Dodaj do ulubionych

dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza

13.01.11, 06:02
tak jest co roku. Mam ochotę wyjść i skopać gó...arzom dupę, ale to tylko dzieci.
Dlaczego ktoś wymusza na mnie określenie się , czy jestem zwiazany z kościołem katolickim ?
to przecież moja prywatna sprawa. Księża katoliccy wykorzystują nieletnich ministrantów, do inwigilacji społeczeństwa, mając gdzieś , świecką ustawę o ochronie danych osobowych.
To zapisywanie numeru mojego mieszkania w zeszycie, wciąganie mnie na jakieś listy, umieszczanie raportów w kościelnych kartotekach jest irytujące i wywołujące złe skojarzenia.
Pamietamy jak SB-ecja w czasie stanu wojennego miała gotowe listy ludzi do internowania, a św. Inkwizycja nadal jest legalną organizacją kościelną, brr.
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 06:51
      Kompletny psychol z Ciebie. Lecz się człowieku.
      • korfi Do mnie dzwonią czy wpuszczę pocztę 13.01.11, 07:31
        Gówniarze

-------------------------------------------------------
        Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • Gość: de-bil Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.xdsl.centertel.pl 15.01.11, 15:39
        student a nie rozumie elementarnych zjawisk społecznych
    • Gość: Vlad.H. Bo to jest kosciol co 2000 lat trwa IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 13.01.11, 07:41
      i mu wolno wszystko, mi to wisialo, mowilem ze nie przyjme a po 2 czy 3 latach juz nie dzwonili i nie pytali - jedynie z w parafi figurowalem w kartotece jako satanista - zreszta podobnie jest u Zydow - moja firma robi biznes z Izraelska, w firmie jestem tylko pionkiem, nie przeszkadza to jednak ambasadzie Izraela wciagnac mnie na liste mailowa i tym sposobem nagle zaczynam dostawac podejrzanie duza ilosc niezamawianej korespondencji z roznych instytucji Izraela...
      Systemy totalitarne czerpia energie z inwigilacji ktora jest czesto jednym z motywow ich dzialania.
      • Gość: . Ja nie przyjmuję.... IP: 46.113.214.* 13.01.11, 08:02
        Rok temu, po wizycie księdza okazało się, że zginęło kilka wartościowych rzeczy i cennych pamiątek, min. srebrne łyżeczki i nagie zdjęcia konkubiny.
        Po pewnym czasie znalazły się pod... łóżkiem, ale niesmak po wizycie pozostał ;-))
        A tak poważnie:
        Kilka lat temu, po raz pierwszy po zamieszkaniu w nowym miejscu pojawił się "ksiondz" z premierową wizytą i został przyjęty przez konkubinę. Ja jako osoba bez wiary zaszyłem się w drugim pokoju. "Ksiondz" wyraził swoje zdziwienie faktem, że przyjmuje go tylko jedna osoba, bo on w ewidencji ma napisane, że tu dwie osoby mieszkają....
        O jaką ewidencję chodziło...? Do dzisiaj nie wiem... Ja się nigdzie nie zgłaszałem, a mieszkanie było kupione w nowym budynku, więc nie miał na myśli poprzednich mieszkańców....
        • Gość: Gosc Re: Ja nie przyjmuję.... IP: *.szczecin.mm.pl 13.01.11, 08:59
          zmień leki i lekarza
          • Gość: anna Re: Ja nie przyjmuję.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 20:01
            popieram
        • Gość: Vlad.H. wiedza, wiedza, wylicza wszystko IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 13.01.11, 21:08
          i jeszcze przypna latke ktorej sie nie pozbedziesz do konca zycia - no chyba ze dasz kasiorke wtedy wszystko sie da zalatwic z posrednikami pana boga...
        • Gość: raul Re: Ja nie przyjmuję.... IP: *.ip.netia.com.pl 18.01.11, 22:39
          A co z tym księdzem od pomocy dla stoczniowców? Ostatni ogłosił wszem i wobec w czasie mszy że na remont plebanii wydał 230 tys. zł!!!! I zbiera teraz na samochód? To gwiazda szczecinśkich mediów ten ksiądz proboszcz Mariusz. Idiota z Płonii!!!
    • swarozyc Jak w hotelu... 13.01.11, 10:44
      wywiesic informacje na klamce zewnetrznej: "Do not disturb"
      "fuckin' priest!"
    • Gość: SromotnikBezwstydn Re:Ja plebana zapraszam,podobnie jak i wójta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:38
      Plebana co roku zapraszam na dyskurs biblijny,od 21 lat nie przyszedł...
      Zresztą , wójt gminy Ciecin,też nie.....
      ------------------------------------------
      Boże,chroń Polskę przed "miłosierdziem" kościoła katolickiego !
      • Gość: czy-telniczka Re:Ja plebana zapraszam,podobnie jak i wójta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 14:01
        :))) witam i dzięki za życzenia z ostrzeżeniem, przypomnieniem słowem "hołubce".
    • Gość: czy-telniczka Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:57
      zgr-edo napisał:

> tak jest co roku
      > Dlaczego ktoś wymusza na mnie określenie się , czy jestem zwiazany
      > z kościołem katolickim ? to przecież moja prywatna sprawa.

Tak, to prawda i słuszna uwaga, która stosowaną tu praktyka umyka od lat.

> Księża katoliccy wykorzystują nieletnich ministrantów, do inwigilacji
      > społeczeństwa, mając gdzieś , świecką ustawę o ochronie danych osobowych.

Nie wiem na jakiej podstawie/umowy jest przyzwolenie i prowadzone działanie.
      Angażowanie tu dzieci - to wstępnie jak pierwsze tajniki poznania prawie polityki.
      Kilka lat temu to przed wyprowadzką była zaplanowana kolęda, a w nowym
      adresie plan też odwiedziny - tu jak niespodzianka w domu była :)
      Kilka dni :))) póżniej, nowy adres odwiedził kominiarz z nowym kalendarzem.

Tak na poważnie, to w obecnych warunkach techniki, czy z woli ludzi byłoby możliwe najpierw zgłaszanie adresu do parafii przez internet ?!
      • swarozyc Ostrzegam przed "wywiadem srodowiskowym" !! 13.01.11, 14:00
        Rzecznik prasowy Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych: - Kościół jest
        poza naszą jurysdykcją. Ustawa o ochronie danych osobowych nie dotyczy
        zbieranych przez niego informacji. Nie możemy nawet przyjmować skarg na
        działania księży.
        • Gość: czy-telniczka Re: Ostrzegam przed "wywiadem srodowiskowym" !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 14:09
          dzięki
          Mnie w tym roku nie podobało się, gdy młody ksiądz już z góry stwierdził
          pytaniem o wodę datę jej pochodzenia :((( - dobrze, że póżniej lekko poprawił styl.
          • Gość: Miśka Re: Ostrzegam przed "wywiadem srodowiskowym" !! IP: *.internet.szczecin.pl 13.01.11, 14:53
            o czym Ty do mnie mówisz???
            • Gość: z kartka na dzwonku IP: 82.145.68.* 13.01.11, 15:15
              swarozyc 13.01.11, 10:44 Odpowiedz
              wywiesic informacje na klamce zewnetrznej: "Do not disturb"

Kartka /którą zostawiają PRZED wizytą ministranci/ z wyraźnym napisem "Dziękuję", naklejona na dzwonku Można dopisac Bóg_zapłać

Chłopcy szczęśliwi, ze nie muszą się dobijać, a rodzina ma święty ;-) spokój.

Działa!

Adnotacja do kajecika rzecz jasna poszła
            • Gość: czy-telniczka Re: Ostrzegam przed "wywiadem srodowiskowym" !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 19:48
              :)))) własnym szyfrem napisałam - można tak.
    • Gość: poligon Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: 217.116.110.* 13.01.11, 15:33
      W Niemczech w deklaracji podatkowej i przy meldunku musisz zeznac jakiego wyznania jestes. Jakos moga z tym zyc i to niezle nawet. W czym Ty widzisz problem ? Mowisz nie dziekuje i po wszystkim. Miej odwage !

• zgr-edo Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza 13.01.11, 18:18
        poligon napisał(a):

> W Niemczech w deklaracji podatkowej i przy meldunku musisz zeznac jakiego wyzna
        > nia jestes. Jakos moga z tym zyc i to niezle nawet. W czym Ty widzisz problem ?

< czekam z niecierpliwością, kiedy wprowadzą podatek wyznaniowy, tak jak w Niemczech.
        W Polsce żyje się żle, bo takiego podatku nie ma , i wbrew swojej woli jesteśmy przypisani do Kościoła Katolickiego.

>> Mowisz nie dziekuje i po wszystkim. Miej odwage
        < niby, za co mam dziękować ,że mnie nachodzą ? odawgi to potrzeba ksiedzu, aby zapukał i zapytał czy go przyjmę, a nie wysługuje się dziećmi, nierób jeden. Świadkowie Jehowy jakoś nie boją się zapukać do drzwi.

• Gość: kot z piekła rodem Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 19:10
      raz do roku wku...a cie ministrant, który pyta czy przjmiesz księdza. A nie wku...ają cie dzwoniący do drzwi dziesiatki a moze i setki razy do roku
      1. chłop z jajami
      2. biedna baba z 5 dzieci
      3 facet od dywanów
      4. jego kumpel od odkurzaczy
      5.ich koleanka od TV kablowej
      6.oraz z branży religijnej Pani Zosi -Jehowa
      oraz banda ulotkarzy i wypisz sobie co jeszcze.
      Dziwny facet jesteś.....chyba masz religiofobię,a wystarczyłoby toiche tolerancji
      • Gość: SromotnikBezwstydn Re: dzwonią do.. Kocie z piekła r. ??? IP: *.static.espol.com.pl 15.01.11, 15:12
        Ty napewno z "piekła rodem " ?
        Mam wrażenie ,żeś z ZAKRYSTII.....
    • sobiepan1 Re:Przyjąć księdza to dla mnie zaszczyt 13.01.11, 19:46

- natomiast kilku idiotów tu piszących nie wpuściłbym za próg mojego domu, choćby z powodu śmierdzących stóp.
      Sobiepan
      ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem...
      Nigdy nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
      • Gość: Andrzej Skrendo Re:Przyjąć księdza to dla mnie zaszczyt IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 23:29
        sobiepan1 napisał:

>
        > - natomiast kilku idiotów tu piszących nie wpuściłbym za próg mojego domu, choć
        > by z powodu śmierdzących stóp.

Wąchałeś? Jak ja ci zazdroszczę...
      • Gość: Vlad.H. jakiego rodzaju? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 16.01.11, 11:51
        Zaszczyt per rectum czy oralnie?
        • sobiepan1 Re: jakiego rodzaju? 19.01.11, 08:41
          Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> Zaszczyt per rectum czy oralnie?

Idiotą jesteś mospanie?
          Sprawdź :-)

idioci.eu/main.html

Sobiepan
          ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem...
          Nigdy nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
          • Gość: Vlad.H. Re: jakiego rodzaju? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.01.11, 22:14
            "- natomiast kilku idiotów tu piszących nie wpuściłbym za próg mojego domu, choćby z powodu śmierdzących stóp. "

napisales to chyba ty? moze sie jednak myle... pomijam juz przedziwne wyobrazenie ze ktos chcialby przychodzic do twojego domu to jednak sam okresliles poziom rozmowy - teraz nie placz bo w przeciienstwie do pucka aysy stac cie na wiecej.
    • Gość: daga Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.internet.szczecin.pl 13.01.11, 21:16
      W centrum u moich rodziców na drzwiach do klatki była umieszczona naklejka, kiedy chodzi ksiądz po kolędzie + w każdych drzwiach, jakby ktoś wcześniej nie przeczytał.

W Kamieniu Pomorskim za to trzeba było wypisać zaproszenie dla księdza, żeby przyszedł po kolędzie ..... takie zwyczaje od tego roku, nie będą się prosić, trzeba zaprosić.
    • Gość: bleble Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 21:36
      Na ten czas radzę powiesić na drzwiach tabliczkę typu "uwaga, zły pies !"
      Powinno pomóc.
      • Gość: as przyjąlem księdza nawet się zgodził ze mną IP: *.globalconnect.pl 14.01.11, 07:03
        że ze szkół średnich trzeba byłoby wyprowadzić religię.Nie wiem dlaczego PO nie zaproponuje tego .Nie ma nawet dyskusji o tym statystyki są jednoznaczne po bierzmowaniu jest odpływ młodzieży z kościoła.Klimat do takiej dyskusji jest sprzyjajacy ale PO tego nie podejmuje.
        • Gość: czy-telniczka Re: przyjąlem księdza nawet się zgodził ze mną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:49
          > Nie wiem dlaczego PO nie zaproponuje tego .

Może dlatego, że wielu zwolenników lub działaczy, których znałam/poznałam,
          w jw temacie - u wielu osób wyróżniającą, cechą było/jest połączenie ostrożności działania z wyrachowaniem dla podjęcia się danego zadania.

> Nie ma nawet dyskusji o tym statystyki są jednoznaczne po bierzmowaniu
          > jest odpływ młodzieży z kościoła.

Wcześniej też wspominałam temat/doświadczenia w domu i odbioru - u księdza.
          Mnie martwi obecnie podtrzymywanie i trwanie dla takiej taktyki pracy Kościoła.
          W ubiegłym roku ministranci kolędowali bez przekonania dla idei - tu raczej roli.
          Tydzień temu zachowanie na ulicy ok. 9-10 letnich chłopców i ironia w ich głosie.
          Dzieci samotność, dostęp do informacji i ich obserwacje dorosłych, nie mogą też pozostać bez śladu - dla buntu z niezrozumienia ich problemów.

> Klimat do takiej dyskusji jest sprzyjajacy ale PO tego nie podejmuje.

Może dlatego, że zajęci własną karierą tematu - nie dostrzegają lub nie chcą.

• Gość: as najwiecej szkody kosciołowi robi episkopat IP: *.globalconnect.pl 14.01.11, 10:30
      przeważnie ksieża na parafii poza wyjątkami to porządni ludzie.
      • swarozyc Ziomale! 14.01.11, 11:13
        to nie ksiadz, kler czy episkopat jest pierwotnym wrogiem narodu i panstwa polskiego!
        To narzucona nam religia , nihilistyczna, dekadencka, (samo)bojcza...
        Tu jest zrodlo zla, ktore nas niszczy, moralnie i materialnie. kler, xionc czy episkopat w swej roli sa podobni do komunistow, sekretarzy..
        Zniszczyc ta religie, a zgraja cwaniakow sama od niej odejdzie..jak nasi komunisci nagle przemienieni w "socjaldemokratow" czy "liberalow"..
        Katolicyzmowi na pohybel!
        toporzel.pl/teksty/chrzescf.html
        • Gość: dzik preriowy Re: Ziomale! IP: *.szczecin.mm.pl 14.01.11, 12:46
          To jak w końcu? Zapijaczeni katopolacy w osranych majtkach czy ziomale?
          • swarozyc Re: Ziomale! 14.01.11, 13:17
            Ziomale do poludnia, po poludniu zas...
            :-)
            • Gość: czy-telniczka Re: Ziomale! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 14:10
              :))) dla mnie popołudnie - zaczyna się po godz. 16 - początek :)))
            • Gość: as swar masz Mś w piłce recznej IP: 83.238.240.* 15.01.11, 14:44
              nie mów że nie pójdziesz na mecz Polaków.
              • swarozyc Re: swar masz Mś w piłce recznej 15.01.11, 14:47
                nie, nie pojde. Sport jest zajeciem godnym klasy robotniczej, a ja naleze do "leisure class"...
                :-)
                • Gość: czy-telniczka Re: swar masz Mś w piłce recznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 16:39
                  "Nie chcę, ale muszę" - by z mojej niewiedzy pytanie zadać ?
                  Czy bycie widzem "imprezy sportowej" jest zajęciem nie godnym pasji ziomala :)))
                  • swarozyc Re: swar masz Mś w piłce recznej 15.01.11, 16:41
                    skarbie, pisz troche prostrzym jezykiem, bom ja prosty chlop i cie nie rozumiem..
                  • Gość: czy-telniczka Re: swar masz Mś w piłce recznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 14:05
                    "Nie chcę, ale muszę" - powodem jest moja niewiedza, więc chcę zadać pytanie?

Mecz był wczoraj, dziś po fakcie - nie wiem czy warto i czy poznam odpowiedż ?

:))) dziś tak skrócę :
                    Czy działanie - bierny widz obserwator, nie koniecznie kibic "imprezy sportowej" dla wybranej drużyny" - dla forum. swarożyca jest zajęciem nie godnym udziału,
                    u określonej sobie osoby. Obserwuję tu historyczną pasję, stosowaną we współczesnym działaniu/pisaniu i użytego porównania dla roli/funkcji ziomala :)))

:))) informowałam, że jestem trudnopiśmienna - lub fonetyczna jak Stfefin :)))
                • Gość: as Re: swar masz Mś w piłce recznej IP: 80.50.142.* 17.01.11, 08:26
                  powiedz to Szwedom i innym skandynawom
        • Gość: czy-telniczka Re: Ziomale! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 14:06
          Dziś :))) lektura do tego miejsca, tu moja uwaga i akcept :

"Odwieczna tęsknota do pełnego, wytężonego życia wypełnia duszę ludzką. Gdyby tęsknota ta opuściła nas, świat straciłby swoje piękno i wspaniałość, a życie stałoby się ubogie i bezbarwne. Towarzyszy nam ona aż do bram śmierci. Więcej nawet: wizja śmierci wzmaga ją i pobudza. Dzięki tej tęsknocie czujemy wyraziście, że życie w każdej chwili winno być czymś więcej, niż jest. Rysuje się ono zawsze jako zadanie do spełnienia, nie zaś jako fakt czystego przetrwania.
          W tym tkwi jego wartość. Spełnia się ona poprzez forsowanie procesu kultury. Chcemy ten proces wzmagać, gdyż w jego intensywności aktualizuje się nasze człowiecze zadanie. Nie jesteśmy zdolni wniknąć w wewnętrzną treść tego procesu, gdyż pozostaje ona równie tajemnicza jak i samo życie.
          Ale jednocześnie wiemy, co służy życiu i kulturze, co ją wzmaga, a co ją osłabia".
      • Gość: vx Jasne! K.K. powinna zarządzać G.W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.11, 12:28
        A dla Michnika tiara.
        ( na myckę )
    • agguu Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza 15.01.11, 23:26
      To nie wpuszczaj księdza i nie przeżywaj... nie masz większych problemów:)
    • Gość: 1abc Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: 62.69.220.* 16.01.11, 11:49
      nie masz jaj, zwykła ciota jesteś, popłakałeś się i poskarżyłeś mamie?
    • Gość: . Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.11, 11:53
      Dziadek sb-ek, tatuncio aktywista ZMP a ty cierpisz.
    • adams96 Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza 16.01.11, 14:09
      Moze Pan zgr-edo na swoich drzwiach domowych napisac ze jest SEKCIARZEM lub ATEISTA i nikt do niego nie przyjdzie z kosciola katolickiego ale katolicy nie maja zadnych uwag do ministrantow tego kosciola ktorzy zawsze pytaja sie czy ktos ma zamiar przyjac ksiedza.Nikt nie prowadzi zadnej rejstracji ateistow,sekciazy,gejow w ramach kosciola katolickiego bo to jest prywatna sprawa tych osob.Jednak margines spoleczny sekciarzy,gejow lub ateistow niie moze dyskreminowac 98% spoleczxenstwa katolickiego Polski,ktore utrzymuje panstwo oraz tradycje narodowa.
      • Gość: ,,, Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.vspace.pl / 172.16.23.* 16.01.11, 20:54
        toż to totalny bełkot , adams 96 !
    • aysy.1 Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza 17.01.11, 06:02
      w czym ty widzisz problem ? dzwonia i pytają czy przyjmiesz xiendza. mówisz " nie, nie przyjmę" i masz spokój. gdzie tu widzisz represje czy nawet zakłócenie miru domowego ?
      • Gość: Vlad.H. Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.01.11, 06:47
        pucku - wymusza sie na nim deklaracje religijnosci... np ale ty sie pucujesz...
        • aysy.1 Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza 17.01.11, 07:02
          nie jest to deklaracja religijności chyba,że ktoś siedzi okrakiem na bartykadzie lub wstydzi się swoich poglądów.
          • Gość: Vlad.H. Re: dzwonią do drzwi i pytają czy przyjmę księdza IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.01.11, 21:21
            ty sie nie wstydzisz pucowac i w tym klopot...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka