betterman1 08.11.10, 17:47 A to bezczelny Krzystek! Jak on śmiał porządek zaprowadzić na tym placu! I to przed wyborami! A Kościołowi nie oddał! Świnia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fx Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 08.11.10, 18:32 A pewnie, cham i prostak! A tą kostkę to położyli tak, że nogi można połamać, a ławki to są nie w tych miejscach co trzeba. Te pieniądze zamiast w skwerze topić to trzeba było biednym oddać, albo chociaż jakąś fabrykę w mieście postawić bo przecież pracy u nas nima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 08.11.10, 19:04 A na alei ( Kwiatowej) jak sie zmęczę długim spacerem to gdzie mogę usiąść? Odpowiedz Link Zgłoś
betterman1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 08.11.10, 20:20 Zjednocz się z naturą i usiądź na trawce :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 08.11.10, 20:54 Zaproponuj to swojej matce. Bądź tak elegancki Odpowiedz Link Zgłoś
betterman1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 08.11.10, 23:22 Moja matka tam nie chodzi, za daleko. Z resztą chyba zna przyjemniejsze miejsca do posiedzenia niż wylot Trasy Zamkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 09.11.10, 01:50 To może rodzice Krzystka skorzystają, w końcu mają z czego być dumni. Tak ich synek zatroszczył się o starszych mieszkańców swego czasu tłumnie odwiedzających to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
betterman1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 09.11.10, 02:31 Tak, to były faktycznie przecudnej urody namioty. Zawsze marzyłem, żeby spędzić popołudnie (zwłaszcza to zimowe) wpatrując się w syfiasty szary brezent zamkniętego namiotu. Ba, marzy mi się, aby wyburzyli budynek UM (siedziba tej Krzystkowej gomory) i tam właśnie takie namioty postawili. A na poważnie to chyba jest w okolicy kilka ładniejszych i przyjemniejszych miejsc, do których zarówno twoi jak i Krzystka rodzice z pewnością się wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.chello.pl 09.11.10, 02:57 Ja nie mówię o namiotach tylko o ławkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Krzystek barbarzyńca IP: *.chello.pl 09.11.10, 09:40 Słynna Aleja kwiatowa powstała 200lat temu jako jedna z reprezentacyjnych i eleganckich Alei tego miasta, nawiązując do najlepszych bulwarów w zachodnich metropoliach. Przeżyła dwie wojny światowe, bombardowania. Była światkiem rewolucji politycznych i społecznych Grudzień 70, Sierpień. na koniec miała dołączyć i być główna osią Złotego Szlaku Szczecina, ulubione miejsce szczecinian, na koniec też jako Al. Kwiatowa dająca miejsca pracy, miała zostać miejscem reprezentacyjnym Szczecina . Dzielna Aleja po 200 latach świetności padła pod rządami Piotra Krzystka zmieniła swoje oblicze na wzór i podobieństwo swojego włodarza. Została doprowadzona do statutu drogi dojazdowo - gospodarczej na obrzeżach upadłej fabryki na której porzuca się kontenery . Tego ci to miasto nie zapomni Wałujew. Odpowiedz Link Zgłoś
betterman1 Re: Krzystek barbarzyńca 09.11.10, 13:26 "świadkiem" a nie "światkiem" W jaki sposób miała Aleja przeżyć dwie wojny, bombardowania i rewolucje? Bruk/asfalt w jakiś szczególny sposób stawiał opór? Nie wydaje mi się, aby w okresie międzywojnia Aleja była wylana asfaltem a kwiaty sprzedawano z obleśnych namiotów. Skoro tak nie było to znaczy, że "mordowanie" Alei zaczęło się grubo przed Krzystkiem. Myślę, że za Krzystka skończono wreszcie z obrzydliwą prowizorką. Ja mam nadzieję, że kwiaty do Alei powrócą, tyle że w formie zdecydowanie piękniejszej czyli takiej na jaką zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Re: Krzystek barbarzyńca IP: *.chello.pl 09.11.10, 13:54 Mordowanie to już twoje słowo, co tam będzie to już nie będzie sprawa twojego pryncypała, na razie dzięki jego decyzjom możesz jedynie dalej nawoływać do siadania na brudnej trawie Odpowiedz Link Zgłoś
betterman1 Re: Krzystek barbarzyńca 09.11.10, 22:00 Hahahaha... z braku laku brudna się zrobiła nagle trawa. Na twoim miejscu poszedłbym się do lasu powiesić, takie to życie okrutne...tylko uważaj, żebyś się nie pobrudził... trawą albo co gorsza jakimś liściem z drzewa. Krzystek nie jest moim pryncypałem, bo ja nie pracuję w UM. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni 09.11.10, 04:22 Jemu chyba zamiast siedzenia przydaloby sie tez jej palenie. Wyluzowalby. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 09:00 Na klombie kwiatowym, i to na d....ie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: 46.112.56.* 09.11.10, 15:13 Proponuję spacer do Placu Grunwaldzkiego. Tam są ławeczki i mniej śmieci - choć nie zawsze. Przypomina mi się, że fonntanna "bartłomiejka" tez jakoś przed końcem kadencji powstała a w wyborach nie pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 a gdzie wodotrysk? 08.11.10, 21:04 był swego czasu plan przekształcania basenów ppoż. na fontanny Odpowiedz Link Zgłoś
betterman1 Re: a gdzie wodotrysk? 08.11.10, 23:23 Plan się realizuje ale nie wszędzie (zapewne wysoki koszt). Zauważ że na pl. Szczerskiej i Teatralnym tak się właśnie dzieje. Do tego dojdzie zaprojektowana już fontanna przy kościele garnizonowym. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: a gdzie wodotrysk? 09.11.10, 20:05 betterman1 napisał: > Plan się realizuje ale nie wszędzie (zapewne wysoki koszt). Zauważ że na pl. Sz > czerskiej i Teatralnym tak się właśnie dzieje. Do tego dojdzie zaprojektowana j > uż fontanna przy kościele garnizonowym. ................................. projekt tej przy garnizonowym wygląda nieżle, oby doszedł do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: 188.33.92.* 08.11.10, 19:02 ..tez jestem zbulwersowany!!!;);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retor Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.centertel.pl 09.11.10, 05:56 Przypadkiem otwarcie nastąpiło niecałe dwa tyg. przed wyborami. Skwer jak każdy skwer powinien być uporządkowany ale, żeby z tego takie halo robić. Trzeba było 4 lata czekać, żeby przed wyborami się pochwalić. Na pewno amatorzy tanich win z okolicy będą zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 09:29 Amatorzy win juz się cieszą, a zmiesci się ich duzo bo ustawili tam 40 ławek - tj. lekko dla 160 osób naraz. Ciekawe kto wziął w łapę za zgodę na wcisnięcie tam przez dostawcę 40 ławek. Wystarczyłoby ich 5. jedna to koszt 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Skwer św. Barbary wypiękniał i już nie cuchni IP: 80.94.16.* 09.11.10, 04:01 betterman1 napisał: > A to bezczelny Krzystek! Jak on śmiał porządek zaprowadzić na tym placu! I to p > rzed wyborami! A Kościołowi nie oddał! Świnia! Nie przypominaj mu. Jeszcze się zreflektuje i odda z nawiązką. Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Ludzie to normalne obowiązki miasta a nie powód do 09.11.10, 07:30 wielkich otwarć, niedługo prezydent bedzie inaugurował otwarcie nowych smietników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Zachęta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 08:10 cyt.: "Mam nadzieję, że dobry wygląd skweru odstraszy od odwiedzania tego miejsca ludzi, którzy dotychczas pili tam alkohol i śmiecili" Raczej zachęci :-) Odpowiedz Link Zgłoś