Dodaj do ulubionych

Do Pana Wijasa

05.02.04, 22:16
pytalem sie juz tu ale byl pan chory wiec pytam sie ponownie. prosze mi
uprzejmie wytlumaczyc dlaczego sld nie poparlo zlozenia doniesienia do
prokuratury w sprawie marnotrawstwa 10 mln zlotych przez jurczyka. plus
prosze nam powiedziec jak pan glosowal i jak to sie ma do wielkiego
roczarowania jurczykliem jakie pan wyraza w innym watku i wzywania do
referendum. pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • rrado Re: Do Pana Wijasa n/t 06.02.04, 12:40
      up
      • piotr33k2 Re: Do Pana Wijasa n/t 06.02.04, 15:27
        znowu muszę ci odpowiedzieć za niego :przecież sami na siebie nie bedziemy
        składali zawiadomień do prokuratury!
        • albert_c Re: Do Pana Wijasa n/t 06.02.04, 15:34
          piotr33k2 napisał:

> znowu muszę ci odpowiedzieć za niego :przecież sami na siebie nie bedziemy
          > składali zawiadomień do prokuratury!

* Piotrze33k2, wiesz jurczyk an ostatniej sesji rady miasta stwirdzil z
          mownicy, ze zlozyl sam an siebie doniesienie do prokuratury (Sic!!!), ale jak
          sie okazalo klamal, bo jak sie pozniej tlumaczyl w odpowiedzi na pytanie
          radnego Litwinskiego: cytuje: "szanowny panie radny, ja tak do konca nie wiem
          bo nie siedze w papierach" - wiec ja sobie tak mysle ze moze radny wijas i
          jego koledzy z sld tez nie siedza w papierach i sa rownie rozsadni jak jurczyk-
          dopoki radny wijas nie odpowie bede obstawal przy tym ze sa!
          a przy okazji zycze mu szybszego powrotu do zdrowia - rowniez psychicznego
          zdrowia!
          pozdrawiam,
          albert_c
    • albert_c Re: Do Pana Wijasa 06.02.04, 12:46
      rado, radny wijas - widzalem ze udzielil sie w ktoryms z watkow na temat
      wczorajszej decyzji magazniera, wiec na pewno Twoje pyatnie juz tez
      przeczytal, tyle ze z jego wypoeidzi mozna sie domyslec ze ejszce nie w pelni
      wrocil do zdrowia. jakiego? nie pytam - nie wypada. ale podejrzewam, ze radny
      wijas juz sie pogubil w otaczajacej go rzeczywistosci, z jedej strony jest
      dyscyplina patryjna w glosowaniu nad wnisokiem do prokuratury (pewnie pieknie
      mu ta dyscypline napieralski wyjasnil a wijas pil miod z jego ust i kiwal
      glowa w mysl "tak, tak nie mozna jurczyk pewnie niewinny i nasi tez
      niewinni"), z drugiej wychodzi ze szpitala a tu mu i Nam jurczyk serwuje
      takiego wiceprezydenta. no wiec mlody radny sie pogubil i chyba nie bardzo wie
      jak odpowiedziec na zadane przez Ciebie pytanie.
      pozdrawiam,
      • ja_aska Re: Do Pana Wijasa 06.02.04, 13:26
        Chłapaki dajcie se na luz. Przecież Wam pisałam, że jest po poważnej operacji i
        na razie jest na zwolnieniu. Pisać na razie nie może. Zamiast się podniecać
        (denerwować) możecie wykazać dla chorego człowieka trochę zrozumienia.
        • rrado Re: Do Pana Wijasa 06.02.04, 19:09
          ja_aska napisała:

> Chłapaki dajcie se na luz. Przecież Wam pisałam, że jest po poważnej operacji
          i
          >
          > na razie jest na zwolnieniu. Pisać na razie nie może. Zamiast się podniecać
          > (denerwować) możecie wykazać dla chorego człowieka trochę zrozumienia.

asiu ja nie jestem sadysta nie med\cze chorego. napisalem ponownie bo wczesniej
          zauwazylem zae pan wijas wpisal sie do watku o nowym wiceprezydencie.
          pozdrawiam rado
        • Gość: Nazi Chlopaki z SLD IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 19:18
          Człowieku nie pisz pytań do tych cwaniaczków, którzy tylko patrzą, jak się
          nachapać. Siedzą cicho bo mają układ z Jurczykiem albo im to pasuje z różnych
          względów. SLD w Szczecinie jest manipulowane przez były SBeków i to oni tak
          naprawdę tu rządzą a co się za tym kryje, lepiej nie wiedzieć, bo możnaby się
          poważnie załamać.
          • rrado Re: Chlopaki z SLD 06.02.04, 21:12
            Gość portalu: Nazi napisał(a):

> Człowieku nie pisz pytań do tych cwaniaczków, którzy tylko patrzą, jak się
            > nachapać. Siedzą cicho bo mają układ z Jurczykiem albo im to pasuje z różnych
            > względów. SLD w Szczecinie jest manipulowane przez były SBeków i to oni tak
            > naprawdę tu rządzą a co się za tym kryje, lepiej nie wiedzieć, bo możnaby się
            > poważnie załamać.

spoko. chce sie dowiedziec to pytam. do ciebie tez mam pytanie. skad ta ksywa?
            pozdrawiam rado
            • Gość: Nazi Re: Chlopaki z SLD IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 00:32
              Ksywka jak ksywka, miała stworzyć kontrast wizualny do SLD w temacie i przy
              okazji pokazać drugi biegun ideologiczny. Nie znaczy to, że jestem nazi (bo to
              debile) ale czerwoni do gazu HHEHE.
              • wodni.k Re: Chlopaki z SLD 08.02.04, 03:03

> ksywka, miała stworzyć kontrast wizualny do SLD w temacie i przy
                > okazji pokazać drugi biegun ideologiczny.

No toś trafił jak kula w płot.
                Obie ideologie zarówno narodowo-socjalistyczna jak i komunistyczna maja więcej
                wspólnego niż można sobie pomyśleć. Bez obawy możesz zakwalifikować nazizm do
                skrajnej lewicy. Oczywiscie różnice były, ale polegały głównie na skali
                działania, a nie na celach.
                • Gość: Nazi Re: Chlopaki z SLD IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 07:39
                  Czili swobodnie na wiecach SLD mogę machać rączka i krzyczeć "zik heil" -
                  dzięki, że też wcześniej na to nie wpadłem. To będzie nowa jakość ehehehe.
              • rrado Re: Chlopaki z SLD 08.02.04, 11:27

> Ksywka jak ksywka, miała stworzyć kontrast wizualny do SLD w temacie i przy
                > okazji pokazać drugi biegun ideologiczny. Nie znaczy to, że jestem nazi (bo
                to
                > debile) ale czerwoni do gazu HHEHE.

wiesz ja czerownych nie lubie ale gazowac to bym nie cchcial. zmien ta ksywke
                bo obciach. pozdrawiam rado
                • Gość: Ana Re: Chlopaki z SLD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 15:29
                  a pan wijas zaniemówił nagle...mam nadzieję,ze to nic poważnego.swoją drogą
                  szkoda...tak fajnie perorował na temat służby społecznej...
                • Gość: Nazi Re: Chlopaki z SLD IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 15:38
                  Brak ci poczucia humoru chłopcze. Co do ksywy to sam zmień, bo wciąż cię
                  wszędzie pełno, mądrzysz się, że aż przykro na każdy temat. Masz kompleksy czy
                  jak? Napisz książkę to może ci ulży cieniasie.
                  • rrado Re: Chlopaki z SLD 10.02.04, 12:43

> Brak ci poczucia humoru chłopcze. Co do ksywy to sam zmień, bo wciąż cię
                    > wszędzie pełno, mądrzysz się, że aż przykro na każdy temat. Masz kompleksy
                    czy
                    > jak? Napisz książkę to może ci ulży cieniasie.

juz napisalem. nie ulzylo. nazi humor. no moze nie mam nie wiem. pozdrawiam rado
    • jedrzej_wijas Re: Do Pana Wijasa 09.02.04, 10:40
      RRado!

Na samym początku: jaki PAN? ("ale był pan chory"). Raz piszesz do mnie
      na "ty", raz "panujesz". Proponuję konsekwentnie pozostać przy pierwszej
      formule ("ty"), tak jakiedyś zostało to powiedziane (że takie są zasady na
      forum).

Nie poparliśmy wniosku POPISU, bo nie wszedł on pod obrady sesji. Zgadza się,
      że głosowaliśmy przeciw wprowadzenie tego wniosku pod obrady, co jednak nie
      jest tożsame z byciem przeciwnym temu wnioskowi.

Otóż uważaliśmy, że ten wniosek równie dobrze mógł zostać złożony przez grupę
      radnych, szefa klubu POPIS lub kogokolwiek innego. Rada Miasta w niczym
      formalnie nie może pomóc, a jej brak nie szkodzi - liczy sie bowiem zawartość
      merytoryczna wniosku. Intencją wnioskodawców, jak podejrzewaliśmy i nie
      omyliliśmy sie, było robienie z poważnej sprawy politycznej szopki, a raczej -
      ringu. Rada Miasta służy uchwalaniu prawa miejsowego, miejscem debaty
      publicznej o przyszłości Szczecina, a nie polem do prokuratorskich rozliczeń.

Radni prawicy, jak i radni lewicy, kiedy mają uzasadnione podejrzenia,
      dysponują dowodami, mają prawo, jak każdy obywatel, złożyć zawiadomienie o
      przestępstwie. Robienie z tego polityczego szumu nie przystoi poważnym
      politykom.

Mnie, jak każdego, interesuje rozstrzygnięcie prokuratury i sądu w tej sprawie.
      Liczę, że jeśli M. Jurczyk nie złożył tego zawiadomienia, uczyni to szef klubu
      POPIS (tak jak zapowiadał). Palmy pierwszeństwa w tej sprawie nikt mu nie
      odbierze, i chyba nikt nie ma zamiaru. I słusznie.

Odnośnie małych złośliwości - zawsze wolę kogoś przecenić, niż nie docenić.
      Dedykuję to tym, którzy z przekonaniem piszą o "pewnych wadliwościach" - moich
      i SLD.

Bardziej cenię sobie zarzuty odnośnie głosowań, politycznych decyzji czy ostrą
      polemikę z moimi poglądami, więc reszte pominę milczeniem. Szkoda czasu.

Pozdrawiam,

Jędrzej Wijas
      Radny Miasta Szczecina
      jedrzej.wijas@sld.zachpomor.pl

PS. Przepraszam za brak (dotychczasowy) odpowiedzi, ale rzeczywiście,
      obsługiwanie komputera sprawiało mi trudność. Zaznaczam, że nie mam internetu w
      domu - korzystam z tego dobra niesystematycznie. Stąd czasami długie przerwy w
      odpowiedziach. Proszę o wyrozumiałość.
      • albert_c Re: Do Pana Wijasa 09.02.04, 11:01
        jedrzej_wijas napisał:

> RRado!
        >
        > Na samym początku: jaki PAN? ("ale był pan chory"). Raz piszesz do mnie
        > na "ty", raz "panujesz". Proponuję konsekwentnie pozostać przy pierwszej
        > formule ("ty"), tak jakiedyś zostało to powiedziane (że takie są zasady na
        > forum).
        >
        * no wiec jezeli takie sa zasady, wiec i ja pozwole sobie na bardziej
        bezposrednia forme i tak: moja watpliwosc dotyczaca glosowania nad
        wprowadzeniem do porzadku obrad wniosku klubu popis dotyczacego skierowania
        sprawy do prokuratury.
        Czy nie wydaje sie Tobie conajmniej niestosowne to, ze w glosowaniu wziely
        udzial osoby bezposrednio zainteresowane tym, aby taki wniosek nie trafil do
        prokuratury? bo ja mam takie wrazenie, ze niezla szopka polityczna jest to, ze
        pani malanowska oraz pan duzynksi wzieli udzial w tym glosowaniu i to ich
        glosy przyczynily sie ze wnisoek nie przeszedl.
        wniosek radnego Litwinskiego o wylaczenie tych osob z glosowania byl
        conajmniej rozsadny, mimo iz prawo pozwalalo im wziac udzial w glosowaniu to
        moim zdaniem bylo to conajmniej watpliwie etycznie. a Wy jako sld poparliscie
        ta watpliwa sprawe.

Intencją wnioskodawców, jak podejrzewaliśmy i nie omyliliśmy sie, było
        robienie z poważnej sprawy politycznej szopki, a raczej - ringu.

* ??? chyba wieksza szopka sa niezrozumiale uklady jakie lacza sld w miescie z
        jurczykiem. moze sie myle?

Liczę, że jeśli M. Jurczyk nie złożył tego zawiadomienia, uczyni to szef klubu
        > POPIS (tak jak zapowiadał).

* Przeciez byles wtedy na sali i slyszales i widziales co tez jurczyk gadal -
        przeciez to bylo zupelnie bezsensu, i jeszcze chcsz teraz powiedziec,ze dajesz
        wiare temu co gadal jurczyk. czyzbys przeoczyl jego "piekny" tekst :"ja nie
        siedze w papierach". no wiec skoncz zarty, a radny Litwinski zlozyl to
        zawiadomienie.

Pozdrawiam,
        >
        > Jędrzej Wijas
        > Radny Miasta Szczecina
        > jedrzej.wijas@sld.zachpomor.pl

* Pozdrawiam
        albert_c
        >
        > > PS. Przepraszam za brak (dotychczasowy) odpowiedzi, ale rzeczywiście,
        > obsługiwanie komputera sprawiało mi trudność. Zaznaczam, że nie mam
        internetu w domu - korzystam z tego dobra niesystematycznie. Stąd czasami
        długie przerwy w odpowiedziach. Proszę o wyrozumiałość.

* spoko, bardzo cierpliwi jestesmy - uczy nas tego pani kasia.
        • jedrzej_wijas Re: Do Pana Wijasa 09.02.04, 11:26
          "niezla szopka polityczna jest to, ze
          > pani malanowska oraz pan duzynksi wzieli udzial w tym glosowaniu i to ich
          > glosy przyczynily sie ze wnisoek nie przeszedl"

Z tego, co pamiętam, to E. Malanowska z przedmiotową decyzją nie mogła mieć nic
          wspólnego - nie była wtedy wiceprezydentem. Jan Dużyński był wtedy w Zarządzie
          Miasta. I jestem przekonany, że poniesie odpowiedzialność za swoje decyzje,
          jeśli tylko złamał prawo. Ale dziś pojawiają się tylko polityczne aluzje,
          osobiste wycieczki, a dowodów żadnych. Czekam na jasną sytuację - mam w ręku
          dowody, idę do prokuratury, jest proces, jest wyrok.
          Głosowanie było na porządkiem obrad, nie nad wnioskiem, nie dotyczyło
          BEZPOŚREDNIO zainteresowanych. Poza tym - jak twierdzisz - wniosek został i tak
          złożony, poczekajmy więc na ustalenia prokuratury i sądu.

Jeśli wykażą one czyjąś winę - nie będzie to podlegać ŻADNEJ dyskusji z mojej
          strony, niezależnie od tego, kogo miałby wyrok dotyczyć.

"chyba wieksza szopka sa niezrozumiale uklady jakie lacza sld w miescie z
          > jurczykiem. moze sie myle? "

Moim zdaniem tak. Na stan mojej wiedzy, żadne układy nie wiążą (na szczęście)
          SLD z M. Jurczykiem. Nie widziałem żadnych porozumień, koalicji itp. Dla mnie
          działalność M. Jurczyka jest wręcz niewyobrażalnie szkodliwa dla Szczecina.
          Takie mam zdanie i staram się je prezentować jak najczęściej publicznie. Może
          doprowadzi to do oczekiwanego przez wielu skutku?

Pozdrawiam,

Jędrzej Wijas
          jedrzej.wijas@sld.zachpomor.pl

• albert_c Re: Do Pana Wijasa 09.02.04, 12:01
            jedrzej_wijas napisał:

> Z tego, co pamiętam, to E. Malanowska z przedmiotową decyzją nie mogła mieć
            nic wspólnego - nie była wtedy wiceprezydentem.

* w zwazku z tym cofam swoje slowa co do p. malanowskiej.

Jan Dużyński był wtedy w Zarządzie Miasta. I jestem przekonany, że poniesie
            odpowiedzialność za swoje decyzje, jeśli tylko złamał prawo. Ale dziś
            pojawiają się tylko polityczne aluzje, osobiste wycieczki, a dowodów żadnych.

* no wiec ejzeli dowodem nie jest odszkodowanie dla niemieckiego inwestora i o
            o 10 mln mniej w budzecie, no to nie wiem co moze byc dla Ciebie dowodem.
            Jeszcze nie udowoodniono ze bylo to zlamanie prawa, ale niewatplwie p. duzynki
            bral udzial w podejmowaniu decyzji. i locze na to ze ponieisenie on prawne
            konsekwencje swoich dzialan - bo jak widac politycznych nie poniesie dopoki
            jest tak wplywowa postacia w sld to nie bedzie sld stac na to aby wycignac
            jakiekoliwiek konsekwencje wobec p. duzynskiego.

> Na stan mojej wiedzy, żadne układy nie wiążą (na szczęście) SLD z M.
            Jurczykiem. Nie widziałem żadnych porozumień, koalicji itp.

* i nigdy nie wiazaly? i jurczyk nie zatrudnia ludzi z sld w urzedzie miasta?
            koalicja by Was skompromitowala do reszty (tak samo jak poprzedni uklad z
            jurczykiem gdy pierwszy raz byl prezydentem), wiec na "papierze" nic nie am,
            bo jurczyk w papierach nie siedzi jak to powiedzial na ostatniej sesji rady
            maista, wiec nie am porozumien na papierze.
            i jeszcze jedno: nikt z sld nie odwiedza jurczyka na dzialkach? bo moj stan
            wiedzy jest inny, ale to tylko takie plotki po miescie kraza, ze byla rozmowa
            na dzien przed odwolaniem chwata i powolaniem czesnego, ale to tylko plotki...

>Dla mnie działalność M. Jurczyka jest wręcz niewyobrażalnie szkodliwa dla
            Szczecina. Takie mam zdanie i staram się je prezentować jak najczęściej
            publicznie. Może doprowadzi to do oczekiwanego przez wielu skutku?

* mam nadzieje ze mamy na mysli ten sam skutek. a jezeli mowisz, ze starasz
            sie prezentowac swoj krytyczny glos jak najczesciej to chyba slabo to do mnie
            dociera, ale obiecuje przyjrzec sie z wieksza uwaga - zwlaszcza glosowaniom w
            radzie miasta.

pozdrawiam,
            albert_c
            • Gość: jedrzej.wijas Re: Do Pana Wijasa IP: 62.233.158.* 09.02.04, 12:41
              Na działkę jeżdżę tylko po to, by odpocząć na świeżym powietrzu. Takie jest
              przeznaczenie działki.

Kto odwiedza M. Jurczyka na działkach? A choćby i sam George Bush jr., nie moja
              to sprawa i nic na ten temat nie wiem. I nie mam zamiaru się tym interesować.
              Szkoda czasu.
              Wiem tylko kilka rzeczy: że M. Jurczyk mieszka na działkach, zamiast zgodnie z
              przeznaczeniem wypoczywać, a o nominacji Czesnego klub SLD dowiedział się z
              mediów. I zareagował stanowiskiem, które brzmi "albo M. Jurczyk zmieni
              diametralnie swoje postępowanie, albo powinien, w poczuciu odpowiedzialności,
              zrezygnować z pełnionej funkcji". Jego misja wyczerpała się, już dawno zresztą.

Reszta to plotki, jak napisałeś, a raczej: fantazje rozpalonych umysłów.
              Tymczasem, rzeczywistość wokół M. Jurczyka jest naprawdę MAŁO SKOMPLIKOWANA. W
              moim przekonaniu, proporcjonalnie do jego wizji świata. I to jest smutne,
              bardziej niż to, kto czemu jest winny naprawdę, skoro ma wyjasniĆ to
              prokuratura.

Pozdrawiam,

Jędrzej Wijas

PS> Nie mogę się zalogować. Może ktoś wie, dlaczego?
              • s_nitras Re: Do Pana Wijasa 10.02.04, 00:24
                Jędrzeju szczerze wierzę w Twoje uczciwe intencje. Tym, którzy nie wierzą, że
                nie interesują cię korzyści czerpane przez część SLD z rządów Jurczyka
                udowodnij to podpisując się pod projektem uchwały w sprawie rozpisania
                referendum o odwołanie prezydenta. Jesteś młody, życie przed tobą. SLD jako
                formacja przetrwa jak pozbedzie się obciązających ją dziadków postrzegających
                politykę przez pryzmat śmierdzącyh układów. Może w tym momencie waży się twoja
                polityczna przyszłość. Nowe SLD bedzie bez Kołodziejskich, Jerzyków itp. lub
                SLD nie bedzie. Bądź odważny. Z sympatią i swiadomością, iż próbujemy budować
                nowe standardy. Szczecin walczy dzisiaj o swój charakter. Jesli wygramy to
                rzeczy , które były normą już nie bedą mogły się zdarzać. Jesli tak jak część
                twoich kolegów bedziemy mówić, że rada może nie zareagować w tej sprawie to
                należy potraktować to jako cyniczne łamanie resztek kręgosłupa miasta. Z tego
                długo się niepodniesiemy. Jęsli to co zrobił Jurczyk nie bedzie miało
                konsekwencji to powiedz mi czego nie można robić w polityce.
                Pozdrawiam,
                S. Nitras
                • ja_aska Re: Do Pana Wijasa 10.02.04, 08:39
                  Nitrasku Kołodziejski nie jest dziadkiem! Zmień sposób agitki bo Wijas jest na
                  obecny zbyt inteligentny!
      • rrado Re: Do Pana Wijasa 10.02.04, 12:51
        jedrzej_wijas napisał:

> RRado!
        >
        > Na samym początku: jaki PAN? ("ale był pan chory"). Raz piszesz do mnie
        > na "ty", raz "panujesz". Proponuję konsekwentnie pozostać przy pierwszej
        > formule ("ty"), tak jakiedyś zostało to powiedziane (że takie są zasady na
        > forum).

ok jasne. sory stary.

>
        > Nie poparliśmy wniosku POPISU, bo nie wszedł on pod obrady sesji. Zgadza się,
        > że głosowaliśmy przeciw wprowadzenie tego wniosku pod obrady, co jednak nie
        > jest tożsame z byciem przeciwnym temu wnioskowi.

:))) jaja sobie robisz.

>
        > Otóż uważaliśmy, że ten wniosek równie dobrze mógł zostać złożony przez grupę
        > radnych, szefa klubu POPIS lub kogokolwiek innego. Rada Miasta w niczym
        > formalnie nie może pomóc, a jej brak nie szkodzi - liczy sie bowiem zawartość
        > merytoryczna wniosku. Intencją wnioskodawców, jak podejrzewaliśmy i nie
        > omyliliśmy sie, było robienie z poważnej sprawy politycznej szopki, a raczej -

> ringu. Rada Miasta służy uchwalaniu prawa miejsowego, miejscem debaty
        > publicznej o przyszłości Szczecina, a nie polem do prokuratorskich rozliczeń.

wierzysz w to co napisales? rozumiem ze juz marian jurczyk sie poddoba i twoim
        zdaniem rady miasta nie powinno interesowac to ze prezydent narazil to miasto
        wlasnie na wielka strate i oczywiscie udzial w tym prominnetnych politykow
        lokalnego sld nie mial wplywu na wasza decyzje? to co widzi sie w skali
        ogolnopolskiej w sld to samo trawi was lokalnie. dbanie tylko o wlasne
        sitwiarskie interesy. krycie kolegow do konca. nie dbanie zupelnie o interes
        publiczny.

>
        > Mnie, jak każdego, interesuje rozstrzygnięcie prokuratury i sądu w tej
        sprawie.

inetesuje ale go nie poparles? interesuje zeby tylko nie wyszlo najaw czy
        interesuje zeby dojsc do prawdy i odwolac jurczyka?

>
        > Liczę, że jeśli M. Jurczyk nie złożył tego zawiadomienia, uczyni to szef
        klubu
        > POPIS (tak jak zapowiadał).

czemu na to liczysz skoro wczesniej powiedziales ze to tylko politykierstwo od
        ktorego trzymacie sie z daleka?
        pozdrawiam rado
        • albert_c Re: Do Pana Wijasa jeszcze jedno pytanie 10.02.04, 15:56
          przy okazji innego watku, a dotyczacego mlodziezowej rady miasta, nasunelo mi
          sie kolejne pyatnie do Ciebie:
          czy prawda jest, ze szef lub ktos z zarzadu mlodziezowej rady jest Twoim
          asystentem?
          i czy Ty mu za to placisz? czy odbija sobie to "pracujac" w tej radzie?
          i czy Ty tez masz taka znizke na lot do w-wy, ze w obie strony palcisz 123 pln?
          bo to bardzo ciekawe jest.
          pozdrawiam,
          albert_c
          • rrado Re: Do Pana Wijasa jeszcze jedno pytanie 10.02.04, 16:11
            albert_c napisał:

> przy okazji innego watku, a dotyczacego mlodziezowej rady miasta, nasunelo mi
            > sie kolejne pyatnie do Ciebie:
            > czy prawda jest, ze szef lub ktos z zarzadu mlodziezowej rady jest Twoim
            > asystentem?
            > i czy Ty mu za to placisz? czy odbija sobie to "pracujac" w tej radzie?
            > i czy Ty tez masz taka znizke na lot do w-wy, ze w obie strony palcisz 123
            pln?
            > bo to bardzo ciekawe jest.
            > pozdrawiam,
            > albert_c

albercik nie tu. daj nowy watek i pytanie do wszystkich radnych czy wiedza ile
            dziatwa wydaje na samoloty i telefony kto nad tym panuje i czy to jest
            normalne. zapodaj link do tamtej dyskusji. pozdrawiam rado
            • piotr33k2 Re: Do Pana Wijasa 10.02.04, 17:58
              wijas człowieku miejże odrobine przyzwoitosci!twoje tłumaczenie jest po prostu
              śmieszne i niepoważne.zablokowanie wniesienia wniosku pod obrady i do tego
              jeszcze głosem malanowskiej to szczyt bezczelności i arogancji .czy nie wydaje
              ci się że wy wybrani przez wyborców politycy powinniście kierować wyższymi
              zasadami moralno-etycznymi niż przeciętny kowalski ?zwalanie wszystiego na
              garb sądów i prokuratury jest jakimś nieporozumieniem .żona cezara powinna byc
              poza wszelkim podejrzeniem .wyszło na moje sami na siebie i swoich kolegów nie
              bedziecie donosić ,tak jak w rzadzie millera tak samo i tu ,totalna obłuda i
              zgnilizna obywatelska!.
              • Gość: stasiek Do radnych miasta, w tym pana radnego Wijasa ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 18:31
                piotr33k2, wszystko wskazuje na to że, zdaniem radych zapach zgniliznę
                obywatelską można "zabić" dezodorantem np Fa !
          • Gość: stasiek Radny Wijas i Rafał Mielczarek ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 18:23
            przyłączjąc się do pytania Alberta_c, Szanowny panie radny Wijas, czy
            arogancki "Synek" Rafał Mielczarek jest "prowadzony-przyuczany" przez pana do
            działalności na "niwie politycznej", jezeli tak to dlaczego tak źle pan go uczy
            i to na dodatek za nasze, podatnikow, obywateli tego miasta pieniądze?
            • jedrzej_wijas Re: Radny Wijas i Rafał Mielczarek ! 11.02.04, 14:34
              To jest jakieś szaleństwo, a przede wszystkim WIELKA BZDURA.
              Prosze chociaż o zachowania minimum powagi i wiarygodności, i nie rozsiewanie
              kłamstw w gramatyce Leppera, typu: "czy to prawda, że to Pan dokonał napadu
              stulecia?".

Do MRMS ustosunkowałem się w oddzielnym wątku w tej sprawie. zapraszam do
              lektury.

Pozdrawiam,

Jędrzej Wijas
              Radny Rady Miasta Szczecina
              • albert_c Re: Radny Wijas i Rafał Mielczarek ! 11.02.04, 14:41
                jedrzej_wijas napisał:

> To jest jakieś szaleństwo, a przede wszystkim WIELKA BZDURA.

* Jedrzej, no nie! nie jest to bzdura. bardzo fajnie ze Nam odpwiadasz, a
                Nasze pyatnia nie rodza sie z mysla jak tu dowalic Tobie czy innym, ale watek
                tego ze niejaki grzadka jest Twoim asystentem (a wiesz po sprawie aystsenta
                jaskierni niejakiego skorki sprawa asystentow jest tematem publicznie
                drazliwym) wyplynal przy okazji i go pociagnelismy tym badziej ze jak juz
                napisalem w osobnym watku gosc sie "chwali" ze jest!
                No wiec sie pytamy czy grzadka jest Twoim asystentem czy nie (odp. w osobnym
                watku juz uzyskalismy), no wiec sie jeszcze pytamy czy ten mielcarek (swoja
                droga jakis taki nierozgraniety czlowiek z niego i nadpobudliwy czasem) ma cos
                z Toba wspolnego czy nie?

pozdrawiam,
                albert_c

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka