Dodaj do ulubionych

Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., Lit...

22.11.10, 01:46
A jednak Szczecinianie doceniaja to co robil Krzystek. To dobrze wrozy na nastepne lata.

Nie przejmujcie sie teraz brudna kampania jaka sie rozpocznie. Trzeba zmieniac Szczecin dalej, bez oddawania go w rece partyjnych marionetek.

Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 01:55
      Krzystek to marionetka, sam walczył o poparcie PO!
      • cbaabc przynajmniej miał odwagę olać PO 22.11.10, 02:02
        Krzystek odszedł z PO, bo Nitras na niego napierał i skumał o co chodzi w platformie. Teraz Nitras ma nową marionetkę - Litwińskiego, człowieka bez charyzmy, który prowadzi brudną kampanie wymyśloną przez młodego Marcinkieiwcza, eksperta od taniej kampanii wyborczej :))).

A jak tam ludziska na facebooku? dostaliście już cukierki z Litwą za to, że zmieniliście awatarki? Tylko idiota da się skusić na takie kretyńskie chwyty.
        • krzysztofsf Re: przynajmniej miał odwagę olać PO 22.11.10, 02:08
          > Krzystek odszedł z PO,

Odszedl czy zawiesil czlonkostwo?....
          • Gość: stranger Re: przynajmniej miał odwagę olać PO IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 12:40
            Jak znam zycie to zawiesił....:) po wyborach jesli wygra...to znowu PO bedzie go kochało....;)
            POlityka to jedno wielkie k.....two....
          • jacek.zienkiewicz Re: przynajmniej miał odwagę olać PO 22.11.10, 22:26
            krzysztofsf napisał:

> > Krzystek odszedł z PO,
            >
            > Odszedl czy zawiesil czlonkostwo?....

Zawiesił
        • Gość: m Re: przynajmniej miał odwagę olać PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:48
          Krzystek wył na wycieraczce chcę waszego poparcia!
      • hakuna07 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L 22.11.10, 07:20
        Zed... jesteś niezastąpiony. Wiedziałem że Ty zaczniesz ten wątek. Zawsze gotów, zawsze na posterunku. Oddanych żołnierzyków ma prezio.
    • 1przeciwnik_glupoty zed, jesteś niesamowicie... 22.11.10, 02:00
      zed, jesteś niesamowicie... głupi, albo nie widzisz świata zza siedzenia szefuncia....

26,5% Szczecinian chce kontynuacji dzieła Krzystka. Zważywszy, że to urzędujący prezydent to jego wynik jest żenujący...
      ... Zważywszy, że do wyborów pewnie poszło koło 40% mieszkańców, te 25% oznacza...
      • Gość: wajs [...] IP: *.chello.pl 22.11.10, 02:04
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: toja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 03:32
      • absztyfikant Re: zed, jesteś niesamowicie... 22.11.10, 02:05
        Bingo. HGW i Dutkiewicz wygrali w pierwszej turze, a prezydent Poznania niemal wygral w pierwszej turze.

W miescie, ktore wybralo kiedys magazyniera, taki wynik nie dziwi.
      • cbaabc Lepszy od Litwy i PO 22.11.10, 02:06
        Najwyraźniej nie ma lepszego kandydata. Brudna kampania Litwińskiego nie jest skuteczna. Pacynka to populistka i pieniaczka. Sochański jest ok, ale za późno przypomniał sobie o Szczecinie. Zaremba? Bez komentarza. Anna Nowak wystartowała, aby być. Wijas chyba za młody i słabo rozpoznawalny.

Ważne, aby w do samorządu weszli ludzie spoza partii.
      • zed.1 naucz sie czegos o wyborach 22.11.10, 07:18
        ten wynik oznacza, ze wsrod tych ktorzy zdecydowali 25% jest za nim. 25% wybralo z 7 roznych, silnych kandydatow. w innych miastach nie bylo az takiej konkurencji i chyba tylko tutaj ludzie obstawiali, ze moze wygrac kazdy, moze poza nowak, ktora miala minimalne poparcie.

wynik jest najlepszy ze wszystkich kandydatow i nie ma tu nic zenujacego. mozesz zaokraglac pule o cale miasto, nieletnich, tych co nie poszli glosowac, ale te osoby sie w wyborach nie licza bo nie biora udzialu. wybieraja milczenia a milczenie oznacza tylko milczenie, zwlaszcza gdy sa pytani o glos. licza sie ci co glosuja bo im zalezy na przyszlosci miasta a ich wiekszosc poparla tego kandydata.
        • 1przeciwnik_glupoty do głąba zeda... 22.11.10, 08:02
          ZED, pokaż mi jeszcze duże miasto (co roku ze Szczecina wyjeżdza pare tysięcy osób) w którym urzędujący prezydent dostał tak słabe poparcie - mimo, że oficjalnie nie miał żadnej sprawy sądowej i wyroku...

ZED, Ty nawet jak Krzystek w końcu wyleci na taczce na swoją działeczkę na Warszewie to będziesz pisał, że wygrał.
          • zed.1 Michal to ty 22.11.10, 10:07
            Marcinkiewicz wlasnie w radiu mowil takie same bzdury co ty tu czesto powtarzasz. Czy wy to ta sama osoba? Czy moze macie jakis wspolny kontakt "z baza"?

Pokaz mi miasto gdzie jest taka niska frekwencja. Pokaz gdzie wcaesniej mial szanse wygrac gosc po zawodowce. Porownania z innymi nic nie mowia bo inne miasta to inne problemy i inne oczekiwania mieszkancow, takze inna aktywnosc. Tej tutaj jest i bylo niewiele.
        • hakuna07 Re: naucz sie czegos o wyborach 22.11.10, 08:14
          Zed, ten wynik jednoznacznie świadczy o słabej ocenie prezydentury Krzystka. Gdyby był dobrym, to mógłby liczyć na dużo więcej. W mojej ocenie szczecinianie wystawili mu bardzo słabą tróję. Niemniej, ponad 60% mieszkańców miasta ma w czarnej d... kto tym miastem rządzi.
          • zed.1 Re: naucz sie czegos o wyborach 22.11.10, 10:10
            Prawdziwy wynik dopiero bedzie za dwa tygodnie wiec nie rozumiem co chcesz wnioskowac teraz. Przeciez krzystek sam nie startowal a wybor nie dotyczyl pytania "czy glosujesz na piotra krzystka?". Tak wiec gdybac, wyciagac wnioski, oczywiscie mozecie. Ale sensu to za duzego nie ma.
        • Gość: stranger Re: naucz sie czegos o wyborach IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 12:46
          Zed...to ty sie naucz czegoś o wyborach...przede wszystkim chora ordynacja wyborcza pozwala na to że mniejszość decyduje za wiekszość...Twój pryncypał odniósł żenujacy wynik....biorac pod uwagę że to miasto ma ponad 300 tys osób uprawnionych do głosowania...świadczy to tylko o tym ze...ludzie dośc mają karierowiczów partyjnych którzy bawią się w piaskownicy pod nazwą Szczecin...kolejne 4 lata stracone.....Szczecin osiągnał dna.....gorzej już być nie może...
        • jacek.zienkiewicz Re: naucz sie czegos o wyborach 22.11.10, 22:39
          Wynik Piotra Krzystka to chyba najsłabszy wynik z dotychczasowych prezydentów dużych miast.
          I w dużej mierze spowodowany znajomością wśród mieszkańców nazwiska, "hucznymi otwarciami" czego się tylko dało (zupełnie jak na 22 lipca w PRL-u) i ciągle kojarzeniem Krzystka z PO (nawet bilboardy i plakaty jego komitetu są w barwach PO).
          Plus głosy urzędników UM i ich rodzin, bo w "przekonywaniu" do stosownego głosowania ekipa Piotra Krzystka ma dużą wprawę, szczególnie niejaki pan Słoka, co pokazali już przy prawyborach w PO. Paru znajomych dostawało wtedy "propozycję nie do odrzucenia" w stylu: "chcesz żeby żona dalej pracowała w UM to podpisz listę poparcia dla Piotra Krzystka".

A Litwiński ma znacznie mniej rozpoznawalne i popularne nazwisko. A w Polsce ciągle wiele osób głosuje na tego kogo zna i "skądś" kojarzy.

A przy okazji ciekawy jestem co zostanie otwarte i jakie wstęgi będą przecinane przez Piotra Krzystka przez najbliższe dwa tygodnie?
          Pzdr
          JZ
      • Gość: m Re: zed, jesteś niesamowicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:49
        Żegnaj Krzystek!
    • Gość: Kosmodrom2100 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.chello.pl 22.11.10, 02:50
      Jeśli ostatnie cztery lata dobrze wróża na następne, to ja dziękuję. Pomysły na miasto: Floating Garden 2050; atrakcyjne nieruchomości w centrum miasta dla kościoła; łatanie dróg pod koniec kadencji i dokończenie kilku inwestycji nieuchronnie zbliżających się do końca, to bilans tej kadencji.
      • Gość: 111 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.chello.pl 22.11.10, 05:21
        100% racji! jeden myślący i widzący co się działo!! brawo brawo kolego :)
    • aysy.1 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L 22.11.10, 06:08
      tak. co czwarty wyborca docenia co zrobił krzystek ale 3 na czterech nie docenia i nie chce krzystka. krzystek jest już historią. pakuj kartonik i paprotkę.
      • Gość: Modjo Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.chello.pl 22.11.10, 09:23
        A skąd wiesz jak zagłosowałoby te ponad 60 proc. które nie poszło do urn?
      • paki.89 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L 22.11.10, 10:35
        Idąc tym tokiem myślenia - prawie 80% szczecinian nie życzy sobie Litwy. I znów wybieramy mniejsze zło, mierny prezydent i nic nierobiący poseł. Przepraszam, obraziłem "nic". Znów nasłuchamy się wizji boskiego miasta, jakim stanie się Szczecin w ciągu czterech najbliższych lat. Żaden z tych dwóch panów nie ma ani realnego pomysłu, ani kompetencji, aby rządzić tym miastem. Pytanie tylko, czy 5. grudnia strzelimy sobie w stopę czy w kolano?
        • Gość: stranger Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 12:53
          Dokładnie tak jak piszesz...ja głosuję za kolanem...:) jednak wtym miescie chlopcy Nitrasa..mają swoje metody...wiec jakos przepchną z poparciem Warszawy...swojego nedznego kandydata...bo juz tupią tabuny...kolesi...na stołki w miescie i społkach miejskich....w końcu bycie urzednikiem w tym miescie to najlepszy biznes....i tak z 1200 pracowników tegoś urzędu zrobi sie 1500 :) aco...głupi ludzie i tak zapłacą....
      • Gość: Ja Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: 155.91.64.* 22.11.10, 12:28
        Za to Litwiński na pewno dużo zrobi hahaha. Poustawia kolegów na stołkach jak mu partia każe i 4 lata w plecy znowu!!!
        • Gość: Aco Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:40
          A Krzystek to niby z jakiej partii?
    • hakuna07 Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 p... 22.11.10, 07:26
      No to mamy piękną alternatywę. Młode i "doświadczone" (buahahaha) wilki z peło, żądne miejsca za wszelką cenę, już się czają zza pleców nitrasa. A sam nitras to małe miki przy tych młodych sępach, pokroju marcinkiewicza (rocznik 84). Czeka szczecin świetlana przyszłość, najpier wyp..lą wszystko co krzystkowe, łącznie z planami a potem zacznie się podział łupów. Za 3 lata może zapanuje w um jakiś porządek, na chwilę przed nowymi wyborami.
      • Gość: gość Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.chello.pl 22.11.10, 08:46
        Święta racja. Zawsze nowy neguje wszystko co po starym zostało, potem swoje rządy wprowadza, obsadza stanowiska swoimi, a potem tu już prawie następne wybory.
      • Gość: stranger Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 12:57
        Dokladnie tak...;) ale przecież o to im właśnie chodzi....łudziłes sie ze chodzi im o miasto...?
        mają je głęboko gdzies....im chodzi zwyczajnie o kasiore...bo bycie radnym czy urzedasem to swietny bizness... i dopoki chora ordynacja wyborcza bedzie na to pozwalać tak bedzie zawsze....
        • ziemba1 Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 22.11.10, 21:41
          Stranger, co ty tak na ordynację narzekasz? Chcesz, żeby co 2-gie wybory były nieważne z powodu za niskiej frekwencji?
          Na wybory chadzają obywatele (jakieś 60-65% ludzi BYWA na wyborach). Pozostali to "poddani państwa polskiego" - ich milczenie oznacza zgodę.
          A wybierać trzeba z takiej oferty jaka jest na rynku.
          A wybór za 2 tygodnie będzie między:
          - marionetką partyjną bez żadnych dokonań i doświadczeń, za to skłonną do poniżania/lekceważenia wybranych 4 lata temu prezydentów Szczecina i Świnoujścia;
          - a gościem może zbyt sztywnym, mało medialnym, ale za to mającym za sobą przyzwoitą na tle poprzedników prezydenturę;
          To mieszkańcy Szczecina odpowiadają w największym stopniu za to w jakim stanie jest miasto, i że miastem rządzili tacy ludzie jak: Jurczyk, Runowicz, Wieczorek, Koćmiel.
          Tu nigdy nie będzie lepiej, jeśli nie będzie się doceniać małych i większych sukcesów.
          Dlatego stawiam na Krzystka - bilans jego rządów jest umiarkowanie pozytywny (biorąc pod uwagę to na co miał wpływ), a jego konkurent gwarantuje jedynie gry i zabawy partyjniackie.
    • lukiluka Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 p... 22.11.10, 07:27
      Straciłem wiarę w ludzi...
      • Gość: Szczecinianin Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.chello.pl 22.11.10, 12:03
        Chwała Bogu!!! Jezus Chrystus Król Wszechświata nas ocalił od zepsucia PO,SLD, itp, Dzięki temu nasze miasto się rozwinie! Wielu z Was , Szczecinian, nawet nie wie, jak wiele dobrego ten człowiek zrobił dla Naszego miasta i chce dalej to czynić i bardzo się cieszę, że dzięki tym wyborom, dostał taką szansę! Wierzę,że to właśnie On - Piotr Krzystek przywróci dawny blask Naszemu miastu i dzięki Jego rządom poprawi się jakość życia w Naszym mieście. Brawo Panie Prezydencie!
        • Gość: Aco Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:23
          cha cha cha
          nie złe, prawie uwierzyłem
        • Gość: stranger Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:11
          Szczecinianin tobie to sie chyba sufit na głowe zawalił :) piejesz peony pochwalne dla swojego pryncypała....bez urazy...ostatnie 4lata to kolejna porazka tego miasta...i jesli Krzystek wygra w co bardzo wątpie....kolejne 4 lata tez bedzie do piachu.... zresztą to samo bedzie dokładnie jak zapanuje miłosciwie nam namaszczony przez PO Litwa...
    • Gość: Lucjan Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.zone8.bethere.co.uk 22.11.10, 08:02
      Co 4 docenia, w drugiej turze niestety Litwinski wygra.
      • Gość: Aco Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 08:15
        Obojętne kto nie wygra w drugiej turze to i tak wygra PO, Wszak Piotr K. jest ciągle członkiem tej partii. To się dopiero nazywa mydlenie oczu. Żenada
      • esmeralda_2 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L 22.11.10, 08:16
        Pewnie, że wygra Litwiński, bo wiele osób w Szczecinie nie chce aby wygrał Krzystek, co pokazały wybory.
      • hakuna07 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L 22.11.10, 08:16
        Możliwe ale.. tak samo możliwe jest że to krzystek wygra. Kto zawalczy o elektorat zaremby, sochańskiego i poruszy niezdecydowanych będzie miał przewagę.
        • Gość: mariner Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:52
          Moge sie mylic ale Krzystek nie ma zadnych szans. Nie mialby rowniez , gdyby zamiast Litwinskiego do drugiej tury weszla Jacyna lub Sochanski. Ludzie chca zmiany i maja dosc
          marionetki biskupa. Gdyby SLD wystawilo mocnego kandydata to taki kandydat dostalby
          jesli nie wiecej , to przynajmniej tyle glosow jak radni.
          • hakuna07 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L 22.11.10, 11:04
            Gość portalu: mariner napisał(a):

> Moge sie mylic ale Krzystek nie ma zadnych szans. Nie mialby rowniez , gdyby za
            > miast Litwinskiego do drugiej tury weszla Jacyna lub Sochanski. Ludzie chca zmi
            > any i maja dosc
            > marionetki biskupa. Gdyby SLD wystawilo mocnego kandydata to taki kandydat dos
            > talby
            > jesli nie wiecej , to przynajmniej tyle glosow jak radni.
            Widzisz jakąś różnicę? Może w dużym stopniu krzystek się opiera na bracie ale... nitras jest lepszy jako ojciec chrzestny? Z mordy widać że to kawał bydlaka, a jak otworzy gębę to już ...
    • ktos210 Ja to widzę tak... 22.11.10, 08:26
      W pierwszej turze każdy kto chciał głosował za tym , za kim chciał. To oczywiste , chcąc pokazać kogo by ewentualnie widział na stołku.Stąd i np. ta ostatnia też dostała kilka głosów. Teraz będzie inaczej - będziemy głosować przeciw! Bo skoro nie został mój kandydat to ....no właśnie - wybieram mniejsze zło. Czym się będą kierować ludzie? Antypatią, nie logiką , nie obietnicami.
      No bo przeciętny koleś myśli tak " jeden się już nachapał i jest butny, wiec jak go wybiorą jeszcze raz to uwierzy w to ze ma rację i jest nieomylny i będzie wprowadzał w czyn swoje chore wizje, drugi chociaż nie wiadomo kto to , to może przez jakiś czas będzie się wdrażał i mniej nawywija. No i niech się chłop podreperuje pensją przez te 4 lata. Zobaczymy , tego znamy tego poznamy, a że gorzej być nie może , damy więc szanse NOWEMU. Tak będzie to głosowanie nie za, a demonstracja PRZECIW . Więc przewaga w I turze nic nie znaczy , a wręcz przeciwnie!
      • Gość: gosc Re: Ja to widzę tak... IP: *.chello.pl 22.11.10, 08:41
        Krzystek nie wygra przez B. Chochulskiego.
        • hakuna07 Re: Ja to widzę tak... 22.11.10, 08:57
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Krzystek nie wygra przez B. Chochulskiego.
          Niestety, ale jak się spotyka takich chochołów to ręce opadają. Tylko.... jacy będą nowi z po? Marcinkiewicz przypomina mi działaczy młodzieżówek zsmp. Ten sam poziom ślepego oddania sprawie. I o ile ówcześni działacze nie musieli pluć na konkurencję, bo jej nie było, o tyle dzisiejsza dzicz młodzieżowa jest cyniczna i wyrachowana.
          • Gość: stranger Re: Ja to widzę tak... IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:18
            Marcinkiewicz to przydupas nitrasa....co szefuńcio powie ten zrobi...obraz nędzy i rozpaczy...gorzej niz ZSMP....i tacy ludzie sterują tym durnym miastem....porazka...
        • Gość: gość Re: Ja to widzę tak... IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 22.11.10, 09:26
          czyli mamy dogrywkę: PO kontra PO.... smutne i żałosne, karierowicze z PO dalej u władzy w Szczecinie, Koszalin dominować będzie w sejmiku - a tym samy tam będą spływać większe fundusze, Szczecin znów przegrał......... i w mieście i w województwie. Składam gratulacje tym co nie byli głosować i tym którzy popierają PO....
      • Gość: Daro Re: Ja to widzę tak... IP: *.chello.pl 22.11.10, 09:26
        Ameryki nie odkryłeś. W Polsce od kilku lat nie głosuje się "za" tylko "przeciw".
        • Gość: stranger Re: Ja to widzę tak... IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:23
          Dokladnie tak...u nas głosuje sie tak jak to kiedyś powiedział nasz wspaniały prezydent W.
          jestem za a nawet przeciw...:)
      • jacek.zienkiewicz Re: Ja to widzę tak... 22.11.10, 22:50
        ktos210 napisał:

> No bo przeciętny koleś myśli tak " jeden się już nachapał i jest butny, wiec ja
        > k go wybiorą jeszcze raz to uwierzy w to ze ma rację i jest nieomylny i będzie
        > wprowadzał w czyn swoje chore wizje, drugi chociaż nie wiadomo kto to , to może
        > przez jakiś czas będzie się wdrażał i mniej nawywija. No i niech się chłop pod
        > reperuje pensją przez te 4 lata.
        Zobaczymy , tego znamy tego poznamy, a że gorz
        > ej być nie może , damy więc szanse NOWEMU. Tak będzie to głosowanie nie za, a d
        > emonstracja PRZECIW . Więc przewaga w I turze nic nie znaczy , a wręcz przeciwn
        > ie!

Akurat Litwiński finansowo straci jeśli zostanie prezydentem Szczecina, bo łączne uposażenie poselskie jest wyższe niż pensja prezia. Litwiński chce ale nie z powodów finansowych, w przeciwieństwie do Krzystka bo ten to "musi" inaczej z czego pospłaca kredyty? Kto mu da robotę za 10 000 zł jak gość od czasów studiów dostawał za nic synekury?
        Pzdr
        JZ
        • Gość: . Re: Ja to widzę tak... IP: *.chello.pl 22.11.10, 23:04
          > Akurat Litwiński finansowo straci jeśli zostanie prezydentem Szczecina, bo łącz
          > ne uposażenie poselskie jest wyższe niż pensja prezia.

Tylko pozornie - jeśli za rok nie zostanie wybrany do Sejmu, to skończy mu się pensja poselska. A tak - będzie miał przez kolejne gwarantowaną pensje prezia. Za nicnierobienie to, doprawdy, jest dobry układ, wart grzechu...
          • jacek.zienkiewicz Re: Ja to widzę tak... 23.11.10, 00:32
            Gość portalu: . napisał(a):
            > Tylko pozornie - jeśli za rok nie zostanie wybrany do Sejmu, to skończy mu się
            > pensja poselska. A tak - będzie miał przez kolejne gwarantowaną pensje prezia.
            > Za nicnierobienie to, doprawdy, jest dobry układ, wart grzechu...

Buuuhahahahaha
            Przy takim poparciu jakie ma PO to Litwiński ma kolejną kadencje poselską w kieszeni bez żadnego wysiłku. A miejsce na liście miałby bardzo wysokie, o ile nie pierwsze.
            Bądź kolego realistą.
            Pzdr
            JZ
    • Gość: Vlad.H. Oddajcie Szczecin marionetkom Kosciola IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 22.11.10, 08:45
      Tak jak kiedys bywalo kiedy kosciol byl wlascicielem majatkow ziemskich, chlopow, inwentarza...

Krzystek marionetka kosciola.

Za jego kadencji Szczecin utracil majatek wart ponad 100 milionow zl.

PS
      w czasie poprzendich wyborow Krzystek byl marionetka PO - moze warto zaryzykowac i oddac znowu Szczecin w rece marionetki PO skoro Krzystek byl tak dobry ale znalazl sobie nowego pana i zmienil reke trzymajaca sznureczki na koscielna.
      • Gość: . Re: Oddajcie Szczecin marionetkom Kosciola IP: *.chello.pl 22.11.10, 19:19
        > w czasie poprzendich wyborow Krzystek byl marionetka PO - moze warto zaryzykowa
        > c i oddac znowu Szczecin w rece marionetki PO skoro Krzystek byl tak dobry ale
        > znalazl sobie nowego pana i zmienil reke trzymajaca sznureczki na koscielna.

VladzieH, pamiętaj, że Litwiński jest członkiem-założycielem stowarzyszenia wspierającego proboszcza Kazieczkę i jego pomysły biznesowe (budowa drugiej plebanii, bo w jednej miał za mało sypialni, nawet po wyprowadzeniu religii z salek przykościelnych do szkół, budowa apteki, opłaty za wstęp do katedry, w której nie ma co oglądać, prywatne jarmarki bez opłaty za zajęcie pasa drogowego itd.)... Przygotuj się więc teraz na dziwne transfery finansowe w kadencji Litwińskiego w stylu: pieniądze z miasta -> kanonik Kazieczko.
    • Gość: floating in space hehe - prowadzi lokalny moher darczyńca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 08:45
      Brawo! I oto jak sobie PO strzeliło gola. Typowy przykład wojny Polsko-Polskiej!
      Szkoda jedynie niezależnych. Pisaliśmy, że dla tylu nie ma tu miejsca i gdyby się złączyli to po ich wynikach widać, że byliby w II turze.
      • martha31 Oj chłopaczki, chlopaczki 22.11.10, 08:55
        O przekazaniu szpitala boromeuszkom zdecydowała Rada Miasta w połowie składajaca się z POwców, wiec o czym Wy piszecie??
        A poza tym wszedzie gdzie bezideowa, targana antyklerykalnymi obsesjami lewica tam nie bedzie sie podejmowac racjonalnych decyzji.
        Bo przeciez chodzi o to,a by racjonalnie zagospodarowac nieruchomosci, a szpital juz sie zaczyna remontowac i w krótkim czasie bedzie to najbardziej nowoczesny szpital w regionie.
        Za to lewica zachowuje sie jak pies ogrodnika-lepiej zaby sie zawaliło,a nie oddamy.
        Jak pozbedziecie sie obsesji to moze zaczniecie logicznie myslec.
        To i moze w Szczecinie sie poprawi....
        • Gość: Vlad.H. Re: Oj chłopaczki, chlopaczki IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 22.11.10, 09:10
          Z inicjatywa wyszedl Krzystek i osobiscie o to zabiegal - co do glosowania PO - to masz jasnosc ze niekt otwarcie w PO kosciolowi sie nie postawi ale tez niekoenicznie tak jak Krzystek bedzie wystepowal z inicjatywa oddawania mienia spolecznego za darmo. Nawet SLD nie ma odwagi glosowac przeciw kosciolowi a co dopiero tchorzliwe PO czy inne partie - pozycja KRK w Polsce jest zbyt silna by sie mu otwarcie postawic.

> Bo przeciez chodzi o to,a by racjonalnie zagospodarowac nieruchomosci, a szpita
          > l juz sie zaczyna remontowac i w krótkim czasie bedzie to najbardziej nowoczesn
          > y szpital w regionie.

Podja mi numery w lotto skoro wiesz jaka bedzie przyszlosc albo inaczej - jak masz dom to go postaw ze bedzie jak napisalas - ciekawe czy zaryzykowalabys cos wiecej niz slowa na poparcie tego wywodu o szpitalu i jego nowoczesnosci - ja twierdze nauczony tym co kosciol zrobil w ciagu ostatnich 20 lat ze teren ten zostanie sprzedany z duzym zyskiem i zadnego szpitala tam nie bedzie.
      • Gość: stranger Re: hehe - prowadzi lokalny moher darczyńca! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:25
        Dobrze mowisz...gdyby Jacyna połaczyła siły z Sochańskim byłaby szansa coś zrobić w tym mieście... atak d..... zbita.......
    • Gość: gość Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 22.11.10, 09:19
      AD. A jednak Szczecinianie doceniają to co robił Krzystek. (?!)

Tak Szczecinianie doceniają, że chcieli go odsunąć od władzy... Obywatelskie Komitety (Sochańskiego+Jacyny) gdyby je dodać miałyby 2 miejsce 23 % + poparcie PiS...
      słaby prezydent, slaby wynik, i bezwolne, niewyedukowane, obojętne masy, co jeszcze musiałby zrobić ten mierny prezydent i jego PO - partia młodzieży i karierowiczów, aby ich odsunąć? Co jeszcze w Szczecinie spie...yć? Kochani rodacy jak samopoczucie? znów przegraliśmy. Tylko za pewien czas nie narzekajcie, że w Szczecinie jest tak beznadziejnie, krzywe chodniki, zapadnięte ulice, .... itp. i ...brak pracy. To nasze wspólne działo.... Jakie społeczeństwo takie wybory, taki prezydent, i tak wygląda miasto......... :) smutny uśmiech. Czyli klasyka - miernoty dalej u władzy, a wy wciąż ciągnięcie swój wózek w przyszłość.........
      • Gość: stranger Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:30
        Niestety masz zupełną racje...kolejny raz spoleczeństwo dało sie omamić...grasce przygłupów...
        moim zdaniem wszystkiemu winna zła ordynacja wyborcza....jadnak wierze ze mozna to bedzie zmienić i za 4 lata...wybrąc włsciwego człowieka na rzadzenie miastem...
    • dandre52 Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 p... 22.11.10, 09:25
      W pierwszej turze zagłosowałam na pana B.Sochańskiego. Teraz zagłosuję na mniejsze zło czyli na obecnego prezydenta Szczecina P.Krzystka.Spróbuję zaufać Krzystkowi z tego względu,że wiem co zdziałał i co się po nim spodziewać.Litwiński ( z powodu zachowania w Oxygenie odpadł w moim rankingu).Tak się po prostu nie postępuje.Poza tym Krzystek ma już jakieś doświadczenie w zarządzaniu miastem, a Litwiński nie i ten argument generalnie przesądza o mojej decyzji zagłosowania na p.Krzystka.
      • Gość: gosc Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 22.11.10, 09:30
        mniejsze zło ... - Krzystek?! 100 % nieudolności. Powtórka z rozrywki... tylko nie to... Gdyby ten człowiek wyciągał wnioski.... Ale na to jest za tępy. Typowy członek partii....
        Ja zdecydowanie poprę Litwińskiego, mimo, że głosowałem na Bartka
      • Gość: normalny Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: 188.33.120.* 22.11.10, 09:31
        głosowałem na Sochańskiego, teraz zagłosuję niestety na Krzystka, trzeba powstrzymać zalewającą Szczecin falę chłopców i dziewczynek Sławca
        dam Krzystkowi szansę, mam nadzieję, że w końcu pozbędzie się powskich nierobów z urzędu i miasta, przeprosi internautów i będzie bardziej otwarty na mieszkańców
        • Gość: Aco Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:40
          jak to ma się pozbyć kolegów ze swoje partii? nie rozumiem.
          • Gość: stranger Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:39
            No wlasnie to chyba jakies mrzonki....po wyborach Pana K ....znowu polubi PO :) wszystko pójdzie w nie pamieć.. takim k....stwem jest wlasnie ta polityka....
      • Gość: Aco Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:38
        Bezczel Krzystek przyszedł do Ochygena nie zaproszony. Wykonawca go nie zaprosił bo prezydent zmieniał mu warunki zabudowy a jeden z inwestorów przez to uciekł. biedny prezydent bo się rozpłaczę. Trzeba być bezczelnym by przychodzić tam gdzie go nie chcą, ale jak widzę u wielu to działa rozczulająco i odzywa się instynkt opiekuńczy
        • Gość: aga Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:49
          Gawłowski za to to mistrz taktu i elokwencji ( szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,8659651,Gawlowski_nie_chcial_oddac_nozyczek_Krzystkowi.html )
        • ziemba1 Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 22.11.10, 22:24
          Nie rozczulaj się tak nad tym inwestorem. Kisili tą działkę kilkanaście lat i w końcu chcieli zbudować 5-kondygnacyjny budyneczek na miarę ambicji Kielc albo Płocka.
          To, że Krzystek wycisnął z nich trochę więcej to chyba dobrze.
          A lekceważenie wybranych przez obywateli prezydentów Szczecina i Świnoujścia to stały zwyczaj zachodniopomorskiej platformy.
          • Gość: Aco Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 08:26
            Dobrze? Nie sądzę by coś tu jeszcze wybudowali.
      • Gość: stranger Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:35
        I to jest własnie najwieksza choroba tego miasta...wybór pomiędzy jedną miernotą a drugą...
        też chciałem tak w pierwszej wersji postapić...ale doszedlem do wniosku z lepiej bedzie oddać głos nie wązny....jako protest przeciwko temu co dzieje sie w tym miescie....
    • Gość: tur43 Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:00
      Wielkim wygranym jest PO, a przegranymi mieszkańcy miasta. Jednak to wszystko na własne życzenie.Jesteśmy oszukani przez PO i Krzystka.
    • Gość: gosc z szczecina Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:17
      a co takiego robil,prosze zobaczyc jak wyglada centrum miasta,kogo krzystek wybral na viceprezydentow kierownik sklepu spozywczego z fali (pan Nowak) a pozniej kierownik centrum handlowy z koszalina,a teren po szpitalu miejskim za zl dla kosciola (brat krzystka jest ks. ),ukrywanie prawdy w sprawie mieszkanie,za co mam go wybrac a moze za to ze miasto przegrala tyle procesow na miliony zl,czy za nowe miejsce pracy ,pokazcie mi jakos liczaca firma ktora wyszla do szczecina,jego ekipa to jeno wielka pomylka,
    • tola2006 [...] 22.11.10, 10:25
    • Gość: antypo Krzystek za kratki, Litwiński do W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:08
      Ludzie chodźcie na te wybory, bo będą nami rządzić Krzystki itp.
      22 tyś ludzi z 500 tys. to pewnie urzędasy, marketingowcy, urbaniści itp. cwaniaki i powiązana siatka wzajemnego kolesiostwa.
      Gdzie ja żyje? Na Prezydenta wybierany jest ktoś kto zadłuża miasto, przepie... gigantyczne pieniądze na tzw. promocję (Nowy Jork jakoś się nie promuje i ma więcej turystów niż pół Europy - nawiasem mówiąc) , ktoś kto szantażuje innych i powinien siedzieć za kratkami a nie wygrywać wybory.
      A Litwiński niech robi to co do niego należy i to co naród zdecydował - spie...j do Warszawy czynić swoje powinności...Tam jest miejsce posła!

Nie idę głosować w II turze...Na to tałatajstwo nie będę głosował.
      • Gość: stranger Re: Krzystek za kratki, Litwiński do W-wy IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:42
        Sadzę ze nie tylko ty...myslę ze w drugiej turze...frekwencja będzie jeszcze miejsza niz teraz...
        rzeczywiscie to jedna wielka banda...kolesi....którzy rozkładają te miasto na czynniki pierwsze....
    • Gość: stranger Re: Wyniki ze 104 obwodów: Krzystek 26,4 proc., L IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 12:38
      Zed...walnij sobie barana o sciane...ludzie wybrali mniejsze zło... to wszystko ...Twój pryncypał jeśli wygra bedzie mogł dalej "bawić sie w rządzenie miastem" społeczeństwo dało mu czerwoną kartkę..nie idąc wogole do wyborów ponad 60 procent ludzi olało Krzystków, Litwińskich, Zaremby itp...i to jest najwieksza porażka....
    • a-ja-na-to Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 p... 22.11.10, 19:41
      dzięki obecnemu prezydentowi Szczecin zajął 4te miejsce w kraju....
      w wysokości zarobków prezydentów miast.
      wybierzcie go znowu to wejdziemy do pierwszej trójki na bank!!!

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8688134,Prezydent_Warszawy_nie_zarabia_najwiecej_ale_jest.html
      SZCZECIN 2500 LATAJĄCY DYWAN TO JEST TO!
      • Gość: Dziunia Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.szczecin.mm.pl 23.11.10, 00:58
        Ja tam ide dać na msze! Zaremba na sczęście poszedł w niebyt! By było dopiero, jakby sie dorwał do stołka, płakalibyście wszyscy! 4 lata spokoju i pewnie wstanie...jako Fenix z popiołów..zastanawiam sie tylko w której partii.....i z którą już żoną , ofc :)
        • Gość: . Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.chello.pl 24.11.10, 12:48
          > i pewnie wstanie...jako Fenix z popiołów..zastanawiam sie tylko w której
          > partii.....i z którą już żoną ,

Na każde wybory z nową...
      • Gość: Aco Re: Szczecin: Krzystek 26,6 proc., Litwiński 21,3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 08:48
        Tak dalej głosujcie na Krzystka, który jak tu większość nie zauważa ciągle jest członkiem PO. Niech kontynuuje politykę pozywania do sądów w sprawie "zwrotu bonifikaty" (średnio po 60 tyś zł na głowę) kolejne setki a może już tysiące emerytów w ramach zemsty za mieszkanie które musiał oddać. Niech w trakcie realizowania inwestycji zmienia warunki zabudowy, fotografuje się przy obiektach do których powstania się nie przyczynił. To się nazywa talent, z samych klęsk i wad zrobić i wrażenia pokrzywdzonego misia by z żalu ludzie za nim głosowali. Po prostu gratuluję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka