IP: *.nitka.net.pl 23.02.04, 20:56
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10916900&a=10935530
Hyymm.Tyle chce Tobie Hector napisac o tym co obserwuje w miescie naszym
ksiazecym Szczecinie.Przyszlo nam obserwowac "bajke" napisana przez samo
zycie badz tez przez mieszkancow Szczecina.W tej naszj szczecinskiej bajce
jedno mnie cieszy - tym czyms jest zakonczenie.Jak w kazdej bajce, wierze w
to iz "dobro zwyciezy zlo".Dluga walke prorokuje jednak tym elementom ktore
reprezentuja zlo.Dobro musi wykazac sie konsekwencja oraz
zdyscyplinowaniem.Zlo miota sie podejmuje wysilki aby przyciagnac na swoja
strone rozne sily , sily czesto nieswiadome roli jaka sie im proponuje.
Jestesmy Hectorze obsrwatorami preludim, rozwiniecie nastapi za pare tygodni,
a zakonczenie cos za szesc-siedem tygodni.I wierze w to ze zlo zostanie
pokonane.Czy i Ty drogi Hectorze w to wierztsz?
Pozdro;-)

Ludzi mozna oslepic i przekupic, ale czlowieka nigdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hector Re: Hector IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 21:22
      bajki, sny, fantazje... zlo dobrem zwyciężaj...oj niepoprawny Optymisto, Gryfie
      toz to kraina ułudy, zamki piekne a wielki, zlocone w oddali.. ino trzeba
      przebrnąć przez mokradła zdradzieckie, poktyte scielaca sie mgłą miętową, a
      każdy śmiałek który do zamków dotrzec chciał a mgłą miętową się zachłysną, w
      letarg bezsilności popadł, kołysząc się w zawieszeniu beztroski, i w innej
      czasoprzestrzeni równoległej realizujac swe plany niecne acz ambitne; Gród
      przeklety polozony na niecce rozległej, u ujścia rzeki, niejedno ambitne
      istnienie pogrzebał bez nadzieji na lepsze jutro... zaaaasssssyyypiam ponownie
      dooooooobraaanooooooccc....
      • Gość: Gryf Re: Hector IP: *.nitka.net.pl 23.02.04, 21:59

..."W polityce cala sztuka polega natym, aby miec dobre oczy i umiec
        wykorzystac slepote innych"............ biada wam szczecinscy slepcy, biada na
        wieki.
        *******************************************************************************

............"Historia swiata (Szczecina) jest suma tego, czego mozna bylo
        uniknac"......... Glupcy jednak (szczecinscy) nie tylko nie unikaja, ba oni
        brna na zatracenie(mam nadzieje swoje zatracenie!)

********************************************************************************

...."Armia baranow, ktorej przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwow
        prowdzonych przez barana"...........I gdzie zmierzacie (szczecinskie barny, no
        gdzie?)

********************************************************************************

..."Polityka jest sprawa zbyt powazna, aby pozostawic ja w rekach politykow"....
        Szczegolnie szczecinskich politykow.

• Gość: papuzka Re: Hector IP: *.teleton.pl 23.02.04, 23:42
        Hector.... kiedys podkichiwalam sie w chlopaku ktory mial taka ksywe. Moze to
        ty jak masz na imie??
      • Gość: Gwiazdka Re: Hector IP: *.teleton.pl 23.02.04, 23:43
        Hector jak masz na imie ???
    • Gość: w.j.m Re: Hector IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 23:47
      ???
      • Gość: Gryf Re: Hector IP: *.nitka.net.pl 24.02.04, 17:43

........."Dalbym cos za to, by dokladnie wiedziec, dla kogo wlasciwie zostaly
        dokonane te czyny, o ktorych obywatelom Szczecina mowi sie: dla Szczecina"....

• Gość: Gryf Re: Hector IP: *.net.pl 25.02.04, 20:35

........"Nigdy jeszcze ludzkosc nie przechodzila okresu tak wysokiej
          koniunktury zyciowej jak dzisiaj - znajdzcie mi jednakze choc jednego
          szczesliwego czlowieka (w Szczecinie?)"...........

• Gość: Hector Re: Hector IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 22:35
            myśli nieuczesane... ale jak tez czesac jak wszytsko juz jest wyczesane a nawet
            sie juz wytarło...
            ja jestem wszak szczęśliwy Gryfie, a koniunktury brak:-( ot przewrotność natury
            ludzkiej :-)

• Gość: gwiazdka Re: Hector IP: *.teleton.pl 26.02.04, 23:37
              czemu nie chcesz zdradzic swojego imienia????
              • Gość: Hector Re: Hector IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 23:14
                Droga Nieznajoma Gwiazdko, swiec jasno na atramentowym niebie, bądź jako znak
                atronawigacyjny dla żeglarzy na oceanie życia którzy zbłądzili aby ich statek
                na rafach się nie roztrzaskał... oj jak sie romantycznie zrobilo... ale ja nie
                o tym... nick Hector został stworzony w zastepstwo nicka RAM dosc przypadkowego
                zreszta, ktorym swego czasu na forum niniejszym sie poslugiwalem. Nie mialem
                takiej ksywy w przeszlosci wiec to nie o mnie chodzi za pewne:-)
            • Gość: Gryf Re: Hector IP: *.net.pl 27.02.04, 20:48
              Gość portalu: Hector napisał(a):
              myśli nieuczesane... ale jak tez czesac jak wszytsko juz jest wyczesane a nawet
              > sie juz wytarło...
              > ja jestem wszak szczęśliwy Gryfie, a koniunktury brak:-( ot przewrotność
              natury
              > ludzkiej :-)

Siedze Hectorze przed Twoja odpowiedziedza zadumany i zamyslony ; czy Ty zyjesz
              z renty od zyskow, ktore procentuja szczesciem? Tylko wtedy koniunktura nie ma
              znaczenia.

• Gość: Gryf Re: Hector IP: *.nitka.net.pl 29.02.04, 20:54
                Hectorze! Czy pozostawisz bez odpowiedzi zapytanie nieznajomej?

• Gość: Hector Re: Hector IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 23:23
                jako zdrowy osobnik na duszy i ciele, z rozumem bywa róznie (troszke
                samokrytyki nie zaszkodzi:-) nie żyje z renty, o zyskach nie wspomne wszak
                trzos sie zapełnia i opróznia regularnie acz perspektywy sa co raz lepsze:-) a
                procenty w odpowiedniej dawce daja pozory szczescia a w wiekszej znieczulaja.
                Boję się jednak kilku rzeczy którą ująłes pośrednio w jedej ze swoich myśli, a
                najbardziej boje sie ludzi głupich i próżnych.... a niestety takich w tym
                miescie nie brakuje:-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka