Gość: ebi IP: *.dsl.tjukkband.no 23.01.04, 11:16 Bravo !! Wreszcie ktos publicznie i glosno powiedzial to o czym wszyscy mowia po cichu a jesli nawet nie mowia to napewno tak mysla. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miś Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.zchpolice.com 23.01.04, 11:22 JURCZYK MUSI ODEJŚĆ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirator1 Re: BRAWO..............NA TACZKI Z JURCZYKIEM 23.01.04, 11:51 zgadzam sie , ale co z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Gdyby mec. Mikołajczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:52 nie trzymał się mocno stanowiska pełnomocnika miasta a częściej czytał np. wypowiedzi mieszkańców na tym forum, to zauważyłby,że te opinie o których on teraz mówi są wygłaszane przez wielu już od bardzo długiego czasu. Tylko chyba wygodniej było tego nie dostrzegać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o p... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 12:06 Podziwiam Pana Mikołajczyka i szczerze gratuluję za to, że jest pierwszym z otoczenia tej pseudowładzy, który działania pseudo Prezydenta nazwał "po imieniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.biomag.uni-jena.de 23.01.04, 12:11 Nie chce, zeby to wygladalo, ze bronie Jurczyka ale czy ten Mikolajczyk wygral chociaz jedna sprawe dla Szczecina? Gosc sie osmieszyl w sprawie z Bekdasem. To tak jak ten wujek prawnik z Klanu co wszystkie rodzinne procesy przegrywa... :) Pewnie zaraz go zwolnia i postanowil sie odszczeknac na odchodne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 12:26 Czas by zmienić prezydenta. Ten człowiek to katastrofa wszystkich dziedzin życia w Szczecinie. Panie Jurczyk - czas na spokojną emeryturę, oby szybko, bo nie chcę by moje dziecko płaciło za Pana błedy. Likwiduje się szkoły bo nie ma na nie funduszy a marnotrawi miliony podejmując chore decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilo a kto w zamian Jurczyka IP: 212.14.2.* 23.01.04, 12:46 ok. odwołamy go, a kto zostanie prezydentem w zamian? Prawda jest taka, że Jurczyka wybrano, bo nie było nikogo innego i NADAL NIE MA!!! Znowu pojawi się Runowicz ze swoim uśmieszkiem, Koćmiel, Sochański,a może Wieczorek. Może lepiej kogoś z "Bryzy" bo mają dryg do interesów. A może mec. Mikołajczyk? Dajcie kandydata, a pierwszy będę za odwołaniem Jurczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirator1 Re: a kto w zamian Jurczyka 23.01.04, 12:53 kto kolwiek to bedzie i tak wszystkiego nie sprzatnie bo za duzy syf. Nowy musialby zwolllnic wszystkich vice prezydentow dyrektorow kierownikow, bo to ludzie jurczyka lub nie jurczyka tylko ludzie ludzi wladzy, i jak takiego sprzatania sie nie zrobi to oni beda nadal wpychali swoich na najlepsze miejsca, wiec odwaloc wszystkich dyrektorow, vice prezydentow i innych obecnych decydentow tego miasta bo inaczej nic sie nie zmieni, jurczyk to tylko marionetka, a Pana Mikolajczyka poznalem i mysle ze jest dobrym prawnikiem, a pozatym sprawy do ktorej doprowadzil M,Jurczyk nie nalezalo nawet wygrac bo slepcy by nie zaczeli widziec. A pozatym czego chcecie sprawiedliwosci czy tego zeby wygrywaly takie sprawy bo tak lepiej dla Szczecina, i niewienie Begdasa nikogo ani P Mikolajczyka tylko JURCZYKA bo to debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Podzielny Re: a kto w zamian Jurczyka IP: *.devs.futuro.pl 23.01.04, 14:39 Zgadzam się z "lilo", myślę tylko że przedstawiona teza ma pewien brak - oczywiście w moim odczuciu. Chciałbym aby ludzie mieszkający w naszym mieście zwrócili uwagę na bardzo istotny element tj. nie kto? ale po co i dlaczego? Prowadząc polemikę z M.Jurczykiem nie oskarżam go o brak dobrych intencji, lecz o brak możliwości realnego pełnienia władzy. Może ta sytuacja otworzy ludziom oczy w przyszłych wyborach na to co powinni, a czego nie powinni brać pod uwagę wkładając głos do urny. Może weźmy przykład ze starszych demokracji i zacznijmy pociągać do odpowiedzialności polityków którzy nie wywiązują się ze swoich przedwyborczych obietnic? Naszemu miastu po prostu brakuje pieniędzy, pieniędzy i jeszcze raz pieniędzy!!! Pod każdą postacią i obawiam się że bez inwestorów zachodnich ciężko będzie je zdobyć (co przy obecnym prezydencie jest chyba niemożliwe). Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: a kto w zamian Jurczyka 23.01.04, 15:29 Pod każdą postacią i obawiam się że bez inwestorów > zachodnich ciężko będzie je zdobyć (co przy obecnym prezydencie jest chyba > niemożliwe). > > Pozdrawiam > > Piotr........................................................................... Skoro uważa pan,że niemożliwe,to jak to się stało,że trwał pan przy jurczyku tak długo?musieli pana wywalić,żeby dopiero na oczy przejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: a kto w zamian Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 21:10 panie Piotrze , pieniądze są, tylko trzeba umieć je racjonalnie wydawać. Na płace z budżetu miejskiegow różnych instytucjach wydawane jest łącznie ponad 300 milionów zł. Proszę mi powiedzieć jaka jest średnia płaca tych pracowników. Z moich pobieżnych wyliczeń wynika, że więcej niż średnia krajowa. A zasadą powinno być że ta sfera zarabia mniej niż ci co wypracowują dochód tego miasta9 Srednia płaca w Urzędzie miejskim wynosi z pochodnymi 5 tysięcy ( 900 urzędników i 60 milionów koszty płac). A taki fundusz" kapslowy" - prawie 5 milionów wydawane co roku z bardzo małym efektem itd..itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Podzielny Re: a kto w zamian Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.04, 10:39 Zgadzam się z Panem. Jednym z powodów mojej decyzji, było to o czym Pan napisał. Niejednokrotnie na komisjach mówiłem że skoro budżet mniejszy, to zarobki w U.M. i zakładach podległych winny być odpowiednio niższe - tak dzieje się w każdej normalnej firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwak Re: a kto w zamian Jurczyka IP: 217.153.159.* 24.01.04, 09:26 Panie Podzielny (jesli to prawda)! Troche to dziwne, że Pan wogóle zabiera głos w tych sprawach. Należał Pan przeciez do tego kontrowersyjnego ugrupowania. Chyba Pan był świadomy stanu ducha osoby prezydenta (szefa tej partyjki). Dokonania prezydenta-magazyniera-legendy znał Pan z poprzedniej kadencji. Jednak wziął Pan w tym udział. No jasne, że miał Pan na myśli tylko dobro społeczne. Z drugiej strony faktem jest, że miał Pan odwagę się wyróżnić. Ale mimo to sorry, ale politycznie jest Pan dla mnie już "spalony". Na pana już nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Podzielny Re: a kto w zamian Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.04, 10:43 Każdy ma prawo do swoich wyborów - szanuję to. Natomist w kwestii Pańskich wątpliwości odpowiem że w każdym ugrupowaniu są przedstawiciele różnych środowisk, co za tym idzie różne opcje patrzenia na świat. Byłem w zdecydowanej mniejszości, odszedłem. Czy uważa Pan że moja obecność w NRS pogłębiła kryzys, czy też może w niektórych momentach miała dobry wpływ na kształt polityki NRS? Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOJO Re: a kto w zamian Jurczyka IP: *.dyn.optonline.net 23.01.04, 23:00 Co prawda to prawda byl zawsze w cieniu ale na wlasnych plecach wniosl na piedestal Jurczyka p.Kocjan tak samo jak Walese- Lis,Gwiazda po czasie przechwycil Walese KOR. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 12:55 wszystko ladnie wszystko prawda i pieknie napisane ale czy pan mikolajczyk napisalby to samo 2 mies temu? nie. wtedy by powiedzial, ze nie mozna pochopnie oceniac, sa rozne aspekty itd. teraz gdy reka ktora go karmila ma go zamiar wypchnac z urzedu to sie obudzil i jeszcze ma pretensjie do tych ktorzy nadal posilaja sie przy stole tepaka. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
konspirator1 Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 13:01 a ja tam wcale go nie popieram, tez mysle ze odskoczyl od zloba o sie goraco robi, moze nawet zobaczyl ze za dlugo siedzial ale wyskoczyl 1 i postanowil tylki obsmarowac by z siebie sciagnac wszelkie winy, tak samo winny jak cala banda choc dalej mu nie ujmuje ze prawnikiem jest dobrym, Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 13:39 byc moze p. Mikolajczyk jest dobrym prawnikiem, nie znam nie bede ocenial. ale od jakiegos czasu mecenas jest jednym z moich "faworytow" czemu juz nie raz dawalem wyraz na tym forum. chyba cokolwiek by teraz nie zrobil pozostanie za nim smrod w sprawie bekdasa, moze takim zachowaniem jakie obecnie pokazuje, ze chce zmyc troche tego smrodu. ale tendencja jest dobra, napierw radny P. Podzielny, teraz mecenas. moze ludzie dzieki m.in. takim glosom jak te ktore pojawiaja sie na tym forum zaczynaja przegladac na oczy no i zaczynaja sie najzwyklej w swiecie bac tego ze przystawanie z Maryjanem moze sie fatalnie skonczyc. Niezapominajmy, ze ABW i inne sluzby zaczynaja interesowac sie powaznie (mam nadzieje taka) "interesami" jakie przez ostatnie lata mialy miejsce w Szczecinie, a przeciez pan mecenas mial z tym sporo wspolnego nie raz i nie dwa. przeciez to przez rece pana mecenasa Mikolajczyka przechodzily umowy jakie miasto mialo z bekdasem. i nie tylko te. wkrotce kolejni zaczna odkrywac to co odkryte czyli fakt ze nasz prezydent to miernota i tyle. zaczna robic sie na bohaterow, a powinni skopromitiwani odejsc potulnie z zycia naszego miasta. Niezapominajmy, ze pan Mikolajczyk jest dziekanem okregowej rady adwokackiej i reprezentuje w Szczecinie srodowisko adwokatow i fakt, ze sluzy rada takiemu prezydentowi nie wystawia najlepszej opinii pozostalym prawnikom. ten wywiad to moim zdaniem front szerszej walki, chyba nie tylko o prestiz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana elitki poczuły krew... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 14:04 zgadzam się z twierdzeniem,że odcinający się teraz od jurczyka mecenas sam (podobnie jak radny podzielny)jest jurczykiemm niezle upaprany...trudno jednak w tych"szczurach uciekających z tonącego okrętu"nie dopatrywać się pewnej prawidłowości...oczywiście,nie jest przypadkiem,że tak nagle odzyskali wzrok,ale z tezami zawartymi w artykule trudno sie też nie zgodzić...może po prostu lokalne elitki dosyć już mają magazyniera i nie odpuszczą,gdy poczuły krew...z pragmatycznego punktu widzenia,oby tak było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Szczecinianka Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.net.europe.agilent.com 23.01.04, 13:48 Nic dodac,nic ujac.To przerazajace jak to piekne miasto ,doskonale polozone "obsuwa" sie z roku na rok do coraz nizszej ligi.To rzeczywiscie tonacy statek.Jak mozna na prezydenta Europejskiego miasta wybrac czlowieka /ktorego ta funkcja przerasta o kilka glow. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 14:02 brawo dla mikołajczyka za szczery i odważny mimo wszystko wywiad ,my to wszystko wiedzieliśmy juz dawno i nieraz i nie dwa na ten temat dyskutowaliśmy ale trzeba przyznać że mecenas mikołajczyk był pierwszym człowiekiem który z kręgu władzy lokalnej powiedział o tym na łamach prasy (nie licząc niektórych radnych opozycyjnych, ale jakoś niemrawo)oficjalnie.chętnie widziałbym mecenasa jako jednego z kandydatów na przyszłego prezydenta dlatego że wie dokładnie co wyraził w wywiadzie na czym polega rola prezydenta w dzisiejszych czasach ,problem tylko czy umiałby to zrealizować ale przynajmniej wie ,a to juz dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.utp.pl 23.01.04, 15:04 piotr33k2 napisał: chętnie widziałbym > mecenasa jako jednego z kandydatów na przyszłego prezydenta Już jednego mecenasa przerabialismy na tym stołku ( a raczej on nas przerabiał). Nie wie,czemu, ale mec. Mikołajczyk budzi we mnie podobne, mieszane uczucia. NIc konkretnego nie powiedział w swoim rzekomo "szokującym" wywiadzie, wyrzucił z siebie kilka ogólnie znanych lamentów, zarzucił "elitce" (do której sam jak nakbardziej należy) obłudę i co? Czeka na owacje po swoim medialnym show? Konkrety , mecenasie,konkrety. Mniej krasomówstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty Re: Dobra pogadalismy sobie..... IP: *.astermedia.pl 23.01.04, 14:04 Wszyscy mają rację chciałoby się powiedzieć.... Ale już jeden z moich przedmówców powiedział: Kogo mozemy polecić ze spokojem? Żeby było jasne: Ja jestem pierwszy za odsunięciem Jurczyka, ale chciałbym aby jego następcą był już ten KTOŚ. Nie lubię czczej gadaniny. Wszyscy widzą jaki jest Jurczyk, jaki jest ten nawrócony mecenas. Ale proszę Państwa: Konstruktywnie - Kto na Prezydenta? A wtedy może kolejna próba zrobienia referendum przeciwko Magazynierowi się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 14:05 jak szczury zaczynają uciekać od Jurczyka widząc że słabnie i kąsać zaczynają rękę z której przez jakiś czas potulnie się pożywiali, he,he, niskiego lotu persony. Odpowiedz Link Zgłoś
memorex Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 14:10 Czy Gazeta Wyborcza jako organ opiniotwórczy mogłaby zamieścić ankietę nt. opinii mieszkańców naszego miasta, a dotyczącą dalszego rządzenia przez p. Jurczyka Szczecinem ??? Bo na razie należy oczekiwać, że tzw. "otoczenie p. Prezydenta" nie pozwoli mu na odejście z pełnonej funkcji. Mają jeszcze tyle do ugrania dla siebie, ale co z nami mieszkańcami tego miasta. Jakie są nasze perspektywy pod takimi rządami? Brak pomysłów, idei rozwoju i co po wejściu do Unii. Ostatni gasi światło ? Czy będzie nim p. Jurczyk ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecin ODWOŁAJMY GO!! IP: 217.153.6.* 23.01.04, 14:32 Wstydze, że Jurczyk jest moim prezydentem. Perspektywa jeszcze trzech lat z tym facetem (mimo całego mojego optymizmu) to najgorsze co może nas spotkać. To co On robi ze Szczecinem jest żałosne (tak samo jak jego persona). Wiem, że nie mamy konkretnego kandydata na jego następce ale GORSZEGO JUZ NIE MOZE BYĆ! Przecież ostatnie decyzje sądów i pieniądze jakie musimy oddać starczyłyby na wybudowanie hali sportowej o innych celach nie wspominając. Mogę być pierwszym, który podpisze się pod wnioskiem za jego odwołaniem! Wiecej moge sam zbierać podpisy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: 194.146.200.* 23.01.04, 14:39 Ludzie opamietajcie się!Ktos na Niego chyba głosował na wyborach.Najpierw głosujecie a potem stękacie.Od początku było wiadomo ze Jurczyk nie zna sie na na sprawowaniu władzy.Zobaczcie na inne miasta np.wrocław albo poznań .SZCZECIN JEST NA UPADKU I WY NA TO POZWOLILISCIE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 15:19 marcin, typowa metoda uciekajacego złodzieja, który krzyczy uciekajac " łapaj złodzieja"; jak to.."Najpierw głosujecie a potem stękacie" , wynika z tego, że byłeś chyba jednym z pierwszych, którzy oodali swój głos na Mariana Jurczyka, a teraz usiłują zwalić winę na innych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZCZANIN Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.devs.futuro.pl 23.01.04, 15:09 WRESZCIE. WYKOPac BURAKA z pod czestochowy i uwolnic miasto.DROGA REDAKCJO RATUJCIE TO MIASTO.ACHA KURIER PSEUDO SZCZECINSKI OLEJCIE TO PIESKI JURCZYKA WIESNIAKA POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arka Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:21 nie mozna porownywac mec.Mikołajczyka do tej elity szczecina, ktora zeruje na Jurczyku,a teraz pakuje manatki ,bo on od poczatku reprezentowal MIASTO a nie jurczyka. To nasz prezydent stanowi problem tego miasta i jeden czlowiek nie jest w stanie sam naprawic jego bledow - ludzie nie wymagajmy rzeczy niemozliwych! zamiast spekulowac na temat motywow udzielenia szczerego wywiadu przez mec.M.cieszmy sie ze ktos w koncu przemowil i zastanowmy sie co zrobic z Marianem, raz juz sie nie udalo go wysadzic z fotela prezydenta to moze teraz. bo w koncu przed nami jeszcze 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 15:28 no właśnie arka ,twój głos jest rozsądny bo zauważyłem że dla niektórych forumowiczów to mecenas stał się teraz obiektem jakiś zawistnych ataków ,proszę zauwazyć że dzisiaj po tym artykule zwiekszyła się znacznie liczba ludzi chcących odwołania jurczyka ,przedtem też była nas pewna grupa ale nie taka jak teraz ,więc publiczna opinia wydana przez mecenasa coś jednak dała . Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Pełnomocnik miasta (m.in. do piotra33k2) 23.01.04, 15:41 nie jestem zawistnym forumowiczem, ciesze sie ze ukazal sie ten wywiad bo wpisuje sie on ostatnio w pewna tendencje, ktorej haslem moze byc "dosc tego!". ale wciaz bede podtrzymywal swoje zdanie, ze wg mnie mecenas Mikolajczyk zachowal sie niejdokrotnie w ostatnich laatch zupelnie niezrozumiale. to chyba on jest odpwoiedzialny za to, ze miasto zgodzilo sie na proces polubowny z bekdasem? czy znasz drugiego takiego mecenesa, ktory by sie na to zgodzil,i ktory w dodatku znal b. dobrze umowe bekdas-miasto? ja nie znam. mecenas dzis jest w takiej sytuacji, ze musi ratowac swoj prestiz, doslownie ratowac! moze moglby zdanie zabrac jakis adwokat i pwoiedziec co sadzi o postepowaniu pana mecenasa jako pelnomocnika miasta? piotrze, pisales ze znasz mecenasa, wiec moze wiesz gdzie mieszka. moze to da troche chocby do zastanowienia? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Pełnomocnik miasta (m.in. do piotra33k2) 23.01.04, 16:00 niepisałem że znam mecenasa i nie wiem gdzie mieszka ,zaimponował mi nie tym moze że powiedział że jurczyk to zły prezydent, ale tym że powiedział otwarcie o jego nieodpowiedzialnych i niepoważnych poglądach ,jednym słowem obnażył jego charakter dosłownie ,co nie jest często spotykane w publicznych wypowiedziach oficjalnych osób na temat innych publicznych oficjeli.co do bekdasa to nie znam szczegułów ale wydaje mi się że największe pretensje powinniśmy mieć do ludzi którzy zawierali z nim umowę a jak juz zawarli to do tych co ją nie wypełnili ,ja jestem osobiście zdania że z bekdasem można było się dogadać bo on w przeciwięństwie do ptaka ma większe pieniądze .zwlanie teraz całej winy na mecenasa jest chyba dużą przesadą ,ale nie upieram sie i też chetnie posłuchał bym opini innych prawników o mikołajczyku, jeżeli będą oczywiście prawdziwe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro bin Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.bazapartner.pl 23.01.04, 21:52 Kiedyś ktoś mi opowiadał kawał ,,o cwaniaczku i głupolu"...ale tego nie będę rozwijał. P.SZANOWNY MEC.M. jest mieszkańcem pogodna a dokladniej rezyduje w bezpośredniej bliskości stadionu Pogoni(w miejscu gdzie S.B. miał w planie budowe centrum handlowego).Nie chce komentować tego co mec.M wylał na naszego pseudo prezydenta lecz przypomnieć co powiedział do S.B. po jednym ze spotkań na korytarzu . cyt.,,do póki ja tu mieszkam nic tu nie wybudujesz!!". Te słowa słyszało kilka osób.Dla przypomnienia dodam że umowe z S.B z jego strony firmował p.mec.SOCHAŃSKI!!!.Myśle że tzw.,,kumaci'' wiedzą o co chodziło i dlaczego treść umowy była tak skonstrułowana by jej efekty były.... . Mam nadzieje że pewne sprawy ujżą kiedyś światło dzienne .A swoją drogą to sympatyczny ten mec.M-NIEPRAWDAŻ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: 80.48.19.* 23.01.04, 15:26 Nie ma to jak kupić Skodę SuperB za ponad 100.000 zł bo Volvo z roku 2000 było wysłużone ... Głupota.. Szczecinem rządzi człowiek zupełnie się do tego nie nadający . Czego się nie dotknie to spier.....li , Marian wypaliłeśsię , jazda z miatsa . Ludzie mają Cię już dosyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 15:27 Wiele osó wypowiadał się negatywnie Jurczyku, także publicznie. Pamiętam jak w jakiejś gazecie przeczytałem jakieś takie zdanie że skoro prezydentem miasta jest magazynier to kulturoznawca może być do współpracy między gminami. Tylko nie każdy miał szansę zaistnieć w Gazecie Wyborczej w formie dużego wywiadu. W przypadku Mikołajczyka dwuznaczne jest to, że dopóki brał kasę z miasta to milczał. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirator1 Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 16:07 niewiem gdzie mieszka ale kancelarie ma na wyszynskiego, ja tam uwazam ze to bardzo mily czlowiek a co zrobil niewiem , nie na wszystkim sie znam, a slabo na prawie, tak czy tak, mysle ze zrobil tak bo tego chcial jurczyk albo ktos ponad nimi, moze ta umowa byla celowo tak zapisana, zobaczcie spisuja dzisiaj zemna umowe ktora wiadomo ze zerwa, dogadujemy sie ze kazdy dostanie swoja czesc a i tak co moga zrobic tylko go wyzuc, a kazdy bedzie mial po kilka milionow w lapie, a nic nie udowodnia. Co do wypowiedzi to ja tez moge 1 sie podpisac i to nie dlatego ze glosowalem czy tez nie, ciezko tyram w tym miescie ale jeszcze wlasnosciowki sie nie dorobilem , mieszkanie mam w innym miescie wiec prawa glosu niemam o tyle, ale jestem tu juz tyle lat ze za to moge cos zrobic przeciw, bo za niemoglem nic !!! WIEC ludzie wyjdzcie na ulice zorbcie cos z tym bo to wasze i moje miasto mimo ze tu przyjechalem 9 lat temu widze wielka roznice, co moglem zrobic kiedys a co moge zrobic teraz tzn, czego niemoge. A Wy sie tutaj urodziliscie, moje dziecko bedzie tutaj sie uczyc pracowa '? jak tak dalej to nie bo zburza szkoly, np. szkola przy deptaku boguslawa na pocet fontanny ? ciekawe bo sprawa przycichla jakos. Ciekawe co dalej, szkoda gadac, czyja wina i kto nastepny, kazdy inny byle pokazac ze jak sie nie sprawi to potrafimy sie zebrac w grupe i zawalczyc o szczecin. Jezeli pokazemy ze potrafimy to zaczna sie bac robic przekrety Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 18:05 Bla bla bla. I nic z tego nie wynika. Jutro prosty szczecinski lud otrzasnie sie z szoku, otrzepie sie z tej traumy jaka niewatpliwie wywolal rzeczony wywiad i wszystko wroci do "normalnosci". Jak to bylo ? /all rights reserved by Ryszard Ulicki/ Beda powodzie i trzesienia padna krolestwa, splonie ziemia Runa najtwardsze z twardych skal A Marian Jurczyk* bedzie trwal * w oryginale Leszek Miller Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENAF dość biadolenia IP: 217.153.159.* 23.01.04, 18:59 Możliwosci umysłowe pana Jurczyka znane są od lat nawet osiemdziesiatych. Nic się nie zmieniło i zenujące są ciągłe lamenty, że nas inteligentnych, myślących terroryzuje. Zanim ruszy pelna parą akcja odwoływania, Ci z Was, lepiej poinformowani, podawajcie kandydatury następców. Bo znowu sytuacja nas zaskoczy i wobec alternatywy : zlotousty kombinator (ew. oszust) lub "uczciwy magazynier", większość do wyborów nie pojdzie. Ja też. Wyborcy Jurczyka GW na ogol nie czytaja, w FORUM tez nie uczestniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 23.01.04, 19:03 BRAWO !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek praktycznie wszystkie opinie są za odwołaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 21:28 Jurczyka z prezydentury. Może najwyższy czas aby zacząc działać w nie srormalizowanych organizacjach takich jak partie, ale prowadzić akcje uświadamiania społeczeństwa od podstaw. Padło równiż pytanie o przyszłego kandydata na Prezydenta Szczecina. Z całą odpowiedzialnością stwoerdzam, że nie może to być wielka indywidualność, bo będzie bardziej zajmował się kreowaniem własnego wizerunku tak jak np. Kaczyński w Warszawie. Natomiast musi to być sprawny organizator, który działając w ramach obowiązujących przepisów będzie sprawnie kierował administracją miasta i nie da się wpuścić w maliny byle urzędnikowi, który podjął jakąś decyzję za łapówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracha Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.telan.pl 23.01.04, 22:16 Nie mogę wyjść z podziwu. To My mamy we władzach takich madrych ludzi? Dlaczego tak późno? Zastanawiam się, czy będą następni odważni! Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 22:25 nie pojmuje dlaczego gazeta robi sensacje z wypowiedzi ktore nie sa w najmniejszym stopniu odkrywcze blyskotliwe czy przelomowe-to wszystko o czym mowi mecenas mikolajczyk jest nam juz od dawna znane i wielokrotnie poswiecono temu niejeden post na forum-czy naprawde trzeba uzywac populistycznych wrzaskliwych by nie rzec histerycznych ale za to marketingowo chwytliwych zwrotow typu szokujacy wywiad czy zmowa milczenia itp aby zainteresowac czytelnikow i podniesc sprzedaz? myslalem ze to raczej strategia szmat typu fakt ale najwyrazniej bylem w bledzie... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 22:31 to samo mówiłem co ty ,ale forum to forum a oficjalny artykuł w codziennej gazecie to co innego i dlatego jest szokujący,a ty myslisz że ci emeryci kórzy masowo głosowali na jurczyka śledzą nasze forum? nawet niewielu z nich czyta wyborczą ,wolą kurier albo głos ,taki mają nawyk,spadek po komunizmie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 23:03 Pan Mikołajczyk nie powiedział nic czego byśmy nie wiedzieli choć wszystko ładnie podsumował i zebrał. Po przeczytaniu tego wywiadu nasunął mi sie jeden przykry wniosek: nikt Jurczyka nigdy nie odwoła, prędzej go prokuratura zrzuci ze stołka niż jakakolwiek inicjatywa. Szczecińskie "elity" są wręcz żenujące, czy komuś wogóle zależy jeszcze na tym mieście czy liczą się już wyłącznie własne interesy załatwiane pod nosem niepoczytalnego prezydenta ? A gdzie się podziała w naszym mieście opozycja, krytykuje prezydenta ale nie poczówa się do podjęcia próby jego odwołania. Czy Marian Jurczyk jest władcą absolutnym, tyranem, dyktatorem którego rzadna siła nie usunie. Marnie widzę przyszłość naszego miasta, bardzo marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 07:18 piotr33k2, i taka jest rzeczywistość dlatego te znane na forum od dawna fakty podawane przez mecenasa Mikolajczyka powinien drukować także Głos i Kurier ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: 212.14.0.* 28.01.04, 06:10 A ogloszonka miejskie...szmal..kto wtedy zleci??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwych Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 22:49 Po co tak gadać, lepiej się wziąć do roboty cytat z jakiegoś kabaretu, gdzie są te młode wilczki co to chciały zrobić referendum o odwołanie naszego jaśnie nam panującemu prezydentowi, jako pierwszy bym podpisał. Trzeba to zrobić, bo za 3 lata tego miasta nie będzie, a chciałbym obejrzeć tu duże jachty, choć jak znam życie, to się na pewno nie uda a impreza odbędzie się np. w Poznaniu albo Krakowie tak jak festiwale shantowe (paranoja tak swoją drogą), ktoś tu powiedział, że nie może to być silna osobowość, jestem innego zdania, musi to być osoba silna o wyraźnej wizji naszego miasta, jego rozwoju i miejscu w przyszłym regionie europejskim. Potrzeba nam takego faceta ( a nawet kobiety, nie jestem do końca męskim szowinistą :) ukłon w stronę pięknych i inteligentnych szczecinianek), żebyśmy nie musieli się wstydzić powiedzieć "jestem z pięknego miasta Szczecina". Jest wiele rzeczy do zrobienia w tym mieście i zacznijmy od próby odwołania prezydenta Mariana Jurczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o 23.01.04, 22:59 no to co?szable w dłoń! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwych Re: ;) 23.01.04, 23:14 Możesz się śmiać, ale serio serio wkurza mnie już to co sie dzieje w mieście, ręce opadają po kostki, scyzoryk otwiera się w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: ;) 23.01.04, 23:51 spokojnie wyluzuj chłopie bo zawału dostaniesz ,pamietaj że sytuacja musi zawsze dojrzeć i pewnych spraw się nie przeskoczy z dnia na dzień .osobiście wątpię aby jurczyk dotrwał do końca kadencji ale prędko też nie odejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwych Re: ;) 23.01.04, 23:54 Zawał nie grozi, mam zbyt niskie ciśnienie przez te opadnięte ręce po kostki. Sądzisz, że M.J. nie dożyje końca swej kadencji?? Znasz to powiedzenie z granatami i pługiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 23:18 Rozumiem że teraz w szlachetnym geście pan mecenas dużą kasę którą wziął z miasta za pełnomocnictwa przeznaczy na biedne dzieci. Bo jak nie, to dopiero będzie hipokryzja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Pełnomocnik miasta przerywa zmowę milczenia o IP: 212.14.0.* 28.01.04, 06:07 W glowce Ci sie pomyrdalo...sowiecki system wartosci a raczej gen wystrzelony z Aurory w miliony biednych tumanow pokutuje do dzis.Co ma oddac???!!! Oplacone podatki,czynsze,pensje pracownikow,akcyzowane paliwo..sciagac dzieciom kurtki?? Obudzcie sie wreszcie komuszki lumpenproletariackie..autobusow na grzybki juz nie bedzie...ODDAC ZABRAC ZNISZCZYC...k,,,jego mac...Mec.Mikolajczyk to jeden z nielicznych w tym miescie ludzi,ktory zasluguje na nazwe AUTORYTETU...aniolem ani Bogiem nie jest,ale zdrowym przedstawicielem klasy,ktora w tym bagnie zostala juz dawno zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś