mercedes_4 16.02.11, 08:10 Za bardzo nie wierzę Kuncowi. Zresztą pokazuje, że ma coś do ukrycia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mercedes_4 Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam 16.02.11, 08:11 Kto bedzie rozliczał finansowo budowę, bo ten pan jest znany ze swojej pazerności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.dyn.embarqhsd.net 16.02.11, 09:34 Plastikowe drzwi I opera w namiocie scandal!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cool_turalny Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam 13.03.11, 15:32 Niestety Kochani Państwo. Tak to jest jak słaby dyrygent próbuje jeszcze się wykazywać na polu zarządzania i polityki. Niczego nie robi dobrze i tylko dyryguje jeszcze gorzej. Czasami się zastanawiam czy te wzajemne animozje wśród naszych szczecińskich "animatorów" muzycznych ze sławnego "quadrumwiratu" Sztark-Oryl-Majewski-Kunc nie wynikają z tego, że wszyscy Ci Panowie wiedzą jak bardzo są do siebie podobni - artystyczne słabizny, które układami towarzysko-politycznymi próbują trzymać się władzy i robią wszystko, żeby w Szczecinie nie pojawił się ktoś zdolny z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Z. Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 08:44 Bardzo mnie ciekawi kim pan mercedes jest skoro ma czelność tak mówić. Dostawcą w biedronce? Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes_4 Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam 19.02.11, 11:08 Ja jestem bardzo oburzona postawą p. Kunca. Ten człowiek przez swoją działalność publiczną, nie ma u mnie szacunku. Jego start na prezydenta miasta, babranie się polityką zamiast pracować na rzecz rozwojowi kultury w mieście. Tyle fajnych rzeczy mógł zrobić jako dyrektor opery na Zamku. Zaczęłam się zastanawiać, dlaczego tak jest i myślę, że ma właśnie taka cechę pazerności - czyli zawsze chce mieć więcej, bo odczuwa, że to co ma jest jemu za mało. Pamiętam jak mówił, jaka będzie opera i co, jaka jest. Był nadzieją na bardzo dobrą Operę, lepszą niż w Poznaniu. Ja jeszcze pamiętam czasy Operetki, do której chodziłam na przedstawienia, jeździłam do Opery w Poznaniu, ale od opery Kunca, która miała być na wysokich standardach, jak zapowiadał już nie, bo co mam oglądać zastraszonych muzyków? Konflikt jaki zaistniał za jego zarządzania i w jaki sposób to rozwiązał, oraz dał poparcie dla człowieka, który bardzo przekroczył relacje nauczyciel - a uczennica liceum, a jeszcze jego indolencja do Zamku jako obiektu zabytkowego, to strasznie mnie rozzłościło, bo pamiętam jak profesor Latour opowiadał o Zamku. Na czas budowania opery oddelegowali go do Warszawy, bo nie chciał się zgodzić na postawienie tego okropnego łącznika i opowiadając o tym ukazywał swoją nadzieję, że kiedyś jak będą łącznik przebudowywać to powrócą do dawnej elewacji, tak aby wreszcie Zamek uzyskał harmonię architektoniczną. No niestety odpowiedzialny za tą przebudowę wybitnie lubi dysharmonię. Bardzo mnie to rozzłościło, jak niektórych, że Sedina ma być z żywicy, taki ersatz. Ja mogę sparafrazować, a kim pan jest, żeś bronisz. Jako mieszkaniec miasta popieram działania Gazety, aby rozliczyli tą inwestycje, nie tylko pod katem finansowym, ale też konserwatorskim(chodzi tutaj o rekonstrukcję) i każdy ma takie prawo o to wołać, bo to jest wstyd, że mając środki unijne robi się właśnie taki Ersatz! To są środki publiczne. Gazeta miała prawo pytać się, ale jak napisała jej było trudno uzyskać informacje na ten temat. Dlaczego taka tajemnica, od razu rodzą się myśli, że jest coś ukrywane. Sam tytuł artykułu jest bardzo wymowny. Czytając prasę, mam o działalności tego pana nie najlepsze zdanie. Oczywiście przepraszam, że to napisałam w dużym skrócie i mogło to być odebrane w inny sposób, ale bardzo mnie to rozzłościło, pamiętając jaka miał nadzieje co do poprawy tej elewacji ś.p. Pan profesur Stanisław Latour. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: um remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 08:57 prawdopodobnie remont jest niedoszacowany o drugie tyle ile miał kosztować więc Kunc się wije.Powinien natychmiast zostać zwolniony!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony IP: *.dyn.embarqhsd.net 16.02.11, 09:31 Teraz widac jakie to cymbaly gdyby umieli wynegocjowac warunki to opera juz by funkcjonowala w dawnym kinie colosseum a tak mammy ladny fitness odwolac kunca natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funio Re: remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony IP: *.pcmedia.com.pl 16.02.11, 13:09 Dzięki Bogu Colosseum zostało odstrzelone, Kunz chciał i owszem, nie jego forsa, parł do zawarcia umowy z Golemą na Colosseum, najlepiej wywalić Kunza i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzio Re: remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 15:55 no i zawarł gó...aną umowe na gó...any namiot a na remont chce wydać dwa razy tyle. mielibyśmy fajny obiekt teatru muzycznego w Colloseum a mamy gó.... szkoda że Colloseum nie zostało kupione Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony 16.02.11, 14:41 Jestes chyba jedynym, który nie wie, że po wstępnym dogadaniu się co do wysokości opłaty za Colosseum jego właściciele poczuli szansę i niespodziewanie podnieśli znacznie wyżej cenową poprzeczkę. Dobrze więc, że pokazano im figę. Chytry dwa razy traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzio Re: remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 15:56 właściciele obniżyli cenę o połowe ale Jabłońskiemu bardzo zależało na tym żeby kupić namiot i uciął rozmowy i teraz mamy gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funio Re: remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony IP: *.globalconnect.pl 16.02.11, 17:15 Gówno prawda, że obniżyli cenę, podwyższy dwa razy i mają figę z makiem. Głupi dwa razy traci, ale jak Golema zatrudnia tępaka Jakubowskiego to ma co ma. Lepiej kurdupla sprzedaż do NBA. Na hot dogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: remont niedoszacowany-Kunc odstrzelony IP: *.asternet.pl 22.02.11, 20:43 Brawo!! w koncu ktoś mądrze napisał o tym sfrustrowanym popaprańcu Funio / taka mała gnida/, w końcu niech mu wytoczą sprawę i wtedy dobrze " beknie' z opluwanie wszystkich, popieram :) pozdrawiam wszystkich internautów poza funio/ gnid sie nie pozdrawia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty ildefons Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.globalconnect.pl 16.02.11, 10:48 "Chcieliście Kunca, no to go macie, skumbria w tomacie pstrąg." - chłoptasiom z PO - Konstanty. Acha - i jeszcze jedno - dysponuję zaczarowaną dorożką, gdyby kogoś trzeba było wywieźć z Opery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To już koniec tej tancbudy... IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 11:06 Ktoś już zdążył napisać książkę o tym, co Kunc robi teraz w Operze na Zamku: empikmedia.pl/c/druga-smierc-opery-bprod4860125.jpg R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: To już koniec tej tancbudy... IP: *.CNet.Gawex.PL 16.02.11, 11:35 sprawa jest jasna, taki przetarg to jedyna życiowa szansa, dla ludzi z opery i wykonawców, żeby przytulić konkretną kasę. zrozumcie, że kultura jest słabo dofinansowana, ci ludzie nie mają i nie będą mieli szansy w życiu, żeby się dorobić a życie jest tylko jedno.plastikowe drzwi to kicz ale całe miasto jest kiczowate więc co to za różnica Odpowiedz Link Zgłoś
a.malin Występuję w obronie nowoczesnych drzwi 16.02.11, 14:49 Cały ten łącznik jest pseudozabytkiem. Jednym z wielu tego rodzaju przestępstw prof. Latoura przeciw kulturze architektonicznej, która nakazuje wiernie rekonstruować albo uzupełniać w zgodzie ze współczesnymi trendami. Nie może być mowy o rekonstrukcji drzwi, których nigdy nie było - pozostaje więc takie rozwiązanie jakie właśnie przyjęto. Łączik zakrył paskudny betonowy bunkier i zgrabnie komponuje się z zamkowym dziedzińcem więc to przestępstwo można by jeszcze zaakceptować, ale dorabianie pseudozabytkowych drzwi do pseudozabytkowej przybubówki - to chory pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Plastikiem w zabytek, czyli Szczecin słowiański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 16:15 Plastikowe drzwi w zabytkowym zamku. Rzecz na miarę polskiego Szczecina. [A propos "dorosłych robiących estetyczny chlew, co nie wrotycz?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.szczecin.mm.pl 16.02.11, 16:48 cyt. Nas też te paskudne witryny i drzwi rażą. Nikt nas jednak o terminie montażu nie poinformował. Od razu byśmy zareagowali - mówi Tomasz Wolender, zastępca wojewódzkiego konserwatora zabytków Hahahaha !!! Wojewódzki Konserwator Zabytków ma swoją siedzibę 100 m od zamku - nie widział co mu pod oknem robią :)??? Porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy w stylu Bogusława XIII, prawda? IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 17:10 jak to się dzieje, że inne miasta odbudowują swoje zabytki w stylu epoki, a w Szczecinie wciąż takie tałatajstwo? Wyobrażacie sobie gdański Dwór Artusa z drzwiami z PCV? Nie? przecież Dwór Artusa, podobnie jak szczeciński Zamek został dosłownie podniesiony z gruzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funio Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.globalconnect.pl 16.02.11, 17:18 Wojewódzki i miejski konserwator zabytków nie widzą jak Golema niszczy budynek Kosmosu, obwiesza go reklamami itp albo co zrobił z pomieszczeniami po Bajce. Zdewastował je, ale panie konserwator chyba biorą w łapę lub boją się dresów karateki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 19:15 Panie konserwator zajmmują sie konserwowaniem stołków na których siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawopięści Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 20:24 golema to mafia, złodziej i bandzior - może robić co chce a ty spier... Odpowiedz Link Zgłoś
ldmochowski Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam 16.02.11, 21:43 Gość portalu: Funio napisał(a): > Wojewódzki i miejski konserwator zabytków nie widzą jak Golema niszczy budynek > Kosmosu, obwiesza go reklamami itp albo co zrobił z pomieszczeniami po Bajce. Z > dewastował je, ale panie konserwator chyba biorą w łapę lub boją się dresów kar > ateki. Rozumiem że masz dowody na poparcie swoich słów? Jeżeli tak - będziesz miał okazję przedstawić je w Prokuraturze do której jutro wpłynie zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa polegającego na publicznym pomówieniu osoby sprawującej funkcję publiczną. Mam nadzieję że nie łudzisz się że Prokuratura nie znajdzie Ciebie po adresie ip? Bo w sprawie pomówienia prezydenta Krystka prokuratorzy nie mieli z tym kłopotu. Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 21:57 mam nadzieję że to zrealizujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.dyn.embarqhsd.net 17.02.11, 01:43 Brawo dmochowski juz dawno tego oszoloma I gnide zwanym funio ktos powinien podac do prokuratury on ciagle pomawia I obraza wszystkich to jakis zakompleksiony ciec trzeba go ukarac niche sie nauczy ciec I odpwie za swoje swinstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.asternet.pl 22.02.11, 20:36 Brawo!! w koncu ktoś mądrze napisał o tym sfrustrowanym popaprańcu Funio / taka mała gnida/, w końcu niech mu wytoczą sprawę i wtedy dobrze " beknie' z opluwanie wszystkich, popieram :) pozdrawiam wszystkich internautów poza funio/ gnid sie nie pozdrawia/ Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiami 17.02.11, 00:00 "A dokumentacja mówi, że przeszklenia podcieni mają być zgodne z ogólną stylistyką obiektu. " I tylko tyle mówi projekt budowlany o stolarce? Nie wierzę. Przecież a podstawie tego projektu wykonawcy startujący w przetargu wyceniają swoje oferty a jak wycenić stolarke kiedy nawet nie wiadomo z jakiego materiału ma być zrobiona? Różnica w cenie między oknem drewnianym a PCW to min 2x. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaspis Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 22:34 Jajca jak berety w barszczu no nieeeee ? Over -! Odpowiedz Link Zgłoś
wypedzonyzziemodzyskanych W Oxfordzie 12.03.11, 14:55 W hrabstwie oxforshire pewna angielka wymieniła drzwi wejściowe do swojego domu na plastikowe , także białe i o podobnym stylu jak dawne drewniane ale ... Council czyli odpowiednik naszego urzędu miejskiego - od razu nakazał jej wymienić. Mimo iż jej dom znajdował sie daleko od okien urzędników no kilkanaście mil Ona się nie zgodziła więc urzędnicy zaskarżyli jąd o sądu A tu nikt nic nie widzi.... i nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek uspokój si Pawełek uspokój się IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 23:21 Pawełek uspokój się Odpowiedz Link Zgłoś
mdn Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiami 13.03.11, 00:58 Zniknęły te plastikowe drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: Cichy remont w Operze za plastikowymi drzwiam 13.03.11, 00:58 może popękały? ;) Odpowiedz Link Zgłoś