Dodaj do ulubionych

Radni ślubowali. A potem przerwali obrady

02.12.10, 22:09
Pan prezydent Krzystek używa kreatywnej prawniczości w informacji o przegranych procesach? Wiadomym jest, ze tych procesów jest dużo więcej i na ogromne kwoty ale Gmina Miasto Szczecin odwołuje się więc traktowana to jest w odpowiedzi na interpelację jako sprawa niezakończonai o nich nie pisze. Maly manipulant :(
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Radni ślubowali. A potem przerwali obrady IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 22:14
      Jak wynika z informacji magistratu, w ciągu dwóch ostatnich lat Szczecin wygrał 276 rozpraw o łącznej kwocie przedmiotu sporu 48 mln zł - bez odsetek (w tej kwocie jest spór o 19 mln zł wygrany ze spółką Mat Trade).

Przegrało natomiast 56 spraw sądowych - z tego tytułu, wraz z kosztami sądowymi, musiało wypłacić 540 tys. zł.

A czemu się nie chwali tym?
      forum.gazeta.pl/forum/w,70,117066090,117066090,Miasto_musi_oddac_AMW_11_milionow.html
      A co ze zwrotem nadpłaconych czynszów?

Rzeczywiście manipulacja.
      • lokalnykrytyk Re: Radni ślubowali. A potem przerwali obrady 02.12.10, 22:33
        O nadpłaconych czynszach warto poczytać to: www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=1&idx=65586 . Uczciwe zagranie. Rzeczywiście.
      • tatemen Re: Radni ślubowali. A potem przerwali obrady 02.12.10, 22:33
        Całkowita manipulacja ze wsparciem nieobiektywnych dziennikarzy którzy "zapomnieli" o tych sprawach :(
        • cbaabc pakt Nitras-Jacyna-Wieczorek 02.12.10, 23:01
          Jak można podawać informacje w tej sprawie skoro nie zapadł wyrok? Myśl człowieku, a jak tam sprawa Jacyna-Krzystek? Z tego co pamiętam przegrała i odwołała się. Kiedy werdykt? I jak tam układ Nitras-Jacyna-Wieczorek? Dobrze wam razem?
          • tatemen Litwiński-Wijas-Jacyna 02.12.10, 23:08
            Bardzo dobry pakt, w przeciwieństwie do paktu diabelskiego Balazs- Krzystek - Zaremba
    • Gość: benek Re: Radni ślubowali. A potem przerwali obrady IP: *.xdsl.centertel.pl 02.12.10, 22:36
      Jak wynika z informacji magistratu, w ciągu dwóch ostatnich lat Szczecin wygrał 276 rozpraw o łącznej kwocie przedmiotu sporu 48 mln zł - bez odsetek (w tej kwocie jest spór o 19 mln zł wygrany ze spółką Mat Trade).

Co za krętactwo! Nie wygraliśmy żadnych 19 milionów tylko nie musieliśmy ich zapłacić! A Szczecin został o te pieniądze pozwany m. in. dzięki "negocjatorowi" który to tak wspaniale zna się na prawie...
      • wodni.k Re: Radni ślubowali. A potem przerwali obrady 02.12.10, 22:45
        Gość portalu: benek napisał(a):

> Jak wynika z informacji magistratu, w ciągu dwóch ostatnich lat Szczecin wyg
        > rał 276 rozpraw o łącznej kwocie przedmiotu sporu 48 mln zł - bez odsetek (w te
        > j kwocie jest spór o 19 mln zł wygrany ze spółką Mat Trade).

>
        >
        > Co za krętactwo! Nie wygraliśmy żadnych 19 milionów tylko nie musieliśmy ich za
        > płacić! A Szczecin został o te pieniądze pozwany m. in. dzięki "negocjatorowi"
        > który to tak wspaniale zna się na prawie...

Proponuję czytanie ze zrozumieniem.
        Wygrał 276 rozpraw o łącznej kwocie przedmiotu sporu ....
        To oznacza dokładnie to co napisano. Wygrane rozprawy bez rozstrzygania czy myśmy mieli płacić czy nam miano płacić.

Kwota przedmiotu sporu to kwota określana w pozwie.

Nigdzie nie napisano, że miasto wygrało 48 milionów. To Mat Trade żądał 19 milionów.
        Skoro przegrał to jasnym jest, że miasto nie musi płacić.

Nieprawomocnych wyroków też się nie ujmuje bo sprawa jest w toku, więc nie można powiedzieć kto wygrał, a kto przegrał.

Nie jestem fanem Krzystka i wkurza mnie, że w niedzielę będę zmuszony wybierać między dżumą i cholerą, ale pewna elementarna uczciwość się należy, tak samo jak minimum wiedzy prawniczej
        • Gość: vx Re: Radni ślubowali. A potem przerwali obrady IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 22:58
          Chcę być zdrowy.
          Nie zanurzę rąk w żadnym łajnie ( dżumie, czy cholerze ).
          Mówiąc po pańsku - sikam na to.
        • przyszlakryska Re: Radni ślubowali. A potem przerwali obrady 02.12.10, 23:39
          Przeciętny wyborca/czytelnik nie ma podstawowej, do tego jeszcze analitycznej wiedzy prawniczej i, gdy czyta: "miasto wygrało spór o 19 mln zł", to w jego świadomości równoznaczne jest to z "zarobieniem" takiej kwoty. Tak więc, aby przekaz był zupełnie jasny, należy go formułować w sposób jednoznaczny, a nie tendencyjnie lub nieudolnie /właściwe skreślić/.
    • szydell Radni ślubowali. A potem przerwali obrady 02.12.10, 23:59
      Na sesji nie było też radnego SLD Adama Kozłowskiego. W tym czasie brał udział w sympozjum naukowym w Warszawie (jest stomatologiem).

Skoro Pan Adam Kozłowski uważa, że bycie stomatologiem jest dla niego ważniejsze od pełnienia funkcji publicznej, to po kiego grzyba w ogóle się pchał do rady miasta?
      Już od pierwszego posiedzenia rośnie nowa gwiazdka na miarę Majdana w sejmiku w zeszłym roku?
      Będziemy co chwilę czytać usprawiedliwienia z serii 'Miałem sympozjum', 'Miałem nagłe wezwanie do pacjenta', czy 'W środę, piątek i poniedziałek, a czasami we wtorek i okazjonalnie w czwartek pomagam Koledze z Warszawy w prowadzeniu praktyki i z tego powodu wybrałem dobro zębów pacjentów mojego kolegi zamiast pracy w RM'?

Oby to był jednorazowy problem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka