mw-prezes 14.03.04, 23:30 Brawo za świetny pomysł. Czas ukrócić lewizny w tym mieście. Pozdrawiam. P.S Trzymam kciuki przed poniedziałkową sesją Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miś Yogi Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO IP: *.iton.pl 14.03.04, 23:46 Pani Małogorzato dobrze Pani zorbiła. To jest skandal co zarząd robi w tym mieście, oby tak dalej, łamanie prawa nie może ujśc na sucho tym cwaniaczkom. Pozdro Miś Yogi Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 15.03.04, 08:21 .. super , lapmy bandytow .. z tym ze .. ten system i tak broni kazdego zlodzieja, nawet zlapanego na goracym uczynku z wlasnie wynoszonym telewizorem na plecach .. bo np gostek ratuje nam mienie od pozaru ktorego jeszcze nie rozniecil ... .. a przekrety na tzw wydre i w tzw szarych rekawiczkach sa nie do zlapania nawet jezeli ktos ma potem wille z basenem a jak dotad zarabial jedynie dwa tysiaczki miesiecznie ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana nareszcie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 10:07 działania jacyny,z baaaardzo wielu powodów,nie wzbudzają mojego entuzjazmu,ale w tym przypadku ma oczywistą rację.to,co za przyzwoleniem jurczyka,wyprawia "lobby śmieciowe"w tym mieście nadaje się do prokuratora.aby rzecz zrozumieć,cofnąć by się trzeba do działań jasia dużyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kima10 Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 18.03.04, 00:58 enancjo napisał: > .. super , lapmy bandytow .. z tym ze > .. ten system i tak broni kazdego zlodzieja, nawet zlapanego > na goracym uczynku z wlasnie wynoszonym telewizorem na plecach .. > bo np gostek ratuje nam mienie od pozaru ktorego jeszcze nie > rozniecil ... > .. a przekrety na tzw wydre i w tzw szarych rekawiczkach sa nie > do zlapania nawet jezeli ktos ma potem wille z basenem a jak dotad > zarabial jedynie dwa tysiaczki miesiecznie ... > Enancjo Proponuję zastosować prosty sposób-patrz wątek ŁAPÓWKOLAND. Tylko kto to zrobi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 15.03.04, 11:03 Tak na marginesie wydaje mi sie słusznego wystąpienia, to jednak sprawę płatności za odśnieżanie należałoby najpierw dokładniej rozeznać. Bo może sie okazać, że jest z tym tak jak z opłatami z ogrzewanie mieszkań w budynkach np. spółdzielczych. Płaci sie przez cały rok żeby nie kumulować bardzo wysokich opłat w krótszym okresie sezonu grzewczego. Po prostu należy sprawdzić czy niekorzystna jest umowa lub czy płatności przekraczają kwoty w niej uzgodnione. Jeśli okaże się, że jest ok to po co strzelać kulą w płot. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
bezpartyjnyodzawsze Zaczyna się kampania wyborcza... 15.03.04, 11:23 Popierając wszelkie dążenia do wyjasniania wszelkich wątków "kryminalnych" w samorządach ze smutkiem stwierdzam, że takie kroki sa czynione z reguły z okazji kampanii wyborczych. Widać w Szczecinie już się zaczęła kampania wyborcza na prezydenta miasta. Pani MJW - nie wiedziala pani wcześniej, przez okres sprawowania kadencji rednego, o takich sprawach? Nie miała Pani nigdy zadnych podejrzeń? Jak to ładnie będzie brzmiało w kampanii wyborczej - my walczymy z takimi sprawami.... z bezpartyjnym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Re: Zaczyna się kampania wyborcza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:58 Oświadczam, że nie mam zamiaru startować na prezydenta Szczecina. Robię to zresztą po raz kolejny, bo co jakiś czas znajdzie się "bezpartyjnyodzawsze", który będzie to kwestionował. To widocznie taka zabawa. Jestem radną od kilkunastu miesięcy i w październiku zainteresowałam się sprawą budowy sortowni śmieci na Gumieńcach. Zwrócili się z tym do mnie mieszkańcy dzielnicy. Po kolejnych, organizowanych przeze mnie spotkaniach, stwierdziłam, że nie jest to tylko sprawa sortownia ale cała, poważna sprawa, związana z zagospodarowaniem odpadów a co za tym idzie, walka o kasę, która za tym stoi. Jakoś tak dziwnie się złożyło, że właśnie teraz, po naszej akcji na Gumieńcach, naprzemiennie pojawiają się w mediach informacje dotyczące domniemanych nieprawidłowości u dwóch walczących ze sobą na rynku szczecińskim potentatów. A tak naprawdę, cała sprawa sprowadza sie do tego, że ani poprzednie władze, ani obecny prezydent nie robili dotąd nic, aby rozwiązać ten problem. Tak, jakby wszyscy czekali, aż ten problem rozwiążą za nich inni... Moje działanie nie sprowadza się do zawiadamiania czy doniesienia. Na najbliższej sesji RM będzie zgłoszony projekt uchwały okołobudżetowej, proponujacy rozwiązanie tej sprawy korzystnie dla mieszkańców Szczecina (zgodnie zresztą z wymogami prawa). Pozdr. Małgorzata Jacyna-Witt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Zaczyna się kampania wyborcza... IP: 80.51.242.* 15.03.04, 18:37 Hm... Spokojnie, Pani Radna. Na forum krzyku i tak nie słychać. Dobrze, że ktoś przewietrzy tę aferę. Nawet, jeśli to z powodu kampanii wyborczej. Mam nadzieję, że zyskamy coś przy tej okazji. Zyskujemy przecież tylko wtedy, gdy politycy zbijają na tym polityczny kapitał. Taka jest prawda empirycznie wielokrotnie potwierdzona. Skoro nie kandyduje Pani na Prezydenta, to nie. Wierzę, wierzę. Na Prezydenta pewnie nie. Ale zawsze przy Pani Profesor Prezydent znajdzie się godne miejsce. Dobra, przepraszam. Zbyt łatwo być złośliwym. Popieram inicjatywę. Proszę w naszym imieniu głośno krzyczeć w tej sprawie. Myślę, że na to możemy liczyć. Ale jako pismak nie mogę nie zauważyć, że fantastycznie wygląda w "Wyborowej" tytuł artykułu: "Małgorzata Jacyna-Witt alarmuje RIO". Dobry Boziu! Taka piękna, darmowa promocja! Przyzna Pani, że to miła niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Zaczyna się kampania wyborcza... 15.03.04, 18:54 Ja mysle, ze przecietny czytelnik mogl pomyslec patrzac na naglowek, ze Jacyna- Witt tropi Bin Ladena w Rio de Janeiro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Rutkowski przy MJW, to mięczak :))) (n/t) IP: 80.51.242.* 15.03.04, 19:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Cel jest jak zwykle jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 20:00 Nigdy nie należałam do ulubienic absztyfikanta i pismaka. Zresztą raczej mieli na forum ulubieńców, niż ulubienice..:) Wbrew waszej chęci zlekceważenia tematu - śmieci to największa kasa komunalna. Dlatego nie dziwię się wojnie, która ma w tej chwili w Szczecinie miejsce. Liczę na poparcie pozostałych radnych, bo - jak zwykle, potrzebne jest poparcie większości dla projektu zaoszczędzenia pieniędzy mieszkańców. Dwa podstawowe argumenty: - inwestycja samorządowa ma możliwość pozyskania dotacji z UE - dochód z prowadzonej działalności przez porozumienie gmin (organizacja non profit) przeznaczony jest na potrzeby Miasta, związane z zagospodarowaniem odpadów. Niestety, ale w trybie przyspieszonym zostałam zmuszona do przejścia kursu "zagospodarowanie odpadów miejskich" i teraz nie ma na mnie mocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Cel jest jak zwykle jeden IP: 80.51.242.* 15.03.04, 20:38 Ależ, pani Małgorzato! Uwielbiam kobiety, które wiedzą, czego chcą :))). Dlatego też Pani kibicuję. Nie dyskryminuję kobiet, tylko programowo nie znoszę polityków. I proszę nie mówić mi, że nie jest Pani politykiem. Popieram sprawę lustrowania śmieci, popieram. Nic z tego nie mam, więc popieram szczerze. Mam swoje zdanie na temat Pani intencji, ale przecież o efekty chodzi, prawda? Jeżeli efektem będzie wyjaśnienie sprawy i powieszenie winnych na publicznym haku - OK. Jeżeli tylko nadmuchany zostanie "śmieciowy balonik", a potem powolutku będzie uchodzić powietrze (i z krzyku ostanie się jeno cichy pisk) - to się szczególnie nie zdziwię. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpartyjnyodzawsze Re: Cel jest jak zwykle jeden 15.03.04, 21:36 Ależ Szanowna MJW - nie twierdziłem, ze jest to Pani kampania wyborcza - wszyscy wiedzą, ze będzie startowała Pani koleżanka. Mówiąc o kampani wyborczej miałem na myśli poczynania partii "Od nowa". Powtarzam - będzie super, jeżeli uda się Pani doprowadzić do wyjasnienia tematu i znalezienia winnego. O którym wszyscy już wiedzą i wszyscy go znają. Jeden taki wiceprezydent co pracował w śmieciach wcześniej. A jeżeli Pani tak pilnie szuka winnych, to dlaczego do tej pory nie zgłosiła Pani do RIO całej procedury z giełdą w Płoni? Jezeli tak Pani reaguje na łamanie prawa, to dlaczego nie domaga się Pani postępowania wyjaśniającego względem Renomy, która poniza i szarpie obywateli miasta, wysadza dzieci z młodszych klas w połowie drogi do domu, już po spisaniu z legitymacji, na obcych przystankach w deszczu i śniegu? Dlaczego nie wzięła Pani pod lupę wszelkich dotacji dla organizacji pozarządowych, z których każda powinna się rozliczyć a swoi biora kasę i mają to w D....? Zapyta się Pani w odpowiedni wydziale, czy na przyklad organizatorzy turnieju Pekao Open rozliczyli się z dotacji na turniej? Czy spojrzała Pani na przepisy mwiące, że kto się nie rozliczy z takich dotacji, a rozliczenie ma być księgowe z CAŁEJ dotowanej imprezy, a nie tylko z dotowanej kwoty, to ma zakaz otrzymywani adotacji przez następne kilka lat? Dotacje dla klubów sportowych zżerane przez prezesów, nierozliczone dotacje dla Salosa i różne inne pozornie słuszne imprezy? zadałą pani sobie trud - za plecami afery Jurczykowej będzie lub już jest podpisywana umowa wynajmu kortów tenisowych dla cwaniaków zarabiających grubą kasę i od miasta i od banku Pekao - porozmawiania ze społecznikami z szczecińskiego Klubu tenisowego, jak wygląda "współpraca" w konsorcjum chcącym wydzierżawic korty. Spojrzała Pani na umowę, której konstrukcja umożliwa płacenie czynszu w wysokości 1 złotówki za wynajęcie kortów. Znaczy nie umowa, tylk wstępne warunki dzierżawy ustalone przez miasto. Czego się nie dotknąć, śmierdzi brzydką kasą w miescie. Impreza z likwidacją szkół niektórych także. Eks Kurator nie wiedział, jaka decyzję w sprawie likwidacji szkoły podejmie kurator, jeżeli chodzi o SP 72 i pewnych przedszkoli, w których można w pięknych przystosowanych budynkacgh otworzyć prywatne przedszkola w mieście? Była Pani, tak jak i ja, na radzie miasta ze szkołami - pamieta Pani cyrk z urabianiem radnych przekłamaniami pani Masojć i kolegi ekskuratora - i nie dociera, ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze? przeprasza, trochę się rozpisałem - jeżeli jest taka pani energiczna w tropieniu afer to proponuję spokrzeć na prywatyzację polmozbytu i łączenie funkcji w radach nadzorczych spółek prawa handlowego urzędników zatrudnionych w skarbie państwa - też miły temat. Co jakiś czas będę Pani podrzucał interesujące tematy - może nawet zrobimy osobny temat p.t. "Cele działania i pole dla popisu dla MJW". Przepraszam za literki - ma Pani trochę długie nazwisko a zresztą sama pani przyjęła srót od pierwszych liter z bezpartyjnym pozdrowieniem bezpartyjny od ponad 45 lat i na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana zorientowana radna IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 13:41 jeżeli chodzi o wątek"tenisowy"to,jak sądzę jest on naszej radnej znany baaardzo dobrze.wszak od lat ona i jej małżonek przyjażnią się z właścicielem firmy"masters"-dzierżawcą obiektu(jedna z najdziwniejszych decyzji w obecnej kadencji rady).jeśli zaś chodzi o nierozliczoną dotację na organizację turnieju (fundacja promasters)-o dziwo,właściciel ten sam...nie zarzucam mjw nieuczciwości,ale myślę,że jest to jakaś odpowiedz na pytania"bezpartyjnego"...co zaś do problemu"śmieciowego"to mjw montuje silną koalicję.to dobrze,bo problem jest dużo większy niż się pozornie wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
kw33 Re: zorientowana radna 16.03.04, 14:32 "...co zaś do problemu"śmieciowego"to mjw montuje silną > koalicję.to dobrze,bo problem jest dużo większy niż się pozornie wydaje... ten problem wybuchnie w niedługim okresie czasu z niespotykaną dotychczas siłą , a odłamki tego wybuchu mogą ranić ( mniej lub bardziej ) pewne osoby ściśle z nim powiązane kiedyś jak i teraz. Wojna śmieciowa trwa - a jest o co się bić na oko licząc jeśli chodzi o cały rynek śmieciowy wywozowy ( bez składowisk ) to jest on wart jakieś 30-40 mln zł a jak do tego doda się inne działalności związane z odpadami (oczyszczanie ulic letnie i zimowe, dopłaty do recyklingu, prace interwencyjne, dzikie składowiska itp.) to kwota robi się dość znaczna i jest z czego żyć - TYLKO ŻE MIASTO NIC Z TEGO NIE MA BO NIE CHCE MIEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w my się znamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 18:36 jeżeli chodzi o wątek"tenisowy"to,jak sądzę jest on naszej radnej znany > baaardzo dobrze.wszak od lat ona i jej małżonek przyjażnią się z właścicielem > firmy"masters"-dzierżawcą obiektu(jedna z najdziwniejszych decyzji w obecnej > kadencji rady).jeśli zaś chodzi o nierozliczoną dotację na organizację turnieju > (fundacja promasters)-o dziwo,właściciel ten sam.. Przyjaźnię się z wieloma ludźmi w Szczecinie. Na pewno nie z przestępcami. Znam doskonale właścicieli Masters, znam niemniej doskonale zarząd SKT w Szczecinie. Sama próbowałam grać w tenisa - ale nie pasuje mi. Znam też doskonale ojca najlepszego tenisisty szczecińskiego, studiowaliśmy na jednym roku. Z okresu studiów znam też i pamiętam bardzo wiele osób. Wcześniej ze szkoły, później z pracy zresztą też. Moja firma miała też kilka tysięcy klientów. Miałam to szczęście, że poznałam w tym mieście mnóstwo ludzi. Natomiast nikt z tych osób nie miał śmiałości zwracać się do mnie z prośbą o jakiekolwiek poparcie. Z dwóch powodów: 1. bo wiedzą, że to bezcelowe 2. patrz p. 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: my się znamy? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 15:42 jeżeli przyjażń z osobami,które nie rozliczyły otrzymanych miejskich dotacji, (mimo faktu,że sama te dotacje,jako radna"klepnęłaś")uważasz za normalną...zgoda;jeśli o dziwo nie pytasz o rozliczenie,uważając,że to normalne...ok.bawisz się na przyjęciach organizowanych przez te osoby...twoja sprawa,małgorzato.to,że rada miasta przyznaje tym samym ludziom obiekt na wojska za śmieszne grosze,to pewnie przypadek.dlaczego tak się niepokoisz,czy się znamy?tak.znamy się...byłam nawet twoim wyborcą,wierząc,że będzie inaczej...mimo wszystko,powodzenia w sprawie"śmieciowej".przeciwnicy zaczynają drżeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Re: my się znamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:44 Przyjaciół mam wielu i sama będę sobie ich wybierać. I nic nikomu do tego. Nikt, nigdy nie poprosił mnie o jakiekolwiek wsparcie w sprawach o których rozstrzyga RM. Dotacji się nie klepie. Klepie się ogólną sumę na imprezy, organizacje pozarządowe itd. Rozdzielanie kasy leży w gestii prezydenta. Rada Miasta dała przyzwolenie prezydentowi na zawarcie umowy z tzw. konsorcjum firmy Masters i SKT. To prezydent określa warunki umowy. Proponuję się klepnąć.. w głowę. Stowarzyszenia i fundacje MUSZĄ rozliczyć się z dotacji. Ciągle (od prawie dwóch lat) na forum mnie atakujesz i to po chamsku. Używasz argumentów kłamliwych, prymitywnych, intryganckich. Manipulujesz faktami nie mającymi pokrycia w rzeczywistości. Jakieś przyjęcia, psujące się okna, inne bzdury - o czym ty kobieto (mężczyzno)gadasz! Nie mam zamiaru się z tobą cackać, bo i tak to nic nie da. Próbuję ci cierpliwie odpowiadać, a ty ciągle swoje. Albo jest to chroniczny brak przyswajalności wiedzy, albo chroniczna nienawiść do mojej osoby. To pierwsze można wyleczyć poprzez czytanie, poznawanie, interesowanie się (ale nie zawsze, przykład Marian). To drugie, w zależności od motywów też jest uleczalne (ale też nie zawsze, bez przykładów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: my się znamy? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 09:44 nienawiść do ciebie,jacyno?nie nie wzbudzasz we mnie tak skrajnych uczuć.czuję co najwyżej zawód.twój ostatni pościk to przejaw nieprawdopodobnej buty i samonadęcia.kim ty jesteś,żeby pisac,np"nie mam zamiaru się z tobą cackać?"czemu tak bardzo zdenerwował cię wątek(w sumie mało istotny)tenisowy? wyrażnie tam napisałam,że nie zarzucam ci nieuczciwości,tylko zastanawiam się,czy prywatne przyjaznie z ludzmi,którym jako radna przyznajesz subwencje są moralnie ok?uznałaś,że tak-twoja sprawa,wyborcy ocenią.zawsze sądziłam,że polityków(nawet drobnego kalibru)powinny obowiązywać dość rygorystyczne standardy,ale to moja opinia;uważasz inaczej-trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Jak zwykle przesadzasz, m.j.w... 16.03.04, 11:26 Moja wypowiedz byla, o zgrozo, neutralna wzgledem Twojej osoby. Pewnie wiesz, ze wszyscy wymawiaja skrot od Regionalnej Izby Obrachunkowej jako 'rijo'. Pomijajac zbieznosc pisowni. Taki zarcik, bez podtekstow. W zasadzie to przysluzylem sie Twojej sprawie, bo podbilem watek. Ale nie martw sie. Na razie, jak pewnie zauwazylas, odpuscilem sobie swoje zale do Od Nowy. Byc moze (szansa mala) wroce do tematu. Ale teraz trzeba wygrac referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-prezes Jeszcze wiosna nie nadeszła a forum już wrze 16.03.04, 00:22 Moi Dordzy. Tu chyba nie chodzi o to czy ta sprawa jest kampanią wyborczą czy też nie. Sęk w tym, że chodziło na początku o wybudowanie w willowej dzielnicy miasta sortowni śmieci, a ze przypadkowo wyszło kilka innyh spraw to tylko świadczy o głupocie Gminy Szczecin ii niechlujstwie w załatwianiu spraw, które defakto sa niekorzystne dla mieszkańców. Pani Małgorzata zgłosiła problem do odpowiedniego organu - moim zdaniem zrobiła to gdyż był to jej obywatelski obowiązek. Zresztą postawcie się w sytuacji mieszkańców Gumieniec i Pomorzan. Kto z Was chciałby mieć sortownię śmieci pod nosem - bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w serialu c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 17:59 c.d. serialu "zagospodarowanie odpadów w Szczecinie". 1. W zeszłym tygodniu prosiłam telefonicznie pracowników Wydziału Urbanistyki i Nadzoru Budowlanego, aby skontaktowali się ze mną w sprawie dalszego działania Rethmanna dotyczącego budowy sortowni śmieci przy ul. Południowej. Oczywiście do dzisiaj pomimo, że wszyscy doskonale wiedzą jak jestem zainteresowana tą sprawą, nikt się ze mną nie skontaktował. Dzisiaj dowiaduję się z prasy, że firma Rethmann ponownie złożyła wniosek o pozwolenie na budowę. Mieszkańcy dzwonią do mnie zdziwieni, że taka informacja pojawiła się w prasie, a ja o tym nic nie wiem. Ja też jestem zdziwiona. Natomiast jako radna nie mogę i nie chcę kontaktować się z przedstawicielami koncernów - wywoźników. Co może robić dziennikarz, nie powinien robić radny. Informację powinnam uzyskać z UM. Ale mogę ją uzyskać, kiedy o niej wiem, natomiast jak nie jestem poinformowana, to nie moge złożyć np. interpelacji czy zapytania... Skomplikowane, prawda? Ale tak właśnie funkcjonuje nasz Urząd Miasta. 2. Dzisiaj podczas spotkania Komisji Promocji, radny Trzos (NRS)zwrócił się do mnie z sugestią wietrzącą sensację, iż przyprowadzam do Urzędu Miasta inwestorów w sprawie śmieci. Miał na myśli, opartą na konsultacjach z fachowcami, propozycję zawarcia porozumienia SAMORZĄDOWEGO pomiędzy Szczecinem a Policami w celu wybudowania wspólnego wysypiska śmieci, z wykorzystaniem funduszy z UE a przedstawioną już wielokrotnie przez burmistrza Polic. Nie mogę skomentować, bo mi nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Yogi Re: serialu c.d. IP: *.iton.pl 16.03.04, 23:07 Tak telenowewla brazylijska w polskim wydaniu. Jestem ciekawy kto gra JUANA Carlosa i spólkę a kto zaś Esmeraldę itp Odpowiedz Link Zgłoś
bezpartyjnyodzawsze Re: serialu c.d. ale nie o dotacjach:( 16.03.04, 23:14 Powodzenia w walce z krętactwem w śmietnikach - szczerze. Ale dlczego ani słówka o dotacjach i braku ich rozliczania? Prędzej pani, niz dziennikarzom - oni muszą załatwiac przez biuro prasowe, a pani pukpuk do właściwego pokoju - uda się sprawdzić i dowiedzieć. To może pani napisze, przeciwko komu urząd zdecydował się wytoczyć sprawy karne w kwestii nie rozliczń z dotacji, a przeciw komu NIGDY nic nie wytoczy? Niech Pani tak zgrabnie nie pomija pewnych (niewygodnych?) kwesti. Bo czyni to Pani jak wytrawny polityk, przyznaję...:) Z bezpartyjnym pozdrowieniem P.S. A może złoży Pani taką ogólną interpelację, aby przyglądnąć sę z bliska wszystkim dotacjom z UM? Ile kasy się zaoszczędzi lub może nawet odzyska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: serialu c.d. ale nie o dotacjach:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 09:51 jeżeli chodzi o śmieci,to jak już pisałam ,mjw ma rację.w sprawie zaś nieodpowiadania na niewygodne pytania i"niezauważanie"pewnych kwestii,muszę przyznać jej mistrzostwo świata...tylko,czy problem zniknie,gdy się udaje,że go nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Re: serialu c.d. o niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:22 Zapraszam do współpracy. Mój numer telefonu 0 601 742 783, e-mail m.jacyna_witt@twojeokna.tet.pl. Proponuję spotkanie, ustalimy wtedy jakie informacje są dla was interesujące. Natomiast nie wiem, przeciwko komu UM zdecydował się wytoczyć sprawy a przeciwko komu NIGDY ich nie wytoczy. Po prostu nie wiem. Tak jak nie wiem o wielu innych sprawach, jakie mają miejsce w naszym mieście. I nie będę wiedziała, bo nie jestem jasnowidzem. Podstawowym źródłem informacji są dla mnie media. Proszę zrozumieć, że podczas komisji RM przekazywane są tylko takie informacje, jakie chce się przekazać. O śmieciach też dowiedziałam się "od ludzi". Na anonimowym forum łatwo rzucać pomówienia. Jak się okazuje, na nieanonimowym także. Ale ja nie lubię anonimów. Ani pisać ani czytać. Rozumiem, jeżeli osoba donosząca boi się represji, ale jeżeli sprawa jest czysta, to nie widzę problemu, aby skontaktować się ze mną bezpośrednio. Nie pomijam niewygodnych tematów. Nie mam czasu pisać o wszystkim i komentować każdej wypowiedzi. Robię to wtedy, gdy sprawa jest istotna. Ten wątek dotyczy śmieci i proponowałabym, aby takim pozostał. I jeszcze jedno. Wszystkie dotacje dla organizacji pozarządowych muszą być rozliczone. Wynika to z karty współpracy z tymi organizacjami. Jeżeli nie są rozliczone, to z tego tytułu wyciąga się konsekwencje. Tak było w ubiegłym roku z Jakimiśtam Templariuszami. W tym roku nie ma jeszcze rozliczenia za rok 2003. Na razie zajmujemy się budżetem na rok 2004. I mogę zapewnić, że zabiera mi to b. dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: serialu c.d. 17.03.04, 10:42 Mjw, a czy urzędnicy powinni zwracać sie do radnych bezpośrednio czy za pośrednictwem zarządu? Może to jest przyczyna. Rozumiem chęć skrócenia drogi, ale ja na miejscu tego urzędnika też bym chyba sie nie kontaktował. Ale może sie nie wyznaję. Pozdrawiam wiosennie. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Re: serialu c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:47 Urzędnicy oczywiście mogą, ale nie muszą się kontaktować. Natomiast jeżeli się nie kontaktują, to może zapomnieli. No bo jaki może być inny powód...? Odpowiedz Link Zgłoś
bezpartyjnyodzawsze Re: serialu c.d. 18.03.04, 00:05 Pani Małgorzato Jacyno Witt, z uprzejmości nie używam literek. Jako naprawdę bezpartyjny popieram słuszne pomysły wszystkich. I aczkolwiek spora część Pani pociągnięć osobiście mi się nie musi podobać, to zawsze będę klaskał jak Pani zrobi coś co uznam za fajne. Mam nadzieję, że nie do mnie kierowała pani post z pretensjami o ataki od lat. Na formu zaistniałem od chwili, jak się podpisałem moim nickiem i wczesniej na temat Pani ani zlego ani dobrego nic nie mówiłem. Szczecin leży mi na sercu od dawna, jak i cały nasz kraj. Pozwole sobie raz na dygresję, że jak ja byłem zamykany za kolportaż wydawnictw niezaleznych to Pani na chleb mówiła beb. Nie żeby być złośliwym broń Boże. Tylko taka jest prawda. Z pewnych powodów pragne pozostac anonimowy - nie ze strachu, ponieważ się nie bałem podpisywać moim nazwiskiem jeszcze w latach siedemdziesiątych pod deklaracja choćby WZZ Pom. Zach. jeżeli ten skrót cos Pani mówi. Szczerze popieram każda inicjatywe każdego radnego która może być z pożytkiem dla ogółu. I będe popierał również i Panią, choć może nie zwsze Pani odczuje z której strony jest poparcie. Ale to co sie dzieje z dotacjami, to naprawdę jest paranoja. Salos poszedł na odstrzał chyba dla przykładu, ponieważ Duklanowski odszedł w niebyt. A moze Pani sama sprawdzić jakie były dotacje dla Salosa w latach tegoż viceprezydentury i jaka funkcje wspomniany potenm pełnił w Salosie. Jeżeli chce Pani naprawdę zyskac na popularności i poparciu, to niech Pani przyjży sie bliżej dotacjom, a zapewniam Panią, że nie będzie Pani musiała się martwić, gdzie pograc w tenisa, jak Pani będzie miała ochotę. Kontrakt na Lodogryf tez powinien być w tej chwili pod lupą. jeżeli Pani przedkłada ogólne dobro nad drobnym znajomościami. z bezpartyjnym pozdrowieniem a kto się bawił w B52 w sobote ostatnia może Pani wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Re: serialu c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 00:21 Tekst o ataku był do ana. A Pana podziwiam i pozdrawiam z wielkim szacunkiem. Wiem, co to jest WZZ Pom. Nie wiem co to jest Salos. Prosze przesłać na mój adres internetowy konkretne zapytanie. Informacja o rozliczeniu grantów, dotacji i kontraktów będzie przekazana radnym. Informacja ta jest zbyt obszerna, aby umieścić ją na forum. Jeżeli jest Pan zainteresowany, to mogę ją jakoś dostarczyć. A ze śmieciami walczymy dalej. Na razie w UM wykonywanę są ruchy pozorne - przemyśliwamy, zastanawiamy się, rozważamy. Sorry, ale nie wiem co to jest B52. Stąd nie wiem, kto tam się bawił. Jeszcze raz pozdrawiam. Dobranoc. Małgorzata Jacyna-Witt Odpowiedz Link Zgłoś
bezpartyjnyodzawsze Re: serialu c.d. 18.03.04, 11:54 Jestem zainteresowany dodacjami i próbami ich rozliczeń. Będe zoobowiązany za umożliwienie wglądu. Salos - organizacja sportowa skół salezjańskich Duklanowski Leszek - członek zarzadu SL Salos. rpsz-n.webpark.pl/rm_o41duklano.html Dotacje dla Salosa w okresie prezydentowania tegoż do wglądu w odpowiednim dziale w UM. Z tym, że jest to pierwszy z brzegu przypadek. Dotacje idą dla swoich i siebie a nie tam gdzie powinny. Jak rozliczane - szkoda mówić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: serialu c.d. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 09:48 to i ja poproszę:anamar@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_matylda I brawo pani Malgorzato 17.03.04, 15:26 Bez watpienia temat trzeba drazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpartyjnyodzawsze Re: I brawo pani Malgorzato 18.03.04, 00:06 Ze śmieciam niech Pani drąży jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Re: Pani M.J.W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:00 Skutecznie coś zrobić w tym mieście, tego życze wszystkim radnym, bo póki co to cała rada jest dla mnie zwykła plątaniną przedstawicieli kacyków i ruchów pozorowanych. Nie chciałbym powiedzieć, że nie macie przygotowania do robienia tego co robicie, ale poki co tak to wygląda. Miarą radnego powinna być jego skuteczność, inaczej nie chciałbym w tym uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-prezes Ordnung muss sein 18.03.04, 13:14 Ja wychodzę z założenia, iz finansach publicznych naszego miasta jak i kraju powinien być porządek, a nie - nazwijmy to po imieniu - burdel. większośc tych matact jakie siędziją w Um wynika z tego że ktoś bardzo ogólnie nazwał dane przedsięwzięcie ( w koło mówiąc że coś jest tak i tak a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej). Kolejna sprawa to brak szeroko pojętych wywiadów środowiskowych np. Stowarzyszenie piesze pismo o jakąś dotację, ma znajomego kóry mu to załatwia a w rezultacie te pieniądze nie idą na przewidziany cel tylko do kieszeni. Jednym słowem brak kontroli nad funduszami miasta i lepkie ręce urzędników - to jest główną przyczyną. To że jest taki stan rzeczy zawdzięczamy również brakiem rynku pracy, który stał się kartą przetargową np. Dam ci pracę ale musisz robić to co ja Ci karzę, w przeciwnym razie raus na ulicę. I co tak iczłowiek ma zrobić -nic tylko zęby w tynk lub na zasiłek. Może trochę przerysowuję ale faktem jest że tego typu sytuacje mają miejsce. Dopóki ludzie rządzący i zasiadający na wysokich stanowiskach urzędniczych będą służyć mamonie a nie mieszkańcom miasta to .... wyciągnijcie sami wnioski Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miecio04 Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO 18.03.04, 20:37 Pani Radna niech Pani doprecyzuje postanowienia proponowanej przez Wasz klub Uchwały w sprawie odpadów np. daty graniczne, konkretne propozycje rozwiązań, źródła finansowania itp. samo uzasadnienie nie wystarczy gdyż po ewentualnym przyjęciu uchwały nik nigdy później nie będzie pamiętał uzasadnienia a pozostanie such treść obowiązującej uchwały której nikt nie będzie realizował. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 12:09 to jest baba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Yogi Re: Małgorzata Jacyna Witt alarmuje RIO IP: 212.14.0.* 19.03.04, 12:53 Ale za to babka z klasą Odpowiedz Link Zgłoś