Dodaj do ulubionych

Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchnie

08.11.10, 17:47
A to bezczelny Krzystek! Jak on śmiał porządek zaprowadzić na tym placu! I to przed wyborami! A Kościołowi nie oddał! Świnia!
Obserwuj wątek
    • Gość: Fx Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 08.11.10, 18:32
      A pewnie, cham i prostak! A tą kostkę to położyli tak, że nogi można połamać, a ławki to są nie w tych miejscach co trzeba. Te pieniądze zamiast w skwerze topić to trzeba było biednym oddać, albo chociaż jakąś fabrykę w mieście postawić bo przecież pracy u nas nima.
      • Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 08.11.10, 19:04
        A na alei ( Kwiatowej) jak sie zmęczę długim spacerem to gdzie mogę usiąść?
        • betterman1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 08.11.10, 20:20
          Zjednocz się z naturą i usiądź na trawce :-D
          • Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 08.11.10, 20:54
            Zaproponuj to swojej matce. Bądź tak elegancki
            • betterman1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 08.11.10, 23:22
              Moja matka tam nie chodzi, za daleko. Z resztą chyba zna przyjemniejsze miejsca do posiedzenia niż wylot Trasy Zamkowej.
              • Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 09.11.10, 01:50
                To może rodzice Krzystka skorzystają, w końcu mają z czego być dumni. Tak ich synek zatroszczył się o starszych mieszkańców swego czasu tłumnie odwiedzających to miejsce
                • betterman1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 09.11.10, 02:31
                  Tak, to były faktycznie przecudnej urody namioty. Zawsze marzyłem, żeby spędzić popołudnie (zwłaszcza to zimowe) wpatrując się w syfiasty szary brezent zamkniętego namiotu. Ba, marzy mi się, aby wyburzyli budynek UM (siedziba tej Krzystkowej gomory) i tam właśnie takie namioty postawili. A na poważnie to chyba jest w okolicy kilka ładniejszych i przyjemniejszych miejsc, do których zarówno twoi jak i Krzystka rodzice z pewnością się wybiorą.
                  • Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 09.11.10, 02:57
                    Ja nie mówię o namiotach tylko o ławkach.
                    • Gość: Bar Extra Krzystek barbarzyńca IP: *.chello.pl 09.11.10, 09:40
                      Słynna Aleja kwiatowa powstała 200lat temu jako jedna z reprezentacyjnych i eleganckich Alei tego miasta, nawiązując do najlepszych bulwarów w zachodnich metropoliach. Przeżyła dwie wojny światowe, bombardowania. Była światkiem rewolucji politycznych i społecznych Grudzień 70, Sierpień. na koniec miała dołączyć i być główna osią Złotego Szlaku Szczecina, ulubione miejsce szczecinian, na koniec też jako Al. Kwiatowa dająca miejsca pracy, miała zostać miejscem reprezentacyjnym Szczecina .
                      Dzielna Aleja po 200 latach świetności padła pod rządami Piotra Krzystka zmieniła swoje oblicze na wzór i podobieństwo swojego włodarza.
                      Została doprowadzona do statutu drogi dojazdowo - gospodarczej na obrzeżach upadłej fabryki na której porzuca się kontenery .
                      Tego ci to miasto nie zapomni Wałujew.
                      • betterman1 Re: Krzystek barbarzyńca 09.11.10, 13:26
                        "świadkiem" a nie "światkiem"

W jaki sposób miała Aleja przeżyć dwie wojny, bombardowania i rewolucje? Bruk/asfalt w jakiś szczególny sposób stawiał opór?
                        Nie wydaje mi się, aby w okresie międzywojnia Aleja była wylana asfaltem a kwiaty sprzedawano z obleśnych namiotów. Skoro tak nie było to znaczy, że "mordowanie" Alei zaczęło się grubo przed Krzystkiem. Myślę, że za Krzystka skończono wreszcie z obrzydliwą prowizorką. Ja mam nadzieję, że kwiaty do Alei powrócą, tyle że w formie zdecydowanie piękniejszej czyli takiej na jaką zasługują.
                        • Gość: Bar Extra Re: Krzystek barbarzyńca IP: *.chello.pl 09.11.10, 13:54
                          Mordowanie to już twoje słowo, co tam będzie to już nie będzie sprawa twojego pryncypała,
                          na razie dzięki jego decyzjom możesz jedynie dalej nawoływać do siadania na brudnej trawie
                          • betterman1 Re: Krzystek barbarzyńca 09.11.10, 22:00
                            Hahahaha... z braku laku brudna się zrobiła nagle trawa. Na twoim miejscu poszedłbym się do lasu powiesić, takie to życie okrutne...tylko uważaj, żebyś się nie pobrudził... trawą albo co gorsza jakimś liściem z drzewa.

Krzystek nie jest moim pryncypałem, bo ja nie pracuję w UM.
          • zed.1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 09.11.10, 04:22
            Jemu chyba zamiast siedzenia przydaloby sie tez jej palenie. Wyluzowalby. ;)
        • Gość: f Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 09:00
          Na klombie kwiatowym, i to na d....ie!
        • Gość: Gość Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: 46.112.56.* 09.11.10, 15:13
          Proponuję spacer do Placu Grunwaldzkiego. Tam są ławeczki i mniej śmieci - choć nie zawsze. Przypomina mi się, że fonntanna "bartłomiejka" tez jakoś przed końcem kadencji powstała a w wyborach nie pomogła.
      • beatrix13 a gdzie wodotrysk? 08.11.10, 21:04
        był swego czasu plan przekształcania basenów ppoż. na fontanny
        • betterman1 Re: a gdzie wodotrysk? 08.11.10, 23:23
          Plan się realizuje ale nie wszędzie (zapewne wysoki koszt). Zauważ że na pl. Szczerskiej i Teatralnym tak się właśnie dzieje. Do tego dojdzie zaprojektowana już fontanna przy kościele garnizonowym.
          • beatrix13 Re: a gdzie wodotrysk? 09.11.10, 20:05
            betterman1 napisał:

> Plan się realizuje ale nie wszędzie (zapewne wysoki koszt). Zauważ że na pl. Sz
            > czerskiej i Teatralnym tak się właśnie dzieje. Do tego dojdzie zaprojektowana j
            > uż fontanna przy kościele garnizonowym.

.................................
            projekt tej przy garnizonowym wygląda nieżle, oby doszedł do skutku
    • Gość: Łukasz Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: 188.33.92.* 08.11.10, 19:02
      ..tez jestem zbulwersowany!!!;);)
      • Gość: retor Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.centertel.pl 09.11.10, 05:56
        Przypadkiem otwarcie nastąpiło niecałe dwa tyg. przed wyborami. Skwer jak każdy skwer powinien być uporządkowany ale, żeby z tego takie halo robić. Trzeba było 4 lata czekać, żeby przed wyborami się pochwalić. Na pewno amatorzy tanich win z okolicy będą zachwyceni.
        • Gość: ziuta Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 09:29
          Amatorzy win juz się cieszą, a zmiesci się ich duzo bo ustawili tam 40 ławek - tj. lekko dla 160 osób naraz. Ciekawe kto wziął w łapę za zgodę na wcisnięcie tam przez dostawcę 40 ławek. Wystarczyłoby ich 5. jedna to koszt 1000zł.
    • Gość: mn Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: 80.94.16.* 09.11.10, 04:01
      betterman1 napisał:

> A to bezczelny Krzystek! Jak on śmiał porządek zaprowadzić na tym placu! I to p
      > rzed wyborami! A Kościołowi nie oddał! Świnia!

Nie przypominaj mu. Jeszcze się zreflektuje i odda z nawiązką.
    • haritka Ludzie to normalne obowiązki miasta a nie powód do 09.11.10, 07:30
      wielkich otwarć, niedługo prezydent bedzie inaugurował otwarcie nowych smietników.
    • Gość: konkretny Zachęta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 08:10
      cyt.: "Mam nadzieję, że dobry wygląd skweru odstraszy od odwiedzania tego miejsca ludzi, którzy dotychczas pili tam alkohol i śmiecili"
      Raczej zachęci :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka