Dodaj do ulubionych

Poród rodzinny

10.05.10, 11:30
Witam.
Wkrótce rodzę i chciałabym rodzic w Policach (poprzednie dziecię rodziłam na Unii i bardzo sobie chwalę - niestety drugi poród na Unii jest niemożliwy).
Jednak moja lekarka obawia się iż mój poród może być bardzo szybki (przedwczesne rozwarcie itd) i zaczynam obawiać się że podróż do Polic może nie być zbyt fortunnym pomyslem.
Stąd rozważam Pomorzany. I tutaj moje pytanie, wraz z mężem nie byliśmy w szkole rodzenia. Słyszałam że szkoła rodzenia jest tam konieczne do porodu rodzinnego. Czy to prawda? Nie można rodzić z mężem bez szkoły rodzenia?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • jazzmine Re: Poród rodzinny 11.05.10, 22:23
      Cześć,

Nie musisz chodzić do szkoły rodzenia. Jedyne, co trzeba to zjawić się na "oprowadzaniu' po oddziale, chyba w środę ok. 10.30. Wtedy założą Ci kartę i wbiją pieczątkę o "kwalifikacji" do rodzinnego. Ale bez tego też nie robią problemów.

Najlepiej jednak zadzwoń na oddział i się zapytaj - będzie najaktualniej i z pierwszej ręki.

Btw. ja rodziłam Pomorzanach i na Unii i zdecydowanie polecam Pomorzany - lepsza ocena za całokształt opieki. Na Unii sam poród był super, ale opieka poporodowa w mojej subiektywnej ocenie to kompletny chaos.

pzdr

Jazz
    • anuska102327 Re: Poród rodzinny 12.05.10, 07:41
      Rodziłam tam miesiac temu, nie chodziłam do szkoły rodzenia, ani nie
      byłam na zwiedzaniu porodówki, a mąż był przy mnie w czasie porodu.
      Na izbie przyjeć lekarka zapytała tylko, czy chcę porodu rodzinnego
      i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka