Gość: SHP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 23:14 Centrum Sportów Ekstremalnych już mamy. Wystarczy wsiąść na rower ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sceptyk I już po referendum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 23:47 HA! I już po referendum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 08:00 "...Wszystkie aquaparki, poza Pogonią, miałyby być budowane za prywatne pieniądze." Ciekawe. Czyli na Pogoni, na terenach Ptaka, wybudowano by mu za nasze, miejskie pieniądze? Poza tym te wszystkie pomysły to sa na to żeby szczecinianie mogli pieniądze wydawać. A gdzie maja zarabiać? Bo przecież ci zatrudnieni w tych wesołych miasteczkach, przejmą tylko niewielką część wydanych tam pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
oriech10 Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 10:07 Chyba zartuja Szczecinowi jest potrzebne coś innego niz baseny czy inndziwne miejsca tu potrzeba zakładów wytworczych w takich "miejscach rekraacyjnych" jak zwykle dadza pracownikowi 300zł pensji i kaza zasówac cały dzień czemu czesny w łodzi razem z ptakiem nie buduja akłaparków tylko w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Odpowiem IP: 212.14.0.* 25.03.04, 13:56 Bo z Berlina do Łodzi bardzo daleko, a do Szczecina niezwykle blisko. Ponadto Niemcy planuja szybką kolej do Szczecina, czytałem że może to byc nawet Maglew. Czasy Szczecinia jako portu minęły bezpowrotnie. Szczecin może za to zostać rodzajem Las Vegas dla Niemców, Duńczyków i Szwedów, a także Polaków. Baseny Pogoni, czy stadion i cała reszta nie jest własnością Ptaka tylko Gminy. Szkoda tylko, że te plany to kiełbasa przedreferendalna. Myslę, że przyszłością Szczecina są usługi, a nie produkcja. Warszawka z Pyrlandia skutecznie Szczecin odizolowały od produkcji. Odra zapuszczon, brak autostrady i magistrali kolejowej. Więc co tu produkować? Choc może się okazać (mam nadzieję że tak, wszak nieważne kto), że te plany nie sa tak całkiem z bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: Odpowiem 26.03.04, 02:01 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ponadto Niemcy planuja szybką kolej do Szczecina, czytałem że może to byc > nawet Maglew. Ciekawe gdzie to czytałeś? Chyba nie w nowej fantastyce, zwłaszcza ten Maglev. > Czasy Szczecinia jako portu minęły bezpowrotnie. Szczecin może za to zostać > rodzajem Las Vegas dla Niemców, Duńczyków i Szwedów, a także Polaków. Baseny > Pogoni, czy stadion i cała reszta nie jest własnością Ptaka tylko Gminy. > Szkoda tylko, że te plany to kiełbasa przedreferendalna. No to sobie sam odpowiedziałeś. A Las Vegas to Niemcy szukaja na południu Europy. > Myslę, że przyszłością Szczecina są usługi, a nie produkcja. Bardzo mądra myśl, ale usługi rozrywkowe tu akurat nas nie wyciagną w górę z dnia na dzień > Warszawka z Pyrlandia skutecznie Szczecin odizolowały od produkcji. Jakbysmy mieli gospodarza to nikt od niczego by nas nie odizolował. > Choc może się okazać (mam nadzieję że tak, wszak nieważne kto), > że te plany nie sa tak całkiem z bajek. To sa bajki. O ile sie nie myle to Pan Czesny mówił coś o 5000 miejsc pracy. Byłem niedawno w jednej z gmin województwa lubuskiego, która w pewien sposób została ukarana za gospodarność i operatywność swojego burmistrza. Postawiła tam swoją fabryke IKEA i nagle zabrakło rąk do pracy. Ludzie dojeżdżają także z Gorzowa i Zielonej Góry. Do wykonania jest kilka inwestycji niezbędnych dla mieszkańców i ochrony środowiska. Gmina wystąpiła o pomoc z funduszy strukturalnych i wniosek został odrzucony ponieważ poziom bezrobocia plasuje gmine w gronie najlepszych w Polsce. Wplywy z jednej IKEI sa jednak na tyle male, ze inwestycja w postaci nowoczesnej oczyszczalni sciekow nie moze byc sfinansowana z wlasnych srodkow. Do czego jednak zmierzam? Tam stworzono ok 700 miejsc pracy. Znam też projekt gminy sasiedniej, a raczej biznes plan (rzetelny i powazny) przedstawiony przez grupe inwestorow. Zainwestowane ma byc w ciagu 8 lat 470 mln USD i ma to przyniesc 800 miejsc pracy własnie w branzy o której piszesz czyli usługi i turystyka. Szczecin takich inwestorów nie ma, a gmina nawet nie ma części takich środków. Jeszcze jedno: grupa inwestycyjna w lubuskiem nie chce kupowac terenów tylko wydzierżawić je na 99 lat. Popatrzmy jasno i uczciwie. Pan Czesny daje własnie przykład swojego ekonomicznego wykształcenia czyli ukończonej ekonomii politycznej socjalizmu na WUML. Galaxy kosztowało z ziemią (na własnośc) jakieś 100 mln USD (szacunkowo) i dało ok 300 miejsc pracy. Więc do realizacji pomysłów pana Czesnego potrzeba ok 2 miliardów USD. Pytanie: Czy ktoś widział ostatnio w Szczecinie jakiegoś inwestora chodzącego z wolnymi dwoma miliardami USD w kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Odpowiem IP: 212.14.0.* 26.03.04, 09:45 Szybka kolej to fakt, poczytaj prasę lokalna. Albo zadzwoń do Urzędu Marszałkowskiego. Potwierdzą. O tym, że może to być Maglev czytałem bodaj w Forum (pezedruk z niemieckiej prasy). Może przesadziłem z tym Las Vegas, ale chodzi raczej o weekendowe wypady na basen, do fryzjera czy nan narty (pomyśl o nartach latem - takie plany były). Zkupy dentystai i obsmiany przez forumowiczów burdel. Byłem w Szwajcarii w wiekszosici miast burdel są w centrum miast. Ze zdjęciami panienek w gablotach. Nic nie wyciągnie nas w górę z dnia na dzień. A jak długo będziemy sobie roić o przemyśle w Szczecinie tak długo bedzie tu lipa. Moim zdaniem trzeba postawic na turustyke, rozrywkę i usługi, a jezeli zjawią się klienci, to i zakłady produkcyjne powstaną. Oczywiści żadne tam fabryki samochodów czy inny hi tech. Rzemiosło i drobna wytwórczość. Niestety mylisz się w sprawie izolacji. Szczecin nie miał reprezentacji we władzach centralnych. Piechota nastał za późno, a Balazs niał w d..e wszytko poza własnym interesem. Komołowski tez g..o dla Szczecinia zrobił. Jeden Piechota Stocznie utratował, ale to i tak wszysto co mógł zrobić. Najwiekszy żal, jest taki, że zaprzepaszczono program Odra 2000. Tu nie popisali się wszyscy. To fakt. Ja szczerze mówiąc mam Jurczyka za idiotę, o Czesnym nie wiem nic. Ale to co piszesz od dwóch milliardach to delikatna przesada. Ja sądzę, że inwestycjie o których mowa to koszt rzędu 300-400 mln dolców. Oczywiście, że to nie będzie 5000 miejsc pracy. Nie od razu. Galaxy zatrudnia ciut więcej niz 300 osób, a nie policzyłes tych co mają pracę dzięki Galaxy. Taxówkarze, sprzedawcy hot dogów i inne drobne prywatne inicjatywy w okół Galaxy. To samo by było wokół Aquaparków. Przy odopowiedniej bazei noclegowej takie centra stworza niezależnie miejsca pracy. Może nie 5000 tysiecy ale liczy się każde. A Galaxy wzięło grunt w użytkowanie wieczyste, nie na własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 08:01 Bu hahahahahahahahahahahaha!!! Brechtam maksymalnie!!! Panu wiceprezydentowi nic, tylko pogratulowac fantazji!!! Może najpierw należałoby zająć się naprawde potrzebnymi i ważnymi rzeczami? Np.:dofinansować szczecińskie drużyny sportowe i oświate. Rozumiem jeden, czy dwa aquaparki, ale nie cztery! Proponuje więcej pieniędzy przeznaczyć na oczyszczanie i renowacje miasta. Jest mnóstwo naprawde potrzebnych inwestycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 62.233.173.* 25.03.04, 09:47 Pewnie, ze jest duzo wazniejszych inwestycji, ale przeciez oczyszczenie miasta nie przyniesie szmalu, a juz tym bardziej "jakas tam oswiata". Przeciez temu facetowi tylko o to chodzi zeby sobie kabze napchac naszym kosztem. Juz niedlugo bedziemy miastem jedynie centrow handlowych i aquaparkow - tylko konsumpcja, a gdzie wytwarzanie czegos? O rany, 4 aquaparki, no nie wytrzymam, nie wazne ze ludzie nie beda mieli pieniedzy zeby je tam wydawac, ale jakby co to bedziemy mieli. W Warszawie jest 1, zastanawiaja sie mocno czy oplaca sie wybudowac drugi, a u nas od razu 4, a jak, niech Polska widzi ze mamy gest... Puste, populistyczne hasla, zeby za wszelka cene uratowac stolek Jurczyka i swoj przy okazji. Jak mamy ilus naiwnych ktorzy ponownie wybrali Jurczyka, to na 100% uwierza w te brednie i nie pojda na referendum. Rece opadaja ... Jestem naprawde oburzona ... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 a metro???? 25.03.04, 08:15 dlaczego nie ma w tych snach na jawie nic na temat metra???? a fabryki bmw, nokii i sony to gdzie stana? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. jaki wspanialy Prezydent .... 25.03.04, 08:23 .. a My nieszczesnicy chcemy go odwolac .. BUUUUUUUUUUU, CHLIP , CHLIP ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 62.233.173.* 25.03.04, 09:32 To prawie las vegas może by tak jeszcze ze dwa komunalne domy publiczne ;;;;;bęc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cipulek Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:50 a ja jeszcze proponuję W. Polskiego zamienić na Aleję Czerwonych Latarni, Krzywoustego na Rodeo Drive a Wyzwolenia na Brodway. O ile Aleja Czerwonych Latarni to pikuś, bo Czesny jest Czerwony o tyle na Brodway nie ma chyba co liczyć bo Jurczyk nie ma pojęcia co to teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) EJAKULACJA INTELIGENCJI wpisz swoją opinię: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) EJAKULACJA INTELIGENCJI wpisz swoją opinię: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Zamieńmy cały szczecinw jedno wesołe miasteczko!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.03.04, 09:49 Zamieńmy cały Szczecin w jedno wesołe miasteczko, to program gospodarczy prezydenta. Wspaniale. Cała ludność niech się tylko bawi. Tylko skąd na to ona ma mieć pieniądze Panie od spraw gospodarczych? Żadnych fabryk, coś produkujących zadnych inwestycji coś tworzacych Pan nie przewiduje w swoim programie? Tylko aqaparki i stadiony Pogoni? Żenada i beznadzieja. Tylko emigrować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pap Re: Zamieńmy cały szczecinw jedno wesołe miastecz IP: *.szczecin.pl 25.03.04, 11:10 Niezły pomysł! I niech prezydent i wiceprezydenci chodzą z błogostanem na twarzy i z wyciągniętymi rękami niczym Michael Jackson i witają gości: "I love You".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Zamieńmy cały szczecinw jedno wesołe miastecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:18 Skoro były sld'owski wiceprezydent Wieczorek nie może dogadać się z Fabryką Papieru Skolwin to szkoda gadać. Powinniśmy dać szansę gościowi spoza naszego szczecińskiego politycznego bagienka. Liwińskiemu i Lubińskiej stanowcze NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz. Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:53 Gdyby tu nie chodziło wyłącznie o ohydną pazerność, szmal za wszelką cenę, to pomyślałbym, że zwariował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 217.11.140.* 25.03.04, 09:58 Pewnie, najlepiej krytykować, a macie jakieś inne pomysł, żeby ozywic nasze miasto? Niestety, albo stety taka jest chyba przyszłość Szczecina - być centrum rozrywki. To przyciąga turystów, wśród których są ... przyszli powazniejsi inwestorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:14 A może aqua park to po prostu zwykły basen tylko szumnie nazwany? Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:56 ja_aska napisała: > A może aqua park to po prostu zwykły basen tylko szumnie nazwany? Stawiałbym na zwykły brodzik dla dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:20 Gość portalu: MK napisał(a): > Pewnie, najlepiej krytykować, a macie jakieś inne pomysł, tu nie chodzi o pomysly tylko o srodki na ich realizacje nikt nie bedzie mial nic przeciw istnieniu nawet 20 parkow wodnych o ile ktos je zbuduje i o ile miasto nie bedzie musialo ich utrzymywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pippi Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 212.160.138.* 25.03.04, 11:28 Niewykluczone, że Szczecin jako wielkie centrum rozrywki to nie taki znowu zły pomysł. Problem w tym, że nawet jeśli powstanie tu 60 aquaparków to one same przez się nie uczynią Szczecina magnesem dla turystów. Musiałoby to być coś wyjątkowego w skali makroregionalnej, co mogłoby nakłonić mieszkańców Polski, wschodnich Niemiec czy krajów skandynawskich do złozenia wizyty w naszym mieście - jakiś Disneyland, kasyna w stylu Las Vegas czy coś w ten deseń. Gdyby taka atrakcja rzeczywiście powstała i zafunkcjonowała, wtedy dopiero nabrałoby sensu budowanie całej otoczki - w tym aquaparków, w których zmęczeni całodzienną pogonią za rozrywkami turyści mogliby się zrelaksować i odpocząć. Ponadto inwestycje musiałyby być zakrojone na szerszą skalę - turyści potrzebują przyzwoitych i dostępnych cenowo hoteli, sanitariatów w centrum (i nie tylko) miasta, restauracji, sensownie zorganizowanej komunikacji zarówno wewnątrz aglomeracji jak i na zewnątrz niej (połączenia z dużymi miastami w całym regionie), etc. itd... Tylko skąd wziąć pieniądze na realizację takich ambitnych zamierzeń? I ludzi, którzy będą wystarczająco zorganizowani, kompetentni i ...uczciwi, aby inwestycje te przeprowadzić? W obecnych władzach miejskich? Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:32 I tak widzę największy problem z kiblami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pippi Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 212.160.138.* 25.03.04, 11:52 Hehehe, to prawda - prędzej Polska samodzielnie wyśle człowieka na Księżyc niż opanuje problem z toaletami - nielicznymi i raczej średnio zadbanymi... Toalety miarą rozwoju cywilizacyjnego narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:59 Gość portalu: pippi napisał(a): > Musiałoby to być coś > wyjątkowego w skali makroregionalnej, co mogłoby nakłonić mieszkańców Polski, > wschodnich Niemiec czy krajów skandynawskich do złozenia wizyty w naszym > mieście - jakiś Disneyland, kasyna w stylu Las Vegas czy coś w ten deseń. No była koncepcja "Fantasii". Wielki parko rozrywki. My mamy koncepcję, a pieniążki same się znajdą. I raczej nic z tego nie wypali. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski Mówcie co chcecie ale MI sie podoba ten plan - 25.03.04, 11:43 szkoda że nie zostanie zrealizowany :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
czatowniczka Plan rozwoju? to czysta FANTAZJA 25.03.04, 12:40 4 aquaparki? dla kogo? dla niecałych 400.000 mieszkańców? może zainteresowaliby się sprawami przyziemnymi: remontowanie ulic, budowanie fabryk, nowych miejsc pracy ale nie za 300 zł mc, CZEMU W SZCZECINIE TWORZĄ SIĘ TAK IDIOTYCZNE POMYSŁY ten jest traktowany jako następna obietnica pana prezydenta...a po co? a no po to by referendum się nie powiodło i pan prezydent został dalej na swojej posadce i samowoli budowlanej JA MAM TEGO DOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska pippi 25.03.04, 12:58 do tego te przybytki są czynne do 18.00. Paranoja jakaś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pippi Re: pippi IP: 212.160.138.* 25.03.04, 13:38 Najwyraźniej ktoś doszedł do wniosku, że o tej porze bogobojni obywatele przebywają już w domowych pieleszach i kultywują wartości rodzinne - a co za tym idzie nie korzystają z publicznych toalet... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: pippi 25.03.04, 13:47 Gość portalu: pippi napisał(a): > Najwyraźniej ktoś doszedł do wniosku, że o tej porze bogobojni obywatele ida na wieczorna msze a zeby byc w temacie to zawsze mnie dziwi, ze koscioly jako placowki uzytecznosci publicznej toalet "nie prowadza":) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: pippi 25.03.04, 13:55 Właśnie też mnie to dziwi. Jak się dziecku na mszy zachce siusu to mamusia wystawia mu tyłek na zewnątrz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Plan powszechnej szczęśliwoś Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:48 Brakuje w tym planie kilku ekskluzywnych burdeli i jednego w klasie turystycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonalista Plan zwijania Szczecina wg Czesnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:57 W zasranej "Gontynce" powinni założyć hodowlę aligatorów i będzie euroburdel jak w Hawanie za dawnych mafijnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Do krytyków! IP: 212.14.0.* 25.03.04, 15:04 A może powiecie mi jak ściągnąć do Szczecinia inwestora, który ma wybudować fabrykę, skoro nie bedzie jak produkcji wywieźć? Nie ma autostrady, magistrali kolejowej, szkalu wodnego śródlądowego, a do portu w Szczecninie może wpłynąć co najwyżej balia, a nie 45 tys kontenerowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromek2004 I po odwołaniu w referendum 25.03.04, 16:27 Jeszcze wydrukują te "piekną" wizję rozwoju, roześlą ulotki, rozkleją plakaty i Jurczyk zostanie. To ta sama szkoła co u Piechoty, Runowicza i Malanowskiej. Szkoła ta polega na dużej aktywności w prezentowaniu różnych koncepcji rozwoju , tyle wartych co i ta Czesnego, na krótki okres przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.devs.futuro.pl 25.03.04, 19:36 Czy może wypowie się jakiś specjalista og głowy? Jestem laikiem, ale to chyba już nie paranoja, ale coś znacznie gorszego?! Fantasta dolączył do fantasty i to my jeszcze za to płacimy! To dopiero jest przerażające!! Odpowiedz Link Zgłoś
czatowniczka przedreferendalny bajzer 25.03.04, 21:58 obiecanki cacanki......jak nie ma tak nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 213.77.101.* 25.03.04, 22:42 LUDZIE O CZYM MY MÓWIMY!!!!!!!!! NA STOŁCZYNIE, SKOLWINIE, GOLĘCINIE, GOCŁAWIU jest pełno budynków, gdzie ludzie chodzą załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne jak w średniowieczu na podwórko - są tam doły kloaczne albo wspólne wc- ty!!!!!!!!!!! Niektórzy śmieją się, że mają dwa w jednym tzn. załatwienie potrzeby z podmyciem!!!! W tych dzielnicach nie ma kanalizacji. Tam możnaby kręcic filmy o wojnie!!!! No chyba, że turyści którzy przyjadą do Aquaparku będą tu przyjeżdżać do skansenu obejrzeć jak się mieszka w XXI w. 20 km od Niemiec - najbogatszego państwa w Europie. Czemu nasze władze nie rozwiązują takich problemów, tylko lansują idee fixe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendarz Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 05:46 > Czemu nasze władze nie rozwiązują > takich problemów, tylko lansują idee fixe. Odpowiem. Taka była wola wyborców. Będzie referendum . Nie zapomnij pójść głosować i namówić znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 80.51.242.* 26.03.04, 06:28 Zabawne, ale miałem niedawno okazję porozmawiać chwilę z Jurczykiem i mówił właśnie o tych kiblach niemal pod gołym niebem. Wymieniał dokładnie te dzielnice i był bardzo, bardzo zmartwiony. I bardzo ma zamiar coś z tym zrobić. Mówił to tak poważnie, że nawet mnie przekonał. A my mówimy, że on nie czyta rzeczywistości :))). pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hans_kloss_szczecin Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 26.03.04, 08:24 A ja sobie myślę tak: 1) Prawdopodobnie nikt z udzielających się w tym wątku nie widział oryginału tego projektu, więc musimy sobie zdawać sprawę z tego, że dyskutujemy o artykule z GW, który z całą pewnością jest subiektywny ... 2) Jasno z artykułu winika i jestem tego świadomy, że projekt ten jest skierowany 'pod publiczkę' przed zbliżającym się referendum. 3) Z drugiej jednak strony, chciałem się zapytać z tego miejsca, czy miastu nie potrzebna są nowe baseny, odrestaurowanie basenu Pogoni, czy Gontynki (jacy prezedenci doprowadzili do ich upadku i nie migli podczas swoich kadencji ruszyć tego tematu)? Czy w letnie miesiące wystarczają nam przepełnione Głębokie i Arkonka, oraz śmierdzący Dziewoklicz ? Ja wiem, że większość forumowiczów (w tym i ja) poradzi sobie w tym kłopotem i weźmie rodzinę w samochód i pojedzie np nad Ińsko (gdzie zreszta też jest tłum), czy gdzieś jeszcze ... ale ... Zatem moje zdanie w temacie Aquqparków jest takie - NIECH POWSTAJĄ , tym bardziej, że w większości za prywatne pieniądze, a jeżeli prywatne to nie bójcie się - będą wydane w sposób rozsądny i zgodnie z rachunkiem ekonomicznym. Acha i jeszcze jedna sprawa, czy wiecie ile dzieci ze szkół mogłoby na tym skorzystać i mieć lekcje pływania czy należeć do nowych sekcji pływackich ? 4) Z następnej strony głowy, jednak dochodzą do mnie myśli - aquaparki za moje pieniądze ? - co ja z tego będę miał ? - ja chcę dobrych dróg w Szczecinie. I to wyłania się temat obwodnicy śródmiejskiej - TU JEST TEMAT !!! Niedługo Szczecin się kompletnie zakorkuje ! Dlatego, uważam że dla tego czy innego Zarządu Szczecina (czy Rady Miejskiej) to powinien być temat priorytetowy ! Na ten cel należy zbierać kasę. Co z tego, ze bedziemy mieć aquaparki, ładne WC- ty, jak miasto za kilka lat będzie permenetnie zakorkowane .... :( Odpowiedz Link Zgłoś