Dodaj do ulubionych

Samobrona nr 1!!!

31.03.04, 07:59
dramat czysty. za onet: [CBOS] Samoobrona otrzymała 29 procent poparcia, co
oznacza wzrost o 10 punktów procentowych w stosunku do poprzedniego badania.
Drugie miejsce zajęła Platforma Obywatelska z 26-procentowym poparciem
(spadek o 3 punkty).

i co tu robic drodzy panstwo. mozemy obudzic sie niedlugo w obozie
koncentracyjnym. jak glosi jeden z wpisow na onecie: lepper juz byl nazywal
sie dzierzynski. pozdrawiam blackexit
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Re: Przestań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:07
      Pisząc takie nierozsądne rzeczy jak "obóz koncentracyjny" itp dajesz szansę na
      dalsze zwiększenie notowań Samej Brony.
      Tak nie jest. Ponad 50 % ankietowanych popiera szefa Samoobrony. Czy to są
      zwolennicy " obozów koncentracyjnych " ?
      • blackexit Re: Przestań 31.03.04, 08:18
        Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Pisząc takie nierozsądne rzeczy jak "obóz koncentracyjny" itp dajesz szansę
        na
        > dalsze zwiększenie notowań Samej Brony.

pisze tak jak uwazam.

> Tak nie jest. Ponad 50 % ankietowanych popiera szefa Samoobrony. Czy to są
        > zwolennicy " obozów koncentracyjnych " ?

czesc z nich jest niepismienna a reszta potrzebuje zamordyzmu albo wobec nich
        bo nie wiedza co robic albo wobec sasiada bo ma lepszy samochod. tak czy
        inaczej to najwieksze skupisko debilizmu w europie. pozdrawiam blackexit
        • ace4 Re: Przestań 31.03.04, 08:27
          Jeszcze większa część jest wtórnymi analfabetami. Tutaj jest dłuuuugi art. z Rzeczpospolitej o programie leppera:

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040331/ekonomia/ekonomia_a_8.html
          Pewnie nikomu się nie będzie chciało czytać, tak jak wtedy gdy rzuciłem link do art. o rezerwach walutowych, dlatego zacytuję tu ciekawy fragment:

"...Nasz program pisało kilka osób, mogą się więc zdarzać błędy - wyjaśnia Bogdan Socha, partyjny ekspert ds. społecznych. - Jak choćby dwie różne wersje dochodu "podpadającego" pod 50-procentowy podatek PIT: raz jest 100, a raz 144 tys zł. Właściwa jest ta druga kwota...."

No comments...
        • Gość: Antyknajak Re: Przestań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:30
          >pisze tak jak uwazam.
          To wiem. I martwi mnie to.
          PS Ja też piszę jak uważam ! :-)

• Gość: Antyknajak Re: blackexit. Tu zgoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:36
        >czesc z nich jest niepismienna a reszta potrzebuje zamordyzmu albo wobec nich
        >bo nie wiedza co robic albo wobec sasiada bo ma lepszy samochod. tak czy
        >inaczej to najwieksze skupisko debilizmu w europie. pozdrawiam blackexit
        Zgoda. Powstaje jednak pytanie o wnioski.
        Podobnie ze zwolennkami Jurczyka , LPRem itd
        Czy Polacy nie dorośli do demokracji i należy dokonac tzw zaborów ? Jakie
        wnioski.
        Ja jestem zwolennikiem uczenia sie demokracji na błędach. Nikt inaczej sie tego
        systemu nie nauczy.

• ergie Re: Przestań 31.03.04, 09:24

> Pisząc takie nierozsądne rzeczy jak "obóz koncentracyjny" itp dajesz szansę
        na
        > dalsze zwiększenie notowań Samej Brony.
        > Tak nie jest. Ponad 50 % ankietowanych popiera szefa Samoobrony. Czy to są
        > zwolennicy " obozów koncentracyjnych " ?

czy niejaki adolf h. sięgając po władzę mówił
        o obozach koncentracyjnych ???
    • ace4 Re: Samobrona nr 1!!! 31.03.04, 08:15
      blackexit napisał:
      > i co tu robic drodzy panstwo. mozemy obudzic sie niedlugo w obozie
      > koncentracyjnym. jak glosi jeden z wpisow na onecie: lepper juz byl nazywal
      > sie dzierzynski. pozdrawiam blackexit
      >

Może i był, ale raczej nazywał się tymiński - ten też obiecywał złote góry... No ale co robić, taki głupi mamy naród, który wierzy w bajki. Ja jeszcze bardziej boję się tej całej szumowiny, która wejdzie na plecach leppera do następnego sejmu. Przecież on nie ma żadnego zaplecza intelektualnego, znowu pozbiera tych, którzy więcej kasy wyłożą. Był kiedyś taki fajny artykuł w "Życiu Wa-wy" o tym jak dziennikarz chciał się dostać do samoBRONY. Wystarczyło wpłacić parę tysięcy - im więcej, tym wyższa była pozycja na liscie wyborczej. Na przykład taki Wieczerzak mógłby "wnieść" mnóstwo do partii wodza, prawda? Piastował przecież ważne stanowiska w państwowych firmach, dać go na ministra gospodarki!
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Samobrona nr 1 ? IP: *.ksiazat.v.pl 31.03.04, 09:08
        Sprawdzają się moje przewidywania niestety, Lżenia i wyśmiewania Lepera
        przynoszą odwrotny skutek od zamierzonego. Również w słynnej rozmowie Lepera z
        Rokitą zwycięzcą był ten pierwszy. Rozmowa z nim jego językiem pokazuje słabość
        partnera. Lepera należy pokonać argumentami, wiarygodnymi argumentami. Słabość
        elit uwidoczniła się ostatnio aż nadto. Ilość afer i korupcji jaka ogarnęła
        wszystkie prawie dziedziny życia spowszedniała i niewywołuje większego
        zainteresowania. Nazywanie wyborców przez niektórch pożal się godnych polityków
        motłochem czy ciemną masą to też pożywka dla jego celów. Myślę że niedługo
        Leper w rankingach dogoni Kwaśniewskiego i to będzie początek końca demokracji
        w Polsce. Obym się mylił.
        • ergie Re: Samobrona nr 1 ? 31.03.04, 09:22
          Gość portalu: Marian Pażdzioch napisał(a):

> Lepera należy pokonać argumentami, wiarygodnymi argumentami.

zapomniałeś dodać, że argumenty wiarygodne to takie,
          które są w stanie leppera przekonac, dotrzeć do niego.
          ostatnie wystąpienie leppera w lokalnej tv dowodzi,
          że do wodza nic nie dociera.

• Gość: Antyknajak Re: Samobrona nr 1 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 09:34
            > ostatnie wystąpienie leppera w lokalnej tv dowodzi,
            > że do wodza nic nie dociera.
            Tu nie chodzi o to aby do niego cos dotarło. On wie co robi i jest pasozytem ,
            który rozwija sie na innych organizamach.
            Człowiekeim, który dobrze sobie z nim radzi jest np :głowny Borowik, Marek
            Borowski.
            Nalezy odebrać mu elektorat dobrą polityczna pracą. Rzetelnością wobec
            wyborców, opanowaniem i nie podejmowaniem polemiki w stylu własnie Leppera co
            zrobił Rokita.
            Lepper ma popyt tak duży nie dlatego, że jest popierany ale dlatego, że wyborcy
            nie widza innej możliwości dokonania zmian na scenie politycznej. Wystarczy
            uświadomoć sobie jak mocno trzyma sie władzy SLD porozumiewiając sie z
            Długoszem i Łapińskim z Neumanem i Sobotką. To jest m.in. skandal , który
            napędza żywność i wyborców Lepperowi.
            Pomówmy o tym.
            • ergie Re: Samobrona nr 1 ? 31.03.04, 09:44

> Człowiekeim, który dobrze sobie z nim radzi jest np :głowny Borowik, Marek
              > Borowski.
              > Nalezy odebrać mu elektorat dobrą polityczna pracą. Rzetelnością wobec
              > wyborców, opanowaniem i nie podejmowaniem polemiki w stylu własnie Leppera co
              > zrobił Rokita.

czyli czekamy, aż wskaźniki poparcie dla borowików
              wzrosną do 50% a leppera spadną do 0% ;-))))))))))
    • Gość: Aga Re: Samobrona nr 1!!! IP: *.rgsa.pl 31.03.04, 09:22
      Dramat, ale wiekszym jest to, ze grozą nam przedterminowe wybory....a wtedy
      sondaze nie beda tylko sondazami:((((((((((((
      • blackexit Re: Samobrona nr 1!!! 31.03.04, 10:25
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Dramat, ale wiekszym jest to, ze grozą nam przedterminowe wybory....a wtedy
        > sondaze nie beda tylko sondazami:((((((((((((

lepsze wybory niz obecna degrengolada. chyba jasne jest ze w wyborach z
        opozycji po-samoobrona musi wygrac po. pozdrawiam blackexit
        • Gość: Aga Re: Samobrona nr 1!!! IP: *.rgsa.pl 31.03.04, 10:36
          """chyba jasne jest ze w wyborach z
          > opozycji po-samoobrona musi wygrac po

ciekawe dlaczego jest to dla Ciebie takie jasne...
          • blackexit Re: Samobrona nr 1!!! 31.03.04, 10:43

> """chyba jasne jest ze w wyborach z
            > > opozycji po-samoobrona musi wygrac po
            >
            > ciekawe dlaczego jest to dla Ciebie takie jasne...

jeszcze czesc wiary w instynkt samozachowawczy narodu mi pozostalo.
            pozdrawiam blackexit.
            • Gość: Aga Re: Samobrona nr 1!!! IP: *.rgsa.pl 31.03.04, 11:37
              wiara to fajna rzecz, ale ja juz w ten naród nie wierzę i wolę, żeby wybory sie
              teraz nie odbyły
              pozdrawiam
              • blackexit Re: Samobrona nr 1!!! 31.03.04, 11:59

> wiara to fajna rzecz, ale ja juz w ten naród nie wierzę i wolę, żeby wybory
                sie
                >
                > teraz nie odbyły

wolisz obecna degrengolade? pozdrawiam blackexit
                • Gość: Aga Re: Samobrona nr 1!!! IP: *.rgsa.pl 31.03.04, 12:32
                  tak
                  • blackexit Re: Samobrona nr 1!!! 31.03.04, 14:07

> tak

wspolczuje. pozdrawiam blackexit
                    • Gość: Aga Re: Samobrona nr 1!!! IP: *.rgsa.pl 31.03.04, 14:48
                      Ja tez wspolczuje-ryzykowac rzadami Leppera..
              • ergie Re: Samobrona nr 1!!! 31.03.04, 12:41

> wiara to fajna rzecz, ale ja juz w ten naród nie wierzę i wolę, żeby wybory
                sie
                >
                > teraz nie odbyły

teraz lepiej nie, poczekajmy do 1.05 !
                nowe ceny, nowe nastroje,
                sama brona przekroczy 50% poparcia ;-)

• zaczepialski rrado niech wygra PiS w mysl zasady gdzie dwóch 31.03.04, 10:31
      sie bije :-))).
      PS Rokita popełnił błąd wytaczając działa na barbarzyńców. Sam dostał etykietke złodzieja od Lepera a ponadto podpompował byraka do kategorii ludzi z którymi trzeba sie liczyć
      • blackexit Re: rrado niech wygra PiS w mysl zasady gdzie dwó 31.03.04, 10:45
        zaczepialski napisał:

> sie bije :-))).
        > PS Rokita popełnił błąd wytaczając działa na barbarzyńców. Sam dostał
        etykietke
        > złodzieja od Lepera a ponadto podpompował byraka do kategorii ludzi z
        którymi
        > trzeba sie liczyć

pis raczej w tej zabawie nie ma szans. ale licze bardzo ze powstanie popis
        sejmowy tak jak samorzadowy. wtedy spokojnie z lepperem wygraja. nie winilbym
        rokity. w radiu zet mi sie podbalo. przypominam ze w tym samym czasie jeszce
        przed tym sadarzem lepper skompromiytowal sie u wisniewskiego przy tej samej
        publicznosci obu panow i bardzo duzej ogladalnosci. nawet to nie pomoglo.
        pozdrawiam blackexit
        • Gość: Aga Re: rrado niech wygra PiS w mysl zasady gdzie dwó IP: *.rgsa.pl 31.03.04, 11:42
          """lepper skompromiytowal sie u wisniewskiego

ostatnio slyszalam opinie, ze bylo odwrotnie-to Wsniewski skompromitowal sie
          przed Lepperem...moze to tlumaczy wyniki sondazu?
          • blackexit Re: rrado niech wygra PiS w mysl zasady gdzie dwó 31.03.04, 12:00

> """lepper skompromiytowal sie u wisniewskiego
            >
            > ostatnio slyszalam opinie, ze bylo odwrotnie-to Wsniewski skompromitowal sie
            > przed Lepperem...moze to tlumaczy wyniki sondazu?

ja to ogladalem jednak wisniewski jest jakims tam idolem dla wyborcow
            wisniewskiego i spodziewalbym sie wspolpracy obu a tu prosze zaskoczenie.
            pozdrawiam blackexit
    • Gość: Leszek Re: Samobrona nr 1!!! do Blackexit IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 10:47
      Stary, na rzeczywistość można patrzeć z różnych poziomów. Jak spojrzysz na
      Samoobronę oczyma Instytutu Schillera, to trochę zmieni Ci się perspektywa.
      Pozdrawiam
      • swarozyc :-)) 31.03.04, 11:17
        Nareszcie sol tej ziemi dochodzi do glosu...
      • ace4 Re: Samobrona nr 1!!! do Blackexit 31.03.04, 11:49
        Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Stary, na rzeczywistość można patrzeć z różnych poziomów. Jak spojrzysz na
        > Samoobronę oczyma Instytutu Schillera, to trochę zmieni Ci się perspektywa.
        > Pozdrawiam

No może jeszcze namów go do spojrzenia na leppera oczami oficerów KGB, którzy stoją za ww. instytutem. To dopiero będzie perpektywa!
      • blackexit Re: Samobrona nr 1!!! do Blackexit 31.03.04, 12:01
        Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Stary, na rzeczywistość można patrzeć z różnych poziomów. Jak spojrzysz na
        > Samoobronę oczyma Instytutu Schillera, to trochę zmieni Ci się perspektywa.
        > Pozdrawiam

nie za bardzo rozumiem. powiedz jasniej. pozdrawiam blackexit
    • Gość: dziuwa Re: Samobrona nr 1!!! IP: *.iscnet.pl 31.03.04, 16:19
      Boże!!!!nie dziwi mnie postawa starszych ludzi,ukształtowana psychika przez
      lata komuny niepotrafi samodzielnie myśleć{nie wszyscy na szczęście}.
      Ale najbardziej przerażające jest to że popiera go masa młodych co wiedzą czym
      jest populizm i demagogia, a kto czytał plan gospodarczy Samoobrony to
      przeżegnał się nogą-przecierz oni planują nową rewolucje komunistyczną -
      "zabrać tym co jeszcze mają".
      Oby nie było że ostatni gasi światło.
      • piotr33k2 Re: Samobrona nr 1!!! 31.03.04, 18:57
        z młodymi popierającymi leppera to jest tak że są to ci młodzi ludzie którzy
        są mniej wykształceni ,przeważnie po zawodówkach albo i podstawówkach ,którzy
        nie wiedzą co to kryzys finasowy ,klejki itd. a rzeczywistość odbieaja przez
        pryzmat kolorowych reklam telewizyjnych z których oferty nie mogą skorzystać a
        lepper daje im jakąś nadzieję w ich mniemaniu ze to jest mozliwe .druga grupa
        jest akademicka, to ludzie którzy widza w samoobronie przedewszystkim
        obiecującą trampolinę dzieki której mogą zrobic osobistą karierę i zapewnic
        sobie jakieś utrzymanie .dla nich również zagrożenia lepperyzmem są iluzoryczne
        bo nie znają minionych czasów a wszystko jest w sklepach tylko nie ma
        pieniędzy,a wystarczy je tylko wyprowadzić z systemu bankowego .
    • rozbojnik_rumcajs Polska byla jest i bedzie krajem klasy robotniczej 31.03.04, 19:08
      robotnik ,chlopo-robotnik, chlop i na dodatek katolik

Gdy wieczorne zgasna zorze
      zanim glow_ do snu zlo__
      modlitwe moja zanosze
      Bogu Ojcu i Synowi
      dopierdolcie sasiadowi
      dla siebie o nic nie wnosz_
      tylko mu dosrajcie prosz_
      kto ja jestem ?
      Polak maly !
      maly, zawistny i podly
      jaki znak mój ?
      krwawe galy !
      oto wznosze swoje modly
      do Boga, Marii i Syna
      zniszczcie tego skurwysyna
      mego rodaka, sasiada
      tego wroga, tego gada
      zeby mu okradli gara_
      zeby go zdradza_a Sara
      zeby mu spalili sklep
      zeby dosta_ cega_ w leb
      zeby mu sie córka z czarnym .....
      i w ogóle zeby mial marnie
      zeby mial aidsa i raka oto modlitwa Polaka
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Leper mąż stanu? IP: *.ksiazat.v.pl 31.03.04, 21:13
        Nieprawdą jest że społeczeństwo jest zacofane i nie orientuje sie w realiach.
        Przważająca jego część żyje na skraju nędzy, bez nadzieji poprawy swego bytu.
        To właśnie powoduje reakcje obronne, jakimi jest dawanie posłuchu
        populistycznym, choć w dalszej perspektywie utopijnym wizjom tego człowieka.
        Proszę zauważyć, że popularność Lepera rośnie w miarę ubożenia społeczeństwa.
        Zapowiedz rychłych podwyżek umiejętnie komentowanych i krytykowanych przez
        niego, dodatkowo przysparza mu zwolenników. Dziś wiemy że Leper wyprzedza
        Rokitę i to jest dla niektórych polityków (także i forumowiczów) policzek i
        okazję by poniżyć polaków nazywając ich ciemnymi, niedouczonymi, wręcz głupimi
        ludzmy. Jednak według mnie Leper niczym nie różni się np. Piechoty , Milera czy
        Kwaśnieskiego. Oni tylko jak zauważyła jedna z forumowiczek tak ładnie mówią. A
        swoją drogą, czy syty zrozumie głodnego?
    • Gość: Sceptyk Samobrona = Samozagłada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 21:31
      I tak czynimy Samnogwałt na samych sobie dążąc ku Samozagładzie !
      • Gość: + Re: Samobrona = Samozagłada IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 00:33
        hahahahahahahaha uśmiałem się setnie. każdy naród ma takiego wodza na jakiego
        sobie zasłużył. polacy zasługują na leppera. amen
        dlatego wy_ierdalać stąd czas.
    • Gość: rrado Re: Samobrona nr 1!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 02:02
      ty CEPIE....
      • rozbojnik_rumcajs CEP 01.04.04, 15:04
        1.
         CEP  

narzedzie rolnicze do recznego omootu zbóz; dwa drazki: dluzszy (dzierzak, trzymany w rece) i
        krótszy (bijak, którym uderzalo si? w klosy) powiazane rzemiennym wiazaniem; w sredniowieczu
        cepy zelazne ...
        • albert_c Re: Samoobrona nr 1? m.in. do bleckexita 02.04.04, 12:16
          przeczytalem w ostaniej Polityce, ze wszytskie osrodki badania opini publicznej
          powolaly wspolna komisje, ktora ma sprawdzic rzetelnosc podawanych przez nich
          samych wynikow badan. choc przespalem sie z ta informacja to wciaz niew iem czy
          to zart tygodnika czy prawda. wg Polityki wszytskie osordki korzystaja z tego
          samego programu, a program zawieral blad w algorytmach i w zwiazku ztym blednie
          byly podawane wyniki badan. wg Polityki zanizane byly wyniki UW i SLD, a
          zawyzane SO. nie wiem co sadzic o tej informacji...

a przechodzac do tematu: kilka bardzo rozsadnych glosow padlow tej dyskusji.

moim zdaniem: bledem jest okreslanie elektoraru leppera jako ludzi glupich,
          dazacych do autorytarnych rzadow (ktorych Poalcy z naturuy nie lubia przeciez),
          jako ociemniala mase ktora podaza za debilem etc.
          do bleckexit: raz jeszcze proponuje zapoznnie sie z badaniami eklektoratu zanim
          zdecydujesz sie ferowac pewne opinie. ludzie dzis glosujacy na leppera to ci
          sami "nomadzi". ktorzy w 2001 zaglosoawali na sld, a w 1997 na aws. wtedy nikt
          nie krzyczal ze te 30 kilka procent to ciemna masa. ci luidzie przez ten okres
          sie nie zmienili, i jestem przekoanany ze wciaz maja niezmienne poglady tyle ze
          moze dzis sa bedziej sfrustrowani.

i jeszcze jedno do blackexita: czym sie rozni populizm leppera od populizmu
          rokity. na ile wiarydogny jest rokita kiedy mowi ze populizm jest dobry?

jakies dwa tygodnie temu napisalem, ze w maju SO bedzie pierwsza w sondazach,
          widac zmiany zachodza szybciej i juz dizs widac ze byly bardzo duzym bledem
          ostatnie dzialania PO, a zwlaszcza wojna medialna PO-SO. medialna, bo przeciez
          nie realna. PO kreowala to pod publiczke.
          blackexit: a co sadzisz na temat tego ze PO probuje sie dogadywac z SO na rozne
          tematy, m.in. jakze lubiany przez Ciebie S. Nitars probowal ukladac klocki z
          okregowym zwiazku pilki noznej. szefem zsotal gosc z samoobrony. wiesz cos na
          temat tego ze PO przyzlozyla do tego reke?

statystyczny wyborca przestaje widziec roznice pomiedzy jakakolwiek partia
          polityczna na naszej scenie, bo kazda zaczyna przesciagac sie w deklaracjach.
          chocby jakze teraz goracy temat unii europejskiej. poza sld nie widac juz
          zadnej proeuropejskiej partii, wszyscy scigaja sie aby byc dzis w opozycji do
          unii, bo zdaja soibie sprawe ze pierwszy okres po wejsciu bedzie bardzo trudny
          dla zwolennikow unii, a bedzie rajem demagogii dla przeciwnikow. dlatego etz
          dzis PO zmienia medialnie nieco swoje stanowiskow zgledem unii podazajac juz
          zupelnie bezsensu wciaz haslem "nicea albo smierc". a przeciez spora czesc
          elektoratu PO to ci ktorzy chca na ni zaglosowac dlatego, ze to patria
          najbardziej proeuropejska, a dzis PO zaczyna stawac sie partia dla wszytskich
          czyli dla nikogo i wyborcy przestana sie z nia identyfikowac tak jak przestali
          z AWS czy SLD. pzrestana rowniez z SO, to tylko kwestia czasu az na lewej
          stronie zaczna od nowa ukladac sie klocki, bedize nowy premier, borowski
          zacznie tworzyc ekipe i poparcie dla SO bedzie spadac dklatego ze taki wlasnie
          jest polski elektorat. choc nie jestem zwolennikiem sld ani borowskiego, to
          dzis zycze im aby jak anjlepiej wykorzystali swoja premie nowosci, bow iem ze
          odbedzie sie to glownie kosztem SO.

do piotra33k2: dwa tygodnie temu twierdziles ze jest super ze rokita zaczal
          uzywac jezyka leppera. dalej jest super?

pozdrawiam,
          albert_c

----
          „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
          • absztyfikant Re: Samoobrona nr 1? m.in. do bleckexita 02.04.04, 12:17
            To byl zart;)
            • albert_c Re: Samoobrona nr 1? 02.04.04, 12:23
              absztyfikant napisał:

> To byl zart;)

* to mnie uspokoiles;), bo ja juz przestaje sie smaic z takich historii.
              potraktowalem to jako zart dlatego, ze nie wierzylem ze SO ma tylko 3, a unia
              13.
              ale dobry zart to byl;)

pozdrawiam,
              albert_c

----
              „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka