utas46 28.08.10, 16:56 A gdzie Olek Gelber,Kupferbeg,i piekne dziewczyny,Iza,lusia i inne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wwlkb Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 20:16 olek gelber z siostrą renią w new yorku wg informacji sprzed kilkunastu lat - pracowali w klinice ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cockney project Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: 41.0.32.* 28.08.10, 20:31 to jedźcie do new jorku do swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 21:22 nie mozemy zostawic szczecina całkowicie na pastwę meneli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.08.10, 08:32 Dzieki za info,znalem Olka, siostre rowniez byla starsza.Nailepsze czasy spedzilismy na Pogodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwlkb Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 17:51 ja też ,wpierw mieszkali z nami dom w dom na sienkiewicza a potem przeprowadzili się na tetmajera. z renią chodziłem do jednej klasy sp nr3 na reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś
jahve Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 28.08.10, 21:02 tęsknie za Tobą Żydzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.chello.pl 29.08.10, 12:37 To jedź do Izraela...Dostaniesz kolorowy (sic!) paszport i zobaczysz,czy w Izraelu będziesz mógł nabyć ziemię!Szalom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,. Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.aircity.pl 29.08.10, 12:53 Jak on ma jechać do Izraela, to ty powinieneś wracać w Kieleckie, albo za Bug. Tak samo jesteście u siebie, ośle dardanelski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.chello.pl 29.08.10, 17:36 Naucz się języka polskiego żydzie...O czytanie ze zrozumieniem już się nie dopraszam.Aj waj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia kapiszon Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.11, 12:14 ja też, za Heniem Kohnem i Elą Ekstein z SP 50 przy ul. Z.Felczaka. ( tutaj powinien pojawicieymbol moich za nimi ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Absztyf ze Swarem też byli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 21:12 Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Absztyf ze Swarem też byli? 31.08.10, 13:47 nikt mnie nie zaprosil... jestem gojem, a Zydzi gojami gardza... szczegolnie slowianskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 01:17 Jest chyba tylko dwoch znanych Zydow urodzonych w Szczecinie - Alfred Doeblin, niemiecki Zyd, ktory jest klasykiem literatury niemieckiej i Chawa Albersztejn, zyjaca izraelska piosenkarka, ktora w ponizszym linku spiewa po hebrajsku, a jest znana glownie z repertuaru bestialsko wymordowanej kultury jidysz: www.youtube.com/watch?v=UGbBUio9J44 Tutaj jej piosenka w jezyku jidysz: www.youtube.com/watch?v=GLnxE9JVaJU Odpowiedz Link Zgłoś
chawa1 Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 01:41 www.youtube.com/watch?v=FZ70gOAcW7E&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 01:54 Fantatyczna kapela, ale zadna miara to nie jest zydowska kapela. Ten nasz Szczecin tak naprawde zydowskim miastem nigdy nie byl. Przedwojenni Zydzi to dobrowolne ofiary Haskali, a powojenni albo od razu wyjechali (wiekszosc), albo sie zasymilowali zupelnie. Mozna mowic o kulturze tworzonej przez Polakow zydowskiego pochodzenia, ale z zydostwem to nie ma nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleishmann Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.10, 02:12 absztyfikant napisał: > Fantatyczna kapela, ale zadna miara to nie jest zydowska kapela. Ten nasz Szcze > cin tak naprawde zydowskim miastem nigdy nie byl. Przedwojenni Zydzi to dobrowo > lne ofiary Haskali, a powojenni albo od razu wyjechali (wiekszosc), albo sie z > asymilowali zupelnie. Dlaczego wy chcecie wszędzie tworzyć diasporę? Zróbcie sobie w końcu swoje państwo, tylko bez mordowania niewinnych cywili. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 02:24 wlasnie, wlasnie, Wy próbowaliście i szarik wam na kancelarie rzeszy naszczal. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 31.08.10, 13:43 absztyfikant napisał: Przedwojenni Zydzi to dobrowo lne ofiary Haskali, -------------------------------------------------------- Ludzie ktorzy chcieli wyrwac sie z obledu religii, w tym wypadku judaizmu, ty nazywasz ofiarami?! z ciebie jest niezly oszolom, tym razem zydowsko-faszystowskim.. Heil Zabotynski! Heil Irgun! Heil Hagana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kugelbaum Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.10, 01:43 Nie wiem co chcesz przekazać, absztyfikant, swoim postem. W Szczecinie(wł. Stettin) żyło i tworzyło wielu wybitnych naukowców, architektów, pisarzy, poetów - narodowości niemieckiej i polskiej. A ty tutaj wyjeżdzasz z jakąś niszową kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 01:50 Watek jest zydowski, spie...j wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kugelrajber Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.10, 01:59 absztyfikant napisał: > Watek jest zydowski, spie...j wlasnie. > O! Widzę że i ty niezłe aforyzmy w yiddish umiesz składać. Mazel tov! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 06:14 Było trochę ludzi, którzy mieszkali w Szczecinie.Nie wiem czy wypada podkreślać ich pochodzenie przy tych częstych niemądrych tekstach tutaj zamieszczanych.Tworzyli nie tylko kulturę, ale i gospodarkę.Leczyli nas. Pan R.Gościnny mieszkał w Szczecinie. Napisał oprócz Asterixów kilka wpadających w ucho piosenek o Szczecinie. Popularna piosenka:'Polewaczka" była właściwie bez przerwy obecna na antenie Radio Szczecin. Byli także inni bożyszcze owych dni, też wyjechali.Zdaje się, że nie bardzo chcą publicznie pamiętać o przystanku pt. Szczecin.Już kiedyś pisałam, były takie dni, że Szczecin opustoszał i stracił barwy, a my straciliśmy sąsiadów, koleżanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judehass Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: 41.0.32.* 29.08.10, 07:44 pozostali w Szczecinie Żydzi założyli partię która zowie się Platforma Obywatelska i się jednoczą w niej jedynie czarna owca zdradził Żydów i trzyma z kościołem rzymskokatolickim i oddaje mu co może. Taki żyd oferma żadzi tym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 08:03 ale słownika języka polskiego nie musisz obdarzać swą nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosiek Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.146.105.28.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.08.10, 18:49 To taka zmylka. On dalej jest nasz. A jezeli rozdaje kosciolowi to nie swoje , to jest przeciez polskie, zadna strata. Taka taktyka, Wroci w odpowiednim czasie ale po wypelnieniu zadania.Jak najwiecej oskubac Polakow. Tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.08.10, 08:41 Byl Jurek Rotsztain straszny entuzjasta beatelsow,mieszkal przy uwczesnej armi czerwonej,tam zbierali sie muzycy i granie odbywalo sie bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citter Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.pools.arcor-ip.net 29.08.10, 08:42 > Pan R.Gościnny mieszkał w Szczecinie. Napisał oprócz Asterixów kilka > wpadających w ucho piosenek o Szczecinie. Popularna > piosenka:'Polewaczka" była właściwie bez przerwy obecna na antenie > Radio Szczecin. Byli Oj, to chyba pomylka. Goscinny od Asterixa mieszkal w Argentynie a potem w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras do ip Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.08.10, 09:08 Pamietam Szczecin z lat 50'i 60' bylo to miasto zrujnowane ale z nadzieja na zycie,wszystko dzialalo,stocznie i "Junak" bylo wesolo,fakt ze komunisci robili co mozna aby obrzydzic wszystko,rok 68 byl ukoronowaniem podlosci wladz ale takze poczatkiem rowni pochylej po ktorej zjechali.W owych czasach malo kto sie zastanawial kto zyd a kto nie, a my mlodzi mielismy to gdzies.Jest tu kilka kretynskich zaczepek ale tak mowia ludzie nienawidzacych wszystkich i wszystkiego,ot menele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 17:37 tak jurasie, tak Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen mądry prezydent 29.08.10, 10:51 szukałby przez tych ludzi, często mającymi znaczne wpływy i kontakty, kontaktu ze światem tak jak zrobił to Kropiwnicki ale oszust i głupek boi się ludzi poza swoimi partyjnymi kolegami i to tą drugą połową. Odpowiedz Link Zgłoś
ligrom_mechuma Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 11:11 Gdzie mogę dowiedzieć się czy jest wsśród nich konkretna osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.szczecin.mm.pl 29.08.10, 11:14 ligrom_mechuma napisał: > Gdzie mogę dowiedzieć się czy jest wsśród nich konkretna osoba? Napisz do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
chawa1 Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 12:01 A co z Tymi, ktorzy tu zostali i wciaz sa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.chello.pl 29.08.10, 12:56 Niestety Szczecin na tym nie skorzysta , oby nie stracił , bo żydostwo skąpe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l_m Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.10, 14:27 Nie widziałem go od 1953? -4? roku. Doskonale pamietam jego nazwisko i imię. Nasze zabawy. Pamietam gdzie mieszkał. Od tamtej pory nie miałem z nim kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DH Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.chello.pl 29.08.10, 16:25 Może twój kolega miał badania radiologiczne w swojej ojczyźnie. poland.indymedia.org/pl/2006/08/22644.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
ligrom_mechuma Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 21:27 Z Wami się dogadać. Cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
11anel-7 Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 19:13 Jakie bzdury mówi Inda, że tylko z 2 walizkami musiała opuścić Szczecin. Tak się złożyło, że moja przyjaciółka emigrowała z mnóstwem rzeczy, ile chcizła mogła wywieżć. Nawet pamiętam, że robiła specjalnie zakupy w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_aska Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 21:51 Byl np Karol Goldfinger, ktory przez lata byl naczelnym architektem miasta Paryza a potem glownym architektem w Bialym Domu. Jest w szwecji Mietek Lisak, profersor fizyki nuklearnej, czlonak komisji noblowskiej. Byli inni wspaniali ludzie, ktorych caly potencjal intelektualny "na tacy" dostali inni. Az zal, ze zostali wyrzuceni. moi znajomi z emigracji 68 nie mogli nic zabrac. wszystko co mieli musieli sprzedac a pieniedzy tez im nie pozwolo wziac. mam nadzieje, ze moj ukochany kraj kiedys dojdzie do wniosku, ze kretyni nie sa nam potrzebni i kilka oaob z tego watku dotanie bilet w jedna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.10, 22:07 Gość portalu: ja_aska napisał(a): > nadzieje, ze moj ukochany kraj kiedys dojdzie do wniosku, ze kretyni > nie sa nam potrzebni i kilka oaob z tego watku dotanie bilet w jedna > strone. Zacznij od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm5 Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.chello.pl 30.08.10, 13:36 Widzisz, ja-aśko. Zawsze się jakaś "ona" czy "on" znajdzie. Jak długo tacy tu będą, to NADAL trwać będzie np. wytykanie dzieci palcami za to, kim są ich rodzice i że one nie są katolikami od kołyski jak tu jest nakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnamamba do ja-aśka IP: *.chello.pl 30.08.10, 14:00 Właśnie jadę za granicę, te bilety są darmowe? Jeśli tak, wchodzę w to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: do czarnamamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 15:24 Co nowego w Norwegii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnamamba Re: do jerrego IP: *.chello.pl 31.08.10, 17:09 Chyba jeszcze lato, ale pewności nie ma, nie byłem tam z trzy lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: do czarnamamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:05 O - to którą część Europy będziesz teraz "terroryzować"? :) Rafał - może już warto na "100% legal" przejść? Wkońcu czas biegnie nieubłaganie, niedługo 40stka na karku to chociaż parę lat do emerytury będzie.. Pomyślności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnamamba Re: do jerrego IP: *.cust.telenor.se 02.09.10, 10:33 Wiem, wiem, emerytura super sprawa! Czterdzieści lat pracy i 1 500 jak będziesz miał farta. Taki sprytny nie jestem. Potrafię po hebrajsku liczyć więc jakoś to będzie... Najwyżej na starość oddziałowy przewinie pampersa. Pomyślności ... przy pobieraniu świadczeń emerytalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: do czarnamamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:09 Oj Rafał Rafał - ja tutaj "z dobrym słowem", a Ty nie mogłeś powstrzymać się od sarkazmu.. ;) Z tym "Czterdzieści lat pracyi 1 500 jak będziesz miał farta" to "Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz" - trzeba było w wieku 20 lat mieć inny plan na życie :) W sumie min. p. Korwin - Mikke twierdził, że ZUS za jakiś czas padnie także.. stratny na pewno nie będziesz. Poza tym - nie każdy jest tak obrotny jak Ty i ma w CV tak różnorodną "działalność" (to piszę bez cienie złośliwości) Powodzenia W Skandynawii - "dój" Ich ile z Euro bo przyzwoicie stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillllaaaa do czarnamamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:56 chyba do Prenzlau nie pojedziemy.... tym razem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxd Re: do czarnej mamby IP: *.centertel.pl 04.06.11, 22:35 '72? xd:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: do ja-aśka i mamba IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 23:39 Ty Mamba -wiejesz bo Marek wyszedl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXForEver Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: 62.69.221.* 02.09.10, 09:06 Co za czarna niewdzięczność! Wypieprzono ich z domu z trzema, nie dwiema walizkami! Pozwolono na zakupy! I zero wdzieczności! Na szczęście czujna 11anel-7 pamięta jak było naprawdę! Ona już wdzięczność i właściwą postawę wyegzekwuje i Gomułce na mogiłce złoży wraz z wieńcem. Niech żyje czujność! Odpowiedz Link Zgłoś
ligrom_mechuma Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 22:16 Piękne dziewczyny to ich córki i wnudcki. Odpowiedz Link Zgłoś
topshopxx Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 29.08.10, 22:18 Biedni ci ludzie, wygonili ich z tak przepieknego kraju, i jakze jak atrakcyjnego Szczecina, do tak nedznych krajow jak Szwecja i Dania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.146.8.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.08.10, 22:37 Putin z Perezem chcą żeby żydzi wrócili tam skąd pochodzą oczywiście przeczytaj www.starwon.com.au/~korey/chazarowie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscie Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.146.8.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.08.10, 22:43 Przeczytaj chazaria.blox.pl/2005/06/NOWA-CHAZARIA-CZYLI-TAJNY-PLAN-PUTINA-SZARONA.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.chello.pl 29.08.10, 23:49 Ja się bardzo cieszę, że oni przyjeżdżają powspominać, ale za każdym razem jest rozdrapywanie ran o antysemityzm, że dzieci wyzywały, że tatuś narzeczonego nie lubił, może tatuś narzeczonego był katowany przez żydokomunistów za AK to mógł mieć pretensje. Ukierunkujcie swój żal konkretnie, do ludzi z aparatu władzy którzy was wyrzucili. Jaruzelski jest w bardzo dobrej kondycji jak widzieliśmy na zaprzysiężeniu Komorowskiego, a to on jest bezpośrednio odpowiedzialny za czystki w wojsku. Z innych resortów też paru moczarowców by się znalazło w dobrym zdrowiu w przysługujących ośrodkach rządowych na wczasach. W latach 80tych wyemigrowała, lub została wyrzucona cała masa wartościowych ludzi za solidarność i mieszkania im rekwirowali, nikt za nimi nie płacze, to też za Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 14:29 Dr humbolt napisał(a): > W latach 80tych wyemigrowała, lub została wyrzucona cała masa wartościowych > ludzi za solidarność i mieszkania im rekwirowali, nikt za nimi nie płacze, to też za Jaruzelskiego. Tu moje przypomnienie o młodych i bardzo dobrych uczniach szkół i nadziei którzy chyba z braku szans rozwoju wyemigrowali a tam zaczynali życie od sprzątania klatek schodowych i znowu naukę zawodu - to moje zdziwienie!!! Tak dalszej kuzynki mieszkanie spółdzielcze przekazano nowym najemcom a pieniądze to inflacja zjadła - do Polski nie wróciła odwiedza raz w roku. Chyba coś tym jest jest że niby odważny naród ale mierność się tu promuje. Czy polityka - a politycy działają w kierunku pojednania czy eliminacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_aska Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 16:13 nie rozumiem niektorych reakcji. ludzi urodzonych, wychowanych i weyksztalconych w Szczecinie wyrzucono z ich wlasnego kraju/domu. wracaja z roznych miejsc na swiecie by sie spotkac i powspominac. przyczyny ich wyjazdu byly tragedia ale ich powroty sa super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kink konk Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 10:15 powroty tak, ale aby ich emigracja byla taką tragedią??? tego nie rozumiem, ja bym nawet dopłacił, aby w tamtych czasach całą moją rodzinę wyexmitowali do lepszego świata, danii czy szwecji, gdzie kazdy dostal dom, super prace i opieke socjalną... my jeszcze 30-40 lat w komunie mieszkaliśmy i na kartki 200 gram mięsa przydziałowego na miesiąc mogliśmy sobie zafundować. kto miał lepiej? gdzie ta tragedia??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomita Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 30.08.10, 18:17 Tak wyjechalismy z tego kochanego miasta bo widocznie nie bylo rady - a czytajac co ludzie pisza to czsami nie wiadomo czemu ta nienawidz i za co czy cos oni zrobili zlgo Polsce ? Szkoda bo do dzis Szczecin jest moim kochanym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żetakpowiem Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 18:22 tomita napisał: > Tak wyjechalismy z tego kochanego miasta bo widocznie nie bylo rady - > a czytajac co ludzie pisza to czsami nie wiadomo czemu ta nienawidz > i za co czy cos oni zrobili zlgo Polsce ? Szkoda bo do dzis Szczecin > jest moim kochanym miastem.-- > <*>Tomek Może to nie jest głupia myśl - ściągnąć z powrotem żydowskich obywateli do Szczecina i niech tu administrują, w końcu znani są ze smykałki do interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chawa Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.10, 13:00 miast komentarza..www.youtube.com/watch?v=16KoUgNjJTw Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Zydow nikt nie wyrzucal... 31.08.10, 13:31 a kto tak twierdzi to klamca, syjonista i stalinista. Takie bajki to mozecie pisac dla glupkow wychowanych na GW i "naukach" michnikowsko/kuroniowo/mazowieckich... Sami Zydzi w Szwecji mi mowili ze nikt ich nie wyrzucal, tylko pozwolono im wyjechac... Nam nie pozwolono, a dalo by noge pol Polski Tu przyblizenie tematu hucpiarze i katoszczyle: wejsc przez "artykuly" do "(po)marcowe mistyfikacje" www.glaukopis.pl/index.php?menu_id=3&id=22 PS cieszcze sie Zydzi, bo gdyby was Gomulka rozliczyl za wasze zbrodnie, to dzisiaj nie moglibyscie klamac... prawda towarzyszu Juras? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chawa Re: Zydow nikt nie wyrzucal... IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.10, 14:14 www.youtube.com/watch?v=16KoUgNjJTw Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Swarozyc, jednak jestes chory 31.08.10, 18:37 Kiedys Cie moze nie tyle szanowalem co uwazalem, ze masz wiecej oleju w glowie ode mnie. Ale sie mylilem. Masz wiecej whisky niz krwi, o oleju nie rozmawiamy. I argumentu "mowili mi Zydzi w Szwecji" NIGDY sie po Tobie nie spodziewalem. Niziutko kolego, niziutko. Swiatopoglad "plotkarski" - cieniutko przedziesz. A szkoda. Mily, dowcipny i o szerokich horyzontach - taki Czlowiek moglby byc z Ciebie. A alkohol zniszczyl wszystko. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Swarozyc, jednak jestes chory 31.08.10, 18:48 Swar od dawana żyje w matrixie. Ja bardzo miło wspominam moich żydowskich sąsiadów na Niebuszewie. Porządni ludzie, wszyscy mieli łzy w oczach gdy wyjeżdżali. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Swarozyc, jednak jestes chory 31.08.10, 20:37 nie tylko Zydzi w szwecji mi mowili, ale myslalem ze tzw. informacje z pierwszej reki moga uzupelnic ma wypowiedz. jezeli cie zawiodlem, to przykro mi, ale chyba przezyje twe rozczarowanie moja skromna osoba.. hsps napisał: > Kiedys Cie moze nie tyle szanowalem co uwazalem, ze masz wiecej > oleju w glowie ode mnie. Ale sie mylilem. Masz wiecej whisky niz > krwi, o oleju nie rozmawiamy. I argumentu "mowili mi Zydzi w > Szwecji" NIGDY sie po Tobie nie spodziewalem. Niziutko kolego, > niziutko. Swiatopoglad "plotkarski" - cieniutko przedziesz. A > szkoda. Mily, dowcipny i o szerokich horyzontach - taki Czlowiek > moglby byc z Ciebie. A alkohol zniszczyl wszystko. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Swarozyc, jednak jestes chory 31.08.10, 22:34 Przy tej ilosci alkoholu napewno mnie przezyjesz i moje rozczarowanie Twoja osoba - ale dopisywanie teraz argumentacji typu "nie tylko Zydzi w Szwecji..." wskazuje jednoznacznie, ze gonisz chlopie w pietke. NAPRAWDE szkoda. Masz wiedze, masz talent, a rozdrabniasz sie w ... popierdywaniu. Inaczej tego nie moge nazwac. Ja znalem kilku Zydow jak np. Gutenberga (obuwniczy na Jagiellonskiej, albo nauczyciela z VLO (nie podam nazwiska, wiekszosc wie) - i oni byli NORMALNYMI kolegami, NORMALNYMI sasiadami, NORMALNYMI kumplami - dlaczego ich nienawidzisz? Nie wiem. I nie chce wiedziec. Swar, jestes slabym czlowiekiem... sorry, ale tak niestety jest. Ktokolwiek probujacy cokolwiek uzsadnic "pochodzeniem" jest cienki - pewnie sam sie wywodzi z troche innej "warstwy". Samo wywodzenie sie nie jest niczym nagannym, ale tkwienie w nim i przekazywanie przez wychowanie to szkodnictwo. Zastanow sie Swar, gdzie jestes i co chcesz osiagnac. (nie musisz, moze nic nie chcesz, moze chcesz rozladowac swoj "emigracyjny niebyt")? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Swarozyc, jednak jestes chory 04.06.11, 22:42 Albo jestes zydem . albo glupkiem.. Wybieraj.. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc brutalnosc rabbiego... 01.09.10, 21:33 Ksiądz katolicki, pastor i rabin postanowili sprawdzić, który z nich jest najlepszym duszpasterzem. Uradzili, że każdy z nich uda się do puszczy, znajdzie niedźwiedzia i nawróci go na swoją wiarę. Po powrocie spotkali się i wymienili doświadczeniami. Zaczął ksiądz: Kiedy znalazłem niedźwiedzia, poczytałem mu katechizm i pokropiłem wodą święconą. W przyszłym tygodniu idzie do Komunii. Pastor: Ja spotkałem niedźwiedzia nad strumieniem. Zacząłem mu głosić Dobrą Nowinę. Niedźwiedź stał jak zahipnotyzowany i pozwolił się ochrzcić. Obaj spojrzeli na rabina, całego w gipsie, leżącego na szpitalnym łóżku. Rabin uniósł oczy do góry i szepnął: Tak sobie teraz na spokojnie myślę, że może nie powinienem był zaczynać od obrzezania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: brutalnosc rabbiego... IP: *.182.6.170.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 21:09 Szkoda, że żadna z osób tak utyskujących na to, że jako gojom żyło im się gorzej, że to, że tamto, że sramto, nie pojawiła się na tym spotkaniu. A można było przyjść i porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 04.09.10, 00:04 marucha.wordpress.com/2010/01/22/o-rewolcie-marcowej-1968-w-polsce/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm5 Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.chello.pl 04.09.10, 11:59 O, kurcze, swar, takie coś tu zapodajesz, co należałoby w prokuraturze zgłosić. Nawoływanie do nienawiści na tle różnic narodowościowych jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie 04.09.10, 12:20 glupia pi... jestes i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sefardyjczyk Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 08:15 Niech wrócą na swoje chazaria.blox.pl/2005/06/NOWA-CHAZARIA-CZYLI-TAJNY-PLAN-PUTINA-SZARONA.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm5 Re: Przybyli Żydzi, którzy mieszkali w Szczecinie IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 21:17 Ty swarozyc jesteś przyklejonym do klawiatury psycholem (podobno) ze Szwecji i myślisz, że wszystko ci wolno, ale się mylisz...skoro wskazujesz tu komuś alternatywę rozłączną "jesteś żyd albo głupek, wybieraj" to i ja nie mogę być glupia pi...I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś