Gość: acha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 19:55 To już jest poniedziałek?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fio Re: Jak grała Wielka Orkiestra Świątecznej pomocy IP: *.g-net.pl 11.01.04, 22:35 hm... chyba sie komus pomylilo :D albo faktycznie jest juz poniedzialek :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph Re: Jak grała Wielka Orkiestra Świątecznej pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 01:05 To jest artykuł, który ukaże się w jutrzejszej gazecie więc jest pisany jakby w poniedziałek i tyle...pierwszy raz to zauważyliście? zawsze tak jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanusZ31 Polska droga do absurdu: WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 02:12 ZNORMALNIEJMY, bo WOŚP to mimo wszystko absurd na skalę światową - nie tędy droga. Sam dałem na WOŚP sporą jak dla mnie kwotę: 5 x 20 zł. Ale twierdzę, że to zbieranie pieniędzy i kupowanie za nie coraz bardziej podstawowego sprzętu medycznego, tego sprzętu, który powinien być kupiony z budżetu Państwa, to na dłuższą metę droga do ugruntowania patologii, droga do nikąd. Idąc tą drogą, to może należy: w lutym zbierać na Hospicja, w marcu na Domy Dziecka, w kwietniu na Domy Spokojnej Starości, w maju na książki do bibliotek, w czerwcu na dożywianie dzieci z wiejskich szkół itd. itd. - miesięcy zabraknie. W końcu staniemy się Krajem gdzie jedni będą tysiącami organizować zbiórki, a drudzy będą tysiącami na wszystko dawać swoje złotówki. Wszystko będzie oświetlała i kolorowo transmitowała i to "za darmo" nasza Państwowa Telewizja - gdzie??: wszędzie - we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach. Burmistrzowie, Prezydenci, Wójtowie, Marszałkowie, dla uatrakcyjnienia tych zbiórek będą kąpać się w zimie w przeręblach, półnago włazić na drzewa, aktorzy będą w tramwajach grać swoje spektakle, stomatolodzy za darmo myć zęby, kanalarze z kanałów będą prosić o datki, muzycy będą grali w koszarach i więzieniach, byle tylko użebrać kolejne złotówki itd. itd., i to podobno aż do końca świata. A biorący udział w tych akcjach, ubrani w czapeczki z pomponami wrzeszczeć będą Siema!! Siema!! i drzeć się: mamy już 1 736 783 217,31 groszy i 5 646 783,12 centów. I wrzeszczeć: jajo kaczki zlicytowaliśmy już za 135,31 zł, a widelec którym jadł Wiśniewski za 333,21 zł itd. itd. ale to na razie…, na razie…., bo za chwilę UZBIERAMY JESZCZE: … ... .... .. bo do końca świata jeszcze daleko!!!! Polska ma być normalnym Krajem, a nie Krajem gdzie zwykłe strzykawki zacznie się w końcu kupować dzięki tego typu wielkim akcjom. Bo w końcu Polska stanie wielkim Krajem żebraków, Krajem żebrzących i Krajem gdzie obowiązkiem stanie się dawanie na tych żebraków jakimi sami się w końcu wszyscy staniemy. To nie jest normalne, takich nienormalnych Krajów nie ma na całym Świecie. Opanujmy się w końcu!! Znormalniejmy!! To jest chore!!! Tylko przestajemy w tym wrzasku i szaleństwie to widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydek Re: Polska droga do absurdu: WOŚP IP: 62.233.173.* 12.01.04, 08:17 podpisuję się pod tym też. Sytuacja jest absurdalan. Chociaż z drugiej strony - moze zamiast płacić podatki, z których teoretycznie ma to wszystko być opłacone, niech forsę zbierają fundacje i one utrzymują Domy Dziecka, spokojnej strości, szpitale itp. Myślę, że Polska stałaby się wtedy super państwem, ze swietnie zarządzanymi finansami. Czytałem, ze WOŚP na koszty zarządzania fundacją przeznacza raptem kilka procent całej kwoty. A jak to wygląda w budżecie państwowym ? 50% 60% czy ktoś wie i liczył to kiedyś? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Polska droga do absurdu: WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 10:21 Brawo! Nareszcie Ktoś prawdę napisał. Jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście tylko kalendarz rozpisać.... Państwo t tak już zbiera od nas na autostrady (w cenach za paliwo) a i tak majmy jeszcze za nie płacić korzystając z nich i to jeszcze ile... Premier wypowiada sie o etyce i moralności służby zdrowia A SAM KORZYSTA Z RZĄDOWYCH KLINIK.!!!Koszysta z rehabilitacji i sprzetu... Absurd nas zalewa-tylko dlaczego się na to zgadzamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Polska - smutny kraj smutnych ludzi IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.01.04, 11:27 To widać w waszych wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kozlowski Re: Jak grała Wielka Orkiestra Świątecznej pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 12:02 A ja jestem za ta akcja.Wczoraj dzieci kupowaly ciastka w mojej cukierni wlasnie za pieniazki z ze zbiorki ,nie wiem jak wyjmowaly z tych puszek monety ale maja jakis sposob.Moje obroty zwiekszyly sie o 150 %,niz w normalna niedziele.Dlatego jestem za,Jurek siema, robta co chceta, i kreciola. Tak trzymac,to donastepnego roku. Jan Kozlowski cukiernik z prawobrzeza. Odpowiedz Link Zgłoś