Dodaj do ulubionych

Koncert na dachu kina Kosmos...

01.01.10, 12:31
PO której stronie barykady wtedy było Słońce Gospodarki i Grześ Nap...?
PRL to ojczyzna ale czyja? komuszków czy wolnych Polaków?
Obserwuj wątek
    • jarsa1 Koncert na dachu kina Kosmos... 01.01.10, 13:28
      Pomnik i koncert na miarę możliwości zaścianka jakim stał się
      Szczecin. Tylko historia i rozpamiętywanie styropianowców.
      Miasto niewykorzytanego potencjału geograficzego i ludzkiego upada.
      A może wreszcie zaczniecie pisać o pozytywach tych co są i tych co
      być powinny. Piszcie o szybkim tramwaju, który musi być, piszcie o
      basenie, który się buduje, o konieczności zapełnienia luki po
      stoczni. Niech powstanie specjalna strefa ekonomiczna ale taka z
      prawdziwego zdarzenia i niech rozrusza Szczecin gospodarczo.
      Piszcie o tym czym powininny być ZUT i Uniwersytet.
      Wydobądźcie potencjał z ludzi i z otoczenia.
      A koncert jak najbardziej, ale proponuję w Parku Kasprowicza i niech
      nie będzie jeden ale cyklicznie, na miarę Festiwalu Młodych Talentów.
      A pomniki dla styropianu we właściwym miejscu z dala od centrum.
      • Gość: Peace Re: Koncert na dachu kina Kosmos... IP: *.nitka.net.pl 01.01.10, 13:56
        Myśli biegną szybko, za szybko u kolegi. Zero refleksji. Bardzo to sympatyczne,
        że obchody 25 rocznicy powstania Ruchu "Wolność i Pokój" odbędą się w
        Szczecinie. To chyba ewenement jeśli idzie o opozycyjne organizacje. Albo
        Warszawa albo Gdańsk. A WiP był jedną z większych opozycyjnych formacji. Ma
        rację autor artykułu, że od 85 roku stanowił główne zainteresowanie SB. Pomnik
        Powielacza to też bardzo fajny pomysł. Nie jakieś tam straszydło w rodzaju
        Anioła Wolności. Bez zadęcia, nowoczesna instalacja, nienachalne dzieło sztuki,
        zero martyrologi. Sympatycznie, że wipowcy nie fundują miastu brązowej tablicy
        ku chwale tylko zdecydowali się na postawienie na uniwersalny symbol walki z
        komuną w postaci skromnego, ale jakże efektywnego powielacza. To na prawdę nowa
        jakość w mieście. I choćby to obrazuje, jakże WiP różnił się od bogoojczyźnianej
        pseudo opozycji siedzącej w nawach kościołów. Takie podejście do własnego etosu
        to mnie się podoba!
        • Gość: Foxterier Re: Koncert na dachu kina Kosmos... IP: *.chello.pl 01.01.10, 14:37
          Marek Adaf Adamkiewicz - jedna z bardziej pozytywnych osób z podziemia
          szczecińskiego
          Gibał z bandytami prawie 2 lata , dla tych co kiedyś potem mogli zamienić służbę
          w wojsku na służbę zastępczą.
          Teraz trudno to sobie wyobrazić .
          Ci którzy zorganizowali ten cały WiP zrobili potem kariery polityczne, Marek
          szybko przestał być im potrzebny , wręcz zapomniany .
          Dlatego też z wielkim szacunkiem chylę przed Tobą głowę .
          Dziękuje też pomysłodawcom , zawsze jest to jakaś forma przypomnienia, że
          między nami chodzą ludzie , którzy poświęcali swoje życie dla godności i Dumy
          tego miasta.

• Gość: Ciekawy Re: Koncert na dachu kina Kosmos... IP: *.nitka.net.pl 01.01.10, 17:39
            Wszystko się zgadza, tylko kto porobił te kariery z uczestników Ruchu "Wolność i
            Pokój"? Bo ja jakoś nie kojarzę. Tusk, Kaczyński, może Kwaśniewski? Proszę o
            nazwiska. Jedyną osobą, która trochę wywiozła się na wipie był Rokita no i Piotr
            Niemczyk, szew białego wywiadu, jak wiesz co to jest, za Milczanowskiego. Więc
            nie mieszaj pojęć. Akurat WiP to kompletnie nie "zadbał" o znalezienie się w
            nowych czasach. Nie to co Ruch Młodej Polski co to się spotykał w salonie u
            Halla. Goście z wipu-u odsiadywali długie wyroki, robili głodówki, Sławek
            Dutkiewicz: wielomiesięczna głodówka, dokarmianie rurą na siłę, chyba najdłuższa
            polityczna głodówka w Polsce. Więc nie bredź, nawet jak w połowie próbujesz
            powiedzieć coś dobrego.
            • Gość: bb Re: Koncert na dachu kina Kosmos... IP: 213.155.176.* 01.01.10, 20:15
              Akurat Niemczyk odpowiadał za UOP. Takich asów, które przewineły się przez WiP
              było więcej. A takie nazwiska jak Klich (demonstrujący pod hasłem: wycofać obce
              wojska z Afganistanu), albo K. Miodowicz, lub dla odmiany B. Sienkiewicz...
              Więc może warto zaprosić pana Klicha aby poopowiadał co fajniejsze kawałki z
              dziejów WiP-u :)
      • Gość: eh Re: Koncert na dachu kina Kosmos... IP: *.217.146.194.generacja.pl 01.01.10, 15:14
        najwiekszym kapitalem miasta sa ludzie.moze w koncu ktos to zrozumie.
      • Gość: gienek Re: Koncert na dachu kina Kosmos... IP: *.chello.pl 01.01.10, 18:17
        Od parku to trzymaj się koleś z koncertami z daleka. Tam koncertują
        ptaki.
    • Gość: wiesiek Sawicki rozwalił kulturę IP: *.146.46.54.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.10, 15:03
      Bartek Sawicki straszliwie we wręcz obrzydliwy sposób adoruje teraz
      Piotrka Krzytka żeby dostać dużo kasy na tę
      imprezkę.Niestety,sprzedał w ten sposób swoją
      niezależność,przyczyniając się wcześniej do usunięcia Jarmolińskiego
      i Cichego czyli de facto rozwalenia całej organizacji kultury w
      Szczecinie.Powstała mętna woda, a tam świetnie łwi się ryby, prawda
      Bartek?
      • lech.niedzielski felix ! Żona wróci. Nie załamuj się ! 01.01.10, 17:57
        Jak tylko ten naładowany testosteronem byczek z SLD ją wykopie z
        wyra to masz ją znowu jak w banku.
        Serdeczne życzenia dalszego szczęśliwego pożycia małżeńskiego składa
        Ci
        Lech Niedzielski z rodziną z Kutna.
      • Gość: cooll O jakiej kulturze Ty mowisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:54
        Szczecin ma daleko do kultury, nic się nie dzieje ---
    • exman dlaczego na dachu kina Kosmos ? 01.01.10, 18:51
      Czy nie lepiej poszukać innego dachu, na który będzie lepszy widok ? Dla mnie
      takie dachowe koncerty (Beatlesi, U2 czy nawet Tokyo H.) to jakieś
      nieporozumienie, wykonawcy boją się spaść a publiczność g ... widzi. W takich
      warunkach naprawdę trudno o spontan. Serio :)
      • Gość: czy-telniczka Re: dlaczego na dachu kina Kosmos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 20:21
        exman napisał:

> Czy nie lepiej poszukać innego dachu, na który będzie lepszy widok ? Dla mnie

to jakieś
        > nieporozumienie, wykonawcy boją się spaść a publiczność g ... widzi
        -----------------
        Myśl podzielam - nieporozumienie co do miejsca.

Chyba jest ich więcej w artykule podano "że na dachu po kinie Kosmos".
      • Gość: Filemon Re: dlaczego na dachu kina Kosmos ? IP: *.nitka.net.pl 01.01.10, 21:05
        No z Kosmosem to może i byłby dobry pomysł kiedyś. Teraz tam stoją budy.
        Faktycznie - lepiej w innym miejscu zrobić ten koncert.
      • Gość: adaf Re: dlaczego na dachu kina Kosmos ? IP: *.chello.pl 01.01.10, 21:41
        Na dachu kina "Kosmos" tylko z tego względu,że na nim w roku 1987 - "W dniu
        21.12. o godz. 14,45 w Szczecinie przy Al. Wojska Polskiego zatrzymani zostali w
        trakcie kolportażu ulotek, rozwieszania transparentów na kinie "Kosmos" n/w
        znani z aktywnej działalnosci w ruchu "WiP" /35720/ Marek Adamkiewicz, /37416/
        Maciej Dymny/, Robert Naklicki /figurant Wydz. III/1/ oraz Paweł
        Wożniak.Wymienieni rozkolportowali kilkaset ulotek pt. "Wolnych i pokojowych
        świąt Bożego Narodzenia..." oraz apel "Do mieszkańców Szczecina - datowany
        1.12.87 r.Wywiesili transparenty o treściach :
        1/"Ruch Wolność i Pokój" z gołąbkiem stylizowanym -2 szt.
        2/"odmowa służby wojskowej - prawem człowieka, uchwała ONZ-marzec 87. Wolność
        więżniów sumienia".
        3/"Znów mamy w Polsce więźniów sumienia.
        Aresztowani w Szczecinie:
        Wojtek WOZNIAK
        Jacek WALISZEWSKI
        Wojtek PIOTROWSKI.
        W trakcie kolportażu ulotek M.Adamkiewicz wykrzykiwał przez własnoręcznie
        wykonaną tubę hasła domagające się wolności dla więźniów politycznych.
        Na miejscu zdarzenia przebyw2ali n/w działacze szczecińskiego "WiP" Adam
        Zadworny, Wojciech Tadajewski, Dorota Gosiewska,Andrzej Kotula,Hanna Wierońska,
        Małgorzata Narożna,Andrzej Wojtasik.
        Zatrzymani zostali przesłuchani przez Wydz. Sledczy tut. WUSW, a następnie
        zwolnieni, zostaną sporządzone wnioski do Kolegium d/s Wykroczń z art. 52 a $1
        punkt 1 oraz 63 a $ 1 Kodeksu Wykroczeń."
        ppor A. Kurantowwicz. AK/JP/OO498/87
        /Tajne spec. znaczenia
        Spr. oper.rozpr. nr rej. 35720 Kryptonim "Zespół" /
        • tateti Re: dlaczego na dachu kina Kosmos ? 01.01.10, 22:00
          Dziękujemy za te informacje panie Bartku.
    • whiteentrance Zadworny!!!! 01.01.10, 19:41
      Adaś! Może Ci przyjdzie do Twoejgo zakutego łba, że Twoja redachcja
      funduje nam właśnie powtórkę tego kurestwa, którego sam
      doświadczałeś.

- Adaś!
      - Co?
      - Ty wiesz co!
      • Gość: bb zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pamiętacie…?” IP: 213.155.176.* 01.01.10, 20:25
        troszkę smutno się robi, jak czytam o kolejnym zjeździe kombatantów. Przecież to w jednym ze sztandarowych pism WiP-u poszedł taki tekst pt. „Czy nas jeszcze pamiętasz…?”:

Gwiazdą koncertu będzie niewątpliwie idol sprzed lat współpracujący obecnie z „Cepelią” Leszek Wałęsa i jego śpiewająca rodzina (chór dziecięcy „Dzieci Lecha”) Ponadto imprezę uświetnią swoim udziałem odkurzeni wykonawcy „ZOMO sisters”, „Blues KOR–band”, punkowy „KPN” oraz rock’n’rollowa orkiestra „Bujak! Bujak!”. W programie różaniec, wspólne oglądanie zdjęć sprzed lat, bigos i dyskoteka. Bilety można nabywać już od dziś w Muzeum Archeologicznym w Gdańsku oraz w wydzielonych skansenach na terenie całego kraju

i dokładnie robi sie to samo, co jest napisane powyżej. Wtedy się wyśmiewaliśmy z tego całego styropianu, a tutaj aż otwieram oczy ze zdziwienia, jak czytam taką notkę o obchodach.

Ja nie umniejszam Adafowi, Myszy czy Sławkowi Dutkiewiczowi dokonań, ale mozna sie spotkać we własnym gronie, zrobić klubową imprezę a nie organizowac wielkiej fety. WiP był na tyle różnorodny, że jedni by chcieli mieć jasełka w kościele, a inni by chcieli sie po prostu napić wódki i pogadać, odnowić kontakty często po kilkunastu latach.
        • Gość: wiesiek Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa IP: *.147.80.16.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.10, 20:32
          ale wtedy nie można byłoby wyciągnąć od miasta kilkudziesięci
          tysięcy złotych
          • exman Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa 01.01.10, 20:43
            To jest mocny zarzut, masz pewność że to próba wyłudzenia lub naciągnięcia ?
          • Gość: adaf Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa IP: *.chello.pl 01.01.10, 21:49
            Nie wiem kim jesteś tow. Wiesławie, ale w/g mnie nieły z ciebie kawał c....
            • Gość: wiesiek Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa IP: *.146.173.179.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.10, 22:13
              ale ja wiem kim ty jesteś.organizacja imprez za pieniądze publiczne
              wymusza konformizm a działacze Ruchu "Wolność i Pokój" powinni
              trzymać klasę do końca życia.niestety,życie zmusza do
              zdeklasowania.po pozbyciu się Jarmolińskiego i Cichego hulasz po UM
              jak po swojej stajni
              • Gość: adaf Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa IP: *.chello.pl 01.01.10, 22:32
                Moja ostatnia wypowiedź /zobacz re- dlaczego na dachu?/- nazywam się inaczej.
                Uspokój swoje emocje, najlepiej idź do spowiedzi!
              • Gość: Rektor Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa IP: *.nitka.net.pl 01.01.10, 22:36
                Nawet żałosny pacanie nie wiesz kim jest Adaf, to nie takie trudne, wystarczy
                znać trochę historię. No, ale ty, poziom edukacji, rozumiem masz leninowski.
                Panie i Panowie z WiPu nie nawykli do przebywania na tym forum, nie komentujcie
                wypowiedzi idiotów bo oni tracą Wasz cenny czas, a są niestety codziennością.
                • Gość: wiesiek Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa IP: *.146.89.96.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.10, 23:43
                  bez nerw kolego bo jak zaczyna się mówić o kasie i konformizmie to
                  nagle się agresywny robisz.żeby było jasne to ja nie oceniam tylko
                  uświadamiam.Byliście fajni ale niektórzy z was się skiepścili i tyle
                  • Gość: czesław Re: zjazd kombatantów - „Czy nas jeszcze pa IP: *.szczecin.mm.pl 02.01.10, 10:21
                    He.he, a ciekawe co na to powiedziałby "Unkas"? (widoczny na załączonej fotce),
                    a może wpadnie na tę imprezkę ?, ale głównym zaproszonym (jeśli taki wiec ma się
                    w ogóle odbyć i mieć jakikolwiek sens ) powinien być słynny organizator i
                    kierownik prac dekarskich Krzysztof J., i powinien oczywiście opowiedzieć
                    szczerze (prosto do sitka)wszystkim zebranym i dawnym kolegom jak to wtedy
                    naprawdę było , nie zapominając oczywiście o podaniu swojej prawdziwej ksywy, bo
                    tą "libijską" całkem niepotrzebnie kojarzącą się z kolegą Adafem wszyscy
                    zainteresowani znają.
                    • zgr-edo zaśpiewają tacy dwaj 02.01.10, 11:12
                      www.youtube.com/watch?v=fn3xFOfftUo
                      zaje..ście, kaczory na dachu Kosmosu
    • Gość: kultura to smutne, że... IP: *.centertel.pl 02.01.10, 14:34
      bartosz s. dostaje publicze środki (wcale niemałe) na jakiekolwiek
      działania. jakiekolwiek.
      • Gość: para Re: to smutne, że... IP: 217.153.131.* 03.01.10, 15:58
        dlaczego smutne?
      • Gość: Nikodem WiP - wielki szacunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 16:01
        Tu ktoś dał dobrą radę: nie odpowiadać na zaczepki idiotów. Z zasady tak, ale
        nie jestem z WiPu-u i sobie pozwolę. Zatem, mam już parę lat i działalność WiP-u
        wydawała mi się zawsze odrealniona. Aż do czasu kiedy osiągnęli swój główny
        postulat: wprowadzenie służby zastępczej, co wydawało się rzeczą niemożliwą do
        spełnienia. I sporo za to zapłacili. Mówili też o armii zawodowej, czymś
        oczywistym teraz, ale wtedy. Dlatego to nie ja miałem rację tylko oni. Ja, sobie
        patrzyłem na rzeczywistość, a oni ją zmieniali. Można by rzec za frajer. Bo te
        kilka nazwiska co to się wybiło na państwowym w skali ruchu liczącego wieleset
        uczestników gotowych na jawną działalność opozycyjną a nie przykościelne ściemy
        to jest na prawdę nic. Aż dziwi, że nie poszli jak burza w nowej rzeczywistości.
        Nie byłem bohaterem i potrafię się do tego przyznać. Ale potrafię analizować
        rzeczywistość i wyciągać wnioski w zgodzie z prawdą. Pisanie przez jakieś
        wyjątkowe mendy - bo kimże jest jakiś czesław podajacy anonimowo ksywy jakiś
        osób i sugerujący jakieś dziwne rzeczy. Widać zna środowisko, pewnie nie raz
        widzi osoby, które teraz opluwa. Wyjątkowa gnida. Brrr... I jakiś wiesiu
        sugerujący, że Sawicki wyciąga kasę od miasta na jakieś bzdury, mieszając
        wszystko ze wszystkim. Za to co zrobili ludzie z WiPu to im się co najmniej po
        dobrym Mercedesie należy a nie, pewnie jakiś groszach na obchody, które zresztą
        jak czytam mają mieć taki charakter żeby jeszcze Szczecin coś na tym skorzystał.
        Co zaś się tyczy Bartka Sawickiego. Jego problem polega na tym, ze podobnie jak
        WiP wyprzedzał epokę tak i on wyprzedza. Lud szczeciński za nim nie nadąża. Jego
        pomysły budzą zawiść. Są po prostu dobre, na europejskim poziomie, a nie
        poziomie zaścianka. Uwzględniają jednak silnie aspekty tożsamościowe. I
        wychodzą. Bogu dziękuję, że temu człowiekowi się chce. Po wielu latach tyry w
        końcu lud doskoczy do poziomu i będą go po tyłku całować, że nie żyją już na
        wsi. Co do specy od kultury typu Jarmoliński i Cichy to osoby te nie są warte
        szerszego komentarza. ESK ruszyło dopiero po odejściu Jarmolińskiego a Cichy był
        ogólnopolską urzędniczą zakałą. Co do samej imprezy: bardzo fajny pomysł. Szkoda
        tylko, że autor artykułu nie potrafił sam wpaść na pomysł żeby napisać co się
        wydarzyło na dachu kina Kosmos. No ale wiadomo, poziom szczeciński. Byłbym
        jednak sceptyczny co do organizacji koncertu w tym miejscu. To już inaczej
        wygląda. Stoją tam jakieś ohydne budy, pewnie Golemy. Lepiej ten koncert zrobić
        w innym miejscu. Natomiast pomnik Powielacza to bardzo dobry pomysł. Z
        dystansem, wyczuciem, bez męczenia konia i kombatanctwa. Słowem: szacunek i mam
        nadzieję, że na spotkaniu usłyszę jakieś ciekawe referaty a potem zostaną one
        wydane w formie publikacji. Pozdrawiam WiP-owców. Nikodem.
        • lech.niedzielski IPN sprawdza WiP ?! 03.01.10, 17:24
          Brawo IPN.
          Ostrożności nigdy za dużo.
          • Gość: para Re: IPN sprawdza WiP ?! IP: *.chello.pl 03.01.10, 18:12
            tak tylko pytałem bo co jakiś czas czytam tutaj opinie o bartku
            Sawickim. I za każdym razem są to jakieś insynuacje, niedomówienia,
            jakies niby oskarżenia, ale bez konkretów. I naprawde wygląda to na
            zawisc i nic więcej. sam byłem na dwóch edycjach boogie brain i jestem
            zadowolony ze taka impreza jest w szczecinie. a że koleś przy okazji
            zarabia no to co? ma glodować? ja nie kumam tych opinii, naprawdę.
            • Gość: gemini Re: IPN sprawdza WiP ?! IP: *.146.82.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.10, 19:42
              następny "niezbędny"? mieszkanie mu dać!
              • lech.niedzielski Re: IPN sprawdza WiP ?! 04.01.10, 09:36
                Gość portalu: gemini napisał(a):

> następny "niezbędny"? mieszkanie mu dać!
                Bohaterom należy się i już !!!
        • Gość: czesław Re: WiP - wielki szacunek IP: *.szczecin.mm.pl 04.01.10, 10:29
          Nie odpowiadać na zaczepki idiotów, bądź nie traktować głupoty zbyt poważnie to
          rzeczywiście są dobre rady. Mam jedna wrażenie że ten kto (nieanonimowo
          oczywiście podpisujący się "jako jakiś" Nikodem) chce widocznie wyprzedzać epokę
          jak jego mentor albo wprost jego alter e. -
          Bartosz S. Bo gdzie Ty potrafiący (niby) analizować rzeczywistość, a nawet (no
          proszę) "wyciągać wnioski zgodzie z prawdą" widzisz opluwanie kogokolwiek i
          sugerowanie czegokolwiek - zwłaszcza dziwnych rzeczy, a przede wszystkim
          opluwanie !!. Otóż na zdjęciu widoczny jest( m.in) " Unkas" , który dobrze
          pamięta tamte czasy, i powinien się pojawić na tej imprezie czyż nie ? - i gdzie
          tu widzisz opluwanie matołku ? A jeśli się tak dobrze orientujesz w
          "zmieniaczach" rzeczywistości to powinieneś wiedzieć kim ( był i jest niestety)
          Krzysztof J., i jaką "rolę" tak naprawdę pełnił w WiP-ie . Bo być może Ty nie
          chcesz poznać jego prawdziwej ksywki, oraz uważasz że nie powinien pojawiać się
          na (tej imprezie), ponieważ według Ciebie był szlachetnym i dzielnym działaczem,
          a jego dawni koledzy nie zasługują na słowa prawdy !!! Czy to właśnie masz na
          myśli, pisząc o mendach i gnidach ? - czy jemu też chcesz kopsać Mercedesa ?
          Zastanów się o co Ci chodzi i jak się nazywa Twój problem nieanonimowy Nikosiu .
          Napisz dlaczego czujesz się opluty ?
          • Gość: wipowiec Super pomysl!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:51
            Bylem tez w WiP- ie chetnie przyjdę!!!
            • Gość: za póżno urodzony Re: Super pomysl!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 13:44
              Czym różniła się działalność szczecińskiego środowiska WiP i KPN, czy te
              towarzystwo się przenikało, organizowało wspólne akcje itp.
              • Gość: Dr humbolt Re: Super pomysl!!! IP: *.chello.pl 05.01.10, 17:40
                Z tego co wiem to WIP przenikał się ale z inną organizacja w skrócie
                dwuliterowym SB.
                Potem jak panowie agenci z SB przeszli do struktur mafijnych , to dalej się
                przenikali z byłymi działaczami WIPu. Na przykład w handlu narkami.
                KPN występował w Szczecinie w znikomych strukturach
          • Gość: antyczesiu Re: WiP - wielki szacunek IP: 80.55.146.* 05.01.10, 14:18
            Czesiu, ale ty musisz być palantem. Widać znasz ludzi ze środowiska w którym
            intrygujesz. Co za parówa z ciebie żałosna. Aż ci frustracja uszami wychodzi. Co
            ty w ogóle pier... Ludzie robili szlachetne rzeczy i robią w związku z tym
            ciekawą imprezę. Koleś, ty się lecz z zawiści. Zrób coś dla innych.
            • Gość: czesław Re: WiP - wielki szacunek IP: *.szczecin.mm.pl 05.01.10, 16:32
              Odpowiadaj merytorycznie, albo wcale. Jesteś skłamanym kolesiem któremu całkiem
              zabrakło argumentów, jesteś złamasem (piszącym pod tą czy inną ksywką) który
              wobec prawdy potrafi być tylko glistą na patyku. .
              Jesteś tym frajerem, który chce stworzyć wrażenie że działali tylko sami
              zajebi_ści i odważni ludzie, a nie było wśród nich t.w. Zrób coś dla innych i
              nie opowiadaj kitów. Gdzie niby jest ta intryga (w środowisku) ?. Co ty w ogóle
              pier..., chcesz pewnych ludzi na tej imprezie a innych nie ? , znasz wszystkie
              fakty i wiesz jak było ? - czy też masz scenariusz jak musi być pokazane teraz
              ? Szacunek należy się się tym, którym się należy i koniec. A co należy się tym
              czy innym (nie wymienionych z nazwiska) donosicielom musisz sobie sam
              odpowiedzieć - czy może właśnie To ciebie frustruje ?
              Bohaterem był wtedy Marek Adamkiewicz, myślę że możesz z nim o tym pogadać, a ty
              jak myślisz ??
              • Gość: Budrys Re: WiP - wielki szacunek IP: *.chello.pl 05.01.10, 22:31
                Trochę pomagałem ówczesnemu WiPowi i mam wielki szacunek dla tych ludzi - bo
                wymagało to trochę odrobiny odwagi ...
                Nie miałem tyle odwagi aby zaprotestować i swoją zaszczytną służbę odbyłem ( 710
                dni w koszarach ... )
                SB zgnoiło mojego ojca i brata
                Mam wielki szacunek dla tych ludzi z WiPu
                Mieli po prostu jaja !
                Dziś łatwo zza monitora się wymądrzać ale wtedy trza było mieć jaja !
                Dlaczego grzybek - bo tam odbierałem bibułę i tam było miejsce spotkań ...
                Czesiu w twarz mi i im powiedz !
                Zdobądź się na odrobinę odwagi !
                Wielki szacun dla tych ludzi.
                • Gość: czesław Re: WiP - wielki szacunek IP: *.szczecin.mm.pl 06.01.10, 09:22
                  Musisz nauczyć się czytać ze zrozumieniem, albo przestać udawać że czegoś nie
                  rozumiesz. Przeczytaj spokojnie wszystko od początku to co napisałem w tym tzw.
                  wątku i wskaż to miejsce, które charakteryzuje się brakiem tzw. szacunku. A więc
                  co takiego i w związku z czym mam "tobie i im" powiedzieć w twarz ?(napisz
                  literalnie) gdzie widzisz wymądrzanie ?, lub inaczej - które zdanie wydaje ci
                  się nieprawdziwe ? Zdobądź się na odrobinę odwagi i wyartykułuj to zamiast
                  ściemniać . Musisz lubić zdrobnienia - wydaje się że sam jesteś poważniejszy co ?
                  • Gość: Do czesia/wiesia Re: WiP - wielki szacunek IP: *.globalconnect.pl 07.01.10, 01:06
                    Koleś, ale ty masz zryty łeb. Po tych zawziętych postach gołym okiem widać, że
                    masz jazdę. Stary, ty się lecz, poważnie.
                    • Gość: czesław Re: WiP - wielki szacunek IP: *.szczecin.mm.pl 07.01.10, 09:32
                      Zawziętym bucem jesteś ty, i to w najgorszym guście bo jesteś tupiącym bucem,
                      który nie ma nic do powiedzenia i jak każdego prymitywnego manipulanta nie stać
                      cię na żadną odpowiedź, oprócz bluzgania oczywiście. A po za tym masz fajną
                      ksywkę - w sam raz jak dla schizofrenika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka