Dodaj do ulubionych

Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 23:14
Centrum Sportów Ekstremalnych już mamy. Wystarczy wsiąść na rower ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: sceptyk I już po referendum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 23:47
      HA! I już po referendum!
    • Gość: Gościu Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 08:00
      "...Wszystkie aquaparki, poza Pogonią, miałyby być budowane za prywatne
      pieniądze."
      Ciekawe. Czyli na Pogoni, na terenach Ptaka, wybudowano by mu za nasze,
      miejskie pieniądze?

Poza tym te wszystkie pomysły to sa na to żeby szczecinianie mogli pieniądze
      wydawać. A gdzie maja zarabiać?
      Bo przecież ci zatrudnieni w tych wesołych miasteczkach, przejmą tylko
      niewielką część wydanych tam pieniędzy.
      • oriech10 Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 10:07
        Chyba zartuja Szczecinowi jest potrzebne coś innego niz baseny czy inndziwne
        miejsca tu potrzeba zakładów wytworczych w takich "miejscach rekraacyjnych" jak
        zwykle dadza pracownikowi 300zł pensji i kaza zasówac cały dzień czemu czesny w
        łodzi razem z ptakiem nie buduja akłaparków tylko w Szczecinie
        • Gość: XYZ Odpowiem IP: 212.14.0.* 25.03.04, 13:56
          Bo z Berlina do Łodzi bardzo daleko, a do Szczecina niezwykle blisko. Ponadto
          Niemcy planuja szybką kolej do Szczecina, czytałem że może to byc nawet Maglew.
          Czasy Szczecinia jako portu minęły bezpowrotnie. Szczecin może za to zostać
          rodzajem Las Vegas dla Niemców, Duńczyków i Szwedów, a także Polaków. Baseny
          Pogoni, czy stadion i cała reszta nie jest własnością Ptaka tylko Gminy. Szkoda
          tylko, że te plany to kiełbasa przedreferendalna.
          Myslę, że przyszłością Szczecina są usługi, a nie produkcja. Warszawka z
          Pyrlandia skutecznie Szczecin odizolowały od produkcji. Odra zapuszczon, brak
          autostrady i magistrali kolejowej. Więc co tu produkować? Choc może się okazać
          (mam nadzieję że tak, wszak nieważne kto), że te plany nie sa tak całkiem z
          bajek.
          • wodni.k Re: Odpowiem 26.03.04, 02:01
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Ponadto Niemcy planuja szybką kolej do Szczecina, czytałem że może to byc
            > nawet Maglew.

Ciekawe gdzie to czytałeś? Chyba nie w nowej fantastyce, zwłaszcza ten Maglev.

> Czasy Szczecinia jako portu minęły bezpowrotnie. Szczecin może za to zostać
            > rodzajem Las Vegas dla Niemców, Duńczyków i Szwedów, a także Polaków. Baseny
            > Pogoni, czy stadion i cała reszta nie jest własnością Ptaka tylko Gminy.
            > Szkoda tylko, że te plany to kiełbasa przedreferendalna.

No to sobie sam odpowiedziałeś.
            A Las Vegas to Niemcy szukaja na południu Europy.

> Myslę, że przyszłością Szczecina są usługi, a nie produkcja.
            Bardzo mądra myśl, ale usługi rozrywkowe tu akurat nas nie wyciagną w górę z
            dnia na dzień

> Warszawka z Pyrlandia skutecznie Szczecin odizolowały od produkcji.
            Jakbysmy mieli gospodarza to nikt od niczego by nas nie odizolował.

> Choc może się okazać (mam nadzieję że tak, wszak nieważne kto),
            > że te plany nie sa tak całkiem z bajek.

To sa bajki. O ile sie nie myle to Pan Czesny mówił coś o 5000 miejsc pracy.
            Byłem niedawno w jednej z gmin województwa lubuskiego, która w pewien sposób
            została ukarana za gospodarność i operatywność swojego burmistrza.
            Postawiła tam swoją fabryke IKEA i nagle zabrakło rąk do pracy. Ludzie
            dojeżdżają także z Gorzowa i Zielonej Góry.
            Do wykonania jest kilka inwestycji niezbędnych dla mieszkańców i ochrony
            środowiska. Gmina wystąpiła o pomoc z funduszy strukturalnych i wniosek został
            odrzucony ponieważ poziom bezrobocia plasuje gmine w gronie najlepszych w
            Polsce. Wplywy z jednej IKEI sa jednak na tyle male, ze inwestycja w postaci
            nowoczesnej oczyszczalni sciekow nie moze byc sfinansowana z wlasnych srodkow.
            Do czego jednak zmierzam?
            Tam stworzono ok 700 miejsc pracy.
            Znam też projekt gminy sasiedniej, a raczej biznes plan (rzetelny i powazny)
            przedstawiony przez grupe inwestorow. Zainwestowane ma byc w ciagu 8 lat 470
            mln USD i ma to przyniesc 800 miejsc pracy własnie w branzy o której piszesz
            czyli usługi i turystyka.
            Szczecin takich inwestorów nie ma, a gmina nawet nie ma części takich środków.
            Jeszcze jedno: grupa inwestycyjna w lubuskiem nie chce kupowac terenów tylko
            wydzierżawić je na 99 lat.
            Popatrzmy jasno i uczciwie.
            Pan Czesny daje własnie przykład swojego ekonomicznego wykształcenia czyli
            ukończonej ekonomii politycznej socjalizmu na WUML.
            Galaxy kosztowało z ziemią (na własnośc) jakieś 100 mln USD (szacunkowo) i dało
            ok 300 miejsc pracy. Więc do realizacji pomysłów pana Czesnego potrzeba ok 2
            miliardów USD.

Pytanie:
            Czy ktoś widział ostatnio w Szczecinie jakiegoś inwestora chodzącego z wolnymi
            dwoma miliardami USD w kieszeni?
            • Gość: XYZ Re: Odpowiem IP: 212.14.0.* 26.03.04, 09:45
              Szybka kolej to fakt, poczytaj prasę lokalna. Albo zadzwoń do Urzędu
              Marszałkowskiego. Potwierdzą. O tym, że może to być Maglev czytałem bodaj w
              Forum (pezedruk z niemieckiej prasy).
              Może przesadziłem z tym Las Vegas, ale chodzi raczej o weekendowe wypady na
              basen, do fryzjera czy nan narty (pomyśl o nartach latem - takie plany były).
              Zkupy dentystai i obsmiany przez forumowiczów burdel. Byłem w Szwajcarii w
              wiekszosici miast burdel są w centrum miast. Ze zdjęciami panienek w gablotach.
              Nic nie wyciągnie nas w górę z dnia na dzień. A jak długo będziemy sobie roić o
              przemyśle w Szczecinie tak długo bedzie tu lipa. Moim zdaniem trzeba postawic
              na turustyke, rozrywkę i usługi, a jezeli zjawią się klienci, to i zakłady
              produkcyjne powstaną. Oczywiści żadne tam fabryki samochodów czy inny hi tech.
              Rzemiosło i drobna wytwórczość.
              Niestety mylisz się w sprawie izolacji. Szczecin nie miał reprezentacji we
              władzach centralnych. Piechota nastał za późno, a Balazs niał w d..e wszytko
              poza własnym interesem. Komołowski tez g..o dla Szczecinia zrobił. Jeden
              Piechota Stocznie utratował, ale to i tak wszysto co mógł zrobić. Najwiekszy
              żal, jest taki, że zaprzepaszczono program Odra 2000. Tu nie popisali się
              wszyscy. To fakt.

Ja szczerze mówiąc mam Jurczyka za idiotę, o Czesnym nie wiem nic. Ale to co
              piszesz od dwóch milliardach to delikatna przesada. Ja sądzę, że inwestycjie o
              których mowa to koszt rzędu 300-400 mln dolców. Oczywiście, że to nie będzie
              5000 miejsc pracy. Nie od razu. Galaxy zatrudnia ciut więcej niz 300 osób, a
              nie policzyłes tych co mają pracę dzięki Galaxy. Taxówkarze, sprzedawcy hot
              dogów i inne drobne prywatne inicjatywy w okół Galaxy. To samo by było wokół
              Aquaparków. Przy odopowiedniej bazei noclegowej takie centra stworza
              niezależnie miejsca pracy. Może nie 5000 tysiecy ale liczy się każde.
              A Galaxy wzięło grunt w użytkowanie wieczyste, nie na własność.
    • Gość: m_ Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 08:01
      Bu hahahahahahahahahahahaha!!! Brechtam maksymalnie!!! Panu wiceprezydentowi
      nic, tylko pogratulowac fantazji!!! Może najpierw należałoby zająć się naprawde
      potrzebnymi i ważnymi rzeczami? Np.:dofinansować szczecińskie drużyny sportowe
      i oświate. Rozumiem jeden, czy dwa aquaparki, ale nie cztery! Proponuje więcej
      pieniędzy przeznaczyć na oczyszczanie i renowacje miasta. Jest mnóstwo naprawde
      potrzebnych inwestycji...
      • Gość: Meg Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 62.233.173.* 25.03.04, 09:47
        Pewnie, ze jest duzo wazniejszych inwestycji, ale przeciez oczyszczenie miasta
        nie przyniesie szmalu, a juz tym bardziej "jakas tam oswiata". Przeciez temu
        facetowi tylko o to chodzi zeby sobie kabze napchac naszym kosztem. Juz
        niedlugo bedziemy miastem jedynie centrow handlowych i aquaparkow - tylko
        konsumpcja, a gdzie wytwarzanie czegos?
        O rany, 4 aquaparki, no nie wytrzymam, nie wazne ze ludzie nie beda mieli
        pieniedzy zeby je tam wydawac, ale jakby co to bedziemy mieli. W Warszawie jest
        1, zastanawiaja sie mocno czy oplaca sie wybudowac drugi, a u nas od razu 4, a
        jak, niech Polska widzi ze mamy gest...
        Puste, populistyczne hasla, zeby za wszelka cene uratowac stolek Jurczyka i
        swoj przy okazji. Jak mamy ilus naiwnych ktorzy ponownie wybrali Jurczyka, to
        na 100% uwierza w te brednie i nie pojda na referendum.
        Rece opadaja ...
        Jestem naprawde oburzona ...
    • skuter70 a metro???? 25.03.04, 08:15
      dlaczego nie ma w tych snach na jawie nic na temat metra????
      a fabryki bmw, nokii i sony to gdzie stana?
    • enancjo Re: .. jaki wspanialy Prezydent .... 25.03.04, 08:23
      .. a My nieszczesnicy chcemy go odwolac .. BUUUUUUUUUUU, CHLIP , CHLIP ...
      Enancjo
    • Gość: kazik Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 62.233.173.* 25.03.04, 09:32
      To prawie las vegas może by tak jeszcze ze dwa komunalne domy publiczne ;;;;;bęc
      • Gość: Cipulek Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:50
        a ja jeszcze proponuję W. Polskiego zamienić na Aleję Czerwonych Latarni, Krzywoustego na Rodeo Drive a Wyzwolenia na Brodway. O ile Aleja Czerwonych Latarni to pikuś, bo Czesny jest Czerwony o tyle na Brodway nie ma chyba co liczyć bo Jurczyk nie ma pojęcia co to teatr.
      • Gość: :) EJAKULACJA INTELIGENCJI wpisz swoją opinię: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:51
      • Gość: :) EJAKULACJA INTELIGENCJI wpisz swoją opinię: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:52
    • Gość: Karol Zamieńmy cały szczecinw jedno wesołe miasteczko!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.03.04, 09:49
      Zamieńmy cały Szczecin w jedno wesołe miasteczko, to program gospodarczy
      prezydenta. Wspaniale. Cała ludność niech się tylko bawi. Tylko skąd na to ona
      ma mieć pieniądze Panie od spraw gospodarczych? Żadnych fabryk, coś
      produkujących zadnych inwestycji coś tworzacych Pan nie przewiduje w swoim
      programie? Tylko aqaparki i stadiony Pogoni?
      Żenada i beznadzieja. Tylko emigrować
      • Gość: pap Re: Zamieńmy cały szczecinw jedno wesołe miastecz IP: *.szczecin.pl 25.03.04, 11:10
        Niezły pomysł! I niech prezydent i wiceprezydenci chodzą z błogostanem na
        twarzy i z wyciągniętymi rękami niczym Michael Jackson i witają gości: "I love
        You"..
      • Gość: Łukasz B. Re: Zamieńmy cały szczecinw jedno wesołe miastecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:18
        Skoro były sld'owski wiceprezydent Wieczorek nie może dogadać się z Fabryką
        Papieru Skolwin to szkoda gadać. Powinniśmy dać szansę gościowi spoza naszego
        szczecińskiego politycznego bagienka. Liwińskiemu i Lubińskiej stanowcze NIE !!!
    • Gość: szcz. Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:53
      Gdyby tu nie chodziło wyłącznie o ohydną pazerność, szmal za wszelką cenę, to
      pomyślałbym, że zwariował.
    • Gość: MK Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 217.11.140.* 25.03.04, 09:58
      Pewnie, najlepiej krytykować, a macie jakieś inne pomysł, żeby ozywic nasze
      miasto? Niestety, albo stety taka jest chyba przyszłość Szczecina - być centrum
      rozrywki. To przyciąga turystów, wśród których są ... przyszli powazniejsi
      inwestorzy.
      • ja_aska Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:14
        A może aqua park to po prostu zwykły basen tylko szumnie nazwany?
        • vojciech Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:56
          ja_aska napisała:

> A może aqua park to po prostu zwykły basen tylko szumnie nazwany?

Stawiałbym na zwykły brodzik dla dzieci :)
      • skuter70 Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:20
        Gość portalu: MK napisał(a):

> Pewnie, najlepiej krytykować, a macie jakieś inne pomysł,

tu nie chodzi o pomysly
        tylko o srodki na ich realizacje
        nikt nie bedzie mial nic przeciw istnieniu nawet 20 parkow wodnych o ile ktos
        je zbuduje i o ile miasto nie bedzie musialo ich utrzymywac
      • Gość: pippi Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 212.160.138.* 25.03.04, 11:28
        Niewykluczone, że Szczecin jako wielkie centrum rozrywki to nie taki znowu zły
        pomysł. Problem w tym, że nawet jeśli powstanie tu 60 aquaparków to one same
        przez się nie uczynią Szczecina magnesem dla turystów. Musiałoby to być coś
        wyjątkowego w skali makroregionalnej, co mogłoby nakłonić mieszkańców Polski,
        wschodnich Niemiec czy krajów skandynawskich do złozenia wizyty w naszym
        mieście - jakiś Disneyland, kasyna w stylu Las Vegas czy coś w ten deseń. Gdyby
        taka atrakcja rzeczywiście powstała i zafunkcjonowała, wtedy dopiero nabrałoby
        sensu budowanie całej otoczki - w tym aquaparków, w których zmęczeni
        całodzienną pogonią za rozrywkami turyści mogliby się zrelaksować i odpocząć.
        Ponadto inwestycje musiałyby być zakrojone na szerszą skalę - turyści
        potrzebują przyzwoitych i dostępnych cenowo hoteli, sanitariatów w centrum (i
        nie tylko) miasta, restauracji, sensownie zorganizowanej komunikacji zarówno
        wewnątrz aglomeracji jak i na zewnątrz niej (połączenia z dużymi miastami w
        całym regionie), etc. itd...
        Tylko skąd wziąć pieniądze na realizację takich ambitnych zamierzeń? I ludzi,
        którzy będą wystarczająco zorganizowani, kompetentni i ...uczciwi, aby
        inwestycje te przeprowadzić?
        W obecnych władzach miejskich? Hmm...
        • ja_aska Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:32
          I tak widzę największy problem z kiblami.
          • Gość: pippi Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 212.160.138.* 25.03.04, 11:52
            Hehehe, to prawda - prędzej Polska samodzielnie wyśle człowieka na Księżyc niż
            opanuje problem z toaletami - nielicznymi i raczej średnio zadbanymi...

Toalety miarą rozwoju cywilizacyjnego narodów.
        • vojciech Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 25.03.04, 11:59
          Gość portalu: pippi napisał(a):

> Musiałoby to być coś
          > wyjątkowego w skali makroregionalnej, co mogłoby nakłonić mieszkańców Polski,
          > wschodnich Niemiec czy krajów skandynawskich do złozenia wizyty w naszym
          > mieście - jakiś Disneyland, kasyna w stylu Las Vegas czy coś w ten deseń.

No była koncepcja "Fantasii". Wielki parko rozrywki. My mamy koncepcję, a
          pieniążki same się znajdą. I raczej nic z tego nie wypali.
    • zaczepialski Mówcie co chcecie ale MI sie podoba ten plan - 25.03.04, 11:43
      szkoda że nie zostanie zrealizowany :-)))
    • czatowniczka Plan rozwoju? to czysta FANTAZJA 25.03.04, 12:40
      4 aquaparki? dla kogo? dla niecałych 400.000 mieszkańców?
      może zainteresowaliby się sprawami przyziemnymi: remontowanie ulic, budowanie
      fabryk, nowych miejsc pracy ale nie za 300 zł mc,
      CZEMU W SZCZECINIE TWORZĄ SIĘ TAK IDIOTYCZNE POMYSŁY
      ten jest traktowany jako następna obietnica pana prezydenta...a po co? a no po
      to by referendum się nie powiodło i pan prezydent został dalej na swojej
      posadce i samowoli budowlanej
      JA MAM TEGO DOŚĆ
      • ja_aska pippi 25.03.04, 12:58
        do tego te przybytki są czynne do 18.00. Paranoja jakaś!
        • Gość: pippi Re: pippi IP: 212.160.138.* 25.03.04, 13:38
          Najwyraźniej ktoś doszedł do wniosku, że o tej porze bogobojni obywatele
          przebywają już w domowych pieleszach i kultywują wartości rodzinne - a co za
          tym idzie nie korzystają z publicznych toalet...
          • skuter70 Re: pippi 25.03.04, 13:47
            Gość portalu: pippi napisał(a):

> Najwyraźniej ktoś doszedł do wniosku, że o tej porze bogobojni obywatele

ida na wieczorna msze

a zeby byc w temacie to zawsze mnie dziwi, ze koscioly jako placowki
            uzytecznosci publicznej toalet "nie prowadza":)
            • ja_aska Re: pippi 25.03.04, 13:55
              Właśnie też mnie to dziwi. Jak się dziecku na mszy zachce siusu to mamusia
              wystawia mu tyłek na zewnątrz!
    • Gość: Zainteresowany Plan powszechnej szczęśliwoś Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:48
      Brakuje w tym planie kilku ekskluzywnych burdeli i jednego w klasie
      turystycznej.
    • Gość: Racjonalista Plan zwijania Szczecina wg Czesnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:57
      W zasranej "Gontynce" powinni założyć hodowlę aligatorów i będzie euroburdel
      jak w Hawanie za dawnych mafijnych czasów.
      • Gość: XYZ Do krytyków! IP: 212.14.0.* 25.03.04, 15:04
        A może powiecie mi jak ściągnąć do Szczecinia inwestora, który ma wybudować
        fabrykę, skoro nie bedzie jak produkcji wywieźć? Nie ma autostrady, magistrali
        kolejowej, szkalu wodnego śródlądowego, a do portu w Szczecninie może wpłynąć
        co najwyżej balia, a nie 45 tys kontenerowiec.
    • wesolyromek2004 I po odwołaniu w referendum 25.03.04, 16:27
      Jeszcze wydrukują te "piekną" wizję rozwoju, roześlą ulotki, rozkleją plakaty i
      Jurczyk zostanie. To ta sama szkoła co u Piechoty, Runowicza i Malanowskiej.
      Szkoła ta polega na dużej aktywności w prezentowaniu różnych koncepcji
      rozwoju , tyle wartych co i ta Czesnego, na krótki okres przed wyborami.
    • Gość: P. Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.devs.futuro.pl 25.03.04, 19:36
      Czy może wypowie się jakiś specjalista og głowy? Jestem laikiem, ale to chyba
      już nie paranoja, ale coś znacznie gorszego?!
      Fantasta dolączył do fantasty i to my jeszcze za to płacimy! To dopiero jest
      przerażające!!
      • czatowniczka przedreferendalny bajzer 25.03.04, 21:58
        obiecanki cacanki......jak nie ma tak nie będzie
    • Gość: mieszkaniec Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 213.77.101.* 25.03.04, 22:42
      LUDZIE O CZYM MY MÓWIMY!!!!!!!!! NA STOŁCZYNIE, SKOLWINIE, GOLĘCINIE, GOCŁAWIU
      jest pełno budynków, gdzie ludzie chodzą załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne
      jak w średniowieczu na podwórko - są tam doły kloaczne albo wspólne wc-
      ty!!!!!!!!!!! Niektórzy śmieją się, że mają dwa w jednym tzn. załatwienie
      potrzeby z podmyciem!!!! W tych dzielnicach nie ma kanalizacji. Tam możnaby
      kręcic filmy o wojnie!!!! No chyba, że turyści którzy przyjadą do Aquaparku
      będą tu przyjeżdżać do skansenu obejrzeć jak się mieszka w XXI w. 20 km od
      Niemiec - najbogatszego państwa w Europie. Czemu nasze władze nie rozwiązują
      takich problemów, tylko lansują idee fixe.
      • Gość: referendarz Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 05:46
        > Czemu nasze władze nie rozwiązują
        > takich problemów, tylko lansują idee fixe.
        Odpowiem. Taka była wola wyborców. Będzie referendum . Nie zapomnij pójść
        głosować i namówić znajomych.

• Gość: Pismak Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego IP: 80.51.242.* 26.03.04, 06:28
        Zabawne, ale miałem niedawno okazję porozmawiać chwilę z Jurczykiem i mówił
        właśnie o tych kiblach niemal pod gołym niebem. Wymieniał dokładnie te
        dzielnice i był bardzo, bardzo zmartwiony. I bardzo ma zamiar coś z tym zrobić.
        Mówił to tak poważnie, że nawet mnie przekonał.
        A my mówimy, że on nie czyta rzeczywistości :))).

pismak_logowany@gazeta.pl
    • hans_kloss_szczecin Re: Plan rozwoju Szczecina wg Czesnego 26.03.04, 08:24
      A ja sobie myślę tak:
      1) Prawdopodobnie nikt z udzielających się w tym wątku nie widział oryginału
      tego projektu, więc musimy sobie zdawać sprawę z tego, że dyskutujemy o
      artykule z GW, który z całą pewnością jest subiektywny ...
      2) Jasno z artykułu winika i jestem tego świadomy, że projekt ten jest
      skierowany 'pod publiczkę' przed zbliżającym się referendum.
      3) Z drugiej jednak strony, chciałem się zapytać z tego miejsca, czy miastu nie
      potrzebna są nowe baseny, odrestaurowanie basenu Pogoni, czy Gontynki (jacy
      prezedenci doprowadzili do ich upadku i nie migli podczas swoich kadencji
      ruszyć tego tematu)? Czy w letnie miesiące wystarczają nam przepełnione
      Głębokie i Arkonka, oraz śmierdzący Dziewoklicz ? Ja wiem, że większość
      forumowiczów (w tym i ja) poradzi sobie w tym kłopotem i weźmie rodzinę w
      samochód i pojedzie np nad Ińsko (gdzie zreszta też jest tłum), czy gdzieś
      jeszcze ... ale ...
      Zatem moje zdanie w temacie Aquqparków jest takie - NIECH POWSTAJĄ , tym
      bardziej, że w większości za prywatne pieniądze, a jeżeli prywatne to nie
      bójcie się - będą wydane w sposób rozsądny i zgodnie z rachunkiem ekonomicznym.
      Acha i jeszcze jedna sprawa, czy wiecie ile dzieci ze szkół mogłoby na tym
      skorzystać i mieć lekcje pływania czy należeć do nowych sekcji pływackich ?
      4) Z następnej strony głowy, jednak dochodzą do mnie myśli - aquaparki za moje
      pieniądze ? - co ja z tego będę miał ? - ja chcę dobrych dróg w Szczecinie. I
      to wyłania się temat obwodnicy śródmiejskiej - TU JEST TEMAT !!! Niedługo
      Szczecin się kompletnie zakorkuje ! Dlatego, uważam że dla tego czy innego
      Zarządu Szczecina (czy Rady Miejskiej) to powinien być temat priorytetowy ! Na
      ten cel należy zbierać kasę. Co z tego, ze bedziemy mieć aquaparki, ładne WC-
      ty, jak miasto za kilka lat będzie permenetnie zakorkowane .... :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka