m.fiorella 14.02.11, 13:07 wiem że w okolicach Berlina są 3 sklepy ikea, ale z google trudno wywnioskować który jest najbliżej lub ma najlepszy dojazd? może ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: jaka ikea najbliżej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:08 Na Landsberger Alee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.fiorella Re: jaka ikea najbliżej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:37 czyli ikea Lichtenberg, dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: jaka ikea najbliżej? IP: *.pl 15.02.11, 11:28 Nie jestem pewien, czy najbliżej, ale bardzo łatwy dojazd jest do tej przy lotnishu Schoenefeld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.fiorella Re: jaka ikea najbliżej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 15:34 czy ktoś płacił w ikea Berlin zwykłą kartą debetową Visa? słyszałam że robią jakieś problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: jaka ikea najbliżej? IP: *.zacheta.szczecin.pl 16.02.11, 06:32 Gość portalu: m.fiorella napisał(a): > czy ktoś płacił w ikea Berlin zwykłą kartą debetową Visa? słyszałam że robią jakieś problemy Dobrze słyszałaś. Nie akceptują VISA, akceptują ( z popularnych ) MasterCard. Wypłacisz gotówkę z bankomatu ( są na terenie sklepu ) i po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: jaka ikea najbliżej? IP: *.cable.smsnet.pl 16.02.11, 00:26 Jest firma, która przywozi meble i akcesoria Ikea: www.ariba.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz zdzierstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 01:41 za ich cenę za pośrednictwo mam nocleg w Berlinie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: zdzierstwo IP: *.cable.smsnet.pl 17.02.11, 22:32 Spoko, tylko w sytuacji gdy kupowałam szafę, sofę, dwa fotele i akcesoria musiałabym oprócz noclegu w Berlinie, zamówić też busa, który by mi te mebelki przywiózł:)Ja tam byłam zadowolona, nie lubię marnować czasu na jazdę tam, zakupy, powrót, a za transport z firmy Ariba wcale dużo nie zapłaciłam. A na paliwo do Berlina też bym sporo wydała...więc myślę, że z ekonomicznego punktu widzenia ja mam rację!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: zdzierstwo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.02.11, 23:22 z ciekawosci - co takiego bylo w ikei ze nie mozna niczego takiego kupic gdzie indziej? przeciez tam sa tylko tekturowe meble o dosc pretensjonalnym wzronictwie (pseudoprostota i pseudoekologia - tylko czemu takie nietrwale gowna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: zdzierstwo IP: *.cable.smsnet.pl 17.02.11, 23:35 :) Ja mam już trzy sofy z Ikea, dwie pierwsze kupiłam 3 lata temu i nadal są super, nic się z nimi nie dzieje, są rozkładane i super wygodne, kilka miesięcy temu kupiłam w "naszym" sklepie sofę i niestety musiałam ją wymienić, bo nie nadawała się do spania, do siedzenia, beznadziejna była. Mam też komody z Ikea, są ze mną 3 lata i nadal w doskonałym stanie:)Teraz kupiłam szafę Pax, podoba mi się w niej to,że sama sobie wybrałam ilość koszy, drążków....łatwiej zachować porządek.Lubię meble z Ikea, a za akcesoriami przepadam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: zdzierstwo IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 07:55 Vlad -ekspercie w każdej dziedzinie... Masz meble z Ikei w domu? Zapewne nie... A ja mam od niemal 10 lat - sofę, krzesła, stoły, szafę, szafki - większe i mniejsze, półkę i szereg akcesoriów... I wiesz co? Nie mam zastrzeżeń, w przeciwieństwie do Ciebie, który ich nie posiadasz... :-) Moim zdaniem są trwałe, estetyczne, mają proste wzornictwo i są funkcjonale. Na tle innych mebli w Ikei tanie nie były, ale pewnie dlatego do dzisiaj stoją i nie mam z nimi żadnego problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: zdzierstwo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.02.11, 08:12 mam kolego - dlatego pisze niejako z autopsji i jak juz napisalem - szczegolnie cenie sobie sztucce z Ikei wykonane ze stali nierdzewnej ktore rdzewieja... Co do prostoty... problemem Ikei jest ze prostota stala sie prostsza niz powinna - ale to rzecz gustu - co do cen - bo ja wiem - nie widze specjalnych roznic miedzy cenami w Ikeii i innych tanich sklepach meblowych - no chyba ze argumentem rozstrzygajacym jest dla ciebie hotdog za 1 euro... PS wisi mi co masz w domu - jakosc wielu rzeczy z Ikei budzi moje zastrzezenia - jak widac sa tacy ktorym to zupelnie nie przeszadza - nie moj klopot a o gustach nie ma co gadac - ty lubisz neoprymitywizm Ikei a'la eko - ja zas uwazam ze robienie mebli z tektury to niszczenie srodowiska i z eko nie ma nic wspolnego. PS1 a co do bycia ekspertem - nie zazdrosc - po prostu przestan sie lenic umyslowo i badz ciekawy swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: zdzierstwo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.02.11, 08:03 acha... czyli widac w NL ikea zeni jakies gowna a lepszy towar trzyma na wschodzace rynki takie jak PL - ja to szczegolnie cenie komplet sztuccow z ikei - rdzewiejaca stal nierdzewna... no ale tez moze mamy inne wymagania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollżeażkipi Re: zdzierstwo IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 08:23 Jak kupiłeś podróby na allegro to rdzewieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: zdzierstwo IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 08:36 Trzeba było kupić meble z drewna, nie z tektury... Choć te Twoje, tekturowe mają jedną zaletę: z szafki możesz sobie zrobić czapkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: zdzierstwo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.02.11, 19:41 to ktos podrabia ikee? do allegro mam znacznie dalej niz do ikeii na Haarlemie wiec pudlo Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: zdzierstwo 13.03.11, 00:28 słyszałem, że w Goleniowie jest fabryczka mebli dla IKei ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dps26 Re: zdzierstwo 13.03.11, 00:52 no cóż każdy dostaje to na co zasłużył..... ja tam meble dzieciecę chwala za funkcjonalnosść i wytrzymałość na pomysły dwuch budrysów z towarzystwem przychodzącym w ilościach nawałnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: jaka ikea najbliżej? IP: *.revdns.metroplay.pl 22.04.13, 22:36 Jest także firma, która sprzedaje internetowo meble i akcesoria Ikea: www.lekea.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mdn Re: jaka ikea najbliżej? 13.03.11, 01:15 może tym razem Poznań? Najbliższa jest chyba przy A10 (CH A10) Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: jaka ikea najbliżej? 13.03.11, 01:25 ale to nie POznań tylko Berlin - ? Odpowiedz Link Zgłoś