albert_c 03.11.10, 15:08 Kto nie wierzy niech rzuci okiem na link. thefloatingarena.com/ Komisja idiotow z Wachowskim na czele moglaby wczesniej zweryfikwoac takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: repepe Re: Floating Arena to plagiat IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 15:15 Widać że idioci nie mają pojęcia o obcych językach. Dla nich "float" znaczy tyle co "swim" - w końcu po polsku oba słowa znaczą "pływać", ale po angielsku to już zupełnie różne pojęcia. To zed im nie mógł podpowiedzieć, siedzi przecież w anglojęzycznym kraju? Chyba że on też "nieczytaty,, niepisaty"? Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty tylko w przeciwieństwie do głupków lub dupowłaz... 03.11.10, 16:43 tylko w przeciwieństwie do głupków, którzy lansowali i cenzurowali inne wersje - tam ta nazwa ma sens a u nas jest postawieniem na głowie... ... każdy kto zna angielski będzie się z zakutych łbów śmiał, bo arena jest SUCHA a pływa po wodzie... u nas będzie mokra i stać na lądzie. ... głupki lub raczej dupowłazy dopuściły nazwę do konkursu i wypromowały jako element durnowatej polityki bełkotu i dysleksji Krzystka. Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty Re: tylko w przeciwieństwie do głupków lub dupowł 03.11.10, 16:45 encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3870925 arenę to my mamy dzięki takim niedouczonym pseudokomisjom do wybierania nazw... ciekawe, czy jeszcze za to kasę wzięli? Niekompetencja tych ludzi jest porażająca... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: tylko w przeciwieństwie do głupków lub dupowł 03.11.10, 16:49 definicje areny spelnia po czesci Urzad Miejski - 'współcześnie miejsce występów artystów cyrkowych' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tylko w przeciwieństwie do głupków lub dupowł IP: 188.33.76.* 03.11.10, 17:07 albert_c napisał: > definicje areny spelnia po czesci Urzad Miejski - 'współcześnie miejsce występó > w artystów cyrkowych' 10/10!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejawam Re: Floating Arena to plagiat IP: 78.133.200.* 04.11.10, 10:20 Floating Arenta to po prostu wstyd. Jak to jest, że w innych POLSKICH miastach baseny mają POLSKIE nazwy, tylko w tym zaściankowym Scecinie takie rzeczy sie dzieja? Najwiekszy, olimpijski basen w Warszawie to Warszawianka. W Poznaniu będą Termy Maltańskie (od jez. Malta, obok którego powstaje kompleks basenow). Dlaczego Szczecin robi takie głupoty? Kto, jak, co? Czy w tym miejscu Polski ludzie mają mózgi o połowę mniejsze od reszty Polaków? Nazwa basenu jest masakryczna, i jak wspomniano we wcześniejszych postach - NIEPOPRAWNA JĘZYKOWO!!! Debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: Floating Arena to plagiat IP: *.szczecin.mm.pl 07.12.10, 11:14 Szczerze, to na mdłości mi się zbiera jak czytam te Wasze za przeproszeniem pseudo 'kompetentne' wypociny. Zawsze trzeba znaleźć w czymś problem prawda? W innym razie życie byłoby zbyt nudne, czy może nie byłoby okazji do pożywienia własnego ego? Nazwy najróżniejszych obiektów bardzo często bywają dość abstrakcyjne i symboliczne, a to, że użyta jest niepolska nazwa to również nic nadzwyczajnego w skali Europy i świata (z 5 wybranych do ścisłego finału co najmniej jeszcze 2 miały anglojęzyczną nazwę). Floating Arena ma się KOJARZYĆ z obiektem pewnego typu i tak też jest. Poza tym ja nie widzę rażącego niedopasowania słów floating i Arena, co sugeruje ktoś powyżej. Floating oznacza unoszący się przedmiot na wodzie lub np. w powietrzu, a Arena to obiekt/miejsce, na/w którym odbywają się zawody przede wszystkim sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Floating Arena to plagiat 07.12.10, 11:22 ewi, proponuję odnieść się do sedna sprawy czyli popełnionego plagiatu, bo to że sama nazwa pasuje do tego basenu jak pięść do nosa - to już zostało udowodnione na tym forum, tylko nie dotarło do korytowego jury, które zaklepało tego zbuka. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Floating Arena to plagiat 07.12.10, 11:27 Anglojezyczna nazwa jest kretynizmem... antypolskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: Floating Arena to plagiat IP: *.szczecin.mm.pl 08.12.10, 12:06 Ale co takiego zostało udowodnione? Co oznacza floating i arena? To również i ja tłumaczę. Czy może próbujecie udowodnić, że ta nazwa zwyczajnie nie powinna się podobać, bo jest niepolska? Bez przesady. Robienie problemów tam, gdzie ich nie ma. Co do plagiatu, to pewnie z czasem się okaże czy faktycznie coś takiego zaistniało. Zostawmy tę sprawę prawnikom. Nawiasem mówiąc ta nazwa ani mi się podoba ani nie podoba. Została wybrana spośród wielu propozycji szczecinian i ja to szanuję, a jak wcześniej wspomniałam mi osobiście kojarzy się tak jak powinno i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Kretynizm 08.12.10, 12:24 Mawialo sie drzewiej o Bogu, Honorze i Ojczyźnie, ale przez ojczyznę nie rozumiano wówczas tylko terenu, działki budowlanej... rozumiano dużo wiecej i to także zakładali umiłowanie kraju, a kraj, to także język ktorym sie poslugujemy... język polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: Kretynizm IP: *.szczecin.mm.pl 08.12.10, 21:09 I po co te wszystkie lingwistyczne 'argumenty' skoro chodzi o kwestie ideologiczne a z nimi nie ma sensu polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: Floating Arena to plagiatRE:moze polscy anglos 07.12.10, 15:05 anglosasi obniza loty i zaczna uzywac a nazwach polskiego jezyka.Moze to nie jest tak madrze ale przynajmniej nie tak gluio. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Plawjuszczyja ariena... 08.12.10, 13:22 Moja propozycja, bo czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Plawjuszczyja ariena... 08.12.10, 17:52 Jak ma już być po angielsku i coś z wodą wspólnego to może po prostu "Staw" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Floating Arena to bubel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 01:42 Dlaczego nikt nie pyta czemu na 50-cio metrowym basenie rozgrywane są i będą zawody na dystansie tylko krótkiego basenu 25m? Podobno basenowi do pełnych 50-ciu metrów brakuje 16 cm i na takim żadne oficjalne zawody nie mogłyby się rozegrać... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Floating Arena to bubel? 09.12.10, 09:51 No, to byłby news roku 2010 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Floating Arena to bubel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 10:11 exman napisał: > No, to byłby news roku 2010 !!! Prezio musiałby skoczyć na główkę do pustego basenu w ramach pokuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Floating Arena to bubel? IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.10, 09:58 Gość portalu: ? napisał(a): > Dlaczego nikt nie pyta czemu na 50-cio metrowym basenie rozgrywane są i będą za > wody na dystansie tylko krótkiego basenu 25m? Podobno basenowi do pełnych 50-ci > u metrów brakuje 16 cm i na takim żadne oficjalne zawody nie mogłyby się rozegr > ać... 16cm? Czyli o mały chój :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś