edda7 30.08.10, 12:43 Proszę mi wytłumaczyć: jaki ma wpływ bliskość Berlina i współpraca z Niemcami na wybór Szczecina i wygraną w edycji na ESK? Tekst słabiutki merytorycznie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stolica chałtury Co za idiotyzm IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.10, 13:01 Jak taka dziura jak Szczecin w ogóle może mysleć o startowaniu w konkursie w którym udział biorą nie "jakiś" Poznań, Łódź czy Warszawa, ale hiszpańska Malaga czy Saragossa? Wywalacie grube pieniądze które moglibyście zainwestować w naprawdę potrzebne miastu rzeczy. No, ale skoro nie chcecie się zapytać swojego "prezesa Ochódzkiego" "po co jest ten miś?" to marzcie sobie dalej i czekajcie na ogłoszenie pięknej formułki "nie liczy się zwycięstwo ale udział". A pieniążki płyną szeroką strugą, do właściwych kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Przepływy, fale, prądy - bełkot IP: 213.155.168.* 30.08.10, 13:19 Przepływy, fale... Tak to jest, kiedy spłuczka klozetowa ubzdura sobie, że jest oceanem. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_turalny Re: Co za idiotyzm 30.08.10, 16:16 Bzdury, wierutne bzdury. Przestańcie do jasnej paplać już o tych 12 km do granicy i o 3 największym mieście w Polsce. Proszę mi powiedzieć CO SZTARK, DIADURA/ORYL, KUNC Z TYM ZROBILI??? Nic, albo prawie nic. W filharmonii jak patrzy się na program, to można co najwyżej pomyśleć, że jest się w takim Przemyślu - małej mieścinie przy granicy ze Wschodem. Ja nie chcę, żeby Szczecin dostał pieniądze na ESK 2016. Po co mają to poprzejadać miejscowe miernoty? Niech już prędzej Łódź lub Toruń to dostaną. Tamte miasta naprawdę sobie na to zasłużyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donio Przepływy, fale, prądy - o szansach Szczecina IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 13:43 Co za bełkot. Ale spróbujcie tylko powiedziec prawde to zaraz człowieka zwyzywają od chamów. Zwykłe wyciąganie kasy na kolejne pseudowizje. Proporczyki i naklejki wydrukowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igorek Re: Przepływy, fale, prądy - o szansach Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 15:40 To prawda zwróci się uwagę i już atak, że się człowiek nie zna na sztuce, lub tylko krytykować potraficie i nic więcej. Sztuka też powinna podlegać krytyce i kontroli jeśli finansowana jest z publicznych pieniędzy. Przykro pisać ale szanse mamy słabe a tekst w GW to bez komentarza. Czy w berlinie wiedzą, że się ich autorytetem w staraniach podpieramy, jaka instytucja z tego szanowanego w kulturze miasta Szczecin wspiera. Proszę nie podawać mikro organizacji performens? Odpowiedz Link Zgłoś
malina23_43 Przepływy, fale, prądy - o szansach Szczecina n... 30.08.10, 13:47 szczecinianie nie są przygotowani do miana mieszkańców stolicy kultury w 2016 roku. Ostatni przykład - koncert Jacka Kowalskiego w Jasienicy (w ramach koncertów szlakiem ceglanego gotyku). Koncert przerwany brutalnie nagłośnieniem niby turnieju rycerskiego. Organizatorzy nie drgnęli. A patronat Marszałka Województwa do czegoś zobowiązuje. Jasienica nie Szczecin, niby. Ale kultura ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przepływy, fale, prądy - o szansach Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 14:03 Kultura to jest taka fajna rzecz że ile by się na nią pieniędzy nie wydało to i tak nikt nie jest w stanie sprawdzić na co one poszły. Zawsze można poprosić urząd o kolejną dotację czy dofinansowanie. Weźmy na przykład taki klub 13 muz i imprezy przez niego organizowane, jak ta ostatnia z namiotami na Wałach Chrobrego i "niedoszacowanie" o kilkaset tysięcy złotych. I nikt się nie będzie pytał po co i dlaczego, bo w końcu chodzi przecież o Kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Przepływy, fale, prądy - o szansach Szczecina IP: *.chello.pl 30.08.10, 14:48 jeździłem trochę w te wakacje po Polsce i muszę stwierdzić ,że ja się swojego miasta po prostu wstydzę. Nie mam ochoty tu nikogo zapraszać, bo nie mam im sie czym pochwalić Wały chrobrego i ruska knajpa na wodzie to trochę za mało. Może wycieczka po porcie? Kiedyś jak się płynęło stateczkiem koło wielkiego statku to robiło wrażenie na gościach, pochylnia Wulkan. Miasto jest w kompletnej ruinie, najgorzej,że to widać- GRUZ . To, że mamy za plecami niemieckie bezrobocie po byłym NRD to też tylko rzutuje na nas wszystkich. A pseudo artystyczne akcje za nasze podatki pani Suchockiej i Sztarka to tylko powielanie zużytych schematów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donio Re: Przepływy, fale, prądy - o szansach Szczecina IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 15:08 Gość portalu: twarda wazelina napisał(a): > A pseudo artystyczne akcje za nasze podatki pani Suchockiej > i > Sztarka to tylko powielanie zużytych schematów Ja bym to nazwał trochę inaczej, ale niech ci będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Nowa miara kultury IP: *.chello.pl 30.08.10, 16:29 80 km linii prostej od Berlina. Ten pan to, za przeproszeniem, skąd się urwał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin aplikacje rozdane, a tu ciiiiiiiiiiiiiiiiiicho IP: 109.243.235.* 30.08.10, 20:33 wszelkie lokalne media na wyścigi pokazują, jak to były dyrektor Opery(cytata z oficjalnych pisem) przekazuje aplikację ESk2016 pracownicy muzeum. Na GwSz cichosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prądzik bez szans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 08:25 Kto był na Lombardzie w niedzielę na Jasnych Błoniach, ten wie, że na tym darmowym koncercie było może 100-200 osób i wcale nie padało. Taki jest odzew miasta na kulturę i dziś to wcale nie jest filar tylko kolejna porażka obecnego Zarządu. Swoją droga koncert był kiepski. Próba w 2013 z żaglami w tle, ale, co zlot żaglowców ma wspólnego z kulturą. Tylko to, że będzie trochę imprez towarzyszących z serii umpapa, plastikowych brudnych zjeżdżalni, smrodliwych grillów i wycia różnej maści nawiedzonych ludzi, którzy uzurpują sobie sami siebie nazywać artystami, podczas gdy nikt inny ich by tak nie nazwał. Żenada i szkoda forsy, choć 30 mln euro zapewne wykona ' floating ' w dużej cześci do czyjejś kieszeni ! Odpowiedz Link Zgłoś