niezly_cwaniak 26.11.10, 14:44 Po co to ściemnianie panie Wijas? Krytykowaliście Krzystka za służalczość wobec kościoła i nagle go polubicie? Przyznajcie się że poprzecie Litwińskiego tylko chcecie więcej stołków dla swoich za to poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxymus1 Re: Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów 26.11.10, 17:19 niezly_cwaniak napisał: > Po co to ściemnianie panie Wijas? Krytykowaliście Krzystka za służalczość wobec > kościoła i nagle go polubicie? Przyznajcie się że poprzecie Litwińskiego tylko > chcecie więcej stołków dla swoich za to poparcie. Faktycznie ściema jak Wój! Panie Jędrzeju mógł Pan nawet wygrać, no może zająć drugie miejsce. ale? Odwracamy się od ludu tuż przed wyborami! 1)Ogłaszamy abolicję dla złodzieji mieszkaniowych, a to lud nie jest! 2) Nic Pan nie mówi o prawie wykupu mieszkań komunalnych przez pionierów Szczecina!, pomimo że spekulanci powykupywali! 3) co Pan chce od Kościoła? Jakąś krzywdę Panu zrobili? Nie ochrzcili? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów 26.11.10, 17:26 Litwińskiemu jesteście potrzebni ma chwilę, potem was spuści, zapomnieliście jak na zlecenie Sławcia zwalniano z pracy wasze żony i matki ? Krzystek będzie musiał współpracować przez całą kadencję, jeśli marzy mu się następna, jest szansa, że wreszcie to miasto powstanie z kolan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów IP: 89.78.134.* 26.11.10, 18:39 Haha. maximus ma rację . Jędrzej idź w to morze katolackie, które atakowałeś, gdzie jest ta lista radnych co głosowali za sprzedażą szpitala? Zapuścisz brodę i powiesz ,że to nie ty. Pamiętaj , kierowca z limuzyną , koniec z tym popalaniem na przystankach w deszcz. Przedstawiciel proletariatu też ma prawo do bażanta i dwóch asystentek. Wieczorkowi Jurczyk nie przeszkadzał, to co tam zastraszony prokuratorami Krzystek , jakoś to przełkniesz na mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów 26.11.10, 19:15 Ja powiem tak, to nie znaczy że tak powiem tylko tak myślę, znaczy mam odpowiedź na każde pytanie, jak Sławk Nowak z kancelarii Prezydenta, znaczy tak nie myślę, ale powiem tak: Zgadzam się poniekąd, aczkolwiek pewne kwestie w stosunku do Kandydata SLD, były przerośnięte, i kłamstwem jest poniekąd że Arłukowicz był planowany, tak wyszło jest elokwentny i ma w dupie całe SLD, co udowodnił, aczkolwiek SLD, nie ma jego w dupie, bo głosy na niego to głosy Na SLD, fersztejn? Odpowiedz Link Zgłoś
arachmida Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów 26.11.10, 23:40 Jeśli SLd poprze Litwe tzn. ze sa hipokryci. Chyba pamiętaja o lawinowych zwolnieniach 4 lata temu. Mam nadzieję, że nie będą się bawić w dobrego wujka dla PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.10, 00:29 W 1993r. Szczecin w rankingach polskich miast o największym potencjale (czytaj: o największych szansach na rozwój ) był na 3. (słownie: trzecim miejscu) po Warszawie (wiadoma rzecz stolica...) i po przemysłowej Łodzi.Za nami daleko w ogonie był Kraków, a Wrocław, hohohooo, daleko z tyłu... Dzisiaj - jesteśmy na szarym końcu, przez dwadzieścia (prawie) lat kolejni prezydenci i kolejne rady miasta doprowadziły do tego, że mieszkańcy nie idą głosować (37% wyborców to policzek dla rządzących - WSZYSTKICH po kolei) , rozrzut "nędznych " głosów w wyborach prezydenckich pokazuje Wam - kandydatom - Waszą miernotę. Czy naprawdę w Szczecinie nie ma KTOSIA, który by ponad podziałami politycznymi oraz różnymi koteriami wziął się w "garść" i rzucił nam _SZCZECINIANOM _ wyzwanie - głosujcie na mnie,pomóżcie mi w wyborze dobrej Rady, niech wreszcie skończy się degrengolada Szczecina? Prawda jest taka, że każdy z siedmiu kandydatów to był zły kandydat na prezydenta, zresztą jak ich poprzednicy, którzy bardzo się starali, aby miasto z 3. miejsca spadło na samo dno! A - o ironi losu- wszystkim siedmiu kandydatom marzyło się, że ONI to takie dutkiewicze, tylko, że jeszcze nie odkryte, niech tylko wyborcy dadzą Głos, to Oni dopiero pokażą... Sami jesteśmy - my wyborcy - sobie winni, to tez jest prawda (druga). Idę głosować na P.Krzystka - dostaje ode mnie mandat do końca sierpnia 2011 r. , jeśli będzie nadal na kolanach "kuriewny", jeśli nie poradzi sobie z Radą Miasta, jeśli dalej będzie rozdawał pamiątkowe płyty chodnikowe, na których uczyłam się chodzić (ul.Bogusława w kierunku cukierni Kowalskiego i Guczalskiego - niektórzy jeszcze pamiętają te cukiernie...), a dzisiaj niszczę szpilki na pseudowyremontowanych chodnikach na tym słynnym "PASAŻU Bogusława", to obiecuję - że gdy zostanie Pan Prezydentem - to we wrześniu 2011r. zostanie Pan odwołany. Proszę pamiętać o losie Kropiwnickiego.. szybko akcja poszła, jedna niedziela i ul. Piotrowska... Ma Pan mój Mandat KREDYTOWY do końca sierpnia 2011r i ani jednego dnia więcej. Stać nas szczecinian nawet na zarząd komisaryczny, jakby co, a co nam pozostało. Na Pana, Panie Litwiński nie zagłosuję, bo: 1.trzy lata P.Krzystek był człowiekiem PO, i co PO zrobiła dla tego miasta - WIELKIE NIC!!! Był to człowiek PO, i co z tego? 2. Pan przez dwa lata (dla przypomnienia 2007-2009) był posłem (liczę tylko te lata, kiedy PO i Krzystek byli "kompatybilni"), i co Pan zrobił dla TEGO miasta - wielkie nic, a teraz nagle premier i mninistrowie składają deklaracje - bynajmniej tak wynika z pańskich materiałów wyborczych; a w Gdyni własnie zaczynają budować statki... 3.to jest tylko "kiełbasa" wyborcza, być może jakiś głodny połakomi się na nią, życzę tego Panu; 4. gdzie reszta posłów PO - co zrobili dla miasta??? Punkt 4. dotyczy zresztą posłów szczecińskich z pozostałych formacji politycznych - "rządzących" z warszawki . Za rok są wybory - i tak jak teraz miasto dało Waszym kandydatom "żółtą" kartkę - kartka w kolorze "czerwonym" czekać Was będzie, Panie i Panowie parlamentarzyści, za rok - macie to zagwarantowane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów IP: 89.73.120.* 27.11.10, 09:49 > Idę głosować na P.Krzystka - dostaje ode mnie mandat do końca sierpnia 2011 r. Jeśli Krzystek wygra, to dostanie mandat do października 2014 - czy to Ci się podoba, czy nie. Nie łudź się, że uda się go odwołać - jeżeli nie udało się odwołać Jurczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.10, 18:02 1.Jurczyka nie dało się odwołać, bo jest to człowiek-legenda, sekowany od 30 sierpnia 1980r. przez adwersarza z pomorskiego, który nie mógł przeboleć, że porozumienie (pierwsze!!!) podpisano w Szczecinie, notabene na warunkach politycznych nie gorszych niż te z dnia następnego (fakt pierwszy);- a Szczecin tego nigdy nie zapomniał (fakt, być może mamy takie legendy, na jakie nas stać, ale są nasze); 2. ówcześnie nie było klimatu do odwołania, zbyt wiele się działo wokół SLD, przez co szczecinianie mieli wrażenie "wmanewrowywania" w jakąś "rozróbę" ; 3. Łódź przetarła szlak i pokazała, jak to zrobić (fakt trzeci); 4. poziom "zjeżenia" szczecinian jest wystarczająco wysoki, a PO ma u nas notowania, jak kaŻdy widzi takie jakieś 23%... 5. nikt nam nie wmówi, że "białe jest białe...etc." -jako rzece klasyk, i że nagle teraz objawił się fundusz zainteresowany terenami postoczniowymi ; 6. po wygraniu wyborów przez Pana A.L. oczekuję propozycji na intratną posadkę w planowanej do powołania spółce "metropolitalnej" - mam kwalifikacje (wysokie) i nie jestem związana z żadnym "cyrkiem" partyjnym, zresztą jeśli krewni i znajomi królika mają się załapać, to czemu nie ja, TY, albo jeszcze ktoś inny, ale fachowiec; ...szukajmy prawdziwego dutkiewicza na włodarza Szczecina, a nie dyzia-samozwańca... (fakt ostatni, najważniejszy) Tam wyżej KTOŚ straszy prokuratorem??? ciekawe kogo i za co??? hę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rexhunt Stoczniowcy i Jurczyk zastopowali na 10 lat miasto IP: *.globalconnect.pl 27.11.10, 10:44 Stoczniowcy i Jurczyk zastopowali na 10 lat miasto, taka jest prawda, jesteśmy 10 lat do tylu w porównaniu do każdego innego miasta wojewódzkiego. Na szczecie i stoczni i jurczyka juz nie ma. Ale zmarnowanego czasu żal. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Wijas. Poprzemy jednego z kandydatów 27.11.10, 07:27 Po raz trzeci się odniosę,. Wybory tak mnie podnieciły że nie byłem, nie ze swojej winy po prostu zapomniałem, znaczy zapatrzyłem się na serial w Polsacie leciał o Kiepskich. Pana Ferdynanda oglądałem i Paździocha, a niech ich, jacy jajcarze. Ale się odniosę, do wyborów,bo czytem co nieco. Więc uważam że Szanowni Państwo wszyscy są bardzo kompatybilni, jak już ktoś słusznie zauważył, każda konfiguracja jest możliwa dla Polski, tfu wróć, co ja mówię dla Szczecina oczywiście. Ale o co mi chodzi, założyłem się z kolegą, bo on bzdury o Państwu gadał, lepiej nie powtarzć , bo i Prokurator by się zastanowił nad jakimś aktem oskarżenia, ale ja osobiście w żadnym przypadku nie wątpiłem w Państwa, wręcz przeciwnie zawsze mówiłem że nasi wygrają!!! I miałem rację, gratuluję więc mandatów Radnych, na pewno się Państwo dogadacie. ale mi o co chodzi? Chciałem Państwa uroczyście prosić o zaproszenie na inaugurację posiedzenia Rady Miasta, i tyle. na hasło, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 to kogo chłopcy poprzecie 27.11.10, 08:45 ustalą właściciele calbudu, kobylański i wieczorek. "wy" karnie złożycie rączki przy szwach spodni i tylko wypowiecie to na konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as jezeli sld jest logiczne to poprze krzystka IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 09:23 ponieważ krzystek bedzie musiał pracować z całą radą,litwiński nie bedzie musiał liczyć się z sld bo PO ma wiekszość ew radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Wijas kalkulator IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.11.10, 09:53 ciekawe jak uzasadni poparcie Krzystka prz takim ataku na KRK... chce to zoabczyc jak chlopcy zlizuja wlasna sline z chodnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Ten postkomunista cos wymysli, bez obaw n/t IP: *.globalconnect.pl 27.11.10, 10:45 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co zalatuje lisem Uwaga czystki IP: 89.78.134.* 27.11.10, 11:16 My tu pitu pitu, a baron SLD w Warszawie robi czystki za beznadziejną kampanie Olejniczaka. Jak towarzysz Grzegorz upora się w centrali, weźmie się za was lokalna sitwo www.tvn24.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś