Dodaj do ulubionych

Tolerancja

12.02.04, 10:26
czytam sobie i czytam na forum miejskie psprawy i przecieram oczka. okazuje
sie ze dziatwa z Mlodziezowej rady miasta szczecina organizuje sobie impreze
tolerancja za panstwowe pieniadze w klubie gayowskim "to tu" gdzie sobie
popija wodzie do bialego rana w ramch tej wlasnie naszej tolerancji.
przypominam ze to dzieci z poczatkowych klas liceum najwyzej. prosba do
radnych jak zwykle ta sama o sprawdzenie i interpelacje. no i do naszej GW
kochanej tez. pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: Tolerancja 12.02.04, 12:15
      MRM składa się nie tylko z małoletnich. Jednego nie rozumiem: w innym lokalu
      to byłoby lepiej?
      • rrado Re: Tolerancja 12.02.04, 12:28
        ja_aska napisała:

> MRM składa się nie tylko z małoletnich. Jednego nie rozumiem: w innym lokalu
        > to byłoby lepiej?

lokal jak dla dzieci jest dosc nietypowy a ja jak wiesz generalnie jestem za
        zakazem wstepu dziatwy po konkretnej godzinie do knajp wszelkich.
        pozdrawiam rado
        • ja_aska Re: Tolerancja 12.02.04, 12:50
          Lokal jest normalny tylko niektórzy starają się temu zaprzeczyć. Wystarczy
          wprowadzić takie prawo jak USA - dozwolone od lat 21.
          • rrado Re: Tolerancja 12.02.04, 15:53
            ja_aska napisała:

> Lokal jest normalny tylko niektórzy starają się temu zaprzeczyć. Wystarczy
            > wprowadzić takie prawo jak USA - dozwolone od lat 21.

otoz to. zreszta spokojnie wystarczyloby 18. pozdrawiam rado
    • enancjo Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 12.02.04, 13:09
      .. tolerancja to nie jest rownowaga i sprawiedliwosc,
      a oznacza jedynie zdolnosc do znoszenia ujemnych skutkow
      rzeczy ktore nam nie odpowiadaja i /lub sa ogolnie
      rzecz biorac szkodliwe ..

Enancjo

• ja_aska Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 12.02.04, 13:59
        co to znaczy: ogólnie rzecz biorąc szkodliwe? To jest właśnie brak tolerancji.
      • skuter70 Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 12.02.04, 14:16

slownik jezyka pol

> «uznawanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, czyjegoś postępowania,
        różniących się od własnych; wyrozumiałość»

nic wspolnego ze szkodliwoscia ani ujemnymi skutkami

>
        • enancjo Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 12.02.04, 15:06
          .. szeroko pojeta szkodliwosc .. moze dotyczyc np substancji ..
          np tolerujesz nikotyne .. pomimo ze Ci szkodzi ...
          .. uznawanie pogladow moze byc ich akceptacja lub tolerowaniem,
          to dosyc subtelna roznica .. i ma duzo wspolnego z Twoim
          idywidulanym podejsciem do danego zagadnienia ..
          Enancjo
          PS : -slowniki podaja definicje dla mas .. a kazdy czlowiek moze
          miec swoje wlasne zdanie .. akceptujesz to czy Tylko tolerujesz ?? ( hehe )
          • skuter70 Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 12.02.04, 15:13

> PS : -slowniki podaja definicje dla mas .. a kazdy czlowiek moze
            > miec swoje wlasne zdanie .. akceptujesz to czy Tylko tolerujesz ?? ( hehe )

matkoboska!!!
            po to slowa sa zdefiniowane, zebys mogl sie porozumiec z innym czlowiekiem
            jesli kazdy bedzie mial wlasne zdanie na temat definicji to nigdy sie miedzy
            soba nie porozumieja

w sklepie porosisz o chleb a dostaniesz zapalki bo sprzedawca ma wlasne zdanie

• enancjo Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 12.02.04, 16:11
              .. mysle ze przerysowujesz to dla spektaklu, wyrywkowo
              interpretujac slowa i zdania .. a skoro myslisz jak
              slowniki Ci wskazuja to mnie to nie przeszkadza, ale
              i tez nie marnujmy czasu .. bo obaj wiemy, że to co
              slownik napisal w tym wypadku tez potraktowales wyrywkowo,
              choc pokusilbym sie napisac ze .. wybiorczo i tendencyjnie ..
              Enancjo
              PS : choc moze mamy rozne slowniki .. i jak z Twoich slow
              wynika beda to rozne polki w sklepie z chlebem ..a tego to
              juz zapewne nie tolerujsz (hehe)
              • skuter70 Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 13.02.04, 08:51
                enancjo napisał:

> slownik napisal w tym wypadku tez potraktowales wyrywkowo,

zacytowalem cala definicje ze slownika internetowego

• enancjo Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 13.02.04, 09:16
                  .. no wlasnie ludzie sa tacy powierzchowni, jak i wiekszosc
                  internetu i minie duzo czasu nim to zrozumieja ...:((
                  .. ale poswiece Ci troche czasu .. slowo tolerancja to
                  import z laciny, dlatego zajrzyj do zrodoslowia moze byc np
                  slownik wyrazow obcych ...
                  Enancjo
                  .. inteligencja powielajaca i myslaca to sa lepsze i gorsze
                  strony tego samego slowa charakteryzujacego nam wspolecznych
                  i niestety zgodnie z Kopernikiem 'gorsze wartosci wympieraja
                  te lepsze' .. bronmy sie przed tym !!!
                  • skuter70 Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 13.02.04, 09:18

> slownik wyrazow obcych ...
                    >
                    rowniez nie ma pejoratywnych przymiotnikow:)
                    • enancjo Re: Tolerancja .. naduyzcie slowa ... 13.02.04, 09:40
                      .. lubie jasne sytuacje .. gydz tylko takie pozwalaja
                      na bycie tolerancyjnym, w przeciwnym razie czetso mamy
                      doczynienia z obojetnoscia ...
                      Enancjo
    • absztyfikant Re: Tolerancja 12.02.04, 14:19
      Przestancie zamydlac gejowskimi knajpami. Celowa zmiana tematu! Pytanie brzmi,
      czy mlodzi radni rozbijaja sie samolotami za miejskie pieniadze i ile wydaja na
      telefony czy bankiety - to jest clue sprawy.
      • ja_aska Re: Tolerancja 12.02.04, 14:23
        Absztyf wyluzuj. Tolerancja bardzo ważna rzecz.
        Skuti to lubię:-)
      • skuter70 absztyf 12.02.04, 14:29

oni wydaja proporcjonalnie mniej niz ich dorosli koledzy wiec nie marudz

na zuzel pewnie jeszcze nie lataja ale wszystko przed nimi
        • absztyfikant skut 12.02.04, 14:31
          Ja nie marudze, tylko pytam. Dziwi mnie dlaczego nie odpowiadaja na proste
          pytania. A, ze na zuzel nie lataja ? Czym skorupka za mlodu...
          • skuter70 Re: skut 12.02.04, 14:45
            absztyfikant napisał:

> Ja nie marudze, tylko pytam. Dziwi mnie dlaczego nie odpowiadaja na proste
            > pytania.

jak to nie odpowiadaja?
            przeciez wyraznie napisali, ze sobie lataja do warszawy
            wiesz przeciez , ze w pociagach jest niebezpiecznie, mozna zostac okradzionym,
            pobrudzic sie, spotkac z plebsem...

• ja_aska absztyf 12.02.04, 14:49
              Poza tym bilety na prawdę teraz tanie jak barszcz więc co się kotku łamiesz:-)
              • skuter70 Re: absztyf 12.02.04, 14:52

> Poza tym bilety na prawdę teraz tanie jak barszcz więc co się kotku łamiesz:-)

wlasnie
                jak chlopaki podrosna to przestana latac samolotami bo bilety beda za drogie
                ...
                pokupuja sobie sluzbowe samochody
              • absztyfikant Re: absztyf 12.02.04, 14:52
                Miau.
                • ja_aska Re: absztyf 12.02.04, 14:54
                  Tak właśnie trza trzymać kotku!!!!! Więcej luzu!!!!!!!
                  • Gość: olcia eks radna (00/01; 01/02) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 17:55
                    za mojej kadencji to bylo tak : na kazdej sesji 0.75 na glowe , zakąska i
                    popitka. A na zebrania słozbowe latalismy helikopterami a nie jak cala polska
                    chołota rozbijalismy sie samochodami i pociągami ... robicie sobie ludzie jaja
                    czy jak - o co wy tych młodych radnych czepiacie - o to ze sie w klubach dla
                    pedałów bawią?? -co was to obchodzi??-skad wy to wzieliscie?? - co za pedal to
                    wymyslił??!! - ze są mlodzi i sie w klubach nocnych bawią ?? - sa mlodzi maja
                    prawo!! a bezposredniego dostepu do kasy i manka nie ma nikt z
                    tych "gówniarzy" dysponuje nia tylko biuro rady miasta - oni nawet nie widza
                    tej kasy (kasy budrzetowej)na oczy nawet nie czuja jej smrodu - takze
                    wyluzujcie. Fakt nabili rachunek dosc spory za telefon -ale nie ujdzi eim to na
                    sucho -sa obecnie roliczai z wlasnych kieszyni ... WIELKIE POZDRO DLA
                    ZIOMoW - PRZEWODNICZACEGO & WICE PRZEWODNICZACEGO (RAFAŁA)ORAZ DLA CALEJ EKIPY
                    MRMS - TRZYMAJCIE SIE !!
                  • Gość: olcia eks radna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 17:56
                    za mojej kadencji to bylo tak : na kazdej sesji 0.75 na glowe , zakąska i
                    popitka. A na zebrania słozbowe latalismy helikopterami a nie jak cala polska
                    chołota rozbijalismy sie samochodami i pociągami ... robicie sobie ludzie jaja
                    czy jak - o co wy tych młodych radnych czepiacie - o to ze sie w klubach dla
                    pedałów bawią?? -co was to obchodzi??-skad wy to wzieliscie?? - co za pedal to
                    wymyslił??!! - ze są mlodzi i sie w klubach nocnych bawią ?? - sa mlodzi maja
                    prawo!! a bezposredniego dostepu do kasy i manka nie ma nikt z
                    tych "gówniarzy" dysponuje nia tylko biuro rady miasta - oni nawet nie widza
                    tej kasy (kasy budrzetowej)na oczy nawet nie czuja jej smrodu - takze
                    wyluzujcie. Fakt nabili rachunek dosc spory za telefon -ale nie ujdzi eim to na
                    sucho -sa obecnie roliczai z wlasnych kieszyni ... WIELKIE POZDRO DLA
                    ZIOMoW - PRZEWODNICZACEGO & WICE PRZEWODNICZACEGO (RAFAŁA)ORAZ DLA CALEJ EKIPY
                    MRMS - TRZYMAJCIE SIE !!
                    • Gość: rafal Re: eks radna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 17:59
                      Dziekujemy olcia, mam andzieje ze sie keidys zobaczymy to osobiscie podziekuje.
                      Tak tak, tak jest naprawde- czesto jest tak ze my tej kasy nie widzimy bo UM
                      placi przelewem a co do zabaw naszych chodzimy po wszytskich knajpkach, gdzie
                      kto tylko sobie zachce...a to nie jest zwiazane z naszymi osobami...
                      • rrado Re: eks radna 13.02.04, 09:22
                        Gość portalu: rafal napisał(a):

> Dziekujemy olcia, mam andzieje ze sie keidys zobaczymy to osobiscie
                        podziekuje.
                        >
                        > Tak tak, tak jest naprawde- czesto jest tak ze my tej kasy nie widzimy bo UM
                        > placi przelewem a co do zabaw naszych chodzimy po wszytskich knajpkach, gdzie
                        > kto tylko sobie zachce...a to nie jest zwiazane z naszymi osobami...

a jak z tym telefonem rafalku? nadal jasno nie powiedzielicie czy bawiliscie w
                        knajpe za pieniadze podatnika o lotachn nie wspomne. czekamy wiec nadal.
                        pozdrawiam rado
                        • Gość: Ana Re: eks radna IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 10:21
                          czytam i czytam i płakać się chce...jeżeli już dziś ci gówniarze sa tak
                          zepuci,bezczelni,pyszałkowaci i zwyczajnie nieuczciwi,to co zrobią,gdy(nie daj
                          Boże)zostaną"dorosłymi"politykami?
                          • rrado Re: eks radna 13.02.04, 10:28
                            Gość portalu: Ana napisał(a):

> czytam i czytam i płakać się chce...jeżeli już dziś ci gówniarze sa tak
                            > zepuci,bezczelni,pyszałkowaci i zwyczajnie nieuczciwi,to co zrobią,gdy(nie
                            daj
                            > Boże)zostaną"dorosłymi"politykami?

co zrobia? no zasiada w fotelu kupia laptopa, pioro, przepisza wszytko na zone,
                            przyjma kogos z pruszkowa, jakis klub zuzlowy zasila, siada w radzie nadzorczej
                            kanalizacji, dojda do 14 mln. jak panstwo bedzie silne to sobie da rade z
                            takimi bubkami. mam nadzieje ze bedzie. pozdrawiam rado
                            • Gość: S Re: eks radna IP: *.blaster.pl / 62.233.181.* 13.02.04, 15:19
                              Dobrze że jesteś już ex , bo z tymi poglądami to na sprzątaczkę się nawet nie
                              nadajesz w radzie, razem z bratnią duszą rrado naczelnym patafianem tego forum
                              jak zdążyłem zauważyć.Gzie się tacy głupi ludzie rodzą,a może z tą kapustą to
                              prawda.
                              • rrado Re: eks radna 13.02.04, 15:22
                                Gość portalu: S napisał(a):

> Dobrze że jesteś już ex , bo z tymi poglądami to na sprzątaczkę się nawet nie
                                > nadajesz w radzie, razem z bratnią duszą rrado naczelnym patafianem tego
                                forum
                                > jak zdążyłem zauważyć.Gzie się tacy głupi ludzie rodzą,a może z tą kapustą to
                                > prawda.

z kapusta??? zjesz obiat to przyjdz. pozdrawiam rado
                      • albert_c Re: eks radna (do Rafala) 13.02.04, 15:30
                        Panie Rafale, nie podejrzewalem Pana, iz tak sie Pan tym forum zarazi, ze Pan
                        bedzie sam ze soba dyskusje prowadzil (ta ola to Panu wyszla, ze ha, ha). I
                        niech Pan uwaza, bo jesczze troche takich numerow i sam Pan bedzie byly.

pozdrawiam,
                        albert_c
                    • Gość: vlado Re: eks radna IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 10:24
                      moze po prostu są homo i dlatego się w swoich klubach bawią?szkoda tylko,ze nie
                      za własną kasę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka