kvakva Pogrzeb księdza 23.09.09, 22:25 Kogo to interesuje? Każdego to czeka i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Placówka IP: *.chello.pl 24.09.09, 00:23 Moja mała szkółka " Świętej Rodziny" jawi się niczym Placówka, tam na wzgórzu Hetmańskim. Jeden cios jaki na początku przyjęliśmy to ,że odszedł dyrektor Roman. I to w momencie kiedy szkoła osiągnęła najwyższy stopień ,jako najlepsza podstawówka w całym województwie. Teraz następny cios, odchodzi tragicznie Ks. Wojtek . To za dużo jak na te dzieci i wspaniałe grono pedagogiczne. Za dużo łez na początek. Trzeba wspomóc i wesprzeć nasze światełko na górze. dzielnie odprowadzam mojego wnuka do szkoły nieraz na zmianę . A ten mój wnuczek odwdzięcza mi się pierwszą piosenką której nauczył się w tej szkole "Przybyli ułani pod okienko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komu Re: Placówka IP: 217.98.13.* 24.09.09, 06:28 No rzeczywiście, w innej szkole by się tego wnusio nie nauczył. Pierwszy raz usłyszałam o ww księdzu, kiedy zginął. To chyba jednak nie był człowiek wybitnie znany, a pożegnanie niczym najwiekszego artysty. Ot cała "wyższość" kościoła nad przeciętnym śmiertelnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
xes_szcz Co to za temat do gazety? 24.09.09, 08:03 Bardzo dobre pytanie. Klepsydry powiesić w miejscu pracy, zamieszkania, tak żeby osoby zainteresowane i chętne mogły go pożegnać. Artykuł w gazecie? Komuś za ilość liter płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Pogrzeb księdza Wojtka 24.09.09, 07:11 czym sobie ten ksiądz Wojtek zasłuzył aby pogrzeb odbywał się z przemarszem przez ulice miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
xes_szcz Re: Pogrzeb księdza Wojtka 24.09.09, 07:59 W porządnej firmie pracował. Tam dyrekcja poukładana jest z samorządami. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Pogrzeb księdza Wojtka IP: *.chello.pl 24.09.09, 08:32 Niczym szczególnym. Kochał ludzi. Z wzajemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny uczeń ks. Re: Pogrzeb księdza Wojtka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:25 A to dlatego, że nie tylko był dobrym księdzem, był także oprocz tego wspanialym człowiekiem. Ciesze sie ze mialem zaszczyt poznac takiego człowieka. Niech spoczywa w pokoju wiecznym... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Pogrzeb księdza Wojtka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 19:02 Widocznie zasłużył- Ci co go znali wiedza a co nie znali już się nie dowiedzą ( niech żałują ) Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Pogrzeb księdza Wojtka 24.09.09, 19:20 dzięki Bogu,że zjeżdżając na lewy pas nikogo nie zabił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Pogrzeb księdza Wojtka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.09, 21:20 CZYM sobie zasluzyl? BO BYL PRAWYM CZLOWIEKIEM-CHRZESCIJANINEM, KAPLANEM ,KTORY BYL OTWARTY- CALYM SERCEM- DLA KAZDEGO Z NAS,JEGO USMIECH ,ZYCZLIWOSC,PRZYJAZN...- NA ZAWSZE POZOSTANIE W NASZEJ PAMIECI-TU GDZIE JEGO KORZENIE W SKRWILNIE....TYM SOBIE ZASLUZYL ... o wiecej sie nie pytaj bo zabraklo by tu miejsca na zaslugi NASZEGO KAPLANA, PRZYJACIELA,ZNAJOMEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus pogrzeb księdza Wojtka z powodu aniola smierci IP: *.dynamic.mnet-online.de 24.09.09, 07:11 teraz siem wielebnym nieboszczykom juz nic nie pomiesza w glowach z tymi aniolami ps a jak to z ta dama z wuppertalu urodzana w slubicach nad odra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: pogrzeb księdza Wojtka z powodu aniola smier IP: *.globalconnect.pl 24.09.09, 08:25 krew się mi gotuje jak czytam te posty. Ks. Wojtek był Dyrektorem Szkół Katolickich Archidiecezji Szczecińsko - Kamieńskiej, ale przede wszystkim wspaniałym człowiekiem i cudownym przyjacielem. Był Kimś dlatego na Jego pogrzeb przyszło mnóstwo ludzi, których nie mógł pomieścić nawet kościół i plac przed kościołem. To wielka tragedia dla wszystkich którzy Go znali, więc proszę się zastanowić zanim cokolwiek głupiego się tu napisze..lepiej nic nie pisać, niż komuś zrobić przykrość..['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pogrzeb księdza Wojtka IP: *.globalconnect.pl 24.09.09, 08:30 Przesyłam gratulacje dla autora artykułu, który popełnił fatalne błędy w treści. Po pierwsze ks. Wojtek zginął 16 września w środę, po drugie jak można pisać o ks. Wojtku, a dalej cytując słowa uczennicy "Pamiętam ten czwartek. Zadzwonił dzwonek, wyszliśmy z sal, ksiądz dyrektor miał już łzy w oczach. Powiedział, że zginął ksiądz ANDRZEJ. Szok." pisać o śmierci ks. Andrzeja??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladacznica Re: Pogrzeb księdza Wojtka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:22 do xxx: a ty umiesz czytać? a moze wzrok przydaloby sie zbadac,he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pogrzeb księdza Wojtka IP: *.globalconnect.pl 24.09.09, 11:57 Do ladacznicy: owszem porafię czytać. Artykuł jest od wczoraj, błędy poprawiono.. ale dzisiaj..jak pisałam tego posta nic jeszcze z tym nie zrobiono, hę! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pogrzeb księdza Wojtka 24.09.09, 15:04 tateti napisała: > Żegnaj "Księdzu" [*] ............... księciu, ksiąciu, tatku - za Kabaretem Moralnego Niepokoju Odpowiedz Link Zgłoś