turkusonly 16.06.10, 22:25 to był fantastyczny wieczór :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrix13 Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj 17.06.10, 00:21 Koncert Gotan Project bajeczny, z pasją, energetyczny. Natomiast Paco de Lucia charyzmatyczny, skupiony na grze,ale największe brawa zbierał muzyk tańczący flamenco. Szaleństwo na scenie:) Szkoda tylko,że tak mało czasu muzycy potem mieli dla najwierniejszych fanów i Paco z zespołem w biegu autografy rozdawali. Panie Darku, dzięki wielkie za co roku sprowadzane gwiazdy światowego formatu i klimatyczne koncerty na dziedzińcu,ale skoro mamy aspiracje do Europejskiej Stolicy Kultury, to proszę nie mówić "klaskamy" (ja tak z życzliwości, więc bez obrazy). Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj 17.06.10, 02:00 eee tam co gadali ze sceny! niech w koncu naglosnia te imprezy! mam znajomych w nie tak znow odleglym Poznianiu, ktorzy byli gotowpi przyjechac na GP i co? nie wiedzieli o tym! wiecej reklamy. Panie Darku wiemy, ze akurat Pana na to stac ;) ogolnie malo kto wie co sie w naszym miescie dzieje... w grudniu zeszlego roku mielismy Marie Brennan z jedynym, wyjatkowym wystepem w Polsce (grala koncerty w Niemczech i Austrii, a o Polske zahaczyla tylko na zaproszenie) i byla zachwycona atmosfera Katedry jak i frekwencja. Od osoby ktora byla na 3 koncertach w Szczecinie (mimo, ze byl zdecydowanie za krotki, choc bilety byly tez nieporownywalnie tansze w Polsce), Berlinie i Dublinie wiem, ze atmosfera w Szczecinie byla o wiele lepsza niz w pozostalych miastach, nawet w rodzinnej Irlandii, a mowil mi o tym rodowity wloch... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj 17.06.10, 07:02 O tak, Marie była wyjątkowa, niezapomniany koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Łyżka dziegciu IP: *.chello.pl 17.06.10, 08:58 Ja trochę inaczej odebrałem ten koncert. O ile GP to GP i koncert mi się podobał, chociaż GP lepiej nadaje się na kameralne koncerty, to otoczka koncertu - niestety wyszła "wiocha z tramwajami". Jakiś kartofel który o godzinie o której powinien zacząć się już koncert gadał głupoty ze sceny przez mikrofon w pewnym momencie wspioł się na szczyty intelektualne i nakazał usiąść publiczności na miejscach siedzących bo inaczej "porozmawiają z nimi ochroniarze" - normalnie takiego chamstwa na kulturalnym przecież koncercie jeszcze nie spotkałem!!! Coś niewiarygodnego. Niestety wygląda na to, że jak stolica kultury taka kultura osobista. Dodam jeszcze, że organizator nie postarał się kompletnie o zbudowanie atmosfery przed koncertem - ludzie ponad pół godziny siedzieli i się nudzili. Właściwie w momencie rozpoczęcia koncertu nie miałem już na niego za bardzo ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puzon Re: errata IP: 109.243.79.* 17.06.10, 10:09 Ten od ochroniarzy to musiał być ktoś ze stolicy, na koncercie nie byłem, coś ostatnio nie mogę się skupić na muzyce na dziedzińcu, tu kuranty, tam latające w kółko jaskółki, trzaśnięcia zamkowymi drzwiami, łopot zadaszenia sceny, podczas kameralnego występu Chicka Corei miałem dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutekfilutek Re: errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:02 tak, tak, malkontentom to przeszkadza nawet łopot ich kołnierzyka na wietrze... zarowno na koncercie Gotan jak i Paco atmosfera byla fantastyczna, naglosnienie super, a dziedziniec zamku byl idealnym miejscem na koncert, po prostu magia Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: errata 17.06.10, 17:21 Gość portalu: ziutekfilutek napisał(a): > tak, tak, malkontentom to przeszkadza nawet łopot ich kołnierzyka na wietrze... zarowno na koncercie Gotan jak i Paco atmosfera byla fantastyczna, naglosnienie > super, a dziedziniec zamku byl idealnym miejscem na koncert, po prostu magia ........................... jestem podobnego zdania dobrze,że malkontenci zrezygnowali, bo przeszkadzaliby innym w odbiorze swoim marudzeniem, a tak publika świetnie się bawiła nieprawda,ze przed koncertem były nudy, bo można było posłuchać muzyki Marcusa Millera jako zapowiedzi najbliższego koncertu natomiast dziedziniec zamkowy jest najlepszym miejscem w Szczecinie dla takich gwiazd i tak klimatycznej muzyki, czym dowód dają artyści np. Gotan Project, zachwycony scenerią zamkową jak z bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfghj Re: errata IP: *.chello.pl 17.06.10, 19:22 no to chyba byłaś na innym koncercie Gotan Project, a może siedziałaś w pierwszym rzędzie moim zdaniem właśnie GP udowodnił, że takie koncerty powinny się odbywać bardziej kameralnie - ale cóż 2000 biletów to więcej kasy niż np. 800 Kapusta się liczy nie jakość. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: errata 18.06.10, 00:05 Gość portalu: asfghj napisał(a): > no to chyba byłaś na innym koncercie Gotan Project, a może siedziałaś w pierwszym rzędzie ............... w 3 rzędzie ale wszystko ma swoje plusy i minusy, bo widoczność była doskonała, natomiast moje dziecko narzekało na zbyt dużą głośność z głosników w zasięgu wzroku > moim zdaniem właśnie GP udowodnił, że takie koncerty powinny się odbywać bardziej kameralnie - ale cóż 2000 biletów to więcej kasy niż np. 800 ................... ekspresja, pasja, żywiołowość wykonania nie bardzo pasują do kameralnych warunków, jakie proponujesz,a i fakt,że jka nazwali bajkowy zamek, bardzo odpowiadał mzuykom jest nie bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iku Re: errata IP: *.chello.pl 18.06.10, 17:22 > w 3 rzędzie no więc widzisz - w 15 rzędzie nie było już "ekspresji, pasji, żywiołowości", słychać było głównie ... basy kameralność polega na tym że tych rzędów jest tyle z ilu da się ekspresję zaobserwować. w wypadku tego zespołu to było nieodpowiednie miejsce a to, że muzycy nazwali "bajkowy zamek" - no cóż to taki PR... jak by powiedzieli ze kochają Polskę i Szczecin to tez byś uwierzyła. na każdym koncercie się coś takiego gada caby połechtać próżność lokalsów Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: errata 18.06.10, 21:06 ten 3 rząd został upolowany dzięki odpowiednio wczesnemu pezyjściu przed koncertem:), więc i Ty mogłeś/aś wg mnie nasz Zamek zasługuje na miano bajkowy, szczególnie, kiedy zaczyna zmierzchac się i włączane są oświetlenia poza tym dość mam koncertów w zamkniętych dusznych pomieszczeniach, które u nas od września do kwietnia odbywają się a sam przyznasz,że za dużego wyboru,a właściwie nijaki, z miejscami dla gwiazd takiego formatu nie mamy no bo gdzie te 2.000 fanów znalazłoby miejsce? niesety od zburzenia po wojnie sali koncertowej na życzenia koszmarnego ówczesnego prezydenta do tej pory Szczecin nie dorobił się nowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:35 To prawda, koncert był magiczny. Aż chce się krzyknąć "chcemy więcej" :) Szkoda tylko, że tak mało biletów w sprzedaży. Ci, którzy się zagapili, nie mieli szansy na koncert. A było takich wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazikstraszewski Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:46 sala koncertowo-widowiskowa potrzebna, ale czy przedszkola nie sa potrzebne bardziej? ma byc nowa filharmonia, ale czy ktos wie na ile osob bedzie? a swoja droga jak jest pogoda to koncerty na zamku sa ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 13:59 mi sie bardziej Gotan podobal chociaz pod koniec zimno bylo troche, ale wizuale byly naprawde fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puzon Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj IP: 46.112.0.* 17.06.10, 19:57 Oprócz mnóstwa rozpraszających dźwięków najgorsze co przytrafia się dziedzińcowym koncertom to deszcz który zakłócił kilka koncertów w tym najlepszy jaki do tej pory odbył się tam czyli koncert Pat Metheny Trio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzybudzki Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 00:47 zgadzam sie ze dziedziniec byl dobry dla obu koncertow, Gotan obronilby sie chyba nawet w amfiteatrze, ale Paco de lucia juz chyba nie bo flamenco bylo bardziej kameralne chociaz na scenie bylo chyba ze 7-8 osob ogolnie sadze ze oba koncerty superudane, podobno na oba ciezko bylo kupic bilety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutekfilutek Re: Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Proj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 20:11 nic prostszego - nastepnym razem trzeba bedzie po prostu pytac gosci o nickach "iku" i "asfghj", jesli zechca poradzic to nie tylko sukces gwarantowany, ale przede wszystkim "dopasowanie" artysty do miejsca (a u nas jak wiadomo wybor jest bardzo szeroki)... zupelnie im (iku i asfghj) nie przeszkadza ze CALA trasa artystow jest zlozona z miejsc na 2, 3 i wiecej tysiecy ludzi ... (wystarczy spojrzec na strone internetowa Gotan Project) coz, nawet zespol i jego menedzerowie nie wiedza tego co specjalisci ze Szczecina, no i niech ktos powie ze nie mamy tu talentow Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Szczecin Music Fest. Tango made in Gotan Project 19.06.10, 10:26 A polskiej nazwy nie było tylko taka długa i wiesniacka Odpowiedz Link Zgłoś