu na pierwszej randce. Miałem na myśli sparing sportowy, ale mamy tu w słowie parę ludzi. Odpowiedz Link
dotera Re: Dom nad jeziorem 16.07.26, 03:24 SPrawdziłem etymologię. Niesamowita w kontekscie tego filmu. Etymologia angielskiego spar sięga XIII wieku i wywodzi się ze staroangielskiego słowa sparian lub starofrancuskiego esparre, które oznaczały „oszczędzać”, „powstrzymywać się” lub „trzymać z daleka”.W slangu brytyjskich i amerykańskich żeglarzy zaczęto używać określenia spar w odniesieniu do okrętowych masztów, rei i długich drągów (drzewce). Z czasem słowo to zyskało znaczenie „wymierzania ciosów na oślep” za pomocą takich drągów, co dało początek zwrotom oznaczającym utarczki słowne lub po prostu bójki. Odpowiedz Link
dotera Re: Dom nad jeziorem 16.07.26, 03:30 Nie oglądam od dawna filmów. Ciesze się ze się zbudziłem i go obejrzałem. Odpowiedz Link
dotera Re: Dom nad jeziorem 16.07.26, 19:18 dla pani to idealna sytuacja przesunięcia w czasie. Ona ma go na wyciągnięcie ręki, a on ma czekać i czekać Odpowiedz Link
dotera Re: Dom nad jeziorem 16.07.26, 19:22 znakiem epoki nie tylko jest kwestia ocieplenia rozpoczeta w tym roku ale także fakt ze dzieje się to dwa lata przed kryzysem 2008. Ich zycie nieustannie krązy wokół nieruchomości. Stare nieruchomości , nowe apartamentowce, kamienice. Sporo tego jak na panią lekarkę z szpitala publicznego Odpowiedz Link
dotera Re: Dom nad jeziorem 16.07.26, 19:27 jak na filmy amerykańskie patrzy się z perspektywy historycznej trudno nie mieć podejrzeń ze oni już dawno zaplanowali przyszłość. Wszytko wskazuje ze ten kryys był ręcznie sterowany. Wtedy się właśnie skapowali ze CHiny się przebudziły z wiekowej drzemki Odpowiedz Link
dotera Re: Dom nad jeziorem 16.07.26, 19:30 Lud stracił mieszkania, za to od tamtego czasu powstały największe majątki nieruchomości oligarchi. Szykują nowy feudalizm . Odpowiedz Link
dotera Re: Dom nad jeziorem 18.07.26, 00:44 www.youtube.com/watch?v=TXj0gJ7bnQk&t=3223s Wersja koreańska jest ładna także wizualnie. Przypomniał mi się film Castaway on the moon. Odpowiedz Link