Dodaj do ulubionych

Nasz "Chopin"

04.11.10, 02:40

Nie ukrywam, że nie głosowałem na Piotra Krzystka, co więcej nie szczególnie byłem zadowolony z jego prezydentury. Podoba mi się jednak jak walczy o morski wizerunek tego miasta / m.in. sponsoring Tall Ship-u/, a teraz propozycję sfinansowania naprawy „Chopina”.

Warto o to zawalczyć, tym bardziej, że TNV 24 /posiadający w większości prowadzących z 3 city/ , chce na tym położyć łapę.

To w końcu nasz żaglowiec...Gdynia ma swój „Dar Młodzieży” ...my mamy swojego „Chopina”...

Pamiętam, jak przez całą zeszłą zimę stał u podnóży Wałów, teraz wypłynął...i ma problemy...ale to nasza sprawa, by mu zapewnić bezpieczny powrót domu...
Obserwuj wątek
    • exman Re: Nasz "Chopin" 04.11.10, 07:14
      Jasne, że fajnie jest medialnie wesprzeć żaglowiec, szczegolnie gdy ma się wolne zaskórniaki. B.t.w. skoro on taki nasz, to jak możemy sobie nim popływać ?
      • ajpitoajpi12 Re: Nasz "Chopin" 04.11.10, 07:47
        Nasznasz, możemy sobie...wpłacić na kontowww.szkolapodzaglami.org.pl/?cat=25
        • exman Re: Nasz "Chopin" 04.11.10, 08:47
          No ale ja za stary na szkołę już jestem, wolałbym sobie szanty pospiewac w kubryku :)
          • ajpitoajpi12 Re: Nasz "Chopin" 04.11.10, 08:54
            Exman szanty piszesz. Szanty. Ale oni tam raczej "Barke..." muszą preferować.Z uwagi na właściciela czułe uszka....
    • Gość: mariner Re: Nasz "Chopin" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 10:28
      Ja nie glosowalem i glosowac nie bede. Dzialalnosc pseudo morska w wydaniu Krzystaka i jego urzednikow nastawiona jest na bezsesowne wydawanie pieniedzy z naszych podatkow.
      Nie ma miasta ,ktore utrzymuje 10 czy 11 osob na stale w specjalnym biurze. Wydaje miliony na remont 18 m jachtu i kupuje dla centrum jachty typowa mazurskie.
      Zapytam co z publicznie obiecanym w 2007 zaglowcem dla szczecinskiej mlodziezy ?
      Mamy za to festiwale fajerwerkow w plane aleje zeglarzy itp.
      Zaglowiec w dobrych rekach sam sie finansuje, dla przykladu sasiedzi w miejsce starego
      "Humbolta" buduja juz nowego.
      • dariusz_wendt Re: Nasz "Chopin" 14.11.10, 01:08
        Może i masz racje. Nie sposób jednak nie zobaczyć, jak zmieniły się chociażby Dni Morza, przynajmniej moim zdaniem to jednak postęp. Z imprez z Michałem Wiśniewskim, do zdarzeń z bryzą w tle :) Jeżeli ceną ma być te 11 etatów, z spośród wielu na placu AK, to jestem w stanie to zaakceptować :)
      • zed.1 Re: Nasz "Chopin" 14.11.10, 01:21
        Mariner reprezentuje tych, ktorych nigdy sie nie zadowoli.
        • Gość: mariner Re: Nasz "Chopin" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 11:01
          Moze nie zauwazyles ale nie zabieram glosu na kazdy temat, jal ty :) Akurat na zeglarstwie
          i gospodarce morskiej "zeby zjadlem" to moje hobby, zawod i mam kierunkowe wyksztalcenie.
          Od prawie 50 lat jestem uczestnikiem wydarzen z tym zwiazanych i swoje wiem. Do tego
          nie mam potrzeby starania sie o etat czy miejsce na jachcie( mam wlasny ).
          Gdynia goscila TSR kilka razy, imprezy rowniez byly znakomite a Szczurek i Jego poprzednicy nie zatrudnia do tego armii urzednikow, do tego "krewnych i znajomych krolika".
          Napisz zedie w czym Raducha lepszzy jest od Raciborskiego lub Wypych od Wojtka Kaczora .
          O znanej z ekscesow alkocholowych pani B na stanowisku prezesa Klubu nawet nie wspomne.
          Tak na marginesie Krzystek publicznie obiecal w 2007 zaglowiec, jest taki wielkosci"Glowackiego" do kupienia za ok 250 tys euro, czyli za mniej niz kosztowal remont
          "Daru Szczecina".Jeszcze jedno, wiesz ilu jest w Szczecinie trenerow zeglarstwa z kierunkowym wyksztalceniem , a ilu urzednikow zeglarstwem sie zajmujacych ? To samo dotyczy szkutnikow w klubach finansowanych przez Miasto czyli przez nas.
          Wbrew pozorom mnie latwo zadowolic :)
          • aysy.1 szczecin sponsoruje obcą banderę 14.11.10, 16:27
            pani b. to wielki talent żeglarski. potrafi jechać autem po chyba beczce piwa wypitej w kubryku. no bo osiągnąć wynik ponad 3 promile i prowadzić auto to byle nauczyciel nie osiągnie. jak bartek wygra te wybory to powróci z uwagi na jej serdecznego mocodawcę będącego vipem na listach szacownego bartłomieja, niejaki paweł.
            co do morskich spraw , które przez panią b. nieopatrznie zeszły mi na alkohol- czy podatnik szczecińśki wie, że spopnsorował dar młodzieży ze stajni 3miasta?
          • Gość: szczecinianin Jaki on tam nasz ten Szopę IP: 46.112.191.* 14.11.10, 17:49
            mariner
            "Nie ma miasta ,ktore utrzymuje 10 czy 11 osob na stale w specjalnym biurze. Wydaje miliony na remont 18 m jachtu i kupuje dla centrum jachty typowa mazurskie.
            Zapytam co z publicznie obiecanym w 2007 zaglowcem dla szczecinskiej mlodziezy ?
            Mamy za to festiwale fajerwerkow w plane aleje zeglarzy itp. "

Święte słowa
            Jest kilku pasjonatów, co by i chcieli nauczać młodzież, zrobić papiery ale jak im sie przedstawia układ kolesi z którym trzeba wypić, wspólnie ... załogantki czy opłacić się cwaniaczkom z partyjnego czy rodzinnego nadania to im ręce opadają

Był po-tolszypowy entuzjazm, co góry administracyjnej głupoty przenosił to go rozp.. w drobny mak, bo się sprawdził. Takie nasze ciecińskie zwyczaje

O Pałacu i zachowaniach tamecznych bonzów to ryby śpiewają w Regalicy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka