Dodaj do ulubionych

Nowa prezydencka limuzyna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 01:10
Kuźwa mać, na ścieżki dla rowerów żałują złamanego grosza, a za połowę
kosztów, wydanych w zeszłym roku na ten cel, fundują prezydencikowi auto...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ferek Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 01:38
      I juz wiadomo dlaczego w szczecinie nie bylo imprezy sylwestrowej. Za rok
      pewno bedziemy atakowani przez marsjan ktorych odkryje amerykanska sonda. A
      zaraz po nowym roku pan prezydent zmieni sobie samochodzik bo ten juz bedzie
      stary...
      • Gość: Lex Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: 212.14.0.* 14.01.04, 06:17
        Kompletny brak wyczucia politycznego JM."Obronca" glodnych dzieci winien do
        pracy jezdzic wlasnym autkiem,badz autobusem.Wladza i poczucie,ze kazdy moze mu
        skoczyc,oraz zwykla ludzka proznosc kazala blaznowi zakupic nowa zabawke.LUDZIE
        OBUDZCIE SIE!!!
    • Gość: a Gumowce i na pieszo IP: *.client.attbi.com 14.01.04, 01:39
      Ten prymitywny smierdziel spychajacy Szczecin w przepasc powinien chodzic na
      pieszo i widziec na wlasne oczy jak jego otepialy "nacjonalizm" zniszczyl to
      piekne miasto.
    • Gość: Wlodek Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.vf.shawcable.net 14.01.04, 02:54
      A wmawiaja nam ze Polska to biedny kraj o niesamowitym bezrobociu i klopotach z
      finansowaniem policji, sluzby zdrowia i paru innych takich dupereli.
      Zasluzony dla wladzy Jurczyk daje przyklady oszczedzania publicznych pieniedzy.
      Teraz powinien zaczac oszzedzac na nowa siedzibe dla Urzedu Prezydenckiego w
      Szcz.
      Wygospodarowac kolejne oszczednosci na sluzbowy samolot i jeszcze na pare
      takich...
      Za dlugoletnia poniewierke i pisanie donosow na kolego w dawnej "S"
      cos mu sie przeciz od zycia nalezy.
      I dla SHP to nie jemu funduja, on sobie funduje...
      Zupelnie nie rozumiem czemu chcesz Jasnie Pana Prezydenta miasta Szczecin na
      rower przesadzic.
      A co to on minister[byly] MON Onyszkiewicz z dawnej Unii WOlnosci zeby rowerem
      jezdzil?
      Nieludzki jestes.
      • Gość: SHP Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 03:11
        > dla SHP to nie jemu funduja, on sobie funduje...

whatever ;-)

> Zupelnie nie rozumiem czemu chcesz Jasnie Pana Prezydenta miasta Szczecin na
        > rower przesadzic.

Mam gdzieś, czym będzie jeździł (jeśli nie kosztuje to przeszło 100.000 ;-) Ja
        do jego limuzyny nie wsiądę, natomiast ze ścieżek skorzystałoby dużo więcej
        rowerzystów.

> Nieludzki jestes.

Wiem. Taki już ze mnie zchamiony egoista ;-D

POzdro
        Tomek
        • Gość: SHP Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 03:47
          Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać ;-)

(...)

DANE TECHNICZNE POJAZDU SKODA SUPERB 1,8:

Silnik (2,0 / 1,8 Turbo)
          Liczba cylindrów: 4 / 4
          Pojemność skokowa: 1984 / 1781
          Średnica cylindra/skok tłoka: 82,5x92,8 / 81x86,4
          Stopień sprężania: 10,3 / 9,3
          Moc maksymalna KM/obr. (kW): 115/5400 (85) / 150/5700 (110)
          Max. moment obrotowy (Nm/obr): 172/3500 / 210/1750

Osiągi (2,0 / 1,8 Turbo)
          V max (km/h): 197 / 216
          0 –100 km/h (sek.): 11,6 / 9,5

Spalanie (l/100km) (2,0 / 1,8 Turbo)
          - miejskie: 11,9 / 11,5
          - pozamiejskie: 6,4 / 6,5
          - łączone: 8,4 / 8,3

(...)

Licząc, że rocznie Marian przejedzie ok. 30.000km (stare Volvo miało 134.000km
          przebiegu w ciągu 4 lat), biorąc pod uwagę średnie zużycie paliwa na 100km: 10l
          (nie wiem, czy to będzie miejska jazda, czy tzw. wyjazdy służbowe, np. do
          Honolulu; poza tym, przy włączonej klimie samochód zdaje się więcej pali),
          biorąc pod uwagę obecną cenę paliwa, niech będzie 3.50PLN, wyjdzie 105.000 PLN
          rocznie. Dzięki biopaliwom samochód będzie się częściej psuł ;-), a więc
          wymagał częstszych napraw. Do tego dojdzie mycie autka (bo Marian sam chyba z
          wiaderkiem nie będzie latał) i jeszcze dużo innych, mniej lub bardziej
          znaczących szczegółów, o których teraz nie pamiętam. Nie zdziwię się wcale, gdy
          roczne wydatki na służbowe autko pana prezydenta przekroczą 200.000PLN. Coż to
          jest? ;-)

POzdro
          Tomek
          • Gość: SHP KOREKTA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 05:47
            Przeliczyłem się. Roczna cena paliwa do samochodu wyniesie dziesięć razy mniej,
            czyli 10500 PLN, a nie 105000 PLN, jak to napisałem wcześniej. No cóż,
            pomyliłem się... ;-/
            Co wcale nie oznacza, że jestem zadowolony z zakupu pana Mariana ;->

POzdro
            Tomek
            • Gość: stasiek Re: KOREKTA! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 18:34
              SHP, nie koryguj w dół, a utrzymanie "szofera pana prezydenta" ?
    • Gość: mirek kilka tysięcy osób głoduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 08:55
      panie Prezydencie, jest pan szują. Głosi pan pomoc dla głodujących a sam pan
      kupuje luksusową limuzynę. Jest to chamstwo najwyższego lotu. Był pan jest i
      będzie tylko małym krzyczącym o biedzie innych a jednocześnie żyjącym w
      luksusie magazynierem. A i ta funkcja pana przerosła. Niech pan wyjdzie do
      głodujących i powie im, że nie ma dla nich pieniędzy bo pan musi mieć
      reprezentacyjny samochód.
      • Gość: pedro zmiana pojazdu ?????? argumentacja IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.04, 09:07
        przepraszam ale nie rozumiem argumentacji prezydenta co do zmiany pojazdu.
        Na czym polega podrozenie kosztow eksploatacyjnych 4-letniego (b. solidnego
        zreszta) S70.????
        Raz w roku przeglad, wymiana oleju z filtrami i drobne naprawy poprzegladowe
        (jezeli jakies byly w ogole)
        dodatkowo wymiana paska rozrzadu po 100 tys. km i co dalej ??
        Paliwo trzeba wlewac tu i tam wiec takie same koszty.
        A moze nie starczylo pieniedzy na wymiane opon (zmienia sie w zaleznosci od
        stylu jazdy) po ok. 100- 120 tys. km.
        Tym samochodem mogl spokojnie jezdzic nastepne 4-y lata.
        Inne pytanie; jezeli chce oszczedzac dlaczego nie kupil diesla ?
        Czy moze zniana samochodu jest nagroda za zrywane kontrakty i poniesione z tego
        tytulu straty miasta.
        Niech mi to ktos wytlumaczy bo ja tego nie rozumie

Pozdrowienia
      • Gość: Zmęczony wciaz ten sam IP: 217.153.159.* 14.01.04, 20:01

Czy on się nie wstydzi brać pieniędzy za swoją "pracę " na rzecz miasta?
    • Gość: Phobos Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: 217.153.159.* 14.01.04, 09:15
      Och jaka wspaniała obłuda! Ciekawe czy pani rzecznik jest w stanie powiedzieć
      ile hektolitrów grochówki możnaby ugotować za takie pieniądze...

Mam jeszcze drobną sugestię - jeśli koszty utrzymania służbowego samochodu są
      dla prezytenta za wysokie to może się on zawsze przesiąść do komunikacji
      miejskiej. Oczyma wyobraźni już widze te nagłówki w gazetach: "Prezydent
      spóźnił się na sesję Rady Miasta bo nie zmieścił się do autobusu",
      albo "Prezydent potrącony przez samochód w czasie wysiadania z tramwaju".
      Zorientowani zrozumieją te aluzje... :)
      • Gość: mario Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 09:29
        jestem za tym by jezdzil tramwajami, niech da przyklad, czy jest wyjatkiem czy
        wyjatkowym smieciem, jakos o darmowe bilety walczyli to po jakiego im te
        bilety, kurde ludzie sami go wybraliscie, a moze wybory byly falszywe bo to nie
        sztuka, sam moglem kiedys to zrobic jakbym chcial tylko poco, np wyboty
        samorzadowe, druk kart do glosowania, jestem grafikiem, prowadze firme
        reklamowa, przygotowywalem wzor do druku, znaczy zostal on mi dostarczony, ja
        przygotowywalem klisze *pozytywy do druku, oczywiscie wsio przy komisji
        oczywiscie ktora sie nie znala, kazala mi skasowac pliki a po druku plyty
        offsetowe zostaly zniszczone, ale mi pozostal tzw plik postscriptowy z ktorego
        moglbym wykonac oryginalne plyty i druk i dodrukowac sobie kilka tysiaczkow
        kart. i moze jurczyk tak sobie zrobil bo to zadna sztuka. Jestem za tym by go
        wyniesli. Zreszta analizujecie wydatki na Paliwo, a co powiecie na wydatki zedu
        2000 zl na kolacje w restauracji rybnej chief, nic specjalnego ale jaka klasa
        wydac taka kase z pieniedzy podatnikow. I to nie jedno krotnie
      • Gość: mimi Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 14.01.04, 10:36
        Zupki za 2 zł talerzyk to chyba nie tak dużo...
    • ergie Re: Nowa prezydencka limuzyna 14.01.04, 10:46
      ależ się czepiacie biednego 'pana prezydęta' ;-)

przyszli do niego, podsunęli kwit do podpisu,
      powiedzili, że kupujemy 'dużą skodę' i podpisał.
      o superb pewnie nie słyszał, myślał o czymś trochę
      większym niż fabia, a więc tanim.
      poczytajcie wątek 'nowa fura ...' i
      post osoby pt. 'ana'.
      • Gość: Gradus Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.biomag.uni-jena.de 14.01.04, 12:09
        Moim zdaniem ktos po prostu ma chrapke na tanie Volvo i dlatego trzeba bylo
        zmienic autko :). Poza tym nie nazywajcie Superba "luksusowa limuzyna"... To
        jest absolutne minimum jak na samochod sluzbowy prezydenta miasta.

W dzisiejszych czasach normalnie wyposazony samochod kompaktowy kosztuje juz
        okolo 70-80 tys. Wiec 101 tys. na samochod, ktory musi byc hcociaz troszeczke
        reprezentacyjny to nie jest wcale duzo...
        • basia.pelasia Re: Nowa prezydencka limuzyna 14.01.04, 14:25
          ...to chyba ostatnio jakas modna fura wsrod
          baranow ze stolkow. Niedawno struszik - marszalek
          mazowieckiego, takze sobie taka skodzine kupil.
          A jezdzil tylko rocznym nissanem primera. Ale
          to pryszcz. Sam strus nie chcial mowic dlaczego
          taki zakup, ale od czego ma przydupasow. Jeden z
          nich powiedzial cos takiego: marszalek czesto jezdzi
          w teren, a wiadomo jakie sa u nas drogi. Nissan byl
          zbyt twardy:))))
          ...wiec o co sie czepiac?:)

• absztyfikant Re: Nowa prezydencka limuzyna 14.01.04, 14:38
            Bizantyjski styl sprawowania wladzy to cecha politykow wielu opcji. Wiadomo to
            nie od dzis.

Nie tak dawno (szczecinianin zreszta) Mariusz Lapinski kupowal dla swojego
            resortu nowe lizmuzyny i instalowal w nim luksusowe jaccuzi.

Marian Jurczyk, co jest tajemnica poliszynela, jest prowadzony przez sztab
            fachowcow od PR. Oni decyduja o tym, czy prezydent "zaszczyci" swoja obecnoscia
            konferencje prasowa, pojawi sie z oredziem na Jasnych Bloniach w Sylwestra,
            ukladaja mu kalendarz, metoda kija i marchewki zjednuja sobie partie i
            organizacje (vide: budynek PSL) etc.

Za Jurczykiem stoi masa ludzi ! Nawet asystentow ma bodaj trzech.

Jego specjalisci od wizerunku strzelili soboe wlasnie samoboja, bo nowe
            samochody zawsze rozsierdzaja wyborcow, zwlaszcza tych sfrustrowanych, a to
            przeciez jest w ogromnym stopniu elektorat "dzialkowego dziadka".

Zastanawia mnie to bardzo. Kropiwnicki w Lodzi ostentacyjnie (przy kamerach i
            blysku fleszy) sprzedal swoj urzedowy samochod i chodzi do magistratu na
            piechote.
        • Gość: vlado Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 15:23
          gradusie,superb to nie jest wcale"absolutne minimum".jezdzi nim prezydent
          czech,jeżdżą ministrowie w portugalii,więc jurczyk może tym
          bardziej.pamiętajmy,że jest to auto dłuższe od audi a6,wyposażone w 8
          poduszek,wielostrefowy climatronik,pełną elektronikę,mocny silnik,cd z 8
          głośnikami...oczywiście najważniejsza jest odpowiedz,czemu nagle nowe volvo
          przestało się podobać?
          • Gość: Gradus Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.biomag.uni-jena.de 14.01.04, 15:59
            to auto ma 4 poduszki powietrzne i czterocylindrowy silnik 1.8 ... Nie powiesz
            mi, ze prezydent Czech jezdzi taka wersja...

to wyposazenie, ktore podales to teraz standard nawet w aucie typu Megane...
            Gdyby kupili Mercedesa S albo Jaguara albo jakas prawdziwa opancerzona limuzyne
            to by mozna marudzic...

4 letnie Volvo to juz nie takie nowe Volwo ale powod pewnie jest taki, ze ktos
            chce je po prostu tanio kupic...
        • Gość: marco Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.lambda.furrynet.org 14.01.04, 15:28
          Zupelnie normalne? Ok to nie jest jakis super wypas ale powiedz mi po co mu
          wogole sluzbowe auto z naszych pieniedzy? Rozumiem ze jest potrzebne pare
          limuzyn rzadowych jak przyjezdzaja jakies zagraniczne delegacje ale to wszystko.
          Conajwyzej niech im zwracaja koszty uzywania prywatnego pojazdu tak jak w
          wiekszosci firm (stawki co roku sa publikowane). Bo dochodzimy do paranoi - moze
          kazdemu radnemu nalezy auto sluzbowe zapewnic bo ma daleki dojazd do UM?
          • Gość: Gradus Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.biomag.uni-jena.de 14.01.04, 16:12
            no a po co premierowi albo prezydentowi Polski sluzbowe auto?? Niech jezdza
            swoimi a koszty im sie zwroci...
    • Gość: n0str0m0 ten jurczyk to musi miec ale przechlapane... IP: 61.49.198.* 14.01.04, 16:17
      u was
      skoro boli was taki drobiazg jak sluzbowe
      tansze (jak sadze) od poprzedniego
      AUTO
      (do okreslenia LIMUZYNA to mu nieco brakuje, ani nie ma 5L pojemnosci ani 7m dlugosci)

zastanawiam sie czy biedak moze sie jeszcze wysikac bez miazdzacej krytyki spolecznej

nostromo
      • Gość: obserwator Re: ten jurczyk to musi miec ale przechlapane... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 17:28
        z sikaniem ma pewnie problem bo wiek nie ten i prostata chyba daje znać o
        sobie.A jak chciał być prezydentem to musiał się liczyć z prełną ocena prze
        opinię publiczna. Skończyła sie prywatność bez wyjątku.
        • masaladosa Re: ten jurczyk to musi miec ale przechlapane... 14.01.04, 18:19
          nalezy kwestionowac zasadnosc zakupu nowego auta teraz kiedy miasto boryka sie
          ze sporymi problemami finansowymi i kiedy wiadomo ze 4 letnie volvo to nie jest
          rozpadajacy sie gruchot ktorym nie da sie juz jezdzic natomiast rozsmieszaja
          mnie ci frustraci ktorzy skode superb uwazaja za limuzyne-a czym ma jezdzic
          prezydent miasta? cinquecento? hyundaiem? mysle ze taka skodzina to akurat
          dobre auto na tego typu cele no chyba ze mialby korzystac z srodkow masowej
          komunikacji...
    • Gość: Jaro Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 14.01.04, 18:40
      Czy Ciebie też wkurza Jurczyk?

Zajrzyj:

free.7host06.com/antyjurczyk/
    • Gość: dealer Re: Nowa prezydencka limuzyna IP: *.org 14.01.04, 21:37
      Przeciwnicy prezydenta Jurczyka powinni zacierać ręce, przedmówca absztyfikant
      ma rację, bo Jurczyk sam sobie bardzo tym autem zaszkodzi...
    • Gość: cxi Jurczyk i Szczecinek IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 22:42
      Szczecin, dnia 14 stycznia 2004 r.

W dzisiejszej szczecińskiej prasie pokazano nową limuzynę Mariana J. z
      widocznym numerem rejestracyjnym ZS-78400.

Jestem ciekaw – kto wybrał taki numer rejestracyjny dla tego samochodu.
      Wypada bowiem wskazać na to, że:
      78-400
      to numer kodu pocztowego
      dla miasta SZCZECINEK.

Prezydent miasta Szczecina jeździ zatem samochodem służbowym, którego cyfrowy
      numer (78400) nadawany jest na korespondencji miasta Szczecinek. Każdy może
      to łatwo sprawdzić, także w najbliższym urzędzie pocztowym, czy też na
      informacji (913).

Ciekawe – czy w dacie rejestracji tego samochodu w Wydziale Komunikacji UM w
      Szczecinie innym samochodom także nadawano numery rejestracyjne
      rozpoczynające się od cyfr 78...., czy też taki numer rejestracyjny
      prezydenckiej limuzynie w Szczecinie nadano właśnie z myślą o Szczecinku.

Może w tej sprawie odezwie się ktoś z UM w Szczecinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka