Dodaj do ulubionych

2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurczyka

28.02.04, 10:52
Oczywiscie to post tylko dla ferda ktory to przeliczyl koszty odwołania
mariana na obiady dla dzieci. rzecz obrazliwa dla myślacych ludzi, ale skoro
lubi takie zabawy to proszę uprzejmie. liczba w nagłówku to liczba obiadów,
które mozna zafundowac za odszkodowanie 10 mln, pensje prezydenta i jego
zastepców licząc po 5 zł za obiad.
No to jak szanowny panie tymi dziećmi już sie nie przejmujesz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wielbiciel Miernot Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz IP: 217.153.168.* 28.02.04, 10:56
      Rradusiu najukochańszy ! To już było w odpowiednim wątku. Oj nie szanujesz ty
      pamięci sewera GW.
      • rrado Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 28.02.04, 11:15
        Gość portalu: Wielbiciel Miernot napisał(a):

> Rradusiu najukochańszy ! To już było w odpowiednim wątku. Oj nie szanujesz ty
        > pamięci sewera GW.

bylem na urlopie moglem cos przegapic. chyba tej strasznej liczby jednak nie
        bylo. pozdrawiam rado
        • piotr33k2 Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 28.02.04, 14:40
          przyjmując i zniżając się do poziomu niejakiego freda mozna by rozlepić na
          mieście plakaty z tym liczbami ,jaja byłyby niezłe!
          • erich_honecker Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 28.02.04, 14:42
            Gute Idee!!! To dobry chwyt marketingowy!!!

piotr33k2 napisał:

> przyjmując i zniżając się do poziomu niejakiego freda mozna by rozlepić na
            > mieście plakaty z tym liczbami ,jaja byłyby niezłe!
          • rrado Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 28.02.04, 14:48
            piotr33k2 napisał:

> przyjmując i zniżając się do poziomu niejakiego freda mozna by rozlepić na
            > mieście plakaty z tym liczbami ,jaja byłyby niezłe!

mozna ale troche chamowa. decyzje zostawmy komitetowi. pozdrawiam rado
          • Gość: ferd Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 15:20
            ktoś tu nawołuje do kradzieży własności intelektualnej. To jest mój pomysł
            Plagiatorze!
            • rrado Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 29.02.04, 07:27
              Gość portalu: ferd napisał(a):

> ktoś tu nawołuje do kradzieży własności intelektualnej. To jest mój pomysł
              > Plagiatorze!

ok ale nie odniosles sie do meruitum. powiedz czy ci tych dzieci nie zal.
              pozdrawiam rado
              • Gość: ferd Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 14:02
                generalnie nie wierzę żadnym politykom (to mój problem oczywiście), ale uważam
                że to co się kręci z tym referendum to bardzo intekligentny sposób na kampanie
                wyborczą platformersów w tym mieście. A to mi się nie podoba bo nie wierze w
                ich deklarowane intencje (patrz przykład Warszawy). A tak w ogóle to Czesny
                (czytaj Jurczyk realny) poza grzechem pierworodnym okazuje się być całkiem
                sprawnym menadżerem. Chyba że macie jakieś merytoryczne uwagi co do sposobu
                sprawowania przez niego władzy. Wysłucham.
                • rrado Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 29.02.04, 14:32

> generalnie nie wierzę żadnym politykom

nawet marianowi jurczykowi? w polsce jest kilkaset tysiecy politykom z gory
                  zakladasz ze zaden z nich nie jest uczciwy?

(to mój problem oczywiście), ale uważam
                  > że to co się kręci z tym referendum to bardzo intekligentny sposób na
                  kampanie
                  > wyborczą platformersów w tym mieście.

i nien ma to nic wspolnego z degrengolada miasta i nieudolnymi rzadami jurczyka?

>A tak w ogóle to Czesny
                  > (czytaj Jurczyk realny) poza grzechem pierworodnym okazuje się być całkiem
                  > sprawnym menadżerem. Chyba że macie jakieś merytoryczne uwagi co do sposobu
                  > sprawowania przez niego władzy. Wysłucham.

oczywiscie:
                  1. jedyne pomysly jakie rzucil to targowisko na lotnisku w dabiu, targowisko i
                  gielda w halach mts i targowisko w pojuchach wszystklo to budowane przez jego
                  kolege ptaka.
                  2. zenujacy wystep w tvp w dniu powolania.
                  2. idiotyczny komunistyczny pomysl samopodatkowania sie przedsiebiorcow i
                  zwyklych ludzi na rzecz firmy jego kolegi pana ptaka

pozdrawiam rado
                  • Gość: ferd Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 08:40
                    Tak. Żadnym. Czy to takie dziwne?
                    • rrado Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 01.03.04, 08:48

> Tak. Żadnym. Czy to takie dziwne?

no dosc. ciezko nie ufac ludziom ktorych nie znasz a ich istnienie jest tylko
                      hipotetyczne ciezko jest tez im pewnie ufac ale kategorycznie negatywnie to juz
                      torche przesada. a co z tymi biednymi dziecmi? ciagle nie chesz mi
                      odpowiedziec. pozdrawiam rado
                • phobos.755 Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 01.03.04, 00:29
                  > A tak w ogóle to Czesny
                  > (czytaj Jurczyk realny) poza grzechem pierworodnym okazuje się być całkiem
                  > sprawnym menadżerem.

No... nie chce psuc ci dobrego samopoczucia, ale i ile dobrze pamietam, to byla
                  juz mowa o tym, ze czego sie pan Czesny nie tknol - bankrutowalo.
                  • Gość: ferd Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 08:42
                    Tak wiem. Ale czekam na konkrety w Szczecinie. Także ewentualne klapy. Juz do
                    nich przywykłem.
                    • Gość: e.beata ferd, czy ty wiesz co napisałeś ;-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 11:43
                      >>ze czego sie pan Czesny nie tknol - bankrutowalo.

>>Tak wiem. Ale czekam na konkrety w Szczecinie. Także ewentualne klapy. Juz do
                      nich przywykłem.

Mogę pogratulować, że przywykłeś.
                      Mi i jak widać nie tylko, jakoś się to nie udaje.
                      Ale dziękuję, że w końcu szczerze powiedziałeś o co tobie chodzi;-)
                      Polityków, którym się nie udawało, trochę jeszcze mamy.
                      Twoje miłosierdzie dla nich jest naprawdę wielkie.
                      Szkoda, ze nie masz takiego dla Szczecina.

• erich_honecker Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 28.02.04, 14:43
      ILE ZARABIA JURCZYK MOZNA TEZ NAPISAC !!
      • rywin-arms Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 01.03.04, 12:33
        A te wszystkie dzieci to Jurczyka, nie daje im jeść? Jeżeli są głodne, to
        przede wszystkim przez swoich starych-dzieciorobów, dla których bieda jest
        źródłem dochodów: zasiłki, pomoc społeczna, domy dziecka, itd. Jeżeli ciemniak
        nie ma wykształcenia, 2 lewe ręce i żadnych perspetyw, to nie powinien fundować
        sobie dzieci. Jeżeli to robi -powinien zostać wysterylizowany i do więzienia.
        Jaka jest różnica między znęcaniem się fizycznym a głodzeniem dziecka? Na to są
        paragrafy!
        • Gość: e.beata Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 12:51
          Bardzo rywin współczuję.
          Twojej rodzinie i znajomym.
          • rywin-arms Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz 01.03.04, 13:18
            Gość portalu: e.beata napisał(a):

" Bardzo rywin współczuję.
            Twojej rodzinie i znajomym."

Odp. to nie dotyczyło rodzin które żyją skromnie, rodzin, którym powinęła się
            noga, czy spotkały inne losowe nieszczęścia. A ja wiem, że żyjemy w
            nieprzewidywalnym biednym państwie, no ale dlatego trzeba być właśnie ostrożnym
            planując potomstwo, a później byt dla niego. Nie mów, że nie znasz żadnej
            patologicznej rodziny, gdzie jedyne co pod dostatkiem, to " co rok prorok".
    • Gość: kurator Re: 2 mln 93 tys. 600 dzieci głodnych przez Jurcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:05
      Zajmowałem się kiedyś rodziną z takiej typowo popegerowskiej wioski. Mięli 4
      dzieci kiedy w 1990 r. zamknęli PGR. Praca została już tylko sezonowa,
      dorywcza. W 1997r. ojciec zginął pracując "na czarno" na budowie. Do tego czasu
      urodziło się im jeszcze 5 dzieci! Ale to nie koniec. Po śmierci ojca wdowa
      miała jeszcze kolejną dwójkę, a kiedy znowu zaszła w ciążę sąd dopiero odebrał
      jej władzę rodzicielską nad dziećmi - z wyjątkiem 3 najstarszych.
      • Gość: e.beata kurator IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 09:33
        a co swoim postem chciałeś przekazać?
        Że kobieta głupia była??
        a jako kurator moze odpowiesz dlaczego miała tyle dzieci???
        Sprawdziłeś czy:
        - dzieci na trzeźwo robiła? Moze była alkoholiczką? Moze w alkohol uciekała od
        beznadziejnego życia? Czy maż ją bił? Domagał się obowiązku małżeńskiego, a
        prezerwatywy drogie były i na piwko by nie starczyło? Czy jako kurator
        rozmawiałeś z tą kobietą o antykoncepcji? Dowiedziałeś się dlaczego ona się nie
        zabezpiecza? Może katoliczka praktykująca? Moze nie ma za co?
        - rozmawiałeś o oddaniu dzieci do adopcji?? /Tak chętnie używany argument
        przeciwników ustawy aborcyjnej./
        - Osądzazs kobietę. A co ty jako kurator zrobiłeś?
        • Gość: kurator Re: kurator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 14:28
          Droga e.beato! Tym razem to ja nie wiem o co pani chodzi. Skąd te domniemania,
          i niby czemu mam teraz prowadzić sie zgodnie z nakazami postu. A co do tematu,
          to dlaczego odbiera mi pani prawa do swojej opini, ukształtowanej empirycznie,
          w odróznieniu od pani feministycznych emocji. Zarzuty stawiane mi sa
          idiotyczne. Miałem sobie dostawić krzesło i obserwować dzień i noc, czy aby
          opisana rodzina rozmnaża się, świadomie, nie świadomie, po pijacku? Zreszta
          opisywałem to co wiedziałem na podstawie dokumentów, wywiadu środowiskowego,
          opinii szkoły, danych z opieki społecznej. Bezpośrednio miałem tylko do
          czynienia z tą rodziną przez 8 miesiecy.
          • Gość: e.beata Re: kurator IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 14:59
            Panie kuratorze, ja tylko nie zrozumiałam jaki cel miała pańska poprzednia
            wypowiedź i prosiłam o jego określenie.
            Jak widać nadal pozostawia mnie pan w niewiedzy;-).
            Nie chodzi o domniemania, tylko o to, że jako kurator, pan to środowisko
            powinien znać o wiele lepiej niż przeciętny mieszkaniec Szczecina.
            Wszyscy wiemy, że ludzie się rozmnażają nawet gdy w domu bieda z nędzą.
            Dzieci mają alkoholicy, osoby chore psychicznie, narkomani. Mają też kobiety ze
            wsi. Tam też zresztą najwięcej rodzin wielodzietnych. Tylko co to ma do wątku?

> i niby czemu mam teraz prowadzić sie zgodnie z nakazami postu.

?! post mamy, ale i tak nie rozumiem...

> to dlaczego odbiera mi pani prawa do swojej opini, ukształtowanej
            empirycznie, w odróznieniu od pani feministycznych emocji.

Ja panu coś odbieram??? Nigdy nikomu nie odbierałam prawa do własnej opinii.
            Zresztą ja tej opinii nie znam. Nadal nie została przedstawiona;-)

> Miałem sobie dostawić krzesło i obserwować dzień i noc, czy aby
            > opisana rodzina rozmnaża się, świadomie, nie świadomie, po pijacku?

?! idiotyczne to jest to zdanie. Kuratora niegodne ;-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka