malcoolm 15.10.10, 12:53 > Stanowiska kandydatów na prezydenta miasta Szczecina w kwestii stadionu < I na kogo tu głosować? Wygląda na to, że przed 2014 nie ma co marzyć o rozpoczęciu budowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Budowa stadionu to zamach na szczecińskie finanse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 13:21 i dla kogo ten stadion ta garstka kibiców zmieści się byle gdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom stadion? a PO co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 13:45 kibole mogą jeździć do innych miast! TU potrzeba PRACY! Nowych firm, kapitału, by można było żyć nie ma chleba - igrzyska niepotrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Kto nam wybuduje stadion? Na kogo głosować? 15.10.10, 14:51 Trzeba chwilę poczekać na bardziej konkretne ustalenia. Konkretne to nie znaczy pieprzniecie datą jak Krzystek w poprzednich wyborach i teraz z tego i tak nic nie ma. Stadionu nikt nie wybuduje nagle i bardzo szybko. Ja w tej kwestii przyjrze się raczej na ile rzetelne i wiarygodne są deklaracje co do działania w tym kierunku. Powinny byc to deklaracje mniejszych ale konkretnych ruchów. Mam nadzieje że będę w stanie ocenic ich realność. :) ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłumacz Jacyna-Witt wybuduje stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 14:51 Jedyną odobą która mówi że wyboduje stadion i że to jest priorytet jest Jacyna-Witt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Jacyna-Witt wybuduje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 17:27 Aby ruszyła budowa stadionu muszą się nią zając; projektanci geodeci ----------------------- drwale tracze stolarze hutnicy slusarze cementownie montarzyści spawacze wszystko powiązane transportem nadzór nad tymi zatrudnionymi etc Nie chce mnie się już dalej uzasadniać ilości niezbędnych pracowników różnych firm, ale i z tej krótkiej listy widać, że wiele firm miałoby pracę zanim KIBICE na nowym stadionie usiedliby krzycząc swoje: Pogoń, Pogoń....etc, albo śpiewając hymn Polski. Nie jestem kibicem. Stadion jest potrzebny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Jacyna-Witt wybuduje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 19:50 Jesli za prace tych ludzi zaplaca pilkarze i kibice to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gański Re: Jacyna-Witt wybuduje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 19:02 I dlatego już ma 6 głosów mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.chello.pl 15.10.10, 19:21 Reżym Krzystka najpierw spacyfikował ludzi i zrównał ogródki działowe na Dąbiu. Tak zaczyna dewastator , buldożerem pojechał dalej . 4 lata reżymu i bezprzykładnej głupoty i arogancji jego urzędników doprowadziło do szlaku hańby i ruiny miasta . W zamian funduje nam oszustwo w postaci ESK i cloaking garden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 07:31 Jakiś czas temu pisałam o szansie na zatrudnienie dużej ilości ludzi poprzez firmy remontujące nasze Śródmieście i nie tylko. Czyli poprzez działanie prezydenta miasta uruchomienie preferencyjnych kredytów bankowych dla wspólnot mieszkaniowych. Ile ludzi miałoby zatrudnienie... Po wykonaniu tego zadania w ładnym, błyszczącym, kolorowym mieście bez bezrobotnych na pewno szybciej ruszyłyby nowe przedsiębiorstwa wszak chętniej osiedla się człowiek w ładnym otoczeniu, a nie zgliszczach. Podobnie ze stadionem. Mnie chodziło o to, że wiele osob zyskałoby zatrudnienie/ w sensie wykonywanej-efektywnej pracy/ i zamiast chodzić po zasiłki do MOPR poszłoby z rodzinami na normalne zakupy. Postawienie stadionu, to nie tylko mecze POGONI, mogą być także imprezy towarzyszące np. muzyczne, wystawiennicze, handlowe ...Można by się pokusić o obiekt współtowarzyszący -wodny. Tak jak to było w latach 60 minionego wieku. 20 lat po wojnie, w innych miejscach były jeszcze gruzy, tam był bezpieczny stadion i basen. Nie towarzyszom z KW przecież on służył. Wracajać do współczesności; w mieście w którym można urządzać rożne ciekawe, masowe imprezy łatwiej o przyciągnięcie ludzi, także zainteresowanych gospodarką/robieniem kasy/. W ciekawym rozwijającym się mieście, ludzie pracują, a nie są podopiecznymi MOPR zyjącymi z .."powietrza". Ludzie płacą podatki, ich przedsiębiorstwa rownież, a także handel, który z nich żyje. No cóż w tym mieście już tylko krk ma się świetnie. Ale oni nie ruszą gospodarki, oni jak te jemioły mają i charakter,i naturę, i w taki sposób działają i żyją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 10:41 Masz racje ale czesciowo :) kazda inwestycja daje ludziom prace ale jesli ma sie niewiele pieniedzy to nie nalezy tych srodkow marnowac na inwestycje w przyszlosci generujace jedynie koszty, bo nie znam stadionu ktory przynosilby zyski, a nalezy budowac to co te zyski pomoze generowac. Budujac dom zaczynasz od zapwenienia wody i energii a nie od kupna telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 10:59 Ale tutaj jest jeszcze funkcja społeczna; ludzie idąc na mecz muszą kupić bilet. A więc muszą szukać środków finansowych, czyli pracy. Na stadionach można organizować centra, skupiające różne inicjatywy. Oby tylko stadiony nie były tak usytuowane jak ten na Litewskiej. Kiedyś piękny, spokojny stadion z miłym klimacikiem. Aktualnie jedno wielkie pole elektromagnetyczne w których ktoś za karę umieścił sportowców. Onkolodzy nie są przerażeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 14:18 Do stadionu,dodam jeszcze jeden aspekt socjologiczny; na stadionie piłkarskim grupuje się tłum, którym można dowolnie manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. 16.10.10, 14:19 Gość portalu: IP to IP napisał(a): > Do stadionu,dodam jeszcze jeden aspekt socjologiczny; na stadionie piłkarskim g > rupuje się tłum, którym można dowolnie manipulować. ''''''''''''''''''' jak w kosciele... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 14:26 tia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 15:08 Mozna tez wprowadzic oplaty za przejazd nowym mostem i tunelem. Recze Ci ze np. za przejazd taka przeprawz Police Swieta sporo osob gotowych by bylo zaplacic z czystego ekonomicznego rachunku ( oszczednosc czasu i paliwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 15:17 Kółkiem myślisz i że tak powiem futurystycznie bardzo. Ale...masz rację chętnie zapłacilibyśmy, aby nieco przyspieszyć przejazd np. do Pobierowa. Ja już nawet tę przeprawę przeszłabym wzorem tych, którzy szli na Zachód/ ja może w trochę innym kierunku, ale to tak dla zdrowia - spacerek/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:27 Napisz wprost ze naiwny jestem , wcale sie nie obraze :) Za duzo jezdzilem po swiecie i za dlugo mieszkam w Szczecinie ze takie pierdoly mi do glowy przychodza :) Malo tego, mimo ze leb juz siwy ciagle mam nadzieje ze ktos wreszcie sie obudzi i cos zacznie dla miasta i regiony pozytecznego robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:39 ups, wszyscy jesteśmy pełni optymizmu, mimo lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Kto odbuduje działki ludziom na Dąbiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 22:08 Właściwie znowu jesteśmy w punkcie wyjścia. Kawa? Jutro nie. Od poniedziałku mogę.Inicjatywa nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy Myto i rogatki IP: 62.69.221.* 16.10.10, 15:24 A po obu stronach przeprawy postawić umocnione strażnice dla pobierania myta. Polska w szybkim tempie wykonuje cofkę cywilizacyjną w kierunku średniowiecza. Płatne autostrady świadczą o niskim poziomie organizacji tego państewka. Proponuję pobudować rogatki przy wjeździe do miast i też pobierać opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Myto i rogatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 11:36 W wiekszosci panstw w Europie i na Swiecie autostrady sa platne. Placi sie tez za tunele czy przeprawy. liczy sie rahunek ekonomiczny, budowa ma sie oplacic a koszty oplat maja byc atrakcyjne ekonomicznie dla uzytkownikow. To proste jak konstrukcja cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Myto i rogatki IP: 62.69.221.* 17.10.10, 21:03 No właśnie, ten system sprawdził się już w średniowieczu. Należy cenić przywiązanie do tradycji w większości państw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubica Re: Jacyna-Witt wybuduje stadion IP: 62.69.221.* 16.10.10, 15:29 Ja zagłosuję na na tego kandydata, który obieca, że pobuduje tor F1. Może być też na lotnisku w Dąbiu albo na Łasztowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Jacyna-Witt wybuduje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 16:19 Chodzi tylko o obietnicę czy i o realizację tej obietnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubica Re: Jacyna-Witt wybuduje stadion IP: 62.69.221.* 17.10.10, 21:09 Raczej bym na to nieliczył, ale mam nadzieję, że ktoś się zbłaźni na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Pogoń przegrywa 2-0w Radzionkowie,mają swoich kibc IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 16:48 gdzieś. Dla kogo ten stadion skoro piłkarze was tak trakują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Pogoń przegrywa 2-0w Radzionkowie,mają swoich IP: *.chello.pl 17.10.10, 09:51 Stadion mamy budować dla kelnerów. Właśnie bez echa przeszła informacja ,że kelnerzy posunęli dyrektora Pogoni Roberta Dymkowskiego radnego platformy , słabo się starał o kasiorę dla chłopaków od miasta. W ogóle sportowiec chyba nie za dużo nie inicjował w tej kadencji rady miasta, może coś pokaże w następnej tylko skąd startuje.? Tak to jest z celebrytami jeżeli chodzi o konkrety dla mieszkańców panie Kolbowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as oby kasa z miasta sie skończyła dla grajków IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 10:52 skoro grajki nie szanują to co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 taka drużyna nie jest warta nowego stadionu 17.10.10, 21:13 niech zaczną szmaciankę kopać,a nie piłkę Odpowiedz Link Zgłoś