Dodaj do ulubionych

Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści

IP: 213.17.223.* 16.02.04, 18:19
Po przeczytaniu i przeanalizowaniu artykułu mogę powiedzieć jedno czemu nie
mamy dawać szansy innym ludziom a że kochają inaczej,a może nawet lepiej
potrafią wychowywać,kochać,i śledząc ten problem na świecie powiem że nie
spodkałem się jeszcze z artykułem czy jakimś programem telewizyjnym gdzie
poruszony był by jaki kolwiek problem wychowywania dziecka przez parę
homoseksualną,nie było nawet najmniejszej wzmianki o tym iż w/w molestuja czy
krzywdzą te dzieci które wychowują.Co nie które pary hetero powinny z nich
brać przykład i ja nie mam nic przeciwko temu chociaż jestem katolikiem i
ojcem rodziny.Cały ten zament stworzył kościuł i ludzie którym brak
tolerancji a przedewszystkim cała ta młodziesz niech promuje wiarę,a kościuił
niech wreszcie przestanie się mieszać do polityki i zajmie się wiernymi bo
coraz miej ludzi chodzi do kościołów takie jest moje zdanie !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: m+ Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: 213.77.101.* 16.02.04, 18:32
      A ja jestem za zdelegalizowaniem istnienia nawiedzonych kretynów. Wtedy smutne
      twarze młodzieży wszerz- wzdłuż- a zwłaszcza w głąb- polskiej musiałyby się
      zająć czyms pożytecznym, na przykład zalepianiem dziur w asfalcie+
    • Gość: m+ Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: 213.77.101.* 16.02.04, 18:39
      A ja jestem za zdelegalizowaniem istnienia nawiedzonych kretynów. I wtedy
      wszelkie dzieci wszerz-, wzdłuż-, a zwłaszcza w głąb- polskie o smutnych
      twarzach musiałyby się zająć czymś pożytecznym, np. zalepianiem dziur w
      asfalcie po ostatnich mrozach+
      • ciotka_matylda dziwna partia ta liga 16.02.04, 18:48
        LPR ciągle interesuje sie seksem - to już jest jakaś choroba! Rączki na
        kołderke chłopcy, lepiej uczcie się grzecznie w szkole i nie zawracajcie
        ludziom głowy. Dzisiaj homoseksualiści, jutro feministki, pojutrze wystawa w
        Zachęcie, za miesiąc statek z aborcją, potem znowu protest, bo jakieś marne
        dzieło obraża uczucia religijne... Nic tylko się bawić w polityke! A bezrobocie
        wysokie, gówniażeria ćpa na potęge (proponuję się wybrać nad ranem pod wybrany
        lokal), chleje i tak dalej. A tutaj proszę przeszkadzają homoseksualiści -
        wirtualny problem. Puknijcie się te rozgrzane główki wilczki! Liście możecie na
        cmentarzu pograbić, albo w hospicjum popracować - ja popieram takie
        rozwiązania, a nie pierdu pierdu o homoseksualistach do kamery.

PS
        Mój sąsiad kocha inaczej. Zawsze jak wyjeżdzam z dziećmi na wakacje, to
        zostawiam mu klucze, by podlewał kwiaty. I zaręczam wam, jest normalnym zwykłym
        człowiekiem, nigdybyście nie powiedzieli o nim nic złego.
        • Gość: arndt Re: dziwna partia ta liga IP: *.acn.pl 19.02.04, 21:18
          Prawdę powiadasz, Czcigodna Ciociu Matyldo. Złodziej jak ukradnie, też
          krzyczy "łapaj złodzieja". Młodzież Wszechpolska pewno się po kątach pedali i
          pedofiluje, i uwagę publiki od tego krzykiem o moralności odwraca.
      • piotr33k2 Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 16.02.04, 18:51
        popieram twój głos ,dodam jeszcze że dziwię jak młodzi ludzi mogą mieć tak
        beznadziejnie prostackie i zdewociałe poglądy ,ale wiadomo skrajnie prawicowe
        oszołomstwo .
        • ciotka_matylda Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 16.02.04, 18:57
          Przeciez ta partia odwołuje sie do nauki kościoła i dziwie się, że odwołują
          się do nienawiści. Przecież to niechrześcijańskie. Miłość bliźniego, nawet
          innego od nas, to podstawa naszej wiary!
          • piotr33k2 Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 16.02.04, 19:02
            oni odwołują się do kościoła ale prawdziwy kościół nie chce mieć z nimi nic
            wspólnego oczywiscie oprócz nastepnego degenerata i oszusta ,ojca (cha cha!)
            rydzyka.
          • dexim Eee a co Pani wie o nauce Kościoła? 17.02.04, 23:41
            Prosze sięgnąć po Pismo Święte, czy to Stary, czy też Nowy testament. Tam jest
            coś na temat homoseksualizmu i to w słowach nie podlegających żadnej
            interpretacji. Np. w historii o Sodomie i Gomorze...
    • absztyfikant Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 16.02.04, 20:06
      Zajecie godne Mlodziezy Wszechpolskiej...
    • anaksymenes tytuł Młodzież Wszechpolska TO homoseksualiści 16.02.04, 20:31
      no może kryptohomoseksualiści :-))). A tak na marginesie to tym z LPR-u totalnie dzisiaj odwaliło. Główny pasza Chruszcz szalał w warszawskiej zachęcie a młodzi ultraskatolikos szukali wśród swoich pedziów
    • Gość: Jaro NAZISTOM MÓWMY NIE!!! IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 16.02.04, 23:24
    • Gość: Polak Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 00:40
      Młodzież Wszechpolska jest organizacją, która pod płaszczykiem wartości narodowych i patriotycznych przemyca idee nie tylko ksenofobiczne, ale wręcz nazistowskie, szerząc agresję i nienawiść. Jednocześnie nie szanuje i łamie obowiązujące w Polsce prawo. Świadczą o tym wydarzenia z ostatnich lat, w których członkowie MW brali udział.

Oto kilka przykładów:

W Białymstoku w styczniu 1999 roku skierowano do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Dariusza Wasilewskiego (honorowego przewodniczącego Młodzieży Wszechpolskiej), właściciela księgarni "Bastion" o rozpowszechnianie wydawnictw nawołujących do nienawiści na tle narodowym i wyznaniowym . W księgarni tej sprzedawano antysemickie i szowinistyczne książki. Środowisko białostockiej MW wydawało również zawierające antysemickie treści pismo "Bastion".

21 marca 2000 w Rzeszowie grupa neofaszystów pobiła pod siedzibą Stronnictwa Narodowego i Młodzieży Wszechpolskiej nastolatka jadącego na skateboardzie, którego mylnie wzięli za uczestnika odbywającej się tego dnia manifestacji antyrasistowskiej.

W listopadzie 2000 wobec pisma ?Szczerbiec?, do którego często powołują się członkowie MW Prokuratura Rejonowa Warszawa Śródmieście wszczęła dochodzenie w sprawie znieważania narodu żydowskiego oraz nawoływania do waśni na tle narodowościowym na łamach pism.

Jakub M., szef bydgoskiej Młodzieży Wszechpolskiej i działacz Ligi Polskich Rodzin handlował amfetaminą i marihuaną. Funkcjonariusze przy nim i w jego mieszkaniu znaleźli 29 woreczków z ususzoną marihuaną gotową do sprzedaży, pięć woreczków z amfetaminą i 19 tabletek narkotyku ekstazy.

W broszurze Wojciecha Wierzejskiego (prawa ręka Romana Giertycha, w latach 1999 - 2000 prezes MW, a od roku 2002 skarbnik zarządu głównego Ligi Polskich Rodzin) "Naród, młodzież, idea? autor instruuje aktywistów, w jaki sposób mają werbować nowych członków MW spośród uczniów szkół, w tym z podstawówek. Instrukcja zawiera także wskazówki, jak wkupić się w łaski dyrekcji i ciała pedagogicznego, kamuflując prawdziwe oblicze skrajnie prawicowej organizacji. (za Stowarzyszeniem Nigdy Więcej free.ngo.pl/nw/)

Podczas sesji powołanego przez ONZ Komitetu ds. Eliminacji Dyskryminacji Rasowej odbywającej się w marcu br. w Genewie organizacje Młodzież Wszechpolska i Narodowe Odrodzenie Polski zostały uznane za organizacje skrajnie nacjonalistyczne.
      • Gość: Hanka Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.pbc.adelphia.net 17.02.04, 03:05
        Gratuluje postawy, popieream. W czasach gdy 50% malzenstw " namaszczonych"
        przez kosciol oraz LPR i MW sie rozwodzi, a polowa z tych ktore zostaja w
        stadle nie ma najmniejszego pojecia o wychowywaniu dzieci, gdy rodziny marginesu
        wychowuja dalszy margines, gdy dzieci w domach dziecka gloduja i sa wychowywane
        przez pedofili i td i tp odmawianie ludziom uczciwym prawa do opieki nad dziecmi
        jest nie tylko glupota ale wrecz swietokradztwem.Uwazam ze organizacje typu MW
        powinny byc zdelegalizowane jako szowinistyczne, nacjonalistyczne i
        zatruwajace umysly mlodych ludzi.
        • ja_aska Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 17.02.04, 08:29
          Przecież oni (młodz. wszech.) są koronnym argumentem na zalegalizowanie aborcji
          i środków wczesnoporonnych.
          • dexim Taka sugestia to hitleryzm. 17.02.04, 23:43
          • Gość: arndt Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.acn.pl 19.02.04, 21:20
            Dokładniej, niedopatrzenie ginekologa, że ich zawczasu nie wyskrobał
    • Gość: michal Kamila! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 08:27
      Czy Wiechecki byl na spotkaniu, czy tez stwierdzil, ze temat zbyt blahy?
    • masaladosa Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 17.02.04, 08:55
      taka obsesyjna nienawisc do homoseksualistow jest byc moze reakcja na lek
      wywolany przez niezwykle silne impulsy homoseksualne u tych panow jednak
      cokolwiek by to bylo ich argumenty swiadcza o kompletnej ignorancji-powolywanie
      sie na prawo naturalne jest najczystsza demagogia-zgodnie z taka logika
      nalezaloby zaprzestac leczenia chorych-powinni umrzec jezeli choroba ich pokona
      bo to jest wlasnie dobor naturalny
      co do adopcji dzieci przez pary homoseksualne to zdania psychologow sa
      podzielone-niektorzy twierdza ze brak wzorca meskiego lub zenskiego w czasie
      rozwoju psyche moze negatywnie wplynac na jej integracje i dojrzalosc-jako
      dowod podaje sie niektore zaburzenia powstajace u czesci dzieci wychowywanych
      przez pojedynczego rodzica-czy tak samo byloby w przypadku par homoseksualnych
      trudno stwierdzic...
      • Gość: Robaq MŁODZIEŻ WIEŚPOLSKA:) IP: 157.25.198.* 17.02.04, 10:00
    • Gość: Marta Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 10:31
      O zdrowym rozsądku to CI PANOWIE nie powinni raczej się wypowiadać a co do
      niezgodności z naturą, to naszenie ubrań też jest raczej niezgodne z naturą.
      Może MW powinna dać przykład, jak to jest zgodnie z naturą. Tylko, żeby nie
      latali na golasa za babami po parkach, bo jeszcze cos im się stanie, teraz tyle
      pań uczy się samoobrony... Powodzenia, głupole.
    • Gość: wodzu Wszyscy wiedzą, że K. Adamiak jest gejem. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 10:52
      W szkole średniej mówiono o nim Krzysia, bo się czerwienił, jak na wuefie brał
      prysznic z innymi chłopakami. Teraz biedula kompensuje kompleksy walcząc ze
      wszystkim. Typowo kliniczny przypadek problemów z własną seksualnością.
    • Gość: polak zamienili flyersy i oi'ki na garnitury;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 12:47
      haha
    • Gość: josh Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.range217-42.btcentralplus.com 17.02.04, 13:15
      zal mi jest ludzi o tak waskich horyzontach. swiadczy to tylko o ich
      nieprzystosowaniu do zycia w dzisiejszych czasach, a co za tym idzie - o ich
      glupocie...Ja poszedlbym jeszcze dalej i zabronil homoseksualistom prowadzenia
      samochodow, albo robienia zakupow w hipermarketach.czy to jest mniej normalne
      od "pozwolenia" na normalne zycie??Mlodziezy Wszechpolska...troche to
      prymitywne. Nie uwazacie??
    • Gość: ewcia Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 15:16
      Z Ligą Polskich Rodzin do Ligi Państw Arabskich!!!
    • Gość: 1410 Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:00
      żenada, żenada, żenada

mlodziez wszechpolska niech sobie zalatwi zatyczki do dupy
    • Gość: KB Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: 156.17.29.* 17.02.04, 17:35
      Nikt nie dowiodl ze homoseksualizm to sprawa wrodzona, natomiast sa osrodki
      medyczne ktore dowiodly ze z homoseksualizmu mozna wyjsc, byly o tym zreszta
      ostatnio artykuly we Wprost i film dok. na Polsacie. Dane cytowane byly z
      raportu Amerykanskiego Stowarzyszenia Lekarzy Katolickich.

Dobrze ktos na forum zauwazyl ze zwiazki partnerskie daja parom homo. rozliczne
      przywileje, takze ekonomiczne. Jesli panstwo daje komus przywileje ekonomiczne
      tzn. ze ja to finanowac bym mial ze swych podatkow a na to nie mam najmniejszej
      ochoty! ;))

Tak przy okazji to w Wyborczej chyba korakta cos zawalila bo ten tytul to jest
      jakis niegramatyczny :))) . . .

Pozdrowienia dla czlonkow i sympatykow MW
      Krzysiek Bosak

PS Zapraszam na:

www.wszechpolacy.pl

_

• Gość: yy Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:40
        Niegramatyczny to ty jestes, a nawet niegramotny. Z homoseksualizmu podobnie jak z glupoty wyjsc bardzo trudno, czego jestes zywym dowodem. Z ta mala roznica, ze homoseksualizm jest nieszkodliwy, a glupota jak wiadomo...

Ponadto nie zauwazylam tutaj zadnych sympatykow tej organizacji o watpliwej renomie. Tez handlujesz prochami ?
      • powolniakk Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 17.02.04, 23:13
        > Nikt nie dowiodl ze homoseksualizm to sprawa wrodzona, natomiast sa osrodki
        > medyczne ktore dowiodly ze z homoseksualizmu mozna wyjsc

Chyba zapomniałeś dodać, że jest o wiele więcej przypadków "wyjścia" z hetero do
        homo niż odwrotnie. I dokładnie tak samo o niczym to nie świadczy.
      • phobos.755 Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 18.02.04, 12:15
        > Nikt nie dowiodl ze homoseksualizm to sprawa wrodzona,

Oczywiscie masz racje. Tak naprawde wspolczesna medycyna, a raczej psychologia
        nie sa w stanie dac nam odpowiedzi na pytania zwiazane z ksztaltowaniem sie
        seksualności człowieka. Ale tu pojawia się pewien problem - jeśli stwierdzimy,
        ze homoseksualizm nie jest sprawą wrodzoną, tylko nabytą to analogicznie trzeba
        stwierdzić, że heteroseksualizm nie jest kwestią wrodzoną tylko nabytą...

> natomiast sa osrodki
        > medyczne ktore dowiodly ze z homoseksualizmu mozna wyjsc,

Mowisz conajmniej tak, jakby homoseksualizm był jakimś sklepem czy centrum
        handlowym - da sie z niego wyjsc. Skoro tak, to równie dobrze mozna do tego
        sklepu wejsc...

> byly o tym zreszta
        > ostatnio artykuly we Wprost i film dok. na Polsacie.

Wspaniale! 2 najbardziej homofobiczne media w tym kraju. No to moze ja na
        kontre mam przytoczyc ci publikacje z Polityki czy amerykanskiego Scientist?

> Dane cytowane byly z
        > raportu Amerykanskiego Stowarzyszenia Lekarzy Katolickich.

Wiesz - to tak jakby hipermarket Real zrobil ranging hipermarketow w Polsce w
        ktorego jasno by wynikalo ze to wlasnie Real jest tym najlepszym...

> Dobrze ktos na forum zauwazyl ze zwiazki partnerskie daja parom homo.
        > rozliczne przywileje, takze ekonomiczne. Jesli panstwo daje komus
        > przywileje ekonomiczne tzn. ze ja to finanowac bym mial ze swych
        > podatkow a na to nie mam najmniejszej ochoty! ;))

Moze najpierw przeczytaj projekt ustawy w tej sprawie a dopiero pozniej sie
        wypowiadaj, dobra?
      • Gość: arndt Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.acn.pl 19.02.04, 21:23
        Jawohl! Heil! Ech, ty dupku...
    • dexim Jak zwykle boli was, że ktoś mysli inaczej. 17.02.04, 23:46
      Mówicie o tolerancji, a z waszych słów zieje nienawiścią. Wytykacie głupotę a
      sami nie grzeszycie inteligencją. Jak macie problemy, to pakujcie się pod
      skrzydełka dyrygenta poznańskich Słowików, on też był sympatycznym i miłym
      człowiekiem. Ale zawsze - dewiantem.
      • piotr33k2 Re: Jak zwykle boli was, że ktoś mysli inaczej. 18.02.04, 11:56
        a ty nie myl pojeć i nie gadaj bzdur człowieku!pedofilia to całkiem co innego i
        powinna być ścigana surowo jak sex z dziećmi czy kazirodztwo .my właśnie
        bronimy tolerancji przed takimi nietolerancyjnymi oszołomami jak tak zwana
        młodzież wszechpolska ,zresztą to nie dotyczy tylko seksu ale ogólnego stosunku
        do wolności jednostki.
        • hsps Re: Jak zwykle boli was, że ktoś mysli inaczej. 18.02.04, 12:10
          piotr33k2 napisał:

> pedofilia to całkiem co innego i
          > powinna być ścigana surowo jak sex z dziećmi czy kazirodztwo

Gwoli ścisłości - a pedofilia to nie jest seks z dziećmi ? czy co innego miałeś
          na myśli?
          • piotr33k2 Re: Jak zwykle boli was, że ktoś mysli inaczej. 18.02.04, 12:38
            pedofilia to jest sex z dziecmi tej samej płci dlatego też nadmieniłem również
            o seksie z dziećmmi który również jest karalny i niedopuszczalny.
            • hsps Re: Jak zwykle boli was, że ktoś mysli inaczej. 18.02.04, 12:53
              piotr33k2 napisał:

> pedofilia to jest sex z dziecmi tej samej płci

Niestety nie za bardzo. (Pociąg do chłopców bywa określany słowem pederastia.)
              Według definicji pedofilia to pociąg seksualny do dzieci obojga płci.
              wiem.onet.pl/wiem/000a15.html
              www.net-lexikon.de/Paedophilie.html
              (Z greckiego)
        • Gość: WzK Re: Jak zwykle boli was, że ktoś mysli inaczej. IP: 82.139.15.* 18.02.04, 12:16
          piotr33k2 napisał:

> my właśnie
          > bronimy tolerancji przed takimi nietolerancyjnymi oszołomami jak tak zwana
          > młodzież wszechpolska

"Miłość mieli na ustach, a nienawiść w oczach"

Gdybyśmy żyli w czasach tuż po II wojnie światowej to albo spotkalibyśmy się "w
          lesie" i wtedy ja byłbym górą, albo na sali sądowej, gdzie sądziłbyś mnie
          jako "wroga ludu i demokracji" - wtedy to Ty Piotrze byłbyś górą, skazując mnie
          na śmierć. Argumenty te same...

Teraz czasy są łaskawsze i mam nadzieję że jeszcze przynajmniej troche takie
          będą...
          • piotr33k2 Re: Jak zwykle boli was, że ktoś mysli inaczej. 18.02.04, 12:43
            nie pochlebiaj sobie, ale jeżeli chcesz to przyjmiemy twoją konwecję ,więc
            jagbyśmy spotkali się w lesie w czasie wojny to byłbyś w kolaboranckich
            odziałach nsz. a ja w ak. ,zresztą wątpię abyśmy się spotakali w lesi bo jak
            wiadomo nsz. wycofało się ramie w ramie z odziałami niemieckimi jak starzy
            frontowi wiarusi.
            • Gość: WzK Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze33k2! IP: 82.139.15.* 18.02.04, 12:58
              Aleś trafił bratku!

Właśnie (dokładnie w tym momencie ;-) pisze pracę mgr o prasie komunistycznej
              lat 44-46 i Twój tekst jest jakby dokładnie wyjęty z "Głosu Ludu", czy "Trybuny
              Wolności". Towarzysz Mieczysław "Mnietek" Moczar jak żywy! Ech marnujesz się w
              tych "podłych" czasach. A jeszcze wasza matka PZPR/SLD się sypie...

Ale dość o tem. Zbyt daleko odeszliśmy od tematu. Idz swoją drogą
              nienawistniku, ja pójdę swoja.
              • piotr33k2 Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 18.02.04, 13:21
                jeżeli uważasz że moczar był z armi krajowej to ładny bedzie z ciebie
                magister ,jagbyś nie wiedział to moczar wywodził się z al i gw .co do trybuny
                to nie wiem co pisała i pisze ta następna nietolerancyjna gazeta bo nie
                czytałem i nie czytam tej gadzinówki ,prawda o nsz jest udowodniona przez
                niezależnych historyków i nie przypinaj mi łatki komunisty ,armia ludowa czy
                gwardia ludowa to było to samo co narodowe siły zbrojne tylko z drugiej strony .
                • Gość: WzK Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 IP: 82.139.15.* 18.02.04, 13:45
                  piotr33k2 napisał:

> jeżeli uważasz że moczar był z armi krajowej to ładny bedzie z ciebie
                  > magister ,jagbyś nie wiedział to moczar wywodził się z al i gw.

GW? Z "Gazety Wyborczej"? Nie wiedzialem, ale skoro tak mowisz... hehe

> prawda o nsz jest udowodniona przez
                  > niezależnych historyków

Jasne, tych samych "niezależnych" co twierdzili, że Katyń zrobili Niemcy.
                  Dziś już żaden poważny historyk nie powtarza tych bzdur o NSZ. Poczytaj sobie
                  wszystko jedno jaką książke historyczną wydaną po 89 roku. Wiem Piotrze, że
                  Twoja edukacja historyczna przypadła na czas "komuny", ale człowiek
                  inteligentny uczy się całe życie!

> nie przypinaj mi łatki komunisty

Jeśli nie chcesz by przypinano Ci łatkę komunisty, to nie powtarzaj bzdur
                  wymyślonych przez ich propagandę w walce jaką toczyli (przegrali?) o "rząd
                  dusz" w polskim narodzie.
                  • piotr33k2 Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 18.02.04, 13:51
                    nic synku nie rozumiesz i wszystko mieszasz ,no to jak skąd sie wywodzi moczar?
                    ty pożal sie boże magistrze od siedmiu boleści!
                    • Gość: WzK Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 IP: 82.139.15.* 18.02.04, 13:57
                      Nie napisałem tato skąd się wywodzi Mnietek Moczar, bo jest to dla mnie
                      oczywista sprawa. Nigdy nie twierdziłem, że był z AK - to tylko Twoja
                      konfabulacja "wielki historyku".

I co Ty tak z tym magistrem, kompleksy jakieś masz??
                      • piotr33k2 Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 18.02.04, 14:20
                        nie kojarzysz ,nie myślisz logicznie i nie wyciagasz wniosków,ach ta dzisiejsza
                        młodzież!.nawiązując do twojego lasu ,to znając twój stosunek do tak zwanej
                        młodzieży wszechpolskiej i i jej pogladów powiedziałem że jagbyśmy się w nim
                        spotkakli ty byłbyś prawdopodobnie w odziałach nsz. a ja znając swój stosunek
                        do młodzieży wszechpolskiej i tym podobnych idiotów byłbym w armi krajowej !,a
                        ty mi wyjeżdżasz z moczarem i wmawiasz że byłbym w co najmniej w milicji lub
                        partii !więć ci tłumaczę jak dziecku !.
                        • Gość: WzK Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 IP: 82.139.15.* 18.02.04, 14:35
                          OK. To ja Ci wytłumacze jak staruszkowi, bo "nie kojarzysz ,nie myślisz
                          logicznie i nie wyciagasz wniosków". Napisałem o Moczarze, bo pisząc
                          o "kolaborantach z NSZ" posłużyłeś się jego m.in. językiem (on konkretnie mówił
                          o "kolaborantach z AK i NSZ"). Dlatego bardziej skojarzyłeś mi się z LWP, MO,
                          KBW, czy UB - jak wolisz ;-)

A jeśli podtrzymujesz, że byłbyś w AK, to po 1943, kiedy te 2 formacje zostały
                          SCALONE, bylibyśmy w jednej organizacji. I (idąc dalej wg. Twojej wersji) jak
                          byśmy się spotkali, to pilibyśmy razem bimber i przechwalali się kto więcej
                          szkopów, czy później czerwonych, załatwił.
                          • piotr33k2 Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 18.02.04, 16:05
                            scalone to były tylko nieliczne wyjątki, wiekszość nie uznała i nie
                            podporządkowała sie rządowi londynskiemu ,słyszałeś pewno o brygadzie
                            świętokrzyskiej i jej marszowi na zachód razem z niemcami?.nie wiem czy nie
                            mylisz zwz. z nsz. czyli związku walki zbrojnej z narodowymi siłami walki
                            zbrojnej które wsłąwiły się przedewszystkim czystakami narodowościowymi i
                            tępieniem podziemia komunistycznego w czasie i po wojnie.
                            • dexim Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 18.02.04, 23:34
                              Brygada Świętokrzyska wycofywała się na Zachód na lini frontu pomiędzy
                              uciekającymi Niemcami a napierającymi bolszewikami. A o tym, że były kontakty z
                              Niemcami to mówią dziś otwarcie uczestnicy tamtych wydarzeń i nie jest to zadne
                              tabu. Nie było jednak żadnej współpracy, choć Niemcy do tego dążyli.
                              Inna rzecz - brygada ta wyzwoliła w Czechach obóz kobiet (w tym wiele
                              żydowskich), który na parę dni przed końcem wojny miał być jeszcze
                              wyeksterminowany, i co?
                              Gdybym miał wybierać, też poszedłbym z nimi, niżbym miał naiwnie jak AK
                              wierzyć, ze Czerwona Armia przyniesie mi pokój...
                              • Gość: WzK Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 IP: 82.139.15.* 18.02.04, 23:51
                                Dzieki dexim - już mnie ten mierny poziom dyskusji zniechecił ;-)

Dodam jeszcze, ze zaraz po przedostaniu się Brygady Świętokrzyskiej do strefy
                                amerykańskiej została ona włączona do I Korpusu Polskiego gen. Andersa, z
                                zachowaniem oczywiście stopni wojskowych zdobytych w NSZ.
                                • piotr33k2 Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 19.02.04, 13:01
                                  mierny poziom dyskusji z wpowodu twojego niedouczenia i kłamstwa ,brygada nigdy
                                  nie została włączona do armi andersa jako całosć tylko poszczególne osoby
                                  indywidualnie na takich samych zsadach jak inni ,stopnie zostały zachowane jak
                                  ktoś miał go przed wojną .narodowe siły zbrojne nigdy nie podporządkowały sie
                                  armi krajowej ,armi krajowej podporządkowały się bataliony chłopskie .
                                  • Gość: WzK Re: Dokładnie o tym mówiłem "moczarowcu" piotrze3 IP: 82.139.15.* 19.02.04, 23:35
                                    7 marca 1944 doszło do podpisania umowy scaleniowej między dowódcą Armii
                                    Krajowej gen. Tadeuszem Komorowskim "Borem" i dowódcą Narodowych Sił Zbrojnych
                                    płk. Tadeuszem Kurcyuszem "Żegotą" - na mocy której NSZ stały się częścią AK.

Ja jednak nie napiszę że kłamiesz, to - "z wpowodu twojego niedouczenia"

Przyznam się też do błędu. Rzeczywiście B. Ś. nie została wcielona do II
                                    Korpusu, lecz podporządkowana dowódctwu amerykańskiemu w Niemczech.
                                    Na swoje usprawiedliwienie podam, że kierowałem się bezpośrednio tym, iż w
                                    prasie PPR-owskiej w 1945 r. ciągle pisano jakoby: "faszysta Anders stał na
                                    czele band NSZ i AK" i że wysyła do Polski dywersantów z dawnej B. Ś., która
                                    teraz podlega jemu.
                                    Zasugerowałem się. Lecz jak widać nawet w takim szczególe nie można im
                                    wierzyć...
                    • dexim Ty smutny krasnoludku 18.02.04, 23:27
                      Przecież WzK ani slowem nie wspomniał, jakoby Moczar tkwił w AK...
                      • piotr33k2 Re: Ty śmieszny ograniczony krasnoludku! 19.02.04, 13:10
                        prześledż tą polemikę to może zrozumiesz chąć widząc twoje ograniczenie
                        umysłowe wątpię ,co do bibli to nic nie mówiłem ani nie wspominałem o bibli, to
                        ty ciągle powołujesz się na jakąś biblię ,tylko nie wiem jaką i po
                        co .wystarczy zdrowy rozsądek aby zaakceptować to co istnieje tak długo jak
                        człowiek na ziemi .tylko idioci i ograniczeni ludzi tacy jak ty i twoi koledzy
                        z lpr. czy młodzieży wieśpolskiej walczą z czymś co jest pewnym stałym i
                        naturalnym procentem populacji ludzkiej !
        • dexim Dewiacja pod jakąkolwiek postacią jest dewiacją. 18.02.04, 12:43
          Dewiacja pod jakąkolwiek postacią jest zawsze dewiacją. Homoseksualizm jak by
          go nie przedstawiano jest dewiacją, rzeczą nienormalną. Jesli przyzna się prawa
          jednym dewiantom, to odezwą się kolejni. Przecież są już usiłowania na swiecie
          zmniejszenia dopuszczalnego wieku współżycia ze strony pedofilów.
          A mówienie o prawach jednostki do wolności... Hmmm... dyrygent poznańskich
          slowików tez może się uciec do takich argumentów, o samostanowieniu,
          o "agresywnym" narzucaniu norm moralnych z zewnątrz...
          • phobos.755 Re: Dewiacja pod jakąkolwiek postacią jest dewiac 18.02.04, 13:13
            Szkoda, ze juz w latach 70-tych ubiegłego stulecia dowiedzono, że
            homoseksualizm nie jest ani dewiacją, ani chorobą. A jeśli nie jest ani
            dewiacją, ani chorobą to najwyrażniej nie jest niczym niemormalnym. I zgodnie z
            tym stwierdzeniem homoseksualizm zaobserwowano u przedstawicieli większości
            gatunków zwierząt.
            • piotr33k2 Re: Dewiacja pod jakąkolwiek postacią jest dewiac 18.02.04, 13:34
              to jest głos rozsądku ,w polsce też homoseksualizm nie jest uważany za
              chorobę .szanowny deximie !, mówisz dewiacja pod każdą postacią! no cóż są
              rózne dewiacje może być i tak jak twoja i młodzieży wszechpolskiej czy lpr!
              • dexim Tak tak krasnoludki... 18.02.04, 16:01
                Co udowodniono? Że homoseksualizm nie jest dewiacją? To może być tylko teoria.
                Nie zaś naukowy pewnik, bo do tej pory ścierają się różne teorie. Jedne mówią o
                genetycznym dziedziczeniu, inne - że homoseksualistą się nikt nie rodzi, tylko
                staje.
                A co powiecie na to, że na swiecie istnieją organizacje byłych gejów, które
                zajmują się leczeniem osób pragnących wyjsć z tego? Też ich pogonice, jak
                chcecie to zrobić z wszystkimi, którzy myslą inaczej niż wy?
                Ja wiem jedno - w Piśmie Świętym stoi czarne nia białym, że praktykowanie
                homosesualizmu jest złem i jest nie do zaakceptowania. I wszelkie inne teorie
                uważam za smutne próby usprawiedliwiania przez ludzi swoich słabości. Hitler
                też znalazł wytłumaczenie na swoją chęć podbicia swiata. To jest naginianie
                rzeczywistości do osobistych potrzeb. Ludzie przez wieki różne rzeczy
                wymyslali, ale w tym bałaganie wybieram ład gloszony przez chrześcijaństwo. Byc
                może dzięki temu Kościół jest jedyną instytucja, która może pochwalić się 2000
                letnią tradycją.
                A jeśli próbujecie kogoś przekonywac, to używajcie nieco ambitniejszych
                argumentów, bo wyzywanie MW i innych "faszystów" od "ch.... mujów" tym bardziej
                utwierdza w przekonaniu, ze nie wiele madrego macie do powiedzenia...
                • piotr33k2 Re: Tak tak krasnoludki... 18.02.04, 16:08
                  no młodzież wszechpolska i lpr w kwesti norm obyczajowych to ma dopiero do
                  powiedzenia! same banialuki!.
                  • dexim Re: Tak tak krasnoludki... 18.02.04, 23:23
                    Jest taki trick psychologiczny - zdyskretowanie poglądów innej osoby
                    lekceważącym stwierdzeniem. Wytknąłes banialuki. Nic od siebie nie wymyślałem,
                    raptem powtarzam to, co jest napisane w Biblii. Jesli potrafisz
                    prawić "niebanialuki", to pochwal się jakimś mądrym wykwitem Twojego
                    przezacnego umysłu, ale nie uciekaj się do takich krasnoludkowych metod...
                    • Gość: henio56 Re: Młodzież Wczesnopolska IP: *.comnet.krakow.pl 19.02.04, 13:54
                      deximie, przecież to własnie Ty, dyskredytujesz poglądy innych osób opierajac
                      się
                      na biblii. To nie dla wszystkich jest księga mądrości. Jeżeli Bóg stworzył ludzi
                      i tchnął w nich życie, to po jaką cholerę przysporzył im w tym życiu tyle bólu,
                      krzywdy,problemów. Homoseksualiści,po co byli mu potrzebni. Na przestrzeni
                      wielu stuleci mógł poprawić to co schrzanił ale nic takiego się nie stało.
                      Katolicyzm, homoseksualizm ,ksenofobia, to problemy których jeszcze niedawno
                      nie było, może się warto zastanowić komu zależy na tym aby tak bardzo
                      konfliktować społeczeństwo. Młodzież Wszechpolska to organizacja na wzór
                      Konsomołu, zaślepiona i sterowana przez czarnych oszołomów.
                      • ja_aska Re: Młodzież Wczesnopolska 19.02.04, 15:02
                        Judaizm istnieje ponad 5000 lat więc ma dłuższe tradycje
                • masaladosa Re: Tak tak krasnoludki... 19.02.04, 17:34
                  dexim napisał:

> Co udowodniono? Że homoseksualizm nie jest dewiacją? To może być tylko
                  teoria. Nie zaś naukowy pewnik, bo do tej pory ścierają się różne teorie. Jedne
                  mówią o genetycznym dziedziczeniu, inne - że homoseksualistą się nikt nie
                  > rodzi tylko staje.

a co to jest dewiacja? bo jezeli masz na mysli zboczenie to zgodnie z definicja
                  who homoseksualizm przestal nia byc w bodajze w latach 70 albo i 60 tak jak od
                  mniej wiecej tego samego czasu nie uwaza sie go za chorobe-to nie jest zadna
                  teoria tylko wlasnie czysta nauka-jezeli uwazasz inaczej to glosisz heretyckie
                  z punktu widzenia wspolczesnej wiedzy poglady-inaczej ma sie kwestia z
                  przyczynami homoseksualizmu i tego zagadnienia nie wolno mieszac z poprzednim
                  (a jest to czesto czynione przez pewnych demagogow)-tu rzeczywiscie zdania
                  psychologow rozwojowych sa podzielone tym niemniej to w zasadzie nie ma
                  znaczenia dla dyskusji o prawach gejow-doniesienia o rzekomych 'wyleczeniach'
                  oparte sa na badaniach pochodzacych z niewielkiej liczby osrodkow
                  przeprowadzonych na malych grupach-pamietaj ze istnieje zjawisko biseksualizmu
                  i czesto trudno jest powiedziec czy ktos jest bi czy homoseksualny-to ze dany
                  osobnik wspolzyje przez dluzszy nawet czas z osoba plci przeciwnej nie oznacza
                  jeszcze ze pozbyl sie swoich homoseksualnych tendencji-one moga zostac
                  zaprzeczone wyparte wyprojektowane czy w inny sposob zneutralizowane dowolnym w
                  zasadzie mechanizmem obronnym-istnieje wystarczajaca presja spoleczna aby takim
                  mechanizmom dostarczyc odpowiedniej energii...

> Ja wiem jedno - w Piśmie Świętym stoi czarne nia białym, że praktykowanie
                  > homosesualizmu jest złem i jest nie do zaakceptowania. I wszelkie inne teorie
                  > uważam za smutne próby usprawiedliwiania przez ludzi swoich słabości.

ja bym chcial zebys w tym miejscu podal jakis cytat bo jakos nie pamietam aby
                  to bylo tak explicite w biblii napisane

> Hitler
                  > też znalazł wytłumaczenie na swoją chęć podbicia swiata. To jest naginianie
                  > rzeczywistości do osobistych potrzeb.

no to jest czysta demagogia i to z tych prymitywniejszych-poza tym o ile wiem
                  to hitler gejow tez mordowal...

> Ludzie przez wieki różne rzeczy
                  > wymyslali, ale w tym bałaganie wybieram ład gloszony przez chrześcijaństwo.
                  > Byc może dzięki temu Kościół jest jedyną instytucja, która może pochwalić się
                  > 2000 letnią tradycją.

no tu tez przywaliles jak kula w plot-judaizm chlopie ma z 5000 lat a rig veda-
                  fundament hinduizmu i jeden z najstarszych znanych ludzkosci tekstow-powstal
                  przynajmniej 3500 lat przed chrystusem...
                  • dexim Co biblia mówi o homoseksualizmie? 20.02.04, 09:47
                    Ja mówię o stanowisku chrześcijaństwa w tej materii, a jest chrześcijań na
                    swiecie ok. 1 miliarda, jest wiec to grupa znaczaca, o wiele bardziej niż wasza
                    grupak krasnoludków na tym forum. Jestem chrześcijaninem i żadne mądrości
                    świata laickiego czy też WHO nie interesują mnie, jeśli sa sprzeczne z Prawem
                    boskim. Możecie mnie wyzywać od talibów i tym podobnych ale mnie to nie rusza.
                    W tym waszym śmiesznym, pelnym względności i nadinterpretacji świecie stawiam
                    jednak na sacrum i porządek.
                    Nic chyba nie zapamiętałeś z lektury Biblii. Pismo Święte w sposób ex cathedra
                    wypowiada się na temat homoseksualizmu:
                    - Księga Rodzaju 19: 1-29. Bóg zniszczył sodomę i Gomorę ze względu na
                    panoszący się w nich homoseksualizm;
                    - List do Rzymian 1: 24-27 ""Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne
                    współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami
                    uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należńą za zboczenie"
                    - I List do Koryntian 6: 9 "(...) mężczyźni współżyjący ze sobą (...) nie
                    odziedziczą krolestwa Bożego"
                    - I List do Tymoteusza 1: 10 "Prawo nie dla sprawiedliwego jest przeznaczone,
                    ale dla postepujących bezprawnie: (...) dla mężczyzn współżyjących ze sobą".
                    No i jeszcze katechizm Kościoła katolickiego, punkt 2357: "akty homoseksualizmu
                    są sprzeczne z prawem naturalnym, w żadnym wypadku nie będą mogły zostać
                    zaaprobowane".
                    Kolejna rzecz - ja mówiłem o ciągłości instytucjonalnej a nie tylko
                    historycznej, więc kula trafiła prędzej w Twój łeb a nie w niczego niewinny
                    płot. Kosciół katoicki może wykazać ciągłośc personalno-hierarchiczną od czasów
                    Chrystusa. A Judaizm? Hinduizm? Inna rzecz - chrześcijaństwo zakorzenione jest
                    w judaizmie, tak więc to też zbija Twoją "mądrość".
                    A - dla wszystkim orędownikom seksu w kiszkę odbytową proponuję zapoznać się z
                    działalnością organizacji International Healing Foundation, załozonej przez
                    byłych gejów, którzy prowadzą terapie uzdrawiające. Mają oni swój 5 punktowy
                    dekalog, zapoznajcie się z nim krasnoludki... Co z tymi gejami zrobicie?
                    Zamnkiecie w gułagach razem z MW i LPR tylko dlatego, że nie pasują do Waszych
                    wydumanych pod kołderką radosnych wizji?
                    • Gość: Aśka Dexim. IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 20.02.04, 10:04
                      Chyba chronologia ci się pomerdała. Judaizm ma ponad 5 i pół tysiąca lat i to
                      Chrześcijaństwo jest wtórne do Judaizmu.
                      • dexim Hmm... 22.02.04, 23:52
                        Jeśli komuś się pomerdało, to tobie przy czytaniu. Przeczytaj raz jeszcze
                        tekst, nigdzie nie udowadniałem, jakoby chrześcijaństwo było pierwsze...
                    • Gość: e.beata Re: Co biblia mówi o homoseksualizmie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 10:58
                      dexim:
                      1. Chrześcijaństwo ani nie jest najliczniejszą religią ani najstarszą.
                      2. Polska nie jest krajem wyznaniowym ino świeckim.
                    • phobos.755 Porozmawiajmy o bibli... 20.02.04, 11:17
                      dexim napisał:
                      > Ja mówię o stanowisku chrześcijaństwa w tej materii, a jest chrześcijań na
                      > swiecie ok. 1 miliarda,

no to ja tylko tak zacytuje...
                      "Gene Robinson, nowo wybrany biskup stanu New Hampshire jest rozwodnikiem, ma
                      dwójkę dzieci i od lat przyznaje się do homoseksualizmu."

> Jestem chrześcijaninem i żadne mądrości
                      > świata laickiego czy też WHO nie interesują mnie,

LOL! To tak jakbys napisal: jestem Mlodzierz Wiespolska i wasze prawa mnie nie
                      obowiazuja.

> jeśli sa sprzeczne z Prawem
                      > boskim.

LOL! Kilka lat temu w sieci krazyl list otwarty do Jana Rokity o ile dobrze
                      pamietam... jesli tylko go znajde to zacytuje i bedziemy mogli porozmawiac o
                      tym twoim "prawie boskim".

> W tym waszym śmiesznym, pelnym względności i nadinterpretacji świecie stawiam
                      > jednak na sacrum i porządek.

A wiec chcesz porozmawiac o Bibli? OK! Tylko powiedz czy chcesz rozmawiac o
                      Bibli Tysiąclecia czy np. o wersji z połowy XIV wieku. Podpowiadam, ze w wieku
                      XVII kilka rozdziałów bibli została przeredagowana tak, aby podpasować się
                      do "najnowszych" osiągnięć nauki takich jak ziemia krążąca woklu slonca i takie
                      tam... Ponieważ ta bardziej zabobonna wersja orginalna pewnie nie bedzie ci
                      pasowac zapewne uprzesz sie przy Bibli Tysiaclecia. Z gory moze ustalny, ze
                      chodzi o te, w ktorej Stary Testament został ocenzurowany przez ks. Michała
                      Petera, a Nowy przez ks. Jana Kanty. Swoja droga - nie sadzisz że to dość
                      intrygujące co takiego było w i tak juz ocenzurowanej 3 razy (w IX, XVII i XIX
                      wieku) bibli, że trzeba było ją cenzurować jeszcze raz?...

[ciach - mało ciekawy fragment, którego nie warto komentować]

> proponuję zapoznać się z
                      > działalnością organizacji International Healing Foundation, załozonej przez
                      > byłych gejów, którzy prowadzą terapie uzdrawiające.

O jak wspaniale! Jakieś szarlataństwo? LOL!
                    • absztyfikant Re: Co biblia mówi o homoseksualizmie? 20.02.04, 15:08
                      Ty nie jestes zadnym talibem, jestes zwyklym idiota.
                      • dexim Re: Co biblia mówi o homoseksualizmie? 22.02.04, 23:58
                        Absztyf, orędowniku demokłamoliberalizacji, innym wytykasz maluczkość, a sam
                        zniżyłeś się do najnędzniejszego poziomu. Boli cię bolszewiku, ze ktoś mysli
                        inaczej jak ty...
                        • absztyfikant Re: Co biblia mówi o homoseksualizmie? 23.02.04, 16:40
                          Znizylem sie do Twojego poziomu. Arumentow nie przyjmujesz, wiec przemowilem do
                          Ciebie jezykiem prowincji, takze intelektualnej.
                    • masaladosa a ja jednak mysle ze chrystus kochalby tez gejow 21.02.04, 18:50
                      na poczatku mialem ochote ci odpisac komentujac poszczegolne twe wydaliny
                      intelektualne (choc to slowo w odniesieniu do ciebie brzmi doprawdy zabawnie)
                      ale stwierdzam ze szkoda czasu-po co sie pochylac nad czyms co nie ma zadnej
                      wartosci merytorycznej (np twoje pseudocytaty-ty naprawde myslisz ze ja uwierze
                      ze w biblii jest mowa o 'homoseksualizmie'? no i to powolywanie sie na
                      katechizm-stary toz to sie zmienia niemal jak kalejdoskop a znaczenie ma tylko
                      dla katolikow)przenikniete jest pogarda dla mysli naukowej-tu twoj absurdalny
                      stosunek do who (przy czym nauka-o ile moze potwierdzic twe bzdety-ci nie
                      przeszkadza-coz za urocza niekonsekwencja)-i jest w zasadzie stekiem pisanych
                      przez spienionego chama (np mowa o moim 'lbie') groteskowych wypocin (np passus
                      o ciaglosci personalno-hierarchicznej-po pierwsze nie wspominales jakos o tym w
                      pierwszym poscie-cyt:'Byc może dzięki temu Kościół jest jedyną instytucja,
                      która może pochwalić się 2000 letnią tradycją' a po drugie jaka ta rzekoma
                      ciaglosc ma wartosc skoro sam mowisz o tradycji a ta jest znacznie starsza w
                      judaizmie czy hinduizmie zeby wymienic chocby te dwa?)dodatkowo podpartych
                      jakas kuriozalna statystyka (jezeli wszystkich ludzi jest 6 miliardow a
                      chrzescijan 1 miliard to dlaczego na boga caly swiat ma kierowac sie
                      chrzescijanskimi zasadami-ktore nota bene w twoim wydaniu wcale chrzescijanskie
                      nie sa bo ta religia zabrania zdaje sie stygmatyzowac kogokolwiek? hinduistow
                      tez jest kolo miliarda i co z tego? mamy wszyscy zaczac czcic sziwe?)-no i
                      doprawdy stary nie rozsmieszaj mnie opowiesciami o 5 punktowym dekalogu (sic!)
                      grupy 'bylych' gejow-czy ty umiesz czytac? slyszales o biseksualizmie?-no ale
                      czego ja od ciebie wymagam-naprawde moj drogi im glosniej i bardziej prostacko
                      wrzeszczysz tym mniejsza wartosc maja twoje slowa-i nie przypisuj innym swoich
                      wlasnych fantazji i pragnien o wtracaniu do gulagow itp bo to wlasnie tacy jak
                      ty sa zwykle pierwsi zeby gulagi i obozy koncentracyjen tworzyc i wtracac tam
                      tych do ktorych dyszysz tak wspaniala miloscia blizniego-i na tym koncze
                      polemike z toba bo chamstwem i agresja ktore wyzieraja z twego postu
                      wykresliles sie z grona ludzi z ktorymi mialbym ochote dyskutowac...
    • rozbojnik_rumcajs PEDOFILE 19.02.04, 15:05
      A ja jestem za legalizacja adopcji dzieci przez pedofili oni najbardziej kochaja male dzieci i dlatego sie
      nadaja do ich wychowania.
    • Gość: pytajnik CZY DEXIM TO WIECHECKI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 15:49
      Odpowiedz deximie. Czy jestes gejem?
    • Gość: Mariner4 Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.visp.energis.pl 19.02.04, 18:11
      Młodzież Wszechpolska nie lubi odmieńców. Oni są zakochani w Matce Polce Zawsze
      Dziewicy, co nie chciała Niemca. Oni kochają Wandę co skoczyła do Wisły, bo nie
      chciała Niemca. Tymczasem ta biedna dziewczyna skoczyła do Wisły, bo ją Niemiec
      nie chciał.
      A tak naprawdę to MW powinna zmienić nazwę na Młodzież Wszczpolaczkowska. Bo to
      są Polaczki.
      M.
      • Gość: sven Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.cm-upc.chello.se 20.02.04, 00:37
        "kochajacy inaczej"-brzmi to dziwnie.to takie okreslenie ktorym
        ci "tolerancyjni" probuja zatuszowac rzeczywistosc.zmiekczyc ja.dla mnie
        homoseksualista jest tym kim jest.mozna sie powolywac na opinie przychylnych im
        lekarzy ale to w zaden sposob nie zmieni ich innosci(czyt.zboczenia).natura sie
        czasem myli i w wypadku homo... sie pomylila.moja tolerancja nie polega na
        naginaniu tych wypadkow do normalnosci, ale do tego ze nie czynie im szkody ani
        nie bylbym zwolennikiem cznienia takowej przez innych.poki zaznaja rozkoszy w
        swoim gronie nie przeszkadzaja mi.ale nie czyncie z tego normy.bo gdyby ta
        natura sie mylila o wiele czesciej, nasza ziemia pewnie przestalaby istniec.
        (mamuty chyba byly "kochliwe inaczej".)adopcja dzieci.to zatrwazajace ze takie
        mysli przychodza do glowy.ciekawe w ktorym miejscu zaczyna sie prawdziwa troska
        o te adoptowane dzieci.rumcajs ciekawie to ujal(rozumie intencje rumcajsie).oni
        tez "kochaja inaczej",wedlug toku rozumowania wiekszosci wypowiadajacych sie w
        tym temacie.malzenstwa , adopcje ,ludzie pedala pokrecilo sie w glowach,a moze
        to my "kochamy inaczej"?
        • Gość: Hanka Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.pbc.adelphia.net 20.02.04, 06:14
          hej Sven, nie udawaj, wy wogole n i e k o c h a c i e , bo umiecie tylko
          nienawidzic wszystkiego co inne, obojetnie w jaki sposob ta innosc sie objawia,
          a juz pseudo naukowe stwierdzenia to sobie odpusc bo jak widac twoja wiedza nie
          siega poza programowa agitke twojej nieudacznej organizacji.
          Wasza zasciankowosc jest zenujaca ale niestety niebezpieczna bo glosi
          populistyczne hasla "ubrane " w pozory naukowosci, mlodzi ludzie , przynajmniej
          niektorzy daja sie na to nabierac. Mam nadzieje ze po wejsciu do UE zostaniecie
          zdelegalizowani... to tylko kwestia czasu.
          • ja_aska Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 20.02.04, 07:56
            Kochający inaczej, sprawni inaczej .... pogratulować określeń.
            • rozbojnik_rumcajs Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 20.02.04, 15:30
              jeszcze jedno - inteligentny inaczej
          • Gość: sven Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.cm-upc.chello.se 20.02.04, 08:20
            kolezanko(a moze kolego)hanka,nie wspinaj sie na "wyzyny intelektu" bo widze ze
            dla ciebie to niebezpieczne.wczytaj sie uwaznie w to co ktos napisal, pozniej
            podejmuj dyskusje.gdybys miala trudnosci ze zrozumieniem to wyjasniam,ze nie
            pisalem o mlodziezy wszechpolskiej,nie wiem co to za organizacja i ani ich nie
            krytykuje ,ani nie popieram.(chociaz jesli jasno okreslaja swoj stosunek do
            spraw seksu to w tym wypadku jestem z nimi).wypowiedzialem sie tylko w
            temacie:czy homoseksualizm mozna uznac za norme i otwarcie stwierdzilem NIE.ale
            to jest moje zdanie i zdaje sobie sprawe ze sa myslacy inaczej.hej då !
            • ja_aska Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 20.02.04, 08:32
              Sprawni inaczej, kochający inaczej, myślący inaczej...... cóż! Lekka przesada!
              • rozbojnik_rumcajs Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści 20.02.04, 16:18
                jeszcze jak juz wspomnialem inteligentny inaczej albo zdolny inaczej
              • Gość: sven Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.cm-upc.chello.se 20.02.04, 20:01
                i jeszcze rozumiejacy inaczej
    • Gość: pawel LPR,MW= LOBBY DEWOTÓW IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 11:32
      LPR,MW= LOBBY DEWOTÓW

Nietolerancja polakow zniknie jedynie razem z kosciolem.
    • rozbojnik_rumcajs PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 20.02.04, 16:28
      Moze na forum wypowie sie psychiatra
      bo ja mysle ze jezeli takie adoptowane dziecko przez pare homoseksualna bedzie od malego widziec
      obejmujacych sie czy calujacych "rodzicow"tej samej plci to bedzie dla tego dziecka wzorzec i rowniez
      zostanie homoseksualista przez tzw indukcje ( to okreslenie istnieje w psychiatrii)
      to tak jak z jedzeniem dzdzownic gdyby karmili was nimi od dziecka byl by to dla was przysmak
      wiec wychowywanie dzieci przez pary homo to istna paranoja!!!
      jak juz wspomnialem moze zezwolic na adopcje dzieci przez pedofili
      • masaladosa Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 21.02.04, 19:06
        nie jestem zwolennikiem prawa do adopcji dla par gejowskich-dziecko
        rzeczywiscie potrzebuje obu wzorcow-meskiego i zenskiego aby prawidlowo przejsc
        poszczegolne fazy i kryzysy rozwoju psychologicznego i istnieje ryzyko ze
        pozbawione tych wzorcow bedzie mialo problem z prawidlowym nawiazywaniem
        relacji w zyciu doroslym-nie chodzi tu o to ze koniecznie zostanie gejem-to
        jest uproszczenie-ale ze moze miec klopoty w zwiazku hetero-z wejsciem w taki
        zwiazek i/lub z utrzymaniem go-tak jak na przyklad moga je miec dzieci
        wychowywane przez pojedynczego rodzica ktore rowniez maja problem z meskimi czy
        zenskimi wzorcami-oczywiscie moga one byc zwiazane z identyfikacja ale nie
        musza byc wyrazone w postaci otwartego homoseksualizmu
        indukcja w psychiatrii odnosi sie do niektorych psychoz-np paranoi i nie ma nic
        wspolnego z powyzszym problemem podobnie jak powyzszy problem nie ma nic
        wspolnego z tym czy nalezy stworzyc warunki do legalizacji partnerskich
        zwiazkow ludzi tej samej plci-nota bene oczekuje ze rowniez zwiazki partnerskie
        ludzi plci przeciwnych beda mogly liczyc na podobne przywileje...
        • rozbojnik_rumcajs Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 23.02.04, 14:36
          jezeli dziecko bedzie widzialo "rodzicow "tej samej plci jak sie caluja obejmuja czy biora razem
          prycznic to mysle ze bedzie to dla niego norma bo watpie ze tacy rodzice beda starali sie
          wychowac dziecko na normalnego hetero jestem pewien ze beda go wychowywac na homo
          to tak jak z palaczami wiedza ze nie palisz ale ostentacyjnie beda przy tobie palic
          wiec to twoje uproszczenie to naprawde jest uproszczenie
          mysle ze nie ma co porownywac tu samotnie wychowyjacych dzieci rodzicow moze zyja sami
          ale bezposrednio nie przekazuja dzieciom patologicznych wzorcow

Kto nie karze zla kaze je czynic
          Leonardo da Vinci
          • swantevit Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 23.02.04, 14:39
            te, rumcajs wyjdz z lasu zachlysnij sie odrobina wiedzy;
            Da Vinci byl homoseksualista...:-)
            • rozbojnik_rumcajs Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 23.02.04, 18:51
              ksiadz dobrodziej tez a uczyl cie religii
          • masaladosa Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 23.02.04, 19:24
            rozbojnik_rumcajs napisał:

> jezeli dziecko bedzie widzialo "rodzicow "tej samej plci jak sie caluja
            > obejmuj a czy biora razem prycznic

wiesz no mozna by zadac sobie pytanie czy obserwowanie przez dziecko rodzicow
            przeciwnej plci bioracych razem prysznic jest wlasciwe-wszystko ma swoj wiek i
            czas...

> wiec to twoje uproszczenie to naprawde jest uproszczenie

chlopie wez chlodny prysznic (moze byc z partnerka:) spozyj tabletke chocby
            valium albo lorafenu (wystarczy poloweczka) usiadz wygodnie otocz sie
            slownikami i korzystajac z nich przeczytaj jeszcze raz co napisalem: 'istnieje
            ryzyko ze pozbawione tych wzorcow bedzie mialo problem z prawidlowym
            nawiazywaniem relacji w zyciu doroslym-nie chodzi tu o to ze koniecznie
            zostanie gejem-to jest uproszczenie-ale ze moze miec klopoty w zwiazku hetero'-
            i jezeli je zrozumiesz to mozemy podyskutowac...

> mysle ze nie ma co porownywac tu samotnie wychowyjacych dzieci rodzicow moze
            > zy ja sami ale bezposrednio nie przekazuja dzieciom patologicznych wzorcow

ale chodzi o to ze brak jest jednego z wzorcow osobowych i dziecko w to miejsce
            siega do matryc archetypowych wzmocnionych np przez zachowania rodem z grupy
            rowiesniczej-stad np chlopak wychowywany bez ojca moze przyjac za wzorzec typ
            mezczyzny brutalnego agresywnego itp-stad porownanie przy czym zaznaczylem ze
            dotyczy to wchodzenia i utrzymywania relacji heteroseksualnych-jeszcze raz
            radze dokladniejsza spokojna lekture...

> Kto nie karze zla kaze je czynic
            > Leonardo da Vinci

wedlug wielu autorytetow-gej...:)
            • rozbojnik_rumcajs Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 23.02.04, 19:45
              no moze z tym prysznicenm przesadzilem ,czy twoje dzieci jezeli je masz nie widzialy cie
              nago?
              Valium to z filmow amerykanskich moze po polsku - diazepam , zaburzen emocjonalnych nie
              mam a i problemow ze spaniem nie mam jezeli chodzi o lorafen
              czy twoj ojciec byl brutalny i agresywny? nie wszyscy ojcowie sa tacy
              da Vinci pedal to tu nic nie zmienia ,a czy adoptowal jakies dziecko ?
              • masaladosa Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 24.02.04, 18:29
                > Valium to z filmow amerykanskich moze po polsku - diazepam

valium tak jak i relanium to handlowe nazwy diazepamu-to tak dla porzadku-
                szkoda ze farmakologie znasz tylko z filmow...

> a i problemow ze spaniem nie mam jezeli chodzi o lorafen

ale uspokoilbys sie troszke a i homofobia moze by nieco ustapila(choc moze
                sprobuj lepiej afobam) i dzieki temu wyjrzalbys spoza tej mgly nienawisci ktora
                ogarnela twoj umysl...

> czy twoj ojciec byl brutalny i agresywny? nie wszyscy ojcowie sa tacy

a co ma do tego moj ojciec? przede wszystkim on jeszcze jest bo na szczescie
                zyje a poza tym nic ci do niego-zrob wysilek przeczytaj co pisze sprobuj
                zrozumiec i dopiero wtedy dyskutuj inaczej po prostu bredzisz...

> da Vinci pedal to tu nic nie zmienia ,a czy adoptowal jakies dziecko ?

stary zrob sobie jednak ta kuracje z prysznicem i jakas benzodiazepina i
                przeczytaj co pisalem-nie jestem zwolennikiem adopcji dzieci przez pary
                gejowskie i w sposob spokojny i rzeczowy to uzasadnilem-to ze ty nie mozesz
                tego ogarnac i pojac bo najwyrazniej przerasta twoje zdolnosci kognitywne to
                juz nie moja wina...
                • rozbojnik_rumcajs Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 24.02.04, 20:15
                  ty jestes albo psychologiem pracujacym z psychiatrami albo jestes w trakcie rezydentury z
                  psychiatrii takim wydaje sie ze jak poczytaja kepinskiego to potrafia czytac w podswiadomosci
                  • masaladosa Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 24.02.04, 22:41

> ty jestes albo psychologiem pracujacym z psychiatrami albo jestes w trakcie
                    > rezydentury z psychiatrii takim wydaje sie ze jak poczytaja kepinskiego to
                    > potrafia czytac w podswiadomosci

no tak a ja naiwnie wierzylem ze ty wogole potrafisz czytac malo tego rozumiec
                    co czytasz malo tego sformulowac sensowna replike-bylem w bledzie...
                    kepinskiego czytalem jakies 10 lat temu-wielki czlowiek-sprobuj tez poczytac
                    moze cos pojmiesz...
                    podswiadomosc jako termin nie istnieje-mowi sie o nieswiadomosci...
                    ale komu i po co ja to tlumacze...
                    wiesz co koncze na tym polemike z toba (nie pochlebiaj sobie to zdecydowanie na
                    wyrost-do polemiki trzeba godnego partnera) bo szkoda czasu-rozumiem ze poza
                    agresja nic z siebie nie wykrzeszesz...
                    • rozbojnik_rumcajs Re: PROSZE O OPINIE PSYCHIATRE 25.02.04, 14:51
                      no widzisz sa tacy ktorym takie postepowanie pozostaje do konca zycia (tak jak niektorym
                      zespol szyjno - sluchawkowy lub stetoskopowy uzywasz go? )
                      a tak swoja droga to wspolczuje twoim pacjentom gdy slysza taki wywyzszajacy ton to
                      zwlaszcza w psychiatrii nie pomaga

czolgiem
    • phobos.755 Pytania do Dexima - prawo boskie i dylematy 21.02.04, 11:33
      www.amivo.pl/list_otwarty.htm
      Ponieważ na wypowiedź p. Niesiołowskiego liczyć raczej nie możemy, chciałym się
      pana dexima jako forumowego eksperta od prawa boskiego zapytać co o tym
      wszystkim sądzi...

Drogi Panie Pośle.

Ostatnio słyszałem w którymś z Pana licznych wywiadów, że dla Pana,
      praktykującego katolika, homoseksualizm jest odraza, tak jak jest to napisane w
      3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominąć.
      Dziękuje za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego.
      Dużo się dowiedziałem, słuchając Pana wypowiedzi, i staram się podzielić ta
      wiedzą z jak największa liczba ludzi.
      Gdy ktoś usiłuje bronić homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu,
      że 3 Ks. Moj. 18:22 mówi jasno, że jest to obrzydliwość. Koniec rozmowy.
      Mimo tego potrzebuje Pana pomocy odnośnie kilku specyficznych praw, by móc je
      wdrażać w czyn:

1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest
      Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla
      nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?

2. Chciałbym sprzedać swoja córkę jako niewolnice, za karę, jak to opisuje 2
      Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?

3. Wiem, że nie powinienem mięć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości
      miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć?
      Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.

4. Moja żona po wielu latach strąciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem
      ja, gdyż odkryłem w niej odrażająca cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list
      rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chce ja odprawić, tylko nie wiem, jak go jej
      wręczyć. Osobiście, czy przez policje?

5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień. szabatu. W 2 Ks.
      Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie
      jestem zobowiązany, by go zabić sam?

6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza
      jest obrzydliwością (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od
      homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić?

7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza
      Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Musze zdradzić, ze noszę okulary do
      czytania. Czy muszę mięć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?

8. Większość moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kółka, mimo że
      jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni mają umrzeć?

9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staje
      się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożną, jeżeli będę nosił
      rękawice?

10. Mój wujek ma jedną żonę. Nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje
      dwie różne rośliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi
      ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również
      zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę musze zebrać całe miasto, by ich kamienować
      (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas
      prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliśmy dla tych, którzy sypiają z
      ich rodzina? (3 Ks. Moj. 20:14).

Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, ze mi Pan
      pomoże. Dziękuje Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże są
      wieczne niezmienne.

Oddany fan Zbyszek K. z Łodzi
      • phobos.755 UP 22.02.04, 00:27
        na wypadek, gdyby dexim udawał, że nie widzi wątku :)
      • Gość: iza_ Re: Pytania do Dexima - prawo boskie i dylematy IP: *.acn.pl 22.02.04, 13:03
        Zbychu, jesteś wielki. Jeszcze jedno, tym razem z Nowego Testamentu. Biskup ma
        być "mąż jednej żony". Czy w związku z tym należy zwolnić wszystkich starych
        kawalerów na tym stanowisku, od biskupa Wiecznego Miasta zaczynając, czy też
        wszystkim wyznaczyć termin na znalezienie narzeczonej? A Paetz - kogo wybierze?
        Chyba pojedzie do San Francisco i tam się ożeni (wyjdzie za mąż???) :)))
      • dexim Re: Pytania do Dexima - prawo boskie i dylematy 23.02.04, 00:19
        Cokolwiek bym tu nie napisał i tak to nie przyjmiesz do swojej główki, ponieważ
        nie jest Twoim celem szukanie prawdy, tylko poniżenie drugiej osoby. Wywaliłeś
        te cytaty nie po to, by uzyskac na nie odpowiedż, lecz w celu udowodnienia mi
        rzekomej absurdalności podjętego przeze mnie tonu. Malutki jesteś...
        • phobos.755 Re: Pytania do Dexima - prawo boskie i dylematy 23.02.04, 06:56
          [ciach]

Oczywiście, że jestem malutki - wszak ośmieliłem się udowodnić, że ty, twoje
          poglądy oraz źródło, którym je usprawiedliwiasz są poprostu prymitywne.
    • Gość: leftie Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 12:18
      ja tam zawsze będę zdania, że MW to banda rozwydrzonych dzieciaków, nieudolnie
      poszukujących swego miejsca w otaczajacym ich świecie, które ucieczkę od
      brutalnej rzeczywistości upatrują w quasi-nazistowskich zapędach. Wspołczucia
      dla ich ciemnoty i braku intelektu.
      • Gość: arndt Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.acn.pl 22.02.04, 12:56
        Niektórzy z tego wyrastają. Inni mogą się zamienić w całkiem groźnych starych
        nazistów.
        • Gość: Leftie Re: Młodzież Wszechpolska a homoseksualiści IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 13:45
          to prawda, niech swiadectwem bedzie chocby raport Rady ONZ z marca zeszlego
          roku, ktora stwierdzila, ze MW to organizacja skrajnie narodowosciowa i
          szowinistyczna, a przez to - niebezpieczna i szkodliwa dla rozwoju
          cywilizowanego spoleczenstwa prawa, opartego na zasadach tolerancji cudzych
          wartosci, pogladow, narodowosci, wyznania itp.
          A ich prawdziwe poglady, skryte pod maska troski o narod i jego dobro, sa
          znacznie sprzeczne z kreowanym i eksportowanym do opinii publicznym wizerunkiem
          tejze organizacji
          • Gość: WzK Do Leftie IP: 82.139.15.* 23.02.04, 00:16
            Widzisz...

Mógłbym sobie poużywać na Twoim śmiesznie formułowanym tekściku, gdzie pełno
            różnych "kwiatków", ot choćby najlepszy cytat:
            "MW to organizacja skrajnie narodowosciowa" :-D
            Wiele myślałem co to może znaczyć... - i mam nawet kilka koncepcji!!
            Lecz muszę je jeszcze leciutko dopracować, zatem narazie się nimi nie podziele.
            Widzisz, mógłbym, ale jaki to miałoby sens?

Tylko jedno pytanie. Te skrajnie emocjonalne wypowiedzi muszą z czegoś przecież
            wynikać. Jakie są ich przyczyny? Ktoś z MW zrobił Ci coś złego? Chłopaka może
            miałaś z tej Organizacji i puścił Cię kantem? A może jeszcze coś gorszego
            zrobił?
            Powiedz, spróbuję Ci pomoć na ile mogę w uporaniu się z tym. Ze mną zimowa
            deprecha niestraszna ;-)

Pozdrawiam

• dexim Re: Do Leftie 23.02.04, 00:25
              Wiesz, silą się na orędowników oświecenia, postepu, tolerancji itp. W
              rzeczywistości lepią się wręcz od niezdrowych emocji, nienawiści i wulgaryzmów.
              Czasami społeczeństwo potrzebuje winnych, forumowicze GW znaleźli ich sobie w
              postaci MW. Gdyby mogli, to zrobiliby z MW to, co robią niemiecy naziole w
              Niemczech: butelka z benzyną na łeb i cześć, zostajemy tylko my, wspaniali,
              jednomyslni...
              • Gość: WzK Re: Do Leftie IP: 82.139.15.* 23.02.04, 01:11
                Ci co bardziej "oświeceni" już tak mają.

Czytałem ostatnio wywiad z senator Szyszkowska, akurat w niskonakładowej
                gazecie, więc dziennikarz zachowywał się jak powinien - był dociekliwy.
                Ale do rzeczy:
                P. Senator zaczęła od narzekania, iż w Polsce nie ma demokracji
                światopglądowej, Kościół blokuje rozwój umysłów itd., jak to zwykle opowiada.
                Trzeba dać ludziom możliwość wyboru, wpływy Kościoła ograniczyć do zakrystii, a
                wtedy będzie wreszcie tak jak powinno, super znaczy się.
                -Ale, pyta dziennikarz, jak dowodzą badania opinii publicznej, ludzie są w
                większości przeciw proponowanym przez Panią zmianom, tj. legalizacji aborcji i
                związków homoseksualnych...
                -Wie Pan, odpowiada, p. Senator, demokracja to nie jest dobry system...
                -Nie? Więc co Pani proponuje w zamian?
                -Jestem zwolenniczką absolutyzmu oświeconego - mówi bez wahania p. Senator
                -To już trochę pachnie absolutyzmem... - dziwi się dziennikarz - kto miałby
                rządzić w tym proponowanym przez Panią ustroju?
                -No jakto kto? - p. Senator jest trochę zażenowana, że ktoś takie oczywiste
                pytania może zadawać: - My, Ludzie Oświeceni!

Buahaha. Chyba byśmy wtedy Deximie wisieli na jakimś pięknym polskim drzewie,
                bądz brzydszej latarni.
                • Gość: WzK Re: Do Leftie-poprawka IP: 82.139.15.* 23.02.04, 01:59
                  Poprawka - dziennikarz powiedział do p. Senator:
                  -To już trochę pachnie totalitaryzmem...

Reszta Ok
                  • dexim Re: Do Leftie-poprawka 23.02.04, 08:01
                    Taaaaa... Rzućmy okiem na historię: oświeceni ludzie kręcili Rewolucją
                    Francuską. Brrrr... nie nadążano za ostrzeniem noży gilotyn, ciachnięto króla,
                    wyrżnięto Wandeę, a to wszystko w imię wolności i braterstwa.
                    • ja_aska Re: Do Leftie-poprawka 23.02.04, 15:07
                      Nie porównuj nas ze sobą dexim. Nasze metody "perswazji" polegają na rozmowie.
                      W przeciwieństwie do metod nowo przyjętych do mw skinheadów (co było ostanio
                      widać w Szczecinie).
            • Gość: leftie Re: Do Leftie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 19:19
              Odpowiedz jest jedna - nie toleruje nietolerancji!
              • Gość: zenek Re: zadnej tolerancji dla nowych pomyslow ciot!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 20:45
                Pytanie do wszystkich ktorzy sa za legalizacja adoptowania: Chcielibyscie miec
                mamusie z fajka? co by wam na zebrania chodzila do szkoly?
              • Gość: WzK Re: Do Leftie IP: 82.139.15.* 24.02.04, 01:07
                Aha. Czyli sama przyznajesz że jesteś osobą nietolerancyjną.
                • Gość: sven Re:zle pojeta tolerancja....... IP: *.cm-upc.chello.se 24.02.04, 10:22
                  zle pojeta tolerancja prowadzi do coraz wiekszych wypaczen.ci tolerowani sadza
                  ze ich innosc jest normalnoscia i upominaja sie o prawa tych, ktorych prawa te
                  dotycza(malzenstwa, adopcje ).tak szeroko naglasniana "tolerancja" jest nie na
                  miejscu,a nawet szkodzi pedalkom.(wezcie to pod uwage "tolerancyjni").silicie
                  sie na nowoczesnosc ,a temat stary jak swiat nigdy nie ulegl modernizacji.pedal
                  nadal jest pedalem i dyskusje tego nie zmienia.malzenstwa tych par w telewizji
                  pod przykrywka tolerancji pokazywane sa z domieszka sensacji.festiwale
                  odmiencow ogladane sa przez normalnych jako ciekawostka.a ci zboczeni afiszuja
                  sie ze swoja odmiennoscia uwazajac ze nagna swiat do swoich norm.dopoki nie
                  wchodza w swiat(sprawy seksu) normalnych nie trzeba im przeszkadzac.to jest ich
                  sprawa(to jest tolerancja).ale gdy w gre wchodzi los innych a zwlaszcza dzieci
                  ja osobiscie mowie NIE .lapy precz od tych istot ktore nie moga stanowic za
                  siebie.a wy "tolerancyjni" ktorzy udajecie ze interesuje was los tych dzieci
                  pomozcie im w inny sposob ,a nie pchacie je w rece zboczencow.
                  • ja_aska Re:zle pojeta tolerancja....... 24.02.04, 10:43
                    Frajer jest frajerem - to jedyne co przy twoim słownictwie sven mam o tobie do
                    powiedzenia.
                    • Gość: sven Re:zle pojeta tolerancja....... IP: *.cm-upc.chello.se 24.02.04, 11:06
                      jesli tak wygladasz ,jak piszesz to ci sie nie dziwie.(tolerancja )
                • Gość: leftie Re: Do Leftie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 19:49
                  widzisz, ale tylko w tym jednym aspekcie. Nie może być żadnej tolerancji dla
                  szowinizmu, a co za tym idzie - dyskryminacji innych ludzi, tylko dlatego, że
                  są, no właśnie - inni. Poza tym, chyba sam uznasz, że nazywanie
                  homoseksualistów przez MW, tu cytat: "Stadem krokodyli" jest po prostu żałosne
                  i kompletnie nie do przyjęcia!
    • rozbojnik_rumcajs niedlugo norma bedzie zoofilia 24.02.04, 14:07
      i jakas pani z e swoim pieskiem tez beda mieli prawo do adopcji
      to ze pies to inny gatunek to nic ale ssak tak jak my zwierze kregowiec tylko ma troszke mniej
      zakretow i bruzd
      • ja_aska Re: niedlugo norma bedzie zoofilia 24.02.04, 14:10
        Jak czytam wpisy takich jak wy dwaj to mi popęd seksualny zamiera i zaczynam
        zmieniać orientację.
        • Gość: sven Re: niedlugo norma bedzie zoofilia IP: *.cm-upc.chello.se 24.02.04, 14:50
          ty juz ja zmienilas - nijaka.
          • rozbojnik_rumcajs Re: niedlugo norma bedzie zoofilia 24.02.04, 16:34
            nijaka lub nie jest wiele innych tak zwanych orjentacji np nekrofilia
            kiedys te "orientacje "to nazywaly sie zboczeniem seksualnym w prawdzie starozytni rzymianie
            czy grecy robili rozne rzeczy np safona byla lesba a neron wykorzystywal dzieci zeby robily mu
            laske ale czy to jest normalne
            • ja_aska Re: niedlugo norma bedzie zoofilia 25.02.04, 08:39
              Wole być nijaka niż być takim chodzącym workiem testosteronu (w pigułkach).
              • rozbojnik_rumcajs Re: niedlugo norma bedzie zoofilia 25.02.04, 17:17

i nie opowiadaj ze nie lubisz jak chlopak ktorego kochasz trzym cie za posladki
                nie obrazaj sie

czolgiem
              • Gość: sven Re:ty_aska IP: *.cm-upc.chello.se 25.02.04, 22:19
                a ja wole byc facetem o otwartym spojrzeniu na zycie i jasno okreslonych
                pogladach.czlowiek nijaki jest mdly i bez wartosci.a piguleczki to sobie zazyj
                sama.takie na uspokojenie.moze nabierzesz "tolerancyjnosci"do osob ktore maja
                inne poglady niz ty.albo sobie pobiegaj ,dotleniny mozg lepiej pracuje i moze
                zrozumiesz ze nie nalezy na tym forum odnosic sie do wspoldyskutantow tak jak
                ty to robisz.biorac pod uwage styl twoich wypowiedzi,sadze ze jestes i jednym i
                drugim (patrz twoja ostatnia wypowiedz).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka