Dodaj do ulubionych

Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO

14.03.04, 23:30
Brawo za świetny pomysł. Czas ukrócić lewizny w tym mieście.
Pozdrawiam.
P.S Trzymam kciuki przed poniedziałkową sesją
Obserwuj wątek
    • Gość: Miś Yogi Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO IP: *.iton.pl 14.03.04, 23:46
      Pani Małogorzato dobrze Pani zorbiła. To jest skandal co zarząd robi w tym
      mieście, oby tak dalej, łamanie prawa nie może ujśc na sucho tym cwaniaczkom.
      Pozdro Miś Yogi
      • enancjo Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 15.03.04, 08:21
        .. super , lapmy bandytow .. z tym ze
        .. ten system i tak broni kazdego zlodzieja, nawet zlapanego
        na goracym uczynku z wlasnie wynoszonym telewizorem na plecach ..
        bo np gostek ratuje nam mienie od pozaru ktorego jeszcze nie
        rozniecil ...
        .. a przekrety na tzw wydre i w tzw szarych rekawiczkach sa nie
        do zlapania nawet jezeli ktos ma potem wille z basenem a jak dotad
        zarabial jedynie dwa tysiaczki miesiecznie ...
        Enancjo
        • Gość: Ana nareszcie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 10:07
          działania jacyny,z baaaardzo wielu powodów,nie wzbudzają mojego entuzjazmu,ale
          w tym przypadku ma oczywistą rację.to,co za przyzwoleniem
          jurczyka,wyprawia "lobby śmieciowe"w tym mieście nadaje się do prokuratora.aby
          rzecz zrozumieć,cofnąć by się trzeba do działań jasia dużyńskiego...
        • kima10 Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 18.03.04, 00:58
          enancjo napisał:

> .. super , lapmy bandytow .. z tym ze
          > .. ten system i tak broni kazdego zlodzieja, nawet zlapanego
          > na goracym uczynku z wlasnie wynoszonym telewizorem na plecach ..
          > bo np gostek ratuje nam mienie od pozaru ktorego jeszcze nie
          > rozniecil ...
          > .. a przekrety na tzw wydre i w tzw szarych rekawiczkach sa nie
          > do zlapania nawet jezeli ktos ma potem wille z basenem a jak dotad
          > zarabial jedynie dwa tysiaczki miesiecznie ...
          > Enancjo
          Proponuję zastosować prosty sposób-patrz wątek ŁAPÓWKOLAND.
          Tylko kto to zrobi?
          Pozdrawiam
    • korfi Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 15.03.04, 11:03
      Tak na marginesie wydaje mi sie słusznego wystąpienia, to jednak sprawę
      płatności za odśnieżanie należałoby najpierw dokładniej rozeznać. Bo może sie
      okazać, że jest z tym tak jak z opłatami z ogrzewanie mieszkań w budynkach np.
      spółdzielczych. Płaci sie przez cały rok żeby nie kumulować bardzo wysokich
      opłat w krótszym okresie sezonu grzewczego. Po prostu należy sprawdzić czy
      niekorzystna jest umowa lub czy płatności przekraczają kwoty w niej uzgodnione.
      Jeśli okaże się, że jest ok to po co strzelać kulą w płot.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • bezpartyjnyodzawsze Zaczyna się kampania wyborcza... 15.03.04, 11:23
        Popierając wszelkie dążenia do wyjasniania wszelkich wątków "kryminalnych" w
        samorządach ze smutkiem stwierdzam, że takie kroki sa czynione z reguły z
        okazji kampanii wyborczych. Widać w Szczecinie już się zaczęła kampania
        wyborcza na prezydenta miasta. Pani MJW - nie wiedziala pani wcześniej, przez
        okres sprawowania kadencji rednego, o takich sprawach? Nie miała Pani nigdy
        zadnych podejrzeń?
        Jak to ładnie będzie brzmiało w kampanii wyborczej - my walczymy z takimi
        sprawami....
        z bezpartyjnym pozdrowieniem
        • Gość: m.j.w Re: Zaczyna się kampania wyborcza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:58
          Oświadczam, że nie mam zamiaru startować na prezydenta Szczecina. Robię to
          zresztą po raz kolejny, bo co jakiś czas znajdzie się "bezpartyjnyodzawsze",
          który będzie to kwestionował. To widocznie taka zabawa.
          Jestem radną od kilkunastu miesięcy i w październiku zainteresowałam się sprawą
          budowy sortowni śmieci na Gumieńcach. Zwrócili się z tym do mnie mieszkańcy
          dzielnicy. Po kolejnych, organizowanych przeze mnie spotkaniach, stwierdziłam,
          że nie jest to tylko sprawa sortownia ale cała, poważna sprawa, związana z
          zagospodarowaniem odpadów a co za tym idzie, walka o kasę, która za tym stoi.
          Jakoś tak dziwnie się złożyło, że właśnie teraz, po naszej akcji na Gumieńcach,
          naprzemiennie pojawiają się w mediach informacje dotyczące domniemanych
          nieprawidłowości u dwóch walczących ze sobą na rynku szczecińskim potentatów. A
          tak naprawdę, cała sprawa sprowadza sie do tego, że ani poprzednie władze, ani
          obecny prezydent nie robili dotąd nic, aby rozwiązać ten problem. Tak, jakby
          wszyscy czekali, aż ten problem rozwiążą za nich inni...
          Moje działanie nie sprowadza się do zawiadamiania czy doniesienia. Na
          najbliższej sesji RM będzie zgłoszony projekt uchwały okołobudżetowej,
          proponujacy rozwiązanie tej sprawy korzystnie dla mieszkańców Szczecina
          (zgodnie zresztą z wymogami prawa). Pozdr. Małgorzata Jacyna-Witt
          • Gość: Pismak Re: Zaczyna się kampania wyborcza... IP: 80.51.242.* 15.03.04, 18:37
            Hm... Spokojnie, Pani Radna. Na forum krzyku i tak nie słychać. Dobrze, że ktoś
            przewietrzy tę aferę. Nawet, jeśli to z powodu kampanii wyborczej. Mam
            nadzieję, że zyskamy coś przy tej okazji. Zyskujemy przecież tylko wtedy, gdy
            politycy zbijają na tym polityczny kapitał. Taka jest prawda empirycznie
            wielokrotnie potwierdzona.
            Skoro nie kandyduje Pani na Prezydenta, to nie. Wierzę, wierzę. Na Prezydenta
            pewnie nie. Ale zawsze przy Pani Profesor Prezydent znajdzie się godne miejsce.
            Dobra, przepraszam. Zbyt łatwo być złośliwym. Popieram inicjatywę. Proszę w
            naszym imieniu głośno krzyczeć w tej sprawie. Myślę, że na to możemy liczyć.
            Ale jako pismak nie mogę nie zauważyć, że fantastycznie wygląda w "Wyborowej"
            tytuł artykułu: "Małgorzata Jacyna-Witt alarmuje RIO". Dobry Boziu! Taka
            piękna, darmowa promocja! Przyzna Pani, że to miła niespodzianka.
            • absztyfikant Re: Zaczyna się kampania wyborcza... 15.03.04, 18:54
              Ja mysle, ze przecietny czytelnik mogl pomyslec patrzac na naglowek, ze Jacyna-
              Witt tropi Bin Ladena w Rio de Janeiro...
              • Gość: Pismak Rutkowski przy MJW, to mięczak :))) (n/t) IP: 80.51.242.* 15.03.04, 19:16
                • Gość: m.j.w Cel jest jak zwykle jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 20:00
                  Nigdy nie należałam do ulubienic absztyfikanta i pismaka. Zresztą raczej mieli
                  na forum ulubieńców, niż ulubienice..:)
                  Wbrew waszej chęci zlekceważenia tematu - śmieci to największa kasa komunalna.
                  Dlatego nie dziwię się wojnie, która ma w tej chwili w Szczecinie miejsce.
                  Liczę na poparcie pozostałych radnych, bo - jak zwykle, potrzebne jest poparcie
                  większości dla projektu zaoszczędzenia pieniędzy mieszkańców. Dwa podstawowe
                  argumenty:
                  - inwestycja samorządowa ma możliwość pozyskania dotacji z UE
                  - dochód z prowadzonej działalności przez porozumienie gmin (organizacja non
                  profit) przeznaczony jest na potrzeby Miasta, związane z zagospodarowaniem
                  odpadów.
                  Niestety, ale w trybie przyspieszonym zostałam zmuszona do przejścia
                  kursu "zagospodarowanie odpadów miejskich" i teraz nie ma na mnie mocnych.
                  • Gość: Pismak Re: Cel jest jak zwykle jeden IP: 80.51.242.* 15.03.04, 20:38
                    Ależ, pani Małgorzato! Uwielbiam kobiety, które wiedzą, czego chcą :))).
                    Dlatego też Pani kibicuję. Nie dyskryminuję kobiet, tylko programowo nie znoszę
                    polityków. I proszę nie mówić mi, że nie jest Pani politykiem.
                    Popieram sprawę lustrowania śmieci, popieram. Nic z tego nie mam, więc popieram
                    szczerze. Mam swoje zdanie na temat Pani intencji, ale przecież o efekty
                    chodzi, prawda? Jeżeli efektem będzie wyjaśnienie sprawy i powieszenie winnych
                    na publicznym haku - OK. Jeżeli tylko nadmuchany zostanie "śmieciowy balonik",
                    a potem powolutku będzie uchodzić powietrze (i z krzyku ostanie się jeno cichy
                    pisk) - to się szczególnie nie zdziwię.
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • bezpartyjnyodzawsze Re: Cel jest jak zwykle jeden 15.03.04, 21:36
                      Ależ Szanowna MJW - nie twierdziłem, ze jest to Pani kampania wyborcza -
                      wszyscy wiedzą, ze będzie startowała Pani koleżanka. Mówiąc o kampani wyborczej
                      miałem na myśli poczynania partii "Od nowa". Powtarzam - będzie super, jeżeli
                      uda się Pani doprowadzić do wyjasnienia tematu i znalezienia winnego. O którym
                      wszyscy już wiedzą i wszyscy go znają. Jeden taki wiceprezydent co pracował w
                      śmieciach wcześniej. A jeżeli Pani tak pilnie szuka winnych, to dlaczego do tej
                      pory nie zgłosiła Pani do RIO całej procedury z giełdą w Płoni? Jezeli tak Pani
                      reaguje na łamanie prawa, to dlaczego nie domaga się Pani postępowania
                      wyjaśniającego względem Renomy, która poniza i szarpie obywateli miasta,
                      wysadza dzieci z młodszych klas w połowie drogi do domu, już po spisaniu z
                      legitymacji, na obcych przystankach w deszczu i śniegu? Dlaczego nie wzięła
                      Pani pod lupę wszelkich dotacji dla organizacji pozarządowych, z których każda
                      powinna się rozliczyć a swoi biora kasę i mają to w D....? Zapyta się Pani w
                      odpowiedni wydziale, czy na przyklad organizatorzy turnieju Pekao Open
                      rozliczyli się z dotacji na turniej? Czy spojrzała Pani na przepisy mwiące, że
                      kto się nie rozliczy z takich dotacji, a rozliczenie ma być księgowe z CAŁEJ
                      dotowanej imprezy, a nie tylko z dotowanej kwoty, to ma zakaz otrzymywani
                      adotacji przez następne kilka lat? Dotacje dla klubów sportowych zżerane przez
                      prezesów, nierozliczone dotacje dla Salosa i różne inne pozornie słuszne
                      imprezy? zadałą pani sobie trud - za plecami afery Jurczykowej będzie lub już
                      jest podpisywana umowa wynajmu kortów tenisowych dla cwaniaków zarabiających
                      grubą kasę i od miasta i od banku Pekao - porozmawiania ze społecznikami z
                      szczecińskiego Klubu tenisowego, jak wygląda "współpraca" w konsorcjum chcącym
                      wydzierżawic korty. Spojrzała Pani na umowę, której konstrukcja umożliwa
                      płacenie czynszu w wysokości 1 złotówki za wynajęcie kortów. Znaczy nie umowa,
                      tylk wstępne warunki dzierżawy ustalone przez miasto. Czego się nie dotknąć,
                      śmierdzi brzydką kasą w miescie. Impreza z likwidacją szkół niektórych także.
                      Eks Kurator nie wiedział, jaka decyzję w sprawie likwidacji szkoły podejmie
                      kurator, jeżeli chodzi o SP 72 i pewnych przedszkoli, w których można w
                      pięknych przystosowanych budynkacgh otworzyć prywatne przedszkola w mieście?
                      Była Pani, tak jak i ja, na radzie miasta ze szkołami - pamieta Pani cyrk z
                      urabianiem radnych przekłamaniami pani Masojć i kolegi ekskuratora - i nie
                      dociera, ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze? przeprasza,
                      trochę się rozpisałem - jeżeli jest taka pani energiczna w tropieniu afer to
                      proponuję spokrzeć na prywatyzację polmozbytu i łączenie funkcji w radach
                      nadzorczych spółek prawa handlowego urzędników zatrudnionych w skarbie państwa -
                      też miły temat. Co jakiś czas będę Pani podrzucał interesujące tematy - może
                      nawet zrobimy osobny temat p.t. "Cele działania i pole dla popisu dla MJW".
                      Przepraszam za literki - ma Pani trochę długie nazwisko a zresztą sama pani
                      przyjęła srót od pierwszych liter
                      bezpartyjny od ponad 45 lat i na zawsze
                      • Gość: Ana zorientowana radna IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 13:41
                        jeżeli chodzi o wątek"tenisowy"to,jak sądzę jest on naszej radnej znany
                        baaardzo dobrze.wszak od lat ona i jej małżonek przyjażnią się z właścicielem
                        firmy"masters"-dzierżawcą obiektu(jedna z najdziwniejszych decyzji w obecnej
                        kadencji rady).jeśli zaś chodzi o nierozliczoną dotację na organizację turnieju
                        (fundacja promasters)-o dziwo,właściciel ten sam...nie zarzucam mjw
                        nieuczciwości,ale myślę,że jest to jakaś odpowiedz na
                        pytania"bezpartyjnego"...co zaś do problemu"śmieciowego"to mjw montuje silną
                        koalicję.to dobrze,bo problem jest dużo większy niż się pozornie wydaje...
                        • kw33 Re: zorientowana radna 16.03.04, 14:32
                          "...co zaś do problemu"śmieciowego"to mjw montuje silną
                          > koalicję.to dobrze,bo problem jest dużo większy niż się pozornie wydaje...

ten problem wybuchnie w niedługim okresie czasu z niespotykaną dotychczas
                          siłą , a odłamki tego wybuchu mogą ranić ( mniej lub bardziej ) pewne osoby
                          ściśle z nim powiązane kiedyś jak i teraz. Wojna śmieciowa trwa - a jest o co
                          się bić na oko licząc jeśli chodzi o cały rynek śmieciowy wywozowy ( bez
                          składowisk ) to jest on wart jakieś 30-40 mln zł a jak do tego doda się inne
                          działalności związane z odpadami (oczyszczanie ulic letnie i zimowe, dopłaty do
                          recyklingu, prace interwencyjne, dzikie składowiska itp.) to kwota robi się
                          dość znaczna i jest z czego żyć - TYLKO ŻE MIASTO NIC Z TEGO NIE MA BO NIE CHCE
                          MIEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: m.j.w my się znamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 18:36
                          jeżeli chodzi o wątek"tenisowy"to,jak sądzę jest on naszej radnej znany
                          > baaardzo dobrze.wszak od lat ona i jej małżonek przyjażnią się z właścicielem
                          > firmy"masters"-dzierżawcą obiektu(jedna z najdziwniejszych decyzji w obecnej
                          > kadencji rady).jeśli zaś chodzi o nierozliczoną dotację na organizację
                          turnieju
                          > (fundacja promasters)-o dziwo,właściciel ten sam..

Przyjaźnię się z wieloma ludźmi w Szczecinie. Na pewno nie z przestępcami. Znam
                          doskonale właścicieli Masters, znam niemniej doskonale zarząd SKT w Szczecinie.
                          Sama próbowałam grać w tenisa - ale nie pasuje mi. Znam też doskonale ojca
                          najlepszego tenisisty szczecińskiego, studiowaliśmy na jednym roku. Z okresu
                          studiów znam też i pamiętam bardzo wiele osób. Wcześniej ze szkoły, później z
                          pracy zresztą też. Moja firma miała też kilka tysięcy klientów. Miałam to
                          szczęście, że poznałam w tym mieście mnóstwo ludzi. Natomiast nikt z tych osób
                          nie miał śmiałości zwracać się do mnie z prośbą o jakiekolwiek poparcie. Z
                          dwóch powodów: 1. bo wiedzą, że to bezcelowe 2. patrz p. 1
                          • Gość: Ana Re: my się znamy? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 15:42
                            jeżeli przyjażń z osobami,które nie rozliczyły otrzymanych miejskich dotacji,
                            (mimo faktu,że sama te dotacje,jako radna"klepnęłaś")uważasz za
                            normalną...zgoda;jeśli o dziwo nie pytasz o rozliczenie,uważając,że to
                            normalne...ok.bawisz się na przyjęciach organizowanych przez te osoby...twoja
                            sprawa,małgorzato.to,że rada miasta przyznaje tym samym ludziom obiekt na
                            wojska za śmieszne grosze,to pewnie przypadek.dlaczego tak się niepokoisz,czy
                            się znamy?tak.znamy się...byłam nawet twoim wyborcą,wierząc,że będzie
                            inaczej...mimo wszystko,powodzenia w sprawie"śmieciowej".przeciwnicy zaczynają
                            drżeć...
                            • Gość: m.j.w Re: my się znamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:44
                              Przyjaciół mam wielu i sama będę sobie ich wybierać. I nic nikomu do tego.
                              Nikt, nigdy nie poprosił mnie o jakiekolwiek wsparcie w sprawach o których
                              rozstrzyga RM.
                              Dotacji się nie klepie. Klepie się ogólną sumę na imprezy, organizacje
                              pozarządowe itd. Rozdzielanie kasy leży w gestii prezydenta. Rada Miasta dała
                              przyzwolenie prezydentowi na zawarcie umowy z tzw. konsorcjum firmy Masters i
                              SKT. To prezydent określa warunki umowy. Proponuję się klepnąć.. w głowę.
                              Stowarzyszenia i fundacje MUSZĄ rozliczyć się z dotacji.
                              Ciągle (od prawie dwóch lat) na forum mnie atakujesz i to po chamsku. Używasz
                              argumentów kłamliwych, prymitywnych, intryganckich. Manipulujesz faktami nie
                              mającymi pokrycia w rzeczywistości. Jakieś przyjęcia, psujące się okna, inne
                              bzdury - o czym ty kobieto (mężczyzno)gadasz! Nie mam zamiaru się z tobą
                              cackać, bo i tak to nic nie da. Próbuję ci cierpliwie odpowiadać, a ty ciągle
                              swoje. Albo jest to chroniczny brak przyswajalności wiedzy, albo chroniczna
                              nienawiść do mojej osoby. To pierwsze można wyleczyć poprzez czytanie,
                              poznawanie, interesowanie się (ale nie zawsze, przykład Marian). To drugie, w
                              zależności od motywów też jest uleczalne (ale też nie zawsze, bez przykładów).
                              • Gość: Ana Re: my się znamy? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 09:44
                                nienawiść do ciebie,jacyno?nie nie wzbudzasz we mnie tak skrajnych uczuć.czuję
                                co najwyżej zawód.twój ostatni pościk to przejaw nieprawdopodobnej buty i
                                samonadęcia.kim ty jesteś,żeby pisac,np"nie mam zamiaru się z tobą
                                cackać?"czemu tak bardzo zdenerwował cię wątek(w sumie mało istotny)tenisowy?
                                wyrażnie tam napisałam,że nie zarzucam ci nieuczciwości,tylko zastanawiam
                                się,czy prywatne przyjaznie z ludzmi,którym jako radna przyznajesz subwencje są
                                moralnie ok?uznałaś,że tak-twoja sprawa,wyborcy ocenią.zawsze sądziłam,że
                                polityków(nawet drobnego kalibru)powinny obowiązywać dość rygorystyczne
                                standardy,ale to moja opinia;uważasz inaczej-trudno...
                    • absztyfikant Jak zwykle przesadzasz, m.j.w... 16.03.04, 11:26
                      Moja wypowiedz byla, o zgrozo, neutralna wzgledem Twojej osoby. Pewnie wiesz,
                      ze wszyscy wymawiaja skrot od Regionalnej Izby Obrachunkowej jako 'rijo'.
                      Pomijajac zbieznosc pisowni. Taki zarcik, bez podtekstow. W zasadzie to
                      przysluzylem sie Twojej sprawie, bo podbilem watek. Ale nie martw sie. Na
                      razie, jak pewnie zauwazylas, odpuscilem sobie swoje zale do Od Nowy. Byc moze
                      (szansa mala) wroce do tematu. Ale teraz trzeba wygrac referendum.
    • mw-prezes Jeszcze wiosna nie nadeszła a forum już wrze 16.03.04, 00:22
      Moi Dordzy. Tu chyba nie chodzi o to czy ta sprawa jest kampanią wyborczą czy
      też nie. Sęk w tym, że chodziło na początku o wybudowanie w willowej dzielnicy
      miasta sortowni śmieci, a ze przypadkowo wyszło kilka innyh spraw to tylko
      świadczy o głupocie Gminy Szczecin ii niechlujstwie w załatwianiu spraw, które
      defakto sa niekorzystne dla mieszkańców. Pani Małgorzata zgłosiła problem do
      odpowiedniego organu - moim zdaniem zrobiła to gdyż był to jej obywatelski
      obowiązek. Zresztą postawcie się w sytuacji mieszkańców Gumieniec i Pomorzan.
      Kto z Was chciałby mieć sortownię śmieci pod nosem - bo ja nie.
    • Gość: m.j.w serialu c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 17:59
      c.d. serialu "zagospodarowanie odpadów w Szczecinie".
      1. W zeszłym tygodniu prosiłam telefonicznie pracowników Wydziału Urbanistyki i
      Nadzoru Budowlanego, aby skontaktowali się ze mną w sprawie dalszego działania
      Rethmanna dotyczącego budowy sortowni śmieci przy ul. Południowej. Oczywiście
      do dzisiaj pomimo, że wszyscy doskonale wiedzą jak jestem zainteresowana tą
      sprawą, nikt się ze mną nie skontaktował. Dzisiaj dowiaduję się z prasy, że
      firma Rethmann ponownie złożyła wniosek o pozwolenie na budowę. Mieszkańcy
      dzwonią do mnie zdziwieni, że taka informacja pojawiła się w prasie, a ja o tym
      nic nie wiem. Ja też jestem zdziwiona. Natomiast jako radna nie mogę i nie chcę
      kontaktować się z przedstawicielami koncernów - wywoźników. Co może robić
      dziennikarz, nie powinien robić radny. Informację powinnam uzyskać z UM. Ale
      mogę ją uzyskać, kiedy o niej wiem, natomiast jak nie jestem poinformowana, to
      nie moge złożyć np. interpelacji czy zapytania... Skomplikowane, prawda? Ale
      tak właśnie funkcjonuje nasz Urząd Miasta.
      2. Dzisiaj podczas spotkania Komisji Promocji, radny Trzos (NRS)zwrócił się do
      mnie z sugestią wietrzącą sensację, iż przyprowadzam do Urzędu Miasta
      inwestorów w sprawie śmieci. Miał na myśli, opartą na konsultacjach z
      fachowcami, propozycję zawarcia porozumienia SAMORZĄDOWEGO pomiędzy Szczecinem
      a Policami w celu wybudowania wspólnego wysypiska śmieci, z wykorzystaniem
      funduszy z UE a przedstawioną już wielokrotnie przez burmistrza Polic. Nie
      mogę skomentować, bo mi nie wypada...

• Gość: Miś Yogi Re: serialu c.d. IP: *.iton.pl 16.03.04, 23:07
        Tak telenowewla brazylijska w polskim wydaniu. Jestem ciekawy kto gra JUANA
        Carlosa i spólkę a kto zaś Esmeraldę itp
      • bezpartyjnyodzawsze Re: serialu c.d. ale nie o dotacjach:( 16.03.04, 23:14
        Powodzenia w walce z krętactwem w śmietnikach - szczerze. Ale dlczego ani
        słówka o dotacjach i braku ich rozliczania? Prędzej pani, niz dziennikarzom -
        oni muszą załatwiac przez biuro prasowe, a pani pukpuk do właściwego pokoju -
        uda się sprawdzić i dowiedzieć. To może pani napisze, przeciwko komu urząd
        zdecydował się wytoczyć sprawy karne w kwestii nie rozliczń z dotacji, a
        przeciw komu NIGDY nic nie wytoczy? Niech Pani tak zgrabnie nie pomija pewnych
        (niewygodnych?) kwesti. Bo czyni to Pani jak wytrawny polityk, przyznaję...:)
        Z bezpartyjnym pozdrowieniem
        P.S. A może złoży Pani taką ogólną interpelację, aby przyglądnąć sę z bliska
        wszystkim dotacjom z UM? Ile kasy się zaoszczędzi lub może nawet odzyska:)
        • Gość: Ana Re: serialu c.d. ale nie o dotacjach:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 09:51
          jeżeli chodzi o śmieci,to jak już pisałam ,mjw ma rację.w sprawie zaś
          nieodpowiadania na niewygodne pytania i"niezauważanie"pewnych kwestii,muszę
          przyznać jej mistrzostwo świata...tylko,czy problem zniknie,gdy się udaje,że go
          nie ma?
        • Gość: m.j.w Re: serialu c.d. o niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:22
          Zapraszam do współpracy. Mój numer telefonu 0 601 742 783, e-mail
          m.jacyna_witt@twojeokna.tet.pl. Proponuję spotkanie, ustalimy wtedy jakie
          informacje są dla was interesujące. Natomiast nie wiem, przeciwko komu UM
          zdecydował się wytoczyć sprawy a przeciwko komu NIGDY ich nie wytoczy. Po
          prostu nie wiem. Tak jak nie wiem o wielu innych sprawach, jakie mają miejsce w
          naszym mieście. I nie będę wiedziała, bo nie jestem jasnowidzem. Podstawowym
          źródłem informacji są dla mnie media. Proszę zrozumieć, że podczas komisji RM
          przekazywane są tylko takie informacje, jakie chce się przekazać. O śmieciach
          też dowiedziałam się "od ludzi". Na anonimowym forum łatwo rzucać pomówienia.
          Jak się okazuje, na nieanonimowym także. Ale ja nie lubię anonimów. Ani pisać
          ani czytać. Rozumiem, jeżeli osoba donosząca boi się represji, ale jeżeli
          sprawa jest czysta, to nie widzę problemu, aby skontaktować się ze mną
          bezpośrednio.
          Nie pomijam niewygodnych tematów. Nie mam czasu pisać o wszystkim i komentować
          każdej wypowiedzi. Robię to wtedy, gdy sprawa jest istotna. Ten wątek dotyczy
          śmieci i proponowałabym, aby takim pozostał.
          I jeszcze jedno. Wszystkie dotacje dla organizacji pozarządowych muszą być
          rozliczone. Wynika to z karty współpracy z tymi organizacjami. Jeżeli nie są
          rozliczone, to z tego tytułu wyciąga się konsekwencje. Tak było w ubiegłym roku
          z Jakimiśtam Templariuszami. W tym roku nie ma jeszcze rozliczenia za rok 2003.
          Na razie zajmujemy się budżetem na rok 2004. I mogę zapewnić, że zabiera mi to
          b. dużo czasu.
      • korfi Re: serialu c.d. 17.03.04, 10:42
        Mjw, a czy urzędnicy powinni zwracać sie do radnych bezpośrednio czy za
        pośrednictwem zarządu? Może to jest przyczyna. Rozumiem chęć skrócenia drogi,
        ale ja na miejscu tego urzędnika też bym chyba sie nie kontaktował. Ale może
        sie nie wyznaję. Pozdrawiam wiosennie.

-------------------------------------------------------
        Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
        • Gość: m.j.w Re: serialu c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:47
          Urzędnicy oczywiście mogą, ale nie muszą się kontaktować. Natomiast jeżeli się
          nie kontaktują, to może zapomnieli. No bo jaki może być inny powód...?
          • bezpartyjnyodzawsze Re: serialu c.d. 18.03.04, 00:05
            Pani Małgorzato Jacyno Witt, z uprzejmości nie używam literek. Jako naprawdę
            bezpartyjny popieram słuszne pomysły wszystkich. I aczkolwiek spora część Pani
            pociągnięć osobiście mi się nie musi podobać, to zawsze będę klaskał jak Pani
            zrobi coś co uznam za fajne. Mam nadzieję, że nie do mnie kierowała pani post z
            pretensjami o ataki od lat. Na formu zaistniałem od chwili, jak się podpisałem
            moim nickiem i wczesniej na temat Pani ani zlego ani dobrego nic nie mówiłem.
            Szczecin leży mi na sercu od dawna, jak i cały nasz kraj. Pozwole sobie raz na
            dygresję, że jak ja byłem zamykany za kolportaż wydawnictw niezaleznych to Pani
            na chleb mówiła beb. Nie żeby być złośliwym broń Boże. Tylko taka jest prawda.
            Z pewnych powodów pragne pozostac anonimowy - nie ze strachu, ponieważ się nie
            bałem podpisywać moim nazwiskiem jeszcze w latach siedemdziesiątych pod
            deklaracja choćby WZZ Pom. Zach. jeżeli ten skrót cos Pani mówi. Szczerze
            popieram każda inicjatywe każdego radnego która może być z pożytkiem dla ogółu.
            I będe popierał również i Panią, choć może nie zwsze Pani odczuje z której
            strony jest poparcie. Ale to co sie dzieje z dotacjami, to naprawdę jest
            paranoja. Salos poszedł na odstrzał chyba dla przykładu, ponieważ Duklanowski
            odszedł w niebyt. A moze Pani sama sprawdzić jakie były dotacje dla Salosa w
            latach tegoż viceprezydentury i jaka funkcje wspomniany potenm pełnił w
            Salosie. Jeżeli chce Pani naprawdę zyskac na popularności i poparciu, to niech
            Pani przyjży sie bliżej dotacjom, a zapewniam Panią, że nie będzie Pani musiała
            się martwić, gdzie pograc w tenisa, jak Pani będzie miała ochotę. Kontrakt na
            Lodogryf tez powinien być w tej chwili pod lupą. jeżeli Pani przedkłada ogólne
            dobro nad drobnym znajomościami.
            a kto się bawił w B52 w sobote ostatnia może Pani wie?
            • Gość: m.j.w Re: serialu c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 00:21
              Tekst o ataku był do ana.
              A Pana podziwiam i pozdrawiam z wielkim szacunkiem. Wiem, co to jest WZZ Pom.

Nie wiem co to jest Salos. Prosze przesłać na mój adres internetowy konkretne
              zapytanie.
              Informacja o rozliczeniu grantów, dotacji i kontraktów będzie przekazana
              radnym. Informacja ta jest zbyt obszerna, aby umieścić ją na forum. Jeżeli jest
              Pan zainteresowany, to mogę ją jakoś dostarczyć. A ze śmieciami walczymy dalej.
              Na razie w UM wykonywanę są ruchy pozorne - przemyśliwamy, zastanawiamy się,
              rozważamy.
              Sorry, ale nie wiem co to jest B52. Stąd nie wiem, kto tam się bawił.
              Jeszcze raz pozdrawiam. Dobranoc. Małgorzata Jacyna-Witt
              • bezpartyjnyodzawsze Re: serialu c.d. 18.03.04, 11:54
                Jestem zainteresowany dodacjami i próbami ich rozliczeń. Będe zoobowiązany za
                umożliwienie wglądu.
                Salos - organizacja sportowa skół salezjańskich
                Duklanowski Leszek - członek zarzadu SL Salos.
                rpsz-n.webpark.pl/rm_o41duklano.html
                Dotacje dla Salosa w okresie prezydentowania tegoż do wglądu w odpowiednim
                dziale w UM. Z tym, że jest to pierwszy z brzegu przypadek. Dotacje idą dla
                swoich i siebie a nie tam gdzie powinny. Jak rozliczane - szkoda mówić :)

• Gość: Ana Re: serialu c.d. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 09:48
                  to i ja poproszę:anamar@gazeta.pl
    • ciotka_matylda I brawo pani Malgorzato 17.03.04, 15:26
      Bez watpienia temat trzeba drazyc.
      • bezpartyjnyodzawsze Re: I brawo pani Malgorzato 18.03.04, 00:06
        Ze śmieciam niech Pani drąży jak najbardziej :)
    • Gość: klasyk Re: Pani M.J.W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:00
      Skutecznie coś zrobić w tym mieście, tego życze wszystkim radnym, bo póki co to
      cała rada jest dla mnie zwykła plątaniną przedstawicieli kacyków i ruchów
      pozorowanych. Nie chciałbym powiedzieć, że nie macie przygotowania do robienia
      tego co robicie, ale poki co tak to wygląda. Miarą radnego powinna być jego
      skuteczność, inaczej nie chciałbym w tym uczestniczyć.
      • mw-prezes Ordnung muss sein 18.03.04, 13:14
        Ja wychodzę z założenia, iz finansach publicznych naszego miasta jak i kraju
        powinien być porządek, a nie - nazwijmy to po imieniu - burdel. większośc tych
        matact jakie siędziją w Um wynika z tego że ktoś bardzo ogólnie nazwał dane
        przedsięwzięcie ( w koło mówiąc że coś jest tak i tak a w rzeczywistości jest
        zupełnie inaczej). Kolejna sprawa to brak szeroko pojętych wywiadów
        środowiskowych np. Stowarzyszenie piesze pismo o jakąś dotację, ma znajomego
        kóry mu to załatwia a w rezultacie te pieniądze nie idą na przewidziany cel
        tylko do kieszeni. Jednym słowem brak kontroli nad funduszami miasta i lepkie
        ręce urzędników - to jest główną przyczyną. To że jest taki stan rzeczy
        zawdzięczamy również brakiem rynku pracy, który stał się kartą przetargową np.
        Dam ci pracę ale musisz robić to co ja Ci karzę, w przeciwnym razie raus na
        ulicę. I co tak iczłowiek ma zrobić -nic tylko zęby w tynk lub na zasiłek. Może
        trochę przerysowuję ale faktem jest że tego typu sytuacje mają miejsce. Dopóki
        ludzie rządzący i zasiadający na wysokich stanowiskach urzędniczych będą służyć
        mamonie a nie mieszkańcom miasta to ....
        wyciągnijcie sami wnioski
        Pozdrawiam
    • miecio04 Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 18.03.04, 20:37
      Pani Radna niech Pani doprecyzuje postanowienia proponowanej przez Wasz klub
      Uchwały w sprawie odpadów np. daty graniczne, konkretne propozycje rozwiązań,
      źródła finansowania itp. samo uzasadnienie nie wystarczy gdyż po ewentualnym
      przyjęciu uchwały nik nigdy później nie będzie pamiętał uzasadnienia a
      pozostanie such treść obowiązującej uchwały której nikt nie będzie realizował.

Pozdrawiam
    • Gość: facet Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 12:09
      to jest baba
      • Gość: Miś Yogi Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO IP: 212.14.0.* 19.03.04, 12:53
        Ale za to babka z klasą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka