maxymus1 Czy krzyż w klasie łamie czyjeś prawa? 11.11.09, 06:25 Krzyż ma być, i koniec! Nie ma alternatywy żadnej, to kraj Chrześcijański jest! Nie po to się Mieszko I, z Czeską Księżniczką Dąbrawą żenił, żeby teraz to zmieniać, nie lekceważymy żadnych innych religji, ani symboli, a ja osobiście uważam że Allach i Bóg,i Bóg Izraelitów, to ta sama osoba! Pan Bóg sam sobie tak to poukładał, a Wy wszystko zmieniać chcecie! Ale uważam też że nie po to Bóg, posłał Proroka Machometa, do Krajów Wschodu, a do nas Jezusa, żeby jakaś nieliczna grupa ateistów, dla własnych partykularnych intereów w wyborach politycznych, teraz to zmieniała! My prawdziwi Chrześcijanie, nigdy nie obrazimy wyznawców Allacha! Nigdy! Ale prosimy Was też żeby naszą wiarę w Jezusa, jako Syna Boga, a przez Was uważanego też za Proroka, tu uszanowano. Nasze Symbole muszą tu być, nikt z nas nie neguje symbolu pół księżyca, w Waszych Krajach, jest to dla mnie oczywiste. A ci Państwo, co nie wierzą? To proszę, jeżeli to dla Panstwa nie jest, nikt, i nic, to krzywda się nie stanie, na pewno, na pewno Krzyż Wam nie zaszkodzi w edukacji dzieci, myślę że one raczej mniejszą uwagę niż Państwo do tej kwestji przywiązują. Odpowiedz Link Zgłoś
zyggi2 Re: Czy krzyż w klasie łamie czyjeś prawa? 11.11.09, 09:27 maxymus1 napisał: > Krzyż ma być, i koniec! Nie ma alternatywy żadnej, to kraj > Chrześcijański jest! - Mnie przekonałeś. Pozdrawiam Zyggi Odpowiedz Link Zgłoś
exman Coexist 11.11.09, 07:06 Kiedyś Bono na koncertach nosił na głowie przepaskę z tym słowem COEXIST, nota bene projektu Polaka. Czy tak trudno o tolerancję w tej pieprzonej unii ? Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Coexist 11.11.09, 07:59 exman napisał: > Kiedyś Bono na koncertach nosił na głowie przepaskę z tym słowem COEXIST, nota > bene projektu Polaka. Czy tak trudno o tolerancję w tej pieprzonej unii ? Chłopie! Kto to jest Bono? O czym ty mówisz? Ile masz lat? O Religiach jest mowa, a nie o koncertach. A jeżeli już, to wymień mi skład zespołu " Moja Faja" ułatwię ci dawno to było, i w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: Coexist 11.11.09, 08:40 maxymus1, gó... mnie obchodzi twoja wiara, poglądy polityczne, preferencje seksualne, ale do czasu. Moja tolerancja się kończy kiedy katolactwo narzuca mi swoją religię, zboczeńcy seksualni w koloradkach gwałcą dzieci, bezczelnie okradają państwo na którego utrzymanie łożę podatki. Krzyż w miejscach publicznych narusza moje poczucie wolności wyznaniowej i estetycznej / roznegliżowany wizerunek męskiego truchła/. Katole, wracajcie ze swymi symbolami do kościołów. Jako osoba przesądna, widząc księdza albo zakonnicę , spluwam trzy razy za siebie. Uważam ,że krzyż przynosi pecha i też go nie chcę ogladać, bo później jakiś moher oskarży mnie o obrazę uczuć religinych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Coexist IP: 77.255.160.* 11.11.09, 09:30 Cóż, jako jeden z aktualnych okupantów naszej Polski możesz sobie bezkarnie pozwalać na takie teksty. ( aktualnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Coexist 11.11.09, 11:09 maxymus1, prosisz się żeby ci dać po gębie. Myślisz, że tu na forum jesteś anonimowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Coexist 13.11.09, 03:54 exman napisał: > Kiedyś Bono na koncertach nosił na głowie przepaskę z tym słowem COEXIST, nota > bene projektu Polaka. Czy tak trudno o tolerancję w tej pieprzonej unii ? Czytales "W pustyni i w puszczy ?" Filozofie Kalego pamietasz..? Co innego przykladowo indoktrynacja homoseksualna w szkolach, pardon...nauka w ramach tolerancji i rownouprawnienia o wszelkich dopuszczalnych formach zachowan seksualnych w ramach programu szkolnego, a co innego wieszanie jakis symboli na scianach. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Krzyż musi być! 11.11.09, 10:32 i zawołanie Słowackiego pod nim: "Polsko, twa zguba w Rzymie!" ale kto to zrozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Krzyż musi być! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 22:42 Ktoś na forum napisał że katolicy sa słabymi, miernymi ludżmi itp. Więc mając demokrację gdzie wiekszość decyduje nasuwa się wniosek że wskazane jest dla wzmocnienia narodu obcować na codzień z krzyżem. Dla mnie jest symbolem kultury w instytucjach świeckich i jeśli już zawieszono to niech wisi. Kiedyś politycy też poróżnili narody a mówiono że to przez religię. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Czy krzyż w klasie łamie czyjeś prawa? 11.11.09, 16:20 Szkoła, panie Duklanowski o ile nie jest prywatna, to z założenia jest instytucją świecką bo państwową, a więc na ścianach w klasach ma prawo wisieć tylko godło państwowe i nic więcej. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating in space nie łamie, ale drogo kosztuje..ta indoktrynacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 17:21 Bo,może być mierny, ale musi być wierny tylko w takich się inwestuje i takich się lansuje. Czy taki obraz to przez przypadek nie jest taka sama, choć druga strona tego samego czerwono-czarnego medalu, z którego nie umiemy się uwolnić. Każdy dobrze wie, że bez wiary w cokolwiek nie da się żyć i tego nie trzeba uczyć. No ale tej wiary jednak musimy się uczyć. 20 lat temu też nas uczono jak żyć bez wiary (kompletny idiotyzm) teraz nas uczą jak żyć z tą wiarą (też kompletny idiotyzm). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brown_ale Własnie Prezydent Kaczyński IP: 77.255.31.* 11.11.09, 18:57 wspomniał przed chwilą, żebyśmy nie robili sobie złudzeń - nie będzie zakazu wieszania krzyży w szkołach i instytucjach publicznych. nawiązał do traktatu lizbońskiego - bo najprawdopodobniej nie dopuszcza do siebie myśli, że ktoś w Polsce chciałby zdjąć krzyże w szkołach. bufon Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Własnie Prezydent Kaczyński 11.11.09, 19:01 Kaczynski niczym zramolaly Dmowski(pamietacie jego: "katolicyzm nie jest dodatkiem do polskosci - jest jej trescia")posluguje sie najbardziej wsteczna i szkodliwa retoryka katonarodowa. Widac jaki z niego patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. to kwestia mentalnosci IP: *.cable.quicknet.nl 11.11.09, 22:07 jesli sie stawia znak rownosci miedzy symbolem religijnym a symbolem narodowym i w ten sposob pojmuje patriotyzm to znaczy ze nie wynioslo sie z domu wlasciwego wychowania i tyle. Za kazdym razem sie zastanawiam komu bedzie lojalny Polak Katolik - stolicy w Rzymie (Watykanie) czy w Warszawie, kogo uzna za zwierzchnika narodu - Papieza Benedykta ktory z konformizmu byl czescia hitlerowskiej machiny wojennej czy np wlasnie Lecha Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as czy juz myslicie by i z kosciołów znikneły krzyże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 22:38 z ich czubków.Może Też rażą.I pamietajcie im wiecej ataków na kosciół to go bardziej wzmacniacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. piramidalna bzdura IP: *.cable.quicknet.nl 11.11.09, 23:12 a dlaczego maja znikac z miesjc KULTU eligijengo symbole religijne? Szkola panstwowa nie jes miejscem kultu religijnego - uzywaj argumentow a nie emocji. W kosciele mozesz nawet uprawiac rytuialny kanibalizm spozywajac ludzkie calo i pijac ludzka krew tylko dlaczego krzyz ma wisiec w klasie czy urzedzie panstwowym i to jeszcze wyzej niz godlo - gdzie szacunek dla symboli narodowych - nie odnajdziesz krzyza w godle czy fladze Polski wiec po co te bzdury z utozsamaianiem religi i patriotyzmu? Czy Polak wyznania Mojzeszowego, Buddysta, Muzulmanin albo Ateista nie zoe byc patriota? Panstwo i narod sa wartosciami nadrzednymi w stosunku do konkretnej religi - tyle w temacie i naprawde nie mowilbym o Chrzescijanstwie w kategoriach Tozsamosci Europejskiej - czytajac Staryczy Nowy Testament nie znajduje tam zadnego nawiazania do Europy - nazwy geograficzne, tytuly, opisy zachowan, rytualy - wszystko to nie przystaje zupelnie do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: piramidalna bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 07:45 z tym ze Polska to taki specyficzny kraj gdzie tradycja chrześcijańska wpisała się już od kilku wieków ,. Bodaj najwiecej w Europie kształci się ksiezy co drugi ksiadz w Europie jest Polakiem ( tak samo jak co drugi bocian jest w Polsce) . A wartosci chrześcijańskie są uniwersalne.Wiekszość niekatolików i tak przestrzega 10 przykazań.W niektórych państwach jest już przepis by krzyż umieszczać nie na górze wieży koscioła bo razi przestrzeń publiczną i jest za bardzo widoczny.Co zrobi ta biedna Finka w jej fladze jest krzyż zreszta jak w wielu innych europejskich flagach.Osobiscie mam luzny stosunek do koscioła ale jak bedzie akcja przeciwko kosciołowi to bedzie rodzić się reakcja. I pamietajmy w Kolonii najwyzszym budynkiem jest juz meczet.Ludzie nie zaaprobują pustki coś w miejsce krzyża bedzie musiało wejść , ja juz wiem co a ty jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: piramidalna bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 11:17 Wartosci uniwersalne naja troche dluzsza historie niz chrescijanstwo. W jakich to panstwach ( nie wyznaniowych ) krzyz na kosciele jest zakazany ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: piramidalna bzdura IP: *.cable.quicknet.nl 12.11.09, 21:49 Akurat w Polsce chrzescijanstwo wdrazano sila a jego przyjecie bylo czysto polityczne - kiedys (a i dzis tez) KK chcial stworzyc cos na ksztalt EU. 10 przykazan tak narawde jest lekko zmanipulowaa - a nie robilbym z nich niczego wielkie - bo podobne przykzania funkcjonuja w innych religiach i sato po porstu zdrowe zasady jakimi powinno keirowac sie zdrowe spoelcznstwo (pomijajac sprawy religijne) Czym innym jest krzyz na fladze a czym innym na scianie w szkole panstwowej gdy w danym prawie istnieje zasada rozdzialu kosciola od panstwa i neutalnosci religijnej panstwa. Polska ma te zasady wpisane do Konstytucji - sytuacja w ktorej krzyz wisi powyzej godla panstwowego jest dla mnie absolutnie nie do przyjecia. To zwyczajny brak szacunku wobec symbolu ktory jednoczy narod a narod sklada zsie z osob o roznym swiatopogladzie. KK traci wiernych ie przez zdejmwoanie krzyzy z scian w szkolach ale w wyniku hipokryzji samej instytucji i jej funkcjonariuszy - jesli przeanalizujez dzieje kosciola to zoabczysz ze bardzo szybko stal sie on osrodkeim wladzy, korupcji i hipokryzji - ldzie wyczuwaja instynktownie co ejst falszem a co nie i zwyczajnie szukaja alterntyw. To wiec problem kosciola by odzyskac wiarygodnosc, afery temu nie sluza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: piramidalna bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 23:10 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): ----------- myśli podzielam Nie wiem jak wdrażano chrześcijaństwo w Polsce traktuję to jako spadek po przodkach. Jakie jest obecnie? - takie jacy są ludzie czyli różni-grzeszni i potrzebują religii. Świadomość dojrzewa razem z potrzebą poznania sensu życia i jest indywidualną jako droga. Podobnie jest z miłością - nie zrozumie czym jest kto jej nie pozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port demokratyczny a prawa dzieci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:30 Ciekawe, czy nie łamie to praw dzieci: Konwencja o prawach dziecka Art. 14. PRAWO DO SWOBODY MYŚLI, SUMIENIA I WYZNANIA. Swoboda wyrażania religii lub przekonań może podlegać ograniczeniom koniecznym do ochrony bezpieczeństwa narodowego i porządku publicznego, zdrowia lub moralności społecznej bądź podstawowych praw i wolności innych osób. Deklaracja praw dziecka (ONZ): Dziecko należy chronić przed praktykami, jakie mogą prowadzić do rasowej, religijnej lub wszelkiej innej dyskryminacji. Należy je wychowywać w duchu zrozumienia innych, tolerancji, przyjaźni między narodami, pokoju i powszechnego braterstwa. Należy wpajać w nie przekonanie, że powinno poświęcić swoją energię i swoje uzdolnienia dla dobra bliźnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh1n1 Re: a prawa dzieci! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.11.09, 19:42 nie tylko prawa dziecka bo również prawa obwateli łamie prezydent swoją wypowiedzią w dniu 11 listopada. konstytucja określa nasze państwo jako neutralne światopoglądowo a więc kult taki czy inny można uprawiać w światyniach w swoich mieszkaniach oraz instytucjach wyznaniowych - takimi narazie nie są szkoły państwowe i urzędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Nie łamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 22:55 Dlaczago? No dlatego, że pusta ściana może jest dla ateistów, czy agnostyków ale wtwdy to "wyznanie", jego symbol, łamie prawo katolików. I można tak w koło Macieju. A orzeł w koronie nie łamie? Jaruzelski z kilkoma mają właśnie takie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: a prawa dzieci! IP: 77.255.138.* 12.11.09, 23:00 Jak już bździsz, to czemu nie wietrzysz!? Uuuuff... Odpowiedz Link Zgłoś
a.malin Oczywiście, łamie prawa wszystkich niechrześcijan 13.11.09, 07:56 W cywilizowanym państwie niedopuszczalne są symbole wyznaniowe w miejscach publicznych. Niedopuszczalne jest propagowanie jakiejś religii. Mojej 8 letniej córce "koledzy" z klasy wykręcali ręce, domagając się aby powiedziała, że kocha pana Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
blechtrommel Klikaj w tę ikonę 13.11.09, 11:36 Ale tu nie jest cywilizowane państwo. Nigdy nie było i nigdy nie będzie. Nasza prawica to nawet nie lubi określenia "cywilizowany", bo mu śmierdzi ta cała cywilizacja zamachem na tradycję, próbą wpuszczenia świeżego powietrza do zatęchłej chałupy i tym podobnymi rewolucjami. - gdyby Chrystus został zastrzelony, w Sejmie wisiałyby błyszczące sześciostrzałówki - gdyby Boga utopili, w parlamentarnych kątach stałyby akwaria z wodą - jakby Jezusa zasztyletowali, zakonnice nosiłyby na piersiach sztylety, a ksiądz sztyletem dokonywałby egzorcyzmów - jakby go zgilotynowali, Polacy wieszaliby w klasach szkolnych obok godła małe gilotynki, a papież w Watykanie grzmiałby "BROŃCIE GILOTYNEK!!!". I znaleźliby się obrońcy, gotowi przelać za gilotynkę krew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda Re: Klikaj w tę ikonę IP: *.chello.pl 13.11.09, 13:36 Cześć ateistyczna bolszewio. Czy jest tu na forum ateista , który ma dziecko w szkole , które bardzo cierpi z tego powodu ,że w jego klasie wisi krzyż ? Jak tak ,to niech pisze apele do UE i jeszcze odszkodowanie dostanie . A Tusk wyśle siepaczy z gazem na moherów jak będą bronic w świeckich szkołach krzyża. A jak nie macie swoich dzieci w szkołach, to spadać do sowietów tam jeszcze kilku sie znajdzie. Przecież to oni wysłali towarzyszy w kosmos i stwierdzili ,że Boga nie zauważyli . Ten tekst wisiał w muzeum ateizmu w starym Polskim kościele na kresach Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Klikaj w tę ikonę 13.11.09, 14:30 cześć faszystowsko-czarna sotnio!,otóz komunikuje ci ze boga nie ma , przynajmniej w takiej postaci jak myślicie, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Klikaj w tę ikonę IP: *.xdsl.centertel.pl 13.11.09, 17:39 twarda czy twardogłowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Klikaj w tę ikonę IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.09, 17:56 twardy bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Oczywiście, łamie prawa wszystkich niechrześc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 23:19 a.malin napisał: > W cywilizowanym państwie niedopuszczalne są symbole wyznaniowe w > miejscach publicznych. Niedopuszczalne jest propagowanie jakiejś > religii. Mojej 8 letniej córce "koledzy" z klasy wykręcali ręce, > domagając się aby powiedziała, że kocha pana Boga! ----------------- Takie zachowania nie powinny mieć miejsca. Czy powodem tego nie jest spór dorosłych ludzi a dzieci reagują-naśladują. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Oczywiście, łamie prawa wszystkich niechrześc 17.12.09, 23:20 a.malin napisał: > W cywilizowanym państwie niedopuszczalne są symbole wyznaniowe w > miejscach publicznych. Niedopuszczalne jest propagowanie jakiejś > religii. Mojej 8 letniej córce "koledzy" z klasy wykręcali ręce, > domagając się aby powiedziała, że kocha pana Boga! to i tak postęp bo kilka wieków temu jeszcze spalono by ja na stosie a i w dzisiejszych wspólczesnych krajach w imie boga(takiego czy siakiego to w zasadzie obojetne) by ja ukamieniowano , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brown_ale Re: Czy krzyż w klasie łamie czyjeś prawa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 15:01 być może niedługo krzyż w godle i herbach miast. proponuję jeszcze w godłach klubów piłkarskich i w herbie cechu krawców damskich katolików. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7257425,Katolicy_chca_umiescic_krzyz_w_polskim_godle__Bedzie.html Odpowiedz Link Zgłoś
brown_ale Rekolekcje 09.12.09, 14:54 jeszcze wrócę do tematu, (jako nietolerancyjny antykatolik). właśnie się dowiedziałem, że w szkole mojej Córki, z uwagi na rekolekcje, przez trzy dni nie będą się odbywały zajęcia lekcyjne. dzieci będą uczęszczały do kościoła na nabożeństwa, a te które nie chodzą do kościoła będą spędzały 7 godzin w świetlicy. milutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re:Szczesc Boze ! IP: 110.32.104.* 18.12.09, 04:50 Szczesc Boze! obywatel Odpowiedz Link Zgłoś
tentrzeci Re:Szczesc Boze ! 10.01.10, 14:12 krzyż na drodze, w urzędzie w Świnoujściu, temat wraca Odpowiedz Link Zgłoś