Dodaj do ulubionych

Optymistyczna konwencja SLD

12.02.11, 12:21
Wojewódzka konwencja Sojuszu Lewicy Demokratycznej odbyła się wczoraj w siedzibie szczecińskiego ZUS. Lewicowa młodzież mieszała się na korytarzu z działaczami w wieku emerytalnym noszącymi kiedyś legitymacje PZPR.

Adaś! Wytłumacz mi coś chciał przez to powiedzieć? Czy po prostu puściłeś bąka? Nadal tak się brzydzisz SLD? Musiałeś się strasznie czuć wśród tych starców z PZPR i SLDowskiej młodzieży. Wszędzie byli SLDowcy wzbudzający twoje obrzydzenie. Minę miałeś rzeczywiście taką, jakbyś miał puścić pawia. Powinien ci Jachim dać dodatek za pracę w warunkach szkodliwych dla zdrowia. Nie wspominając o jakimś bardziej stosownym wdzianku...
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Optymistyczna konwencja SLD 12.02.11, 12:34
      Uwazam ze zle odczytales ten tekst i niepotrzebnie czepiasz sie gryzipiorka.
      Facet mial calkiem co innego na mysli, a piszac to, chcial wyrazic podziw ze LSD jest juz partia masowa, laczaca starych i mlodych za pomoca dobrego, prospolecznego programu, ktorego skuteczna "implementacje" zapewniaja wlasciwie dobrane kadry...
      Tak trzymac towarzysze i do ataku!
      • xyz-xyz Re: Optymistyczna konwencja SLD 12.02.11, 13:46
        Sugerujesz, że Adam przeszedł aż taką przemianę duchową?? Możliwe więc, że ta jego mina, to był wyraz duchowego cierpienia:)))
        • Gość: Dr humbolt Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 14:14
          Nieoficjalne spotkanie z byłym dyrektorem łapówkarzem Drabikiem i kilkunastoma innymi pracownikami ZUS oskarżonymi o malwersacje
          LSD przyszło i dało do zrozumienia: Wytrzymajcie jeszcze trochę towarzysze niedoli ,a słoneczko sprawiedliwości ze wschodu i wam zaświeci.
          Największa afera korupcyjna w Polsce z lewymi orzeczeniami lekarskimi , lewymi rentami z funkcjonariuszami komuny w tle konferencji .
          Ile kosztowało wynajęcie sali w ZUSie.???
          • Gość: Olin Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 15:21
            Już ciesza się z zawartej koalicji z tow. Piotrem z Warszewa. Stołki, stołeczki dla eseldowskich matołków typu szwagier przewodniczacego tow. Pawełek "Ściecha", który nie został radnym.
    • Gość: sympatyk lewicy Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.pogodno.net 12.02.11, 21:13
      Panie Napieralski nie pokazuj sie pan w towarzystwie splamionych ludzi typu P. Wieczorek bo oni przeszkadzaja nam zeby zaglosowac na lewice. Chcemy mlodych i madrych ludzi.
      • Gość: tez sympatyk Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 21:19
        chcemy ludzi skupionych wokol programu a nie ludzi skupionych wokol stolkow. Panie Napieralski prosze uwazac na tych wszystkich karierowiczow! tylko ludzie naprawde z lewicy moga realizowac program lewicy
        • Gość: ki Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 22:54
          ten po lewej to nauczyciel tańca, w środku to gość który tańczy z małpami a po prawej juz nie potańczy
    • tine6 Optymistyczna konwencja SLD 12.02.11, 23:51
      O, P.Napie ralski zawital z Warszawskich salonow do ubogiego Szczecina????? Jakie towarzystwo,P.Wieczorek rudy lisek chytusek.No jak tacy ludzie maja rzadzic to ja dziekuje srednia wieku powyzej 60 lat.Szkoda mi mojego miasta,zasluguje na lepszych rzadzacych.A gdzie p.Bartek Arlukowicz????? Czyzby za duza konkurencja dla p.Napieralskiego karierowicza???????
    • maxymus1 Optymistyczna konwencja SLD 13.02.11, 01:35
      No dobrze Towarzysze, tylko spokojnie, bo nie o to chodzi! Rzecz w tym, że potrzebna jest konstruktywna dyskusja, a nie hucpa polityczna.
      Korzystając z okazji i z tego miejsca, chciałem zapytać Pana Przewodniczącego, co sądzi o przyszłości mniejszości seksualnych w Polsce?
      Bo jak wiem z programu, to jest za związkami partnerskimi, znaczy kobieta z kobietą , a męszczyzna z męszczyzną. Dobrze popieram, jest mi wsyd, ale muszę spytać Pana Grzesia, dlaczego zapomniał o takiej mniejszości seksualnej, jak biseksualiści, jest mi doprawdy przykro, że tylko swoim środoiskiem Pan się zajmuje propagandowo.
      Proszę Pana, są takie osoby, które chciały by mieć i żonę i męża, czy uważa Pan to za jakiś nietakt? Za jakieś zboczenie? Tak po prostu jest i tyle, ale jak to prawnie rozwiązać? No Jak? Myślę że będzie miał Pan przywódco mój jakieś rozwiązanie prawne tego problemu, projekt jakiejś Ustawy, bo niektórzy się z tego śmieją, bo życie jest piękne, i kocha się kilka razy, rzecz w tym, kto przejmie majątek, żona , czy mąż. oczywiście jak dokonam, żywota. Czuwaj.
      • Gość: czy-telniczka Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 21:42
        Maksymus1 - tak, TO poważny temat rozwoju w dziedzinie gospodarczej kraju :)))
    • blooml Optymistyczna masturbacja SLD 13.02.11, 02:57
      ja mam taka propozycje, zeby sie Napieruniek tak nie napinal, bo bąka pusci. Zaden to jeszcze widok na przejecie "wadzy" w kraju zeby sie tak wozic po kraju z takim niemym: "a nie mowilem!?". Przyczyna chwilowego sukcesu jest kompromitacja koalicji i stezenie glupoty w glownej patii opozycyjnej, a nie popularnosc "programu" w stylu: "my jestesmy mlodzi, ale lubimy starych. Oraz gejow! I trzeba obnizyc podatki oraz stany wód i dac ludziom prace!"

No badzmy szczerzy: przeciez nie mowimy o Millerze, Oleksym czy Cimoszewiczu - kanaliach ale zaprawionych dyplomatycznie; mowimy o Napieralskim, hallo!
      Taki polski Dablju z ta roznica, ze temu sie wydaje, ze sam wszystkie wojny wygral i jakby chcial to by na ksiezyc plecial (ale nie chce)

Dobry wynik w Wyborach Prezydenckich osiagnal, nie czarujmy sie, cyckami tancerek, "diskopolem" i ogolna konsternacja Krajan po zbiorowym, sekciarskim samobojstwie Kaczynskiego.

Niech zatem towarzysze przytna ten optymizm na wysokosci zdrowego rozsadku i przysiada faldow nad napisaniem programu bardziej tresciwego niz: "mamy taki program, ze najsampierw trzebaby zrobic jakis program" - bo to, wprawdzie, bardzo pasuje do Napieralskiego, ale nie do partii ktora chce byc jakakolwiek alternatywa dla showmanow i histerykow.
    • aysy.1 czy SLD postawi na kompetencje ? 13.02.11, 07:23
      jeżeli ma byc kompetentnie i "po pierwsze gospodarka" to musieli być na tej konferencji j.piechota i s.paszyński.
      byli ?
      • Gość: Srul Kohn Re: czy SLD postawi na kompetencje ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 09:04
        Nie byli. Ktoś wyżej pytał, czy był Arłukowicz. Był.
        • Gość: lewica SLD=2xPSL IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 09:08
          SLD jest dwa razy większe od PSL i dlatego powinno już dawno być koalicjantem PO!
          Ale SLD nie jest tak uległe jak PSL ma swój program i rzeszę fachowców, dlatego trudno jest to przełknąć PO.
          SLD rulez!
          • aysy.1 Re: SLD<PSL 13.02.11, 09:21
            > Ale SLD nie jest tak uległe jak PSL ma swój program i rzeszę fachowców, ..
            wiemy, wiemy. od sprawiedliwości jerzy jaskiernia, od gospodarki jacek piechota a od firanek w sklasa mercedesie pęczak. lokalnie na przykład jednym z wybitniejszych fachowców od budowy marin jest runowicz.
            czy talent, promocja , podstęp szukuje sie już do porotu na salony ?
            • xyz-xyz Re: SLD<PSL 13.02.11, 14:28
              Zdecydowanie lepsi są:

Drzewiecki, Rosół, Chlebowski, Grabar(z)czyk, Misiak, Nitras, Łuczak, Atamańczuk, Nagay, Kasznia.

Oni nadal na salonach...
              • aysy.1 Re: SLD<PSL 13.02.11, 14:46
                xyz-xyz napisał:
                > Zdecydowanie lepsi są:
                >
                > Drzewiecki, Rosół, Chlebowski, Grabar(z)czyk, Misiak, Nitras, Łuczak, Atamańczu
                > k, Nagay, Kasznia.
                no niestety ale ci też niewiele się różnią od tych waszych. masz rację :)
                więc po co ma stryjek zamieniać siekierkę na siekierkę.
                • swarozyc Re: SLD<PSL 13.02.11, 15:29
                  pracownia4.wordpress.com/ksiazki/ponerologia-polityczna/o-ponerologii-politycznej-cz-1/
                  • Gość: czy-telniczka Re: SLD<PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 22:24
                    Tekst, dobrze - lekko pisany.
                    Dzięki, za lekturę.
                    Dziś "poznane"....dotąd, temat dla mnie niecodzienny - może warto podać ...dalej.

..."Sądzę, że praca ta jest na tyle ważna, że każdy normalny człowiek powinien ją przeczytać dla własnego bezpieczeństwa i higieny psychicznej. Przytoczę tu pewne istotne fragmenty książki, która wkrótce będzie dostępna w całości."

• Gość: gość Obrzydzenie SLD IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 00:30
      Nie kuwa, Miller Łapinski Oleksy to sa qrwa te nowe twarze sld? Może jeszcze Wieczorek?!
      Obrzydzenie bierze jak się pamięta czasy PZPR i te wszystkie mordy nasze....

SLD budzi obrzydzenie bo to partia dość obleśna i obrzydliwa.. bezideowa magma udająca lewicę... taka wykastrowana bolszewia. Śpiewająca falsetem jak jej krk zagra .. niczym dawne chóry kastratuf w Watykanie...
      • xyz-xyz Oto głos Platformy Obywatelskiej 15.02.11, 10:19
        > Nie kuwa, Miller Łapinski Oleksy to sa qrwa te nowe twarze sld? Może jeszcze Wi
        > eczorek?!
        > Obrzydzenie bierze jak się pamięta czasy PZPR i te wszystkie mordy nasze....
        >
        > SLD budzi obrzydzenie bo to partia dość obleśna i obrzydliwa.. bezideowa magma
        > udająca lewicę... taka wykastrowana bolszewia. Śpiewająca falsetem jak jej krk
        > zagra .. niczym dawne chóry kastratuf w Watykanie...

Komentarz zbędny...
        • Gość: Menel Re: Oto głos Platformy Obywatelskiej IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 22:55
          Precz z różową żulją z pod znaku LSD!

• xyz-xyz Re: Oto głos Platformy Obywatelskiej 16.02.11, 10:24
            Bujaj się Menelu spod znaku PiSdy:)
        • Gość: gość Re: Oto głos Platformy Obywatelskiej IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 16:39
          POyebało cie dziewczynko... tylko po lsd widzi się świat podzielony na partie, po jest juz tak samo rzygawiczna jak sld....
      • Gość: słuchacz Re: Obrzydzenie SLD IP: *.globalconnect.pl 16.02.11, 14:13
        Soska też nie lubi SLD, więc długo sobie nie porządzą
        • wladekr Re: Obrzydzenie SLD 17.02.11, 10:24
          > Soska też nie lubi SLD

Polubi:)
          • Gość: :) Re: Obrzydzenie SLD IP: *.globalconnect.pl 17.02.11, 11:01
            wladekr napisał:

> > Soska też nie lubi SLD
            >
            >
            > Polubi:)

pod warunkiem, że Kuria POlubi, bliżej mu do POPiSu :)

• aysy.1 Re: Obrzydzenie SLD 17.02.11, 15:59
          soska nie lubi sld ? nie pamiętasz jego współpracy zleceniowej z runowiczem ?
          • Gość: komuch Re: Obrzydzenie SLD IP: *.szczecin.mm.pl 17.02.11, 18:02
            Runowicz to SLD ?
    • Gość: Stary Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 10:56
      A czy wskazówki z Moskwy już dotarły?

---
      Co to jest FMS?

• Gość: to nie tak Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: 31.63.255.* 02.04.11, 22:38
        teraz z warzywniaka a może z też okolic Torunia, sadząc po tym co tam sie dzieje
        • Gość: ( Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 00:12
          Tak optymistyczna, jak uśmiechy Komorowskiego i Tuska w oczekiwaniu na ciała ze Smoleńska.

• Gość: muniek Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.11, 10:04
            Krzystek wychowuje chłopców z SLD
            • Gość: ( Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 11:25
              Ten azjatycki element naszego życia publicznego nie miał szans na cywilizowane wychowanie w domach rodzinnych wiec ktoś tę lukę edukacyjna musi wypełnić.

• Gość: mm5 Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 14:02
                Ale chrzanisz. Azjatycki? Masz na myśli Bliski Wschód? Byłam na tej konwencji, nic ci do tego w jakim charakterze a wyobraź sobie, że dziadek i babcia kończyli UJ, rodzice też coś kończyli, mama nawet ma doktorat a ojciec jest adwokatem. Ja zresztą też. Że nikt w rodzinie z ryngrafikami do Pinocheta nie jeździł, nie znaczy że zaraz azjatycki i nie miał szans na wychowanie. Piotr Krzystek jako nauczyciel savoir vivre'u...No ciekawe, ciekawe.
                • Gość: Stary Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 20:15

Pamiętam was ...

• Gość: Dexter Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:04
                  Pewnie byłaś na tej konwencji jako działaczka szczecińskiego eseldowa :)
                  Czy nikt ci jeszcze nie powiedział, że to prawdziwy obciach?!

A jeżeli chodzi o pokończone szkoły, to wiedz, że nie są w stanie zastąpić statusu społecznego wyniesionego z domu rodzinnego. To ma się po prostu we krwi. Nawet jeśli na co dzień jest się, na przykład, profesorem uniwersytetu szczecińskiego.

Jeżeli chodzi o Prezydenta Piotra Krzystka jako nauczyciela savoir vivre'u, to wiedz. że ten człowiek pochodzi z zacnego polskiego domu z tradycjami a jego brat jest mistrzem celebry, który naucza młodych ludzi nie tylko tego jak postępować.

• Gość: mm5 Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 22:58
                    Ja nie przeczę, że on jest z zacnego domu. Ja też jestem z zacnego domu, gdzie wykształcenie zdobywa się od co najmniej trzech pokoleń. Celebra mi nie imponuje. Nie widzę tu podstaw do antagonizowania. Ktoś umieścił absurdalny, uogólniający i obraźliwy wpis. A co jest obciachem a co nie jest...rzecz gustu.
                    • Gość: mm5 Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 23:02
                      I jeszcze jedno, jak ty rozumiesz status społeczny wyniesiony z domu jeśli nie między innymi przez wykształcenie? O herb ci chodzi czy posiadłości ziemskie, bo ktoś tu się zagalopował chyba.
                    • Gość: czy-telniczka Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:24
                      > Ja też jestem z zacnego domu, gdzie wykształcenie zdobywa się od co najmniej
                      > trzech pokoleń.

Ja, chyba nie wiem, może - nie jestem z zacnego domu, ponieważ nie znam
                      z powodu nie poznania ich historii wykształcenia.
                      Nie znam powodu dla eliminacji polskiego środowiska, braku moich przodków.

> Celebra mi nie imponuje. Nie widzę tu podstaw do antagonizowania.
                      > Ktoś umieścił absurdalny, uogólniający i obraźliwy wpis.
                      > A co jest obciachem a co nie jest...rzecz gustu.

To jest właśnie chyba różnica, gust i jego smak - to co nie jest przedmiotem nauczania. To jest to co ma się we krwi od urodzenia.
                  • swarozyc Ales Dexter jebnal, jak lysy jajami o beton... 04.04.11, 23:30
                    Gość portalu: Dexter napisał(a):
                    Jeżeli chodzi o Prezydenta Piotra Krzystka jako nauczyciela savoir vivre'u, to
                    > wiedz. że ten człowiek pochodzi z zacnego polskiego domu z tradycjami a jego br
                    > at jest mistrzem celebry, który naucza młodych ludzi nie tylko tego jak postępo
                    > wać.
                    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                    Na wlasny uzytek mam taka zasade ze posiadanie xiendza w rodzinie to taki sam obciach, jak posiadanie UBowca. Drobiazgi nie maja znaczenia. "Obciach", to bardzo delikatnie powiedziane..
                    • Gość: mm5 Re: Ales Dexter jebnal, jak lysy jajami o beton.. IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 23:53
                      Wpis o azjatyckim elemencie był jak poniżej, ale wpis Dextera to jeden z głupszych wpisów na tym forum. Co takiego ma niby we krwi czego nie mam mieć ja czy inne osoby obecne na opisywanej konwencji Piotr Krzystek? Może to zależy od tego czy jest się na czczo podczas pobierania? Zresztą uwaga, że to ciekawe że on ma wychowywać dorosłych ludzi, którym nic nie brakuje, nie należała chyba do obraźliwych.
                      • Gość: mm5 Re: Ales Dexter jebnal, jak lysy jajami o beton.. IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 09:39
                        Bo, jeśli twierdzisz, że "status społeczny wyniesiony z domu rodzinnego, który ma się we krwi albo nie" MUSI się wiązać z polskością i kościołem katolickim to żenujący jesteś raczej Dexter, w dobie Unii Europejskiej i swobodnego przepływu osób. No bo czym to pachnie, no? A jeśli ten status rozumiesz jako materialny, to chyba chciałeś zaszkodzić prezydentowi kierując skojarzenia niektórych na historię pewnego mieszkania, które jak czytałam "zdecydował się wziąć, bo gnieździł się u teściów"...
                        • Gość: Gexter Re: lysy jajami o beton IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 20:41
                          Różnica polega na tym, że jedni chcą mieć a drudzy chcą być i nie ma to nic wspólnego z kościołem i partią.

• Gość: czy-telniczka Re: Optymistyczna konwencja SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:11
                ..."ładnie napisane"....
                Wczoraj, u wykształconej/nauczonej z X pokolenia ? TU osoby z faktu poznałam:

Publiczne spotkanie "tematycznej" grupy osób.
                Jedno/ostatnie miejsce, na chwilę zwolnione z powodu ..?, ktoś "nauczony" przychodzi - raczej spóżniony - bez bez pytania "obok innych ludzi" dla siebie zajmuje, jakby ONO czekało tylko na niego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka