Dodaj do ulubionych

Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci za ...

22.02.11, 08:25
chyba jego sklepy i nieruchomości w szczecinie podczas jego odsiadki dobrze prosperowały ; jak sklep z odzieżą skórzaną przy pl. Kościuszki , przy królowej jadwgi i krzywoustego bank , apteka na wojska polskiego naprzeciwko kosmosu , sklepy ze skórami na bogusława i wojska polskiego przy argentynie , oraz sklep w blaszaku w galaxy z odzieżą skórzaną.
Obserwuj wątek
    • kuba.goldberg Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci za ... 22.02.11, 08:53
      Oj będzie biba w Columbusie/Chrobrym/Colorado. Właściciele już się pewno cieszą.
      • Gość: ser swarżycki Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.centertel.pl 22.02.11, 09:17
        Z pewnością resocjalizacja przebiegła pomyślnie!
        • Gość: ona Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 09:35
          Co do Jacka, resocjalizacja na pewno przebiegła po myśli. Pracowałam w hospicjum razem z nim.
          • Gość: pepe Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 16:10
            Tak pewnie jak u brata Alberta w Świnoujściu przy wódeczce.
      • Gość: ciekawy Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: 80.50.132.* 22.02.11, 09:23
        A Zadwornego zaproszą?
        • Gość: Mecenas Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 09:20
          Zadworny powinien być na takich ucztach gościem honorowym - tam może uchodzić za intelektualiste, pisarza , i coś tam jeszcze. W końcu tylko on potrafi opisać morderstwo , napad w konwencji odpowiadającej chłopakom i wielbicielom rozrywki dla chłopaków.
          • Gość: czarnamamba Re: do Pana Mecenasa IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 13:13
            A Pan Mecenas z czego żyje? Zakładam, że nie z ogródków działkowych ;-)
      • Gość: synek Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.cust.telenor.se 24.02.11, 14:33
        odpie...ie sie jurz od marka m oczko cowy jeszcze rzukacie dajcie mu jurz spokuj innych spraw niemacie to wypie...jcie na budowe do roboty to nie bedom wam sie czymaly glupoty w glowach
        • Gość: uuuu Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.12, 09:58
          o jej, w oczy kole!!! proponuje słownik poczytać.
    • swarozyc Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci za ... 22.02.11, 09:31
      Teraz Oczko bedzie walczyc o wplywy z metropolitom kamieniarsko-ciecinskim..
    • chrumffe Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci za ... 22.02.11, 09:37
      Rafał Ch... to jedno ale co z Tułą????????
      • Gość: czarnamamba Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 10:55
        Będą musieli dostawić jeszcze jeden stolik w "Galaxy", bo wszyscy z "Tułą" się nie pomieszczą...
        • Gość: xxxd Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.centertel.pl 04.06.11, 20:36
          właśnie, a co z "Tułą"???? :))
      • jamlody1 Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z 24.02.11, 20:30
        gó... ,co ma być.
    • swarozyc [...] 22.02.11, 09:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Funio Rozliczenia IP: *.pcmedia.com.pl 22.02.11, 09:45
        Przychodzi czas rozliczeń z kolegami po fachu, ciekawe czy znany restaurator zbroi się czy też idzie do spowiedzi?
        • Gość: . Re: Rozliczenia IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 10:19
          "gang sportowców" (niegdyś kierował nim pewien dżudoka,

Czy ktoś zna nazwisko tej postaci?
          • Gość: pete Re: Rozliczenia IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 02.05.11, 20:17
            S.J.
      • Gość: budżet niektórzy działacze gangu mieli papiery rencistów IP: 80.50.142.* 22.02.11, 10:05
        dziwne że nie badano lekarzy orzeczników.Co z lekarzami t5ymi którzy przyznawali im renty?
        • Gość: Co zalatuje lisem Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 11:36
          Jak ten czas szybko leci, to już 12 lat.
          Król Oczko Lwie Serce wraca z niewoli barbarzyńców .
          Może powinniśmy zobaczyć jakiś exkluzywny wywiad przeprowadzony przez dawną znajomą Oczki, panią redaktor Ewą Ornacką , jak on widzi i postrzega teraz Szczecin ?
          Może widzi to w kompletnej ruinie, Mała Scena rozrywki zdziadziała, Kosmos bez zmian , Coloseum - siłownia w zasadzie taka sama jak w każdym więzieniu, tylko się bardziej błyszczy . Co takiego się zmieniło od tamtych lat????
          Czy będzie kandydował do parlamentu jak np Stokłosa , czy inni kryminaliści z platformy?
          • Gość: Ewa Ornacka Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 22:39
            Nie jestem "dawną znajomą Oczki", aktualną też nie:-)
            • Gość: komiks szopenowski ile kosztuje teraz historia chorby na rentę? IP: 80.50.142.* 23.02.11, 10:37
            • Gość: czarnamamba Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 13:10
              Madam, nawet nie wie Pani, ile Pani traci... :-))
            • Gość: Co zalatuje lisem znamy się tylko z widzenia IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 17:21
              Przepraszam pani redaktor Ewo . Ale miałem wrażenie i coś tam z pamięci ,że przeprowadzała pani wywiady wraz z tym Pytlakowskim ( nie było innego?) z gangsterami, co jest w państwa książce "Alfabet mafii" . To Oczko do ściany tego wywiadu chyba nie udzielał ?
              • Gość: czarnamamba Re: znamy się tylko z widzenia IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 17:43
                Rozmówcą był red. Pytlakowski; Szef szefów brzydził się kobietami w więzieniu...
            • Gość: twarda wazelina Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 18:01
              Ten TBS goni już w piętkę , uwłaścili się na społecznym majątku i zaczynają geszeft naszym kosztem.
              To odczuwają wszyscy lokatorzy , którym podnosi się trzy razy do roku czynsz w TBS.
              TBS nic nie traci, nie ma zagrożenia ,że pomysł nie wypali , że może się zadłużyć , że może popaść w ruiną , bo niczego nie można wykluczyć , za fanaberię zapłaci "właściciel" TBSu.
              Tak jak w polityce platformy w MSZ, 30 tys euro można wyjeb..ć do kosmos , nie ma żadnego problemu i odpowiedzialności.
              Ile nas ta ekoszkoła będzie kosztowała ? Co to ma być? Schronisko, harcówka , kolonia letnia, hotel dla ministerstwa edukacji pani Hallowej, czy buduar dla prywatnych spotkań Szotkowskiei i Prezia?
              • Gość: T Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 18:03
                Przepraszam ten wątek miał być o szmaragdowym , pomyłka?Sorry
                • Gość: piknik Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 14:02
                  Bados to ten wielki typ majacy grubo ponad 2 metry ?
            • Gość: ser swarożycki Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 21:27
              Pani Ewo, nie sądziłem, że zagląda Pani na to forum! Jest Pani jednym z nielicznych tzw. normalnych dziennikarzy, mających właściwy warsztat dziennikarski i predyspozycje do pełnienia tego zawodu! Trzymam kciuki i jestem dumny, że jest Pani właśnie z naszego ukochanego Szczecina i jak sądzę, czuje się Pani z tym miastem bardzo związana. Pozdrawiam serdecznie, życząc wszystkiego dobrego i kolejnych wielu, wielu sukcesów!
          • jamlody1 Re: niektórzy działacze gangu mieli papiery renci 24.02.11, 20:35
            spadaj i idź do gazety na redaktora, może ktoś wsadzi tobie semafora.
      • swarozyc [......] 25.02.11, 14:13
        Tajemnica panstwowa?
        :-))
    • czarnamamba1 Rzetelność i żetelność 22.02.11, 12:14
      Adam! Nie potrafię inaczej, sorry stary! Ale gdy czytam twoje artykuły, szczególnie te w których wspominasz tamtą sprawę, zaczynam toczyć pianę... Lekarz mówi, że jest to replika procesu, u zdrowych, nazywanego myśleniem. Dla mnie - załóżmy - pojęcie dość obce. Ale dla Ciebie? Dziennikarza, intelektualisty i pisarza...
      Osobiście chciałbym byś był liderem w naszym stadzie; bym jako obywatel mógł uczyć się życia, analizując Twoje artykuły. Marzę by czerpać mądrość życiową z owoców Twojej twórczości. Śnię o umiejętności kroczenia Twoją drogą, rycerzu dżedaj !
      A co urwa mam ? Znów się dowiedzialem, że jestem jedynym kapusiem w tej historii. Choć było nas 104. Janerka, (ważny świadek oskarżenia w procesie "Oczki") to jakiś anonimowy dżudoka.
      Uchylenie wyroku w Katowicach ze względów formalnych, według adwokata, biorącego udział w tamtym procesie, niczego faktycznie nie zmienia, a jedynie odracza na pewien czas ( źródło "GW").
      Tandetą dorównujesz temu anonimowemu policjantowi, który "ma nadzieję".
      Dlaczego szydzę ? Dlatego:
      Połowa lat 90. "Oczko" na samym topie. Góra pieniędzy, Ferrari, frajerzy mdleją na widok jego protezy.
      Dyskoteka "Imperium"; Boss, Jacek P. oraz ja. Gramy w bilard. No dobra! Trzymam jedynie kij.
      Dwoje nastolatków ok. 20- 23 lata. On pijany w sztok. Potrąca "słońce bałtyku", które oblało się wodą mineralną. Mówi kulturalnie, po pijaku "przepraszam". Chce odejść, ale Boss sapie. Poniża, pluje na niego obelgami. Po twarzy chłopaka przebiega chęć walki. Szedł obięty z dziewczyną i nikomu niczego złego nie zrobił. Nic wielkiego się nie stało!
      Jednak instynktownie popatrzył na Jacka P. i zobaczył faceta w okularach. "Intelektualista" pomyślał zapewne, tym bardziej że ja- też krótkowidz - stałem za nim. "Inteligencji nie ruszam"- miał szlachetnie, wypisane na twarzy; pochylił głowę i dał się Szefowi sponiewierać.
      Godzinę później wychodzimy, na schodach Marek spotyka znajomego. Ten na widok "Jednookiego Billa" wpada w panikę. Staje sparaliżowany, "Prezes" pyta " i co urwo teraz?"
      Gość zaczyna się tłumaczyć i czegoś wypierać. "Oczko" objaśnia nam, iż many, jakiś czas wcześniej dopytywał się, gdzie boss bossów trzyma skarpetę, bo chciałby ją "opodatkować".
      Wtedy my- czyli ja i Pawlak- łapiemy "fiskusa" za chabety i do samochodu. Tata chirurg, więc mówię przynajmniej dwie ręce. Jacek chce nogę, bo chłop na złodziejstwo bardzo uczulony.
      Ale do akcji wkracza Boss, czyli ten który "łamał ludzi jak zapałki" ( vide Adam Zadworny)
      "Rafal zostaw go, pójdzie na policję i będzie na mnie..."
      • andreas.007 Re: Rzetelność i żetelność 22.02.11, 13:15

Z Miniwykładów Leszka Kołakowskiego o sprawiedliwości:

"... gdyby Bóg wedle sprawiedliwości rzadził, bylibysmy w piekle wszyscy bez wyjatku, wszyscy na potepienie wieczne zasługujemy. Jeśli nawet tego ekstremizmu nie uznajemy, to zdrowy rozsadek podpowiada, że wieczne zbawienie nie moze byc sprawiedliwą odpłata za nasze, choćby najwieksze, ale skończone zasługi. Bóg nie jest sprawiedliwy, ale miłosierny. Bądźmy i my tacy, sprawiedliwością sie nie przejmując, oto dobra wskazówka."
        • Gość: czarnamamba Re: do Andreasa IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 16:47
          "Sprawiedliwość to takie zwierzę, które nawet gdy ugryzie cię w dupę, to nie zauważysz"

miniwykład: pewien skazany na 25 lat, Iława 1991
          • owen19 Re: do Andreasa 12.12.14, 07:52
            Przykre ale prawdziwe sama to powiedzenie przetestowałam.Świat jest piękny tylko Ludzie to k ...y
      • Gość: Przeczytałem Re: do czarnamamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 16:30
        "...Dwoje NASTOLATKÓW ok. 20- 23 lata..."

Wiek nastoletni: 11-19 lat.

Pozdrawiam
        • Gość: czarnamamba Re: do czarnamamba IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 16:41
          Fakt ! W zakresie uprawiania czarnego PR muszę się jeszcze wiele nauczyć :-)
          • Gość: Vlad.H. Re: do czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 22.02.11, 23:35
            zawsze pamietaj ze masz do czynienia z aptekarzami - zawsze dostrzega slomke w twoim oku, zatroskani zworca ci na nia uwage - nie chcac zanudzac cie swoimi problemami nie wspomna nawet slowem o tej belce co w ich oku tkwi.

A swoja droga ciekawe co teraz bedzie - ja wierze w audiencje u Dziegi i Ducha Swietego zeslanie, nawrocenie i prace ku chwale Pana.
            • Gość: czarnamamba Re: do Vlada H. IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 13:08
              Racja, szczególnie na forum. Choć w tym przypadku to uwaga na miejscu.
              • Gość: Vlad.H. Re: do Vlada H. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 23.02.11, 21:32
                chwalmy Pana! modlmy sie za nieprzyjaciol naszych!
      • Gość: widz Re: Rzetelność i żetelność IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 24.02.11, 12:38
        A ja pamietam taka sytuacje: przychodzi do Cascade( dzis Pinokio) do dolnej sali Rafal Cz. czyli Czarny czyli czarnamamba. Podchodzi do osoby. Wyciaga pistolet pokazuje naboj od pistoletu i mowi : to jest prawdziwe. Ja nie mam "jarania" to ty tez nie mozesz miec albo cie zabije. To, ze ci darowali rurko kare w imie prawa nie oznacza ze jestes niewinny. Po prostu poszli na uklad z zwyklym smieciem co to "kapuje" jak mu akurat pasuje. W czym ty jestes lepszy od swojego bossa? W niczym. "Oczko" byl twoim szefem? Wiec bylo tak: on cos wymyslil a ty leciales to zrobic. Ilu osobom zrobiles krzywde, ilu dzieciom rozdawales amfe lub jaranie? Przeciez to byla twoja dzialka! A teraz pozujesz na autorytet moralny, a wyglada to na zwykla zemste sfrustrowanego przyglupa w okularach co majac rodzine w prokuraturze mysla ze bedzie bezkarny. Po prostu musisz przyznac, ze jestes uzdolniony jesli chodzi o medzenie i spadanie na cztery lapy. Udalo ci sie. Teraz wiemy wszyscy ze CZARNAMAMBA to Czarny Ch. Czyli sfutrowany gangsterzyna :-) Nie pozuj na twardziela bo podobno umiesz ten cyrkowy numer: Self blowjob. Mowili ze pod cela duzo cwiczyles:-)
        • xyz-xyz Re: Rzetelność i żetelność 24.02.11, 13:47
          Niezależnie od motywów itp. to wolę czytać czernąmambę. Nawet jeśli, to beletrystyka, nie reportaż. Twoje dzieła, to taka Masłowska...
        • Gość: czarnamamba Re: do widza IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 13:47
          Zawsze gdy patrząc w lustro, uświadamiam sobie jaki ze mnie nieudacznik i baran, robię na złość światu i produkuję się na forum "GW". Przyznaję, czynię tak w nadziei, że odpowie mi ktoś głupszy, ktoś bardziej poszkodowany przez matkę naturę, jakiś fajny debil... :-)
          Dziękować mam tobie czy mamusi ? A może zwalimy winę na szkołę?
          Najbardziej spodobało mi się "uzdolniony jeśli chodzi o spadanie na cztery łapy" oraz "rodzina w prokuraturze"- w tym przypadku mam nadzieję, że prokuratorzy w tym mieście poczuli się upokorzeni.
          W imieniu Szefa też podziękuję. Na pewno poprawi mu się humor, gdy przeczyta, że "coś (kiedyś) wymyślił".
          Jednak jeśli liczysz na to, że zrozumiem ten obcy zwrot "self blow job" to naprawdę przeceniasz- nie tylko Szefa- ale i moje możliwości.
          • Gość: fan Re: do czarnamamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 14:45
            nie badz za ostry dla widza, bo sie zniecheci i nie bedzie zabawy
            • Gość: czarnamamba Re: do fana IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 16:28
              Staram się, choć pisząc, że "coś" (narkotyki) "komuś" (dzieciom) kiedykolwiek dałem, lekko mnie sponiewierał :-) Jednak zrehabilitował mnie, wspominając dalej o "autorytecie moralnym". Osobiście uwielbiam apropaczyć i trudne zagraniczne zwroty mi imponują...
              • Gość: Vlad.H. dla nie wtajemniczonych IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 24.02.11, 19:48
                apropaka to w gwarze subkultury wieziennej yntelygent

• Gość: xxxd Re: do widza IP: *.centertel.pl 04.06.11, 20:58
            Szkoła nic nie da. Całe wychowanie spada na rodzinę. :)))
            Według mojego długoletniego doświadczenia xd
            Dzięki kochanej radzie pedagogicznej stałam się jeszcze "gorsza".
      • xyz-xyz Re: Rzetelność i żetelność 24.02.11, 13:41
        Gadał dziad do obrazu... Pisanie do Adam tego typu tekstów, to jak przekonywanie Macierewicza, że Polską nie rządzi KGB:)
      • Gość: Sz. Re: Rzetelność i żetelność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 15:04
        Problem polega na tym,że większość dziennikarzy uważa,że rzetelność oraz szczerość przekazu jest niczym wobec oczekiwań czytelnika!Dziennikarz nie napisze,że większość "pierwszoligowych przestępców" to debile (nierzadko utrwalający swój debilizm używkami).Zamiast tego trzeba lekko podkolorować i stąd się biorą opowieści o 300 "gorylach" (a'propos-Bados strasznie zmizerniał),tu jest źródło sukcesów w narkobiznesie (wg żurnalistów "dilerska działka" waży ok.0,2-0,3 grama a kosztuje 50 zł)!Tępa tłuszcza natomiast-nawet ta opisywana w gazecie-bierze słowo napisane przez red.Zadwornego lub red.Górkę jako prawdę objawioną i....wydaje im się,że sami są "z układu".A co do czarnejmamby-lubię czytać jego wypowiedzi.Adam Zadworny musi czuć się upokorzony Twoim stylem!
        • Gość: Roślin Re: do Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 15:35
          "...Bados strasznie zmizerniał..." - nie chce mi się wierzyć.. Przecież to legenda Pogonii i w latach 90tych w całej Polsce nie było na Niego mocnego..
          • Gość: Sz. Re: do Sz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 16:48
            Co do przeszłości-masz rację.Jeden z pionierów pewnej formy kibicowania w Polsce. Legendą przestał być po recitalu w prokuraturze. Gdy ostatnio go widziałem wyglądał jak...pół dawnego Badosa.
        • Gość: czarnamamba Re: Bados boss IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 17:14
          Historia "Badosa" jak ulał pasuje do dzisiejszej atmosfery w mediach w temacie: ustawki i pseudokibice.
          Można przeczytać, że to bardzo hermetyczne dla policji środowiska, zhierarchizowane jak Cosa Nostra, niezwyciężone zagony mafijne.
          W rzeczywistości dla cwaniaków z policji i prokuratury, całe to ura- bura, jest jeszcze większym spacerkiem niż rozmontowanie bandyckich ekip z lat 90.
          Wystarczy dokładnie czytać ostatnie doniesienia na temat zatrzymań w tych środowiskach.
          "Bados" był wśród szczecińskich kibiców bogiem. Bójki w ramach ustawek miał we krwi. W kręgach polskich kibiców był szanowany i poważany. Gdybym ja był tak odważny i silny, "Oczko" raz w tygodniu dostawałby ode mnie z "liścia" :-)
          Mimo, że ojciec pracował w resorcie, był też "Bados" pogromcą konfidentów i kapusi. :-))
          Pod koniec lat 90 pracował dla debila z ekipy "Oka" czyli Karpika, fakt lekko kompromitujący, ale takie życie...
          Następnie był filarem w gangu "Goryla". W ramach tej działalnosci został zatrzymany za udział w porwaniu i działanie w zorganizowanej przestępczości.
          I co zrobił ten supermen, nokautujący, podczas wielkich zadym policjantów czy wrogich kiboli jak Zbyszko z Bogdańca, Krzyżaków?
          Rozpruł się w radiowozie! Nawet nie można powiedzieć, że "cwaniak poszedł na układ". Pękł i zakapował na trasie do policyjnej izby zatrzymań.
          Jego historia trochę mnie uspokaja, w kategorii "kapuś idiota" na pewno nie zajmę żadnego z premiowanych miejsc...
          • Gość: Sz. Re: Bados boss IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 10:59
            "W rzeczywistości dla cwaniaków z policji i prokuratury, całe to ura- bura, jest jeszcze większym spacerkiem niż rozmontowanie bandyckich ekip z lat 90. Wystarczy dokładnie czytać ostatnie doniesienia na temat zatrzymań w tych środowiskach."-w uzupełnieniu dodam,że wszyscy są sztywni,honorni i charakterni a w sytuacji zagrożenia...Ale to wszystko nie ważne!W społecznej świadomości (ich zdaniem...) są kimś.Pamiętam komentarze do relacji z procesu Goryli.Nie zmieniło się nic.
          • Gość: Roślin Re: do czarnamamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 12:52
            Ośmielę się nie zgodzić z Pańskim wpisem - szczególnie z fragmentem "...Można przeczytać, że to bardzo hermetyczne dla policji środowiska, zhierarchizowane jak Cosa Nostra, niezwyciężone zagony mafijne.
            W rzeczywistości dla cwaniaków z policji i prokuratury, całe to ura- bura, jest jeszcze większym spacerkiem niż rozmontowanie bandyckich ekip z lat 90.
            Wystarczy dokładnie czytać ostatnie doniesienia na temat zatrzymań w tych środowiskach..."

Owszem - to środowisko "od zawsze" często przenikało się ze światem przestępczym. Zdarzają się - i to coraz częściej - "czarne owce" - wszak nie jest to już ten kaliber ludzi co w latach 90tych (teraz - niestety - coraz częściej zamiast specyficznie pojętych "zasad" i "honoru" liczą się mięśnie napakowane sterydami i osiągnięcie zwycięstwa nad przeciwnikiem za wszelką cenę), coraz bardziej zaostrzone prawo i po części przez to skuteczniejsza inwigilacja służb - jednak to co napisał Pan powyżej to moim zdaniem przesada.

Po pierwsze "...Wystarczy dokładnie czytać ostatnie doniesienia na temat zatrzymań w tych środowiskach..." Fakt - media chętnie informują o sukcesach policji (jak np. na Śląsku gdzie jeden z kibiców Ruchu Chorzów został świadkiem koronnym) albo około rok temu w Poznaniu gdzie rzekomo policja (tak spektakularnie transmitowana przez jedną ze stacji telewizyjnych...) rzekomo rozbiła bojówkę Lecha Poznań (gdzie jednak media później "zapomniały" dodać, że ludzi Ci niebawem zostali wypuszczeni...) jednak skala tego zjawiska ma się nijak do "... całe to ura- bura, jest jeszcze większym spacerkiem niż rozmontowanie bandyckich ekip z lat 90." ponieważ wspomiane "ekipy" mimo coraz większych szeroko pojętych "przeszkód" trwają i jedynie z czasem następują w nich zmiany pokoleniowe..

Po drugie - co chyba najważniejsze - w tym środowisku mimo jak wcześniej wspomniałem coraz większej woli bezpardonowego zwycięśwa nad "przeciwnikiem" vide "cel uświęca środki" jednak "na szczytach" dalej zazwyczaj przestrzega się wspominaych specyficznie pojętych "zasad" czy "honoru" co w przeciwieństwie - jak pewnie sam Pan najlepiej wie... - do tzw. "świata przestępczego" gdzie te wartości pozostawały często tylko pustymi frazesami...

Pozdrawiam
            • Gość: Sz. Re: do czarnamamba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 14:11
              Masz rację ale-nie do końca.Nie jest żadną tajemnicą,że pewne środowiska przenikają się. Półświatek-stadion-sporty walki itd a wszystko ma wspólny mianownik:pieniądze. O hermetyczności środowiska rozpisywał się nie będę,choć niektórzy do dziś uważają,że każdy grypsujący trzyma się zasad. Gość z Ruchu to niejaki "Grudzień" a jeszcze niedawno koledzy z ul.Cichej wieszali na płocie "pozdrowienia" dla konfidenta...Kończmy ten temat bo odbiliśmy od głównego wątku.
            • Gość: czarnamamba Re: do Rośliny :-) IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 16:25
              z doświadczenia wiem, że nie ma dużej różnicy miedzy kibicami-uczestnikami ustawek, a przestępcami z gangów. Materiał ludzki jest ten sam, różnica polega jedynie na sposobie zaistnienia w przestrzeni publicznej. Tym pierwszym jest łatwiej zakamuflować swoje intencje, używając sportowej nomenklatury. Łatwiej też chyba werbować nowych członków, ze względu na masowy charakter spotkań. Dopóki w grę wchodzi kibicowanie i ustawki dopóty policja jest dość bezsilna. Procesowo nie jest łatwo wyjść śledczym na pobicia- w końcu to zabawa dla twardzieli- ochotników, a oni nie płaczą... Do tego wyroki nie są imponujące.
              Inne już mechanizmy wchodzą w grę, gdy grupa kibiców uświadamia sobie, że na danym terenie dysponuje władzą, opartą na przemocy.
              Zaczynają się- naturalnie- wymuszenia, obrót narkotykami i przemoc w stosunku do innych osób niż twardziele- ochotnicy.
              Zasady głoszone z trybuny, choćby szczerze, ustępują miejsca namiętnościom typu chciwość, dwulicowość, strach przed zdradą (np. na policji) itp.
              Polacy wyjątkowo nie potrafią się organizować w struktury przestępcze, a polska policja dysponuje odpowiednim zestawem sztuczek prawnych (np. art. 60 kk) oraz socjotechnicznych, by tę słabość wykorzystać.
              Dlatego pozwoliłem sobie na stwierdzenie, że dla organów ścigania rozbicie tych środowisk kibicowskich, które umoczone są w działalność kryminalną, będzie spacerkiem.
              A na trybunach zostaną jedynie ci z zasadami...
      • Gość: xxxd Re: Rzetelność i żetelność IP: *.centertel.pl 04.06.11, 20:46
        hahahahaha :)))

Zakochałam się w stwierdzeniu "jednooki Bill", lecz nie ukrywam- to trochę okrutne^^
        Wykraczając poza temat, zastanawia mnie dlaczego akurat ten pan został ochrzczony jako "Oczko".... :)

PS: Też nie ogarniam tej gry. Tylko, że ja nawet się do trzymania kija nie nadaję.

Pzdr :)
      • nasztywno25 Re: Rzetelność i żetelność 25.02.18, 12:11
        Myślę,że żadne opowieści nie sprawią,że ktoś w coś uwierzy,nikogo do niczego nie przekonasz,kto wie...ten wie
    • Gość: pepe Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 14:07
      Czy on beczy na zdjęciu ??
      • swarozyc Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z 22.02.11, 14:11
        Gość portalu: pepe napisał(a):
        Czy on beczy na zdjęciu ??
        -----------------------------------------
        A co, chłopaki nie płaczą?
    • pan_glosny Jest jeszcze Krzysztof Jerzyna ze Szczecina 22.02.11, 15:18
      Szef wszystkich szefów! ;-)
      • Gość: pepe Re: Jest jeszcze Krzysztof Jerzyna ze Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 15:28
        Chyba na gaciach.
        • exman Re: Jest jeszcze Krzysztof Jerzyna ze Szczecina 22.02.11, 17:54
          Ciekawe, że wyjście bandziora może wzbudzać takie podniecenie wśród wielu ... wam chyba brakuje treści w życiu i musicie się karmić taką padaką bo nic lepszego wam się w życiu nie trafiło.
          • Gość: gość To może Marek na prezydenta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 19:42
            Obecny prezydent marny jakiś taki, a tak Marek byłby kimś.. i może rzeczywiscie coś by z tym miastem fajnego zrobil? Jak już umiał się sfotować ze Satllone w Monte C. to chyba lepszy od obecnego lebiegi, który nawet fajnego zdjęcia z MC nie przywiózł, tylko chwalił tam te swoje zrujnowane kamienice zarządzane przez Pęchorzewskiego...

Ja bym Marka vel "Oczko" podał na prezydenta miasta.. fajny gość i chyba nie pęka. No jakiś tam Jacek "Kombinerka" nie podskoczyłby mu w UM, bo by mu paluchy połamał...
            • Gość: Polish Ham żelechowej nie żelechowie... IP: *.pl 22.02.11, 20:40
              ...redaktorzyno od siedmiu bolesci. takie wlasnie nieuki tworza mit gazety opiniotworczej w sprawach miejskich a nawet nazw dzielnic nie znaja...
              • Gość: Piramidy Pa Pa Re: żelechowej nie żelechowie... IP: 212.14.63.* 23.02.11, 08:21
                Kolego Polish Ham, zanim zaczniesz poprawiać innych sam "odrób lekcje"... Jedynym miastem w Polsce, które posiada dzielnice jest Warszawa... Od strony formalnoprawnej w Szczecinie nie ma "dzielnic" - jest to jedynie umownie przyjęte nazewnictwo.

Pozdrawiam

• Gość: Polish Ham Re: żelechowej nie żelechowie... IP: *.pl 23.02.11, 08:43
                  czyli po twojej wypowiedzi wnioskuje ze od strony formalnoprawnej w gazecie za redaktora moze pracowac nieuk?
                  • Gość: Piramidy Pa Pa Re: żelechowej nie żelechowie... IP: 212.14.63.* 23.02.11, 10:28
                    Szczerze wątpię czy można być od strony formalnoprawnej "nieukiem", można być natomiast osobą niewykształconą, która z kolei z nieuctwem "nie idzie w parze". Niemniej jednak nie mi jest dane oceniać redaktora gazety.

Poza tym nie wiem czy Twój post ma charakter pytający o ... czy stwierdzający fakt.
                • Gość: gmithc Re: żelechowej nie żelechowie... IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 09:55
                  trudy życia na dzielnicach :)
          • Gość: oko za oko Koles juz czysciutki w bialych rekawiczkach IP: *.centertel.pl 24.02.11, 13:36
            Dokladnie masz racje. Wielkie halo, ze gangster wyszedl. Koles wyrzadzil wiele krzywd ludziom, posiedzial 13 lat i teraz ma juz legalne interesy. Wszystko wyprane jest czysciutki. Taka to w Polsce sprawiedliwosc.
            ps. oko za oko, zab za zab
            • Gość: Albin Siwak Re: Koles juz czysciutki w bialych rekawiczkach IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 21:30
              Jaki czyściutki ? Ma powiedzmy przerwę przed "ćwiarą " za zlecenie zabójstwa - poczytajcie dokładnie . Czy 13 lat w jego wieku się opłacało przesiedzieć za parę lat luxusu i nawet jago kasa na kontach i ewentualne udziały w GastroImperium (mrówki tak szeptały po kątach) i innych dziurach . Marek ma chyba nieźle po 50tce , ile szczęścia miał Rafał-mamba z tych paru latek na topie ? Mimo że "cwaniakuje" na necie , pewnie na spacer po Mickiewicza wychodzi w woalce. Nawet jak by miał na koncie 100 000 000 USD to jak mialły "odwirgać" jeszcze chociaż z 15taka to po wyjściu miałby coś około 70ciu wiosenek - w tym 28 lat przesiedziane, sorry nawet w wieku 20 lat nie poszedłbym na to za 1/2 tego wyroku i 2 razy większa sumę.
              • Gość: czarnamamba Re: do albina woalki IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 21:38
                Rozpoznałeś ? A te kabaretki mi pasowały?
                • Gość: Vlad.H. Re: do albina woalki IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 24.02.11, 22:00
                  ujda ale zmien cien do powiek - w rozu wygladasz kiczowato i nie przesadzaj z ta zalotka!

PS
                  komu odpowiadasz wynika z kolejnosci watkowania - nie ma potrzeby wypisywac "do ..."
                  • Gość: Albin Siwak Re: do albina woalki IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 00:26
                    Ciebie bym chyba łatwo nie poznał. Chodziło mi o to że prócz wspomnień o byłych kolesiach g...... Ci z tego zostało , no chociaż jak byś chciał mógłbyś wykorzystując wiedzę i znajomości wirować tym , czy tamtym, unikając przypału. A Marek ma już na karku zdaje mi się 56 lat. Pamiętasz zapewne jego funfla z bramki w Scenie i od Kremlowskiej Waldka J. ? Nie doczekał biedny Marka powrotu . Kasa i blichtr są qull ale do pewnego momentu- wieku . Jak za czasów Bronxu miałeś koło 25 lat myślałeś że świat należy do Ciebie, teraz po 40tce już wiesz ze nie.
                    • Gość: czarnamamba Re: do albina woalki IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 10:07
                      W całej tej historii, najbardziej bolesnym intelektualnie elementem są opinie, takie jak Twoja.
                      Wypracowana przez Twój umysł i pewnie jakieś doświadczenie życiowe, wizja świata jest mi narzucana, tylko dlatego że wbrew własnej woli, w sposób całkowicie niezasłużony i przypadkowy, stałem się tandetnym, prowincjonalnym, sądowym, celebrytą.
                      Gówno, to Ty wiesz o mnie, o tym co myślałem, albo co mi zostało.
                      Nie wiem czy szydzisz jako niespełniony bandyta czy zakompleksiona ofiara.
                      Ale- dla mnie na pocieszenie - w dzisiejszych czasach do historii przechodzą nie tacy anonimowi pisarze jak Ty, a właśnie ludzie pokroju Marka. Naturalnie jest tam też miejsce dla takiego "Toady'iego" jak ja. Pewnie nie najwygodniejsze, ale do braku komfortu jestem przyzwyczajony...

• xyz-xyz Ciekawe 25.02.11, 10:50
                        w dzisiejszych czasach do historii przechodzą ni
                        > e tacy anonimowi pisarze jak Ty, a właśnie ludzie pokroju Marka.

Odniosłem wrażenie, że dawnego Bossa darzysz wielką atencją. Jednak:

Naturalnie jes
                        > t tam też miejsce dla takiego "Toady'iego" jak ja.

Toady to mały ogr, który kocha swego nie najinteligentniejszego Księciunia. Dba o niego z miłością, jednak często pod nosem śmieje się z jego głupoty. A i zbiera cięgi, za głupotę Księciunia.

Jak to więc jest?
                        • Gość: czarnamamba Re: Ciekawe IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 13:05
                          Dokładnie tak jak napisałem. "Oczko" osiągnął bardzo wysoki status materialny, wspomniano o nim w "Z Archiwum Szczecina". Został też bohaterem odcinka "Alfabetu Mafii". Poświęcono jego osobie kilkanaście artykułów prasowych- szczególnie "GW" i Adam Zadworny. Czy komuś to się podoba czy nie, stał się lub- jeśli wolisz - został wykreowany na człowieka sukcesu. Tak właśnie przechodzi się do historii
                          Moim zdaniem niewątpliwie, szczególnie na tle innych szczecińskich bandytów, jest w tym środowisku postacią wyjątkową.
                          Choć tak naprawdę nigdy nie stał na czele "organizacji przestępczej, kontrolującej nielegalne interesy na Pomorzu Zach." (Adam Zadworny)
                          Nie był bossem żadnego gangu i np. chyba nigdy nie wydawał mi poleceń... nigdy też nie miał tej władzy, o którą się go posądzało.
                          Większość informacji na jego temat zostało zniekształconych przez plotki, fałszywe zeznania, prawniczą nomenklaturę sądowych akt oraz wymogi nowoczesnego dziennikarstwa.
                          • Gość: czarnamamba Re: Ciekawe IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 13:54
                            Poniżej masz przykład jak buduje się historię, tę opartą na plotce, kłamstwie oraz pogardzie dla prawdy i człowieka. Jej (historii) bohaterem jest min. "Szef szefów"
                            "Widz" powiela informację, która pozornie opisuje rzeczywistość lat 90. Pisze, iż byłem marionetką, czymś w rodzaju wabia, wystawionego przez sprytniejszych- w domyśle: bossów; zawsze są jacyś bossowie :-)
                            Jest to tylko ksero produktu mojego autorstwa.
                            W czasach gdy byłem oskarżony (na lewych dowodach :-) i decydowały się losy mojego wyroku, a wiedziałem już, że zakapuję, ogłosiłem w sądzie, iż za wszystkim stoi "On".
                            W końcu zawsze są gdzieś, jacyś bossowie...
                            Rachuby były proste, nadzieja -słaba - że wyrok będzie mniejszy oraz dobry fundament pod przyszłe zeznania, których celem było uzyskanie jak najwyższego wyroku między innymi dla "Oczki".
                            Najciekawsze w tym wszystkim jest to, iż ofiary tych kłamstw, gdy kłamstwa osiągną juz swój cel i stają się bezwartościowe, potrafią zaakceptować ich treść. Warunek jest tylko jeden, musi ono schlebiać ich próżności. Tak więc możliwe jest, iż Marek po jakimś czasie, zaakceptowal fakt udziału w tym procederze (handel narkotykami wyrok 8 lat) i każe do siebie mówić Pablo E. ...

• xyz-xyz Re: Ciekawe 28.02.11, 08:26
                              Sugerujesz, że pan "Oczko" to wyłącznie ofiara kłamstw? Niewinny jak lelija?
                              • Gość: czarnamamba Re: Ciekawe IP: *.234.241.83.in-addr.dgcsystems.net 28.02.11, 11:26
                                Nie, nie jest "ofiara wylacznie klamstw". Ale w polskich sadach, jak wiesz o tym dobrze, prawda i klamstwo to rodzenstwo.... syjamskie.
                                • owen19 Re: Ciekawe 12.12.14, 08:23
                                  Oczywiście że dla Sądu wiarygodne są Marionety temu też człowiek z silną odobowością jest niewygodny a panu/ni Prokurator przydadzą się gwiazdki
                          • Gość: Bzdety Berety Re: Ciekawe IP: *.range86-183.btcentralplus.com 27.08.11, 13:43
                            (Oczko) "został wykreowany na człowieka sukcesu. Tak właśnie przechodzi się do historii".
                            hehehe jasne :))))))))))
                            Wykreowany może został ale na pewno nim nie jest hehehe. 13 lat w pierdlu to raczej nie jest sukces. Znam wielu prawdziwych ludzi sukcesu. Pozoranctwo, bełkot i wieczna walka o pozycję i zycie w stresie nie jest żadnym sukcesem ani nawet drogą do sukcesu niezależnie ile pieniędzy przewalił i zarobił legalnie bądź nie.
                  • Gość: czarnamamba Re: do Vlada H. IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 09:36
                    Ale jak tak lubię.... podpisywać.
                    • Gość: widz Re: do Vlada H. IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 25.02.11, 10:50
                      Od dawna udzielasz sie na forum jak "expert" i konkurujesz z Adamem Zadwornym. Mozna wysnuc wniosek, iz twoja urazona duma pcha cie do zemsty, a poniewaz jestes tchorzem wyzywasz sie na forum. Masz dume, ktora urazono i to boli. Myslales ze zlapales Boga ( czyt, Oczko ) za nogi,a tu okazalo sie ze to byl but w twarz. Ze wcale nikt cie nie traktowal powaznie. Byles od poczatku wystawiony na wabia jako leszcz. Myslales ze jest inaczej. A koledzy mieli co do ciebie inne plany. Od poczatku byles spisany na straty. Jak to zrozumiales bylo za pozno. Wiec pozostala zemsta.Tak. To boli. Swiadomosc ze to co robiles, z czego byles przeciez dumny bylo ustawione bez twojej wiedzy. Uwazasz sie za inteligenta. WIec to boli jeszcze bardziej. Wracajac do dumy. Twojej. Wydaje mi sie ze muszla klozetowa tez ma swoja dume. Choc wszyscy na nia leja i sr.ja. Twoja jest taka sama.
                      • Gość: widz Re: do Vlada H. IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 25.02.11, 10:51
                        Sorry,to do Czarnego mialo byc
                      • Gość: czarnamamba Re: do widza IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 11:27
                        A kto mi zabroni ? Ty, anonimowy głąbie? Jesteś za słabo przygotowany merytorycznie by mnie podejść. Wymyślona scena z "Cascade" albo ten bełkot o wystawieniu mnie, komu ma poprawić samopoczucie, tobie czy Markowi? Jeśli temu drugiemu, to trafiłeś perfekcyjnie. Nikt tak jak on, nie może czuć się w tej sprawie wykorzystany przez kolegów- zapytaj, bo na widzeniach przez kilka lat beczał i obwiniał cały świat o swój los. Frajer wrobił się sam i kto jak kto, ale on wie o tym najlepiej... "Oczko" z ekipą i spiski? Manipulowanie ludźmi ? Nie ma tam u was inteligentniejszych?
                        Ten debil ze swoją bandą nie był wstanie ukraść czekolady w sklepie,a majątku dorobił się na okradaniu znajomych i znajomych, znajomych.

• Gość: ona Re: do widza IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 14:18
                          widz, a policzyłeś oczce piegi na plecach czy on tobie liczy?
                          • Gość: mariolaruda Re: do widza IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.15, 04:08
                            Witam Cię idioto .jesteś tak pusty jak ta czarnamamba.Banda frajerów.
                    • Gość: Vlad.H. Re: do Vlada H. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 25.02.11, 20:56
                      skoro tak...
    • swarozyc Goska i Albert, czy wyscie razem lub osobno z h... 25.02.11, 21:05
      spadli?
      Jaki to ja regulamin zlamalem lub prawo?!
    • swarozyc Kochany Panie bandyto 26.02.11, 12:04
      bo chyba tak moga Pana nazwac w dobie powszechnej fraternizacji z pieszczochem forumowym, ktorym pan zostal, sadzac po propozycjach rozu na policzki i kabaretek do szpilek..
      Nie bede Panu skladal propozycji, spytam tylko czy wspolpraca Oczki z UOPem ograniczla sie tylko do jednokierunkowej wymiany informacji czy tez byla wzbogacona o gry dezintegrujace i inspirujace (w kierunku pozadanym dla UOPu), srodowisko w ktorym Oczko sie obracal?
      Czy funkcjonariusze rzeczonej instytucji panstwowej nie probowali takze ukrecic swoich prywatnych lodow, ? Patrzac na dalsze losy TW SB, przyznac musze ze Oczko zostal potraktowany brutalnie i bezwzglednie...
      • Gość: Vlad.H. Re: Kochany Panie bandyto IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 26.02.11, 13:03
        Ale czego sie spodziewasz swar? ze mamba przyzna ze w przestepczosc (nazwijmy ja do uproszczenia zorganizowana) zamieszane sa instytucje takie jak UOP, ABW, CBS, CBA, policja, kosciol i pewnie sporo innych? To ze panstwo jest skorumpowane, niewydolne, bez autorytetu, juz nie pol kroku ale poltora, dwa za przestepcami, ze politycy, biznes i swiat przestepczy sa powiazane gesta siecia zaleznosci? Wiedza ogolna jest juz znana a szczegoly? Mamba nie jest samobojca... a spoleczenstwa czy to dla niego czy dla innych to kawalek styropianu drygfujacy po morzu szamba - sztuka sie wdrapac na ten kawalek i jak najdluzej unoscic na falach, spadajac zas ze styropianu trzeba umiejetnie nabrac powietrza, i starac sie utrzymac glowe jak najwyzej by zachlysnac gownem, no i podjac kolejna probe wdrapania na ten brudny kawalek styropianu chocby za cene wepchniecia innego chetnego pod powierzchnie.

Jak barany daja sie strzyc to grzechem byloby nie skorzystac...
        • swarozyc Re: Kochany Panie bandyto 26.02.11, 13:10
          Myslalem ze, skoro jest taki otwarty i bezposredni, pusci troche farby...
          :-))
          • Gość: Vlad.H. Re: Kochany Panie bandyto IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 26.02.11, 14:17
            haha pamietaj - rok nie wyrok a dwa lata jak za brata, wszyscy w wiezieniach, bez wyjatku siedza za niewinnosc a sam mamba kreci niezla bajere wiec...
      • Gość: czarnamamba Re: Kochany Panie bandyto IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 17:28
        O układach "Oczki" z UOP wiem z gazet. Nawet jeśli był z nimi w układzie, zachował to w tajemnicy. Dużo było natomiast śladów po SB. które naturalnie do UOP prowadziły. "Arizona" wiele razy opowiadał o kradzieży dla SB dyskietek, które były w posiadaniu oficerow Stasi.
        Po jego zaginięciu UOP prowadził nieoficjalne śledźtwo pod kątem udziału oficerów BND. Dlaczego akurat oni byli na tapecie, nie wiem. Na dyskietkach podobno były tajemnice przemysłowe, ale 500 tyś. marek to dużo, nawet jak za takie sekrety. Wszyscy uczestnicy tej operacji albo zaginęli tak jak "Arizona" albo padli na serce jak facet o pseudonimie "Komandos". Sam "Arizona" nawet się nie ukrywał ze swoimi kontaktami z UOP. Dużo też opowiadał o przemycie amfetaminy dla SB, ale tu pewną rolę odgrywal już Marek. Sam "Arizona" miał też mocne plecy w komendzie wojewódzkiej, znam przynajmniej jedno wymuszenie, w którym brał udział, ofiara zeznała, ale "Arizonę" oszczędzili.
        "Pan pułkownik jakiś tam" z UOP to był ulubiony zwrot Sylwka i Gutka na początku lat 90. Znali go jeszcze z czasów SB.
        Największe plecy jednak dawały kontakty z policjantami, akurat tak się składa, że ci których ja znam, wcześniej służyli w SB. Do oficera prowadzącego kilku księży inspektora Waldka H. jeżdzili, oprócz mnie, chyba wszyscy. Do esbeka, z którym ja miałem kontakt zaprowadzili mnie inni członkowie ekipy, min. "Tula". Na spotkania z nim jeździłem min. z Dudą.
        Czy prowadzili gry dezintegrujące? Naturalnie! To były pojedynki wszystkich ze wszystkimi. Było też kilka policyjnych prowokacji z narkotykami w roli głównej. Narkotyki generalnie to bardzo "plastyczny" temat do prowokacji i manipulowania materiałem dowodowym.
        O sile tych kontaktów (nie wymieniłem wszystkich "umoczonych") niech świadczy fakt, że gdy postanowiłem zakapować, dość spora grupa oficerów w komendzie wojewódzkiej była przeciwna przyjmowaniu zeznań ode mnie. Straty w dobrej agenturze były znaczne... :-)
        Choć do dziś nie wiem jak sobie te głąby wyobrażały zneutralizowanie mnie, jako problemu.
        • swarozyc Kochany Panie bandyto 26.02.11, 23:04
          w zasadzie to dziwne ze oczko jeszcze zyje, majac na uwadze losy innych polskich bandytow "z gornej polki".. Chyba ze Oczko nie byl z gornej polki..
          • Gość: Albin Siwak Mamba zmienia tonacje ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 00:20
            Twierdzi coś zupełnie przeciwnego niż w zeznaniach w sądzie , twierdzi dzisiaj ze gościu na którego zeznawał padł ofiara spisku . Nie da się ukryć chyba po prostu strachu . Wkurza go też prawda o jego faktycznej roli w "zespole" w zasadzie to chyba był w powiedzmy " młodzieżowej frakcji" dilerów wraz z kol. Pigułą. Ponieważ to były początki i urzędując w Bronxie prowadzonym chyba ( jak się mylę to mnie popraw najpierw przez siostrę kol."P' jak się okazał dobrym sklepikiem to stał się Waszym "biurem" . Więcej tam raczej legendy o rządach Czarnego na mieście było niż faktów i potem komuś ta legenda przypasowała bo sami mogli być w cienu . A kurcze kol.Mamba jak to było jak gwiazdor z kolegami dostał wpier... od chłopaków ze (Stołczyna chyba??) we własnym lokalu ???? - Trza było starszych kolegów o pomoc prosić czy nie ? .
            • Gość: albin Re: Mamba zmienia tonacje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 09:43
              a Ty slyszales ze biją w kościele a to było techno party, coś usłyszales, coś Ci ktoś powiedział i powtarzasz te bzdury się trochę kompromitując, strugasz gościa który coś wie, a z tego co piszesz wynika ze nie wiesz nic, bo gdybys cokolwiek wiedzial, to takich faktow o ktorych wiedza wszyscy, albo prawie wszyscy - nie przekrecal lub nie pisal bzdur. uspokoj sie i jak chcesz dyskutowac to badz merytoryczny.
            • Gość: czarnamamba Re: do Albina Siwaka IP: *.234.241.83.in-addr.dgcsystems.net 02.03.11, 16:04
              Albin belkoczesz jak prawdziwy, podstarzaly partyjny kacyk. Musiales spedzic sporo czasu z siostra "Piguly", ktora pewnie mieszka gdzies na Stolczynie. A tak na marginesie, "Pigula" wie, ze rodzina mu sie powiekszyla?
              Albin wyczuwam w tobie ogromny potencjal ! Jeszcze kilka rownie trafnych wpisow, a zostaniesz jednym z tych, ktorzy zawsze stoja w cieniu....
              • Gość: Sz. Re: do Albina Siwaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 16:41
                Piguła zajął się sportem i z narkotykami-jak sam twierdzi-nie ma nic wspólnego!
                • Gość: Albin S. Re: do Albina Siwaka IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 20:33
                  Dobre ///hahahahahahaha.pl
                • Gość: czarnamamaba Re: do Sz. IP: *.234.241.83.in-addr.dgcsystems.net 03.03.11, 15:43
                  Slusznie, bo handel narkotykami to nie jego bajka...
              • Gość: Albin Siwak Re: do Albina Siwaka IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 20:38
                Nie koniecznie , a może spędzam więcej czasu z inną siostrą, np. w DHL-u ?
                • Gość: siostra Re: do Albina Siwaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 09:59
                  faktycznie techno party. informacje masz bardzo przestarzale:-)
                  • Gość: Czesiek Re: do Albina Siwaka IP: *.sinusnet.pl 29.07.13, 16:38
                    PO NASZYCH PUBLIKACJACH O PRZESTĘPCY KRZYSZTOFIE ZAKRZEWSKIM
                    Bandyta z Małkocina grozi naczelnemu „GCh” śmiercią
                    Do Prokuratury Okręgowej w Szczecinie zgłaszają się kolejne osoby pokrzywdzone przez Krzysztofa Zakrzewskiego, przestępcę mieszkającego od niedawna w małej wsi Małkocin w województwie zachodniopomorskim. Aktualnie w kilku prokuraturach województwa zachodniopomorskiego przeciwko Zakrzewskiemu toczy się 27 postępowań prokuratorskich. Tymczasem Zakrzewski nie próżnuje. Po ukazaniu się publikacji na jego temat w „Głosie Choszczeńskim” oraz na portalu internetowym www.zchoszczno.pl bandyta wysłał kilkanaście maili do redakcji, w których grozi redaktorowi naczelnemu gazety Tomaszowi Pileckiemu śmiercią. Sprawę bada prokuratura. Kilkukrotne wizyty policji w miejscu dotychczasowego zamieszkania Zakrzewskiego nie dały zamierzonego efektu. Bandyta zapadł się pod ziemię.
                    Przypomnijmy. W lutym, dziennikarze Głosu Choszczeńskiego oraz tygodnika 7 Dni Stargardu opisali kryminalne czyny Zakrzewskiego. Chodziło o pobicia, napady, próby włamań do piwnic i mieszkań, złośliwe niepokojenie, groźby karalne, dewastacje mienia (wybijanie okien, zapychanie zamków), fałszowanie dokumentów sądowych, preparowanie wyroków i wiele innych przestępstw. W czerwcu doszły kolejne zarzuty – rozprowadzanie oleju opałowego jako olej napędowy, nielegalny handel paliwem w okolicach Sierakowa. Najnowsze to podżeganie do składania fałszywych zeznań.
                    Publikacja prasowa rozeszła się dużym echem. W Małkocinie, do którego dotarliśmy na dwa dni przed ukazaniem się Głosu Choszczeńskiego w druku ( 15.07.2013 – przyp E.Z.) ludzie oficjalnie nie chcą nic mówić o Zakrzewskim ze strachu. W nieoficjalnych rozmowach z dziennikarzem naszej gazety Konradem Wolniewiczem o Zakrzewskim mówią źle, albo bardzo źle. – Odkąd przeprowadził się do Małkocina z innego powiatu, cały czas jątrzy, miesza, szuka dziury w całym. O tym, że jest człowiekiem dziwnym mówiło się już wcześniej, nikt nie wiedział natomiast, że ma kryminalną przeszłość – mówi pragnąca zachować anonimowość mieszkanka Małkocina. Ilość przestępstw, których się dopuścił, częstotliwość ich dokonywania oraz jego postawa: radość, a wręcz duma z dokonywanych czynów kryminalnych dają powody do tego, by zainteresował się nim lekarz specjalista z zakresu psychiatrii – dodaje nasza rozmówczyni.
                    Po naszych publikacjach…
                    Przestępca przystąpił do zmasowanego ataku na dziennikarzy, którzy opisali jego bandyckie czyny. Złożył kilkanaście spraw do sądu.Dziennikarzowi Hubertowi Lisowi wysyłał wulgarne smsy i maile. W końcu wystąpił przeciwko niemu na drogę sądową. Żądał 100 000 zł zadośćuczynienia. Twierdzi, że cyt. „zniszczę was śmiecie w sądzie”. Nie inaczej było w przypadku Głosu – Dziennika Pomorza. – Wpływało do nas kilkanaście pism od pana Zakrzewskiego miesięcznie. Twierdził, że jest pomawiany i straszył sądem – twierdzi redaktor naczelny „Głosu Szczecińskiego” Krzysztof Nałęcz. W mailu napisanym do redaktora naczelnego portalu www.zchoszczno.pl straszy dziennikarza, że „postawię cię także przed sądem”. Redaktorowi naczelnemu „GCh” grozi śmiercią. Jaka jest reakcja Tomasza Pileckiego na groźby bandyty z Małkocina? – Frustracja prowadzi właśnie do takich zachowań, z jakimi mamy do czynienia w przypadku pana Zakrzewskiego. Niestety do takich sytuacji dochodzi z powodu indolencji polskiego wymiaru sprawiedliwości i niskiej efektywności pracy policji. Gdybyśmy żyli faktycznie w państwie prawa i obowiązywała by nieuchronność kary, tacy ludzie jak Zakrzewski od kilku lat gnili by w więzieniu. A nie siedzą tam, albowiem polski wymiar sprawiedliwości faworyzuje wręcz takich bandytów jak on. Paradoks polega na tym, że bandyta w Polsce ma większe prawa niż jego ofiara. Dlatego bandyta idzie do sądu szukając tam „sprawiedliwości”. Trzeba mieć naprawdę nie lada tupet, żeby mając 27 spraw karnych żądać od dziennikarza 100 000 zł tytułem „zadośćuczynienia” za napisanie…prawdy. Ale to jest właśnie Polska – mówi redaktor naczelny Głosu Choszczeńskiego Tomasz Pilecki. Przez kilka lat nikt nie mógł poradzić sobie zarówno z Zakrzewskim, jak jego ojcem Janem Z., którzy dręczyli wszystkich wokół. -Stary Zakrzewski rysował ludziom karoserie samochodowe, wykręcał koła, wybijał szyby, włamywał się do piwnic, przecinał kable telefoniczne – odkąd ukazały się te publikacje prasowe naprawdę jest dużo lepiej – mówi w telefonicznej rozmowie z nami pan Franciszek, sąsiad Jana Z. – Wszyscy tę publikację czytali, społeczna presja była ogromna. Rola mediów lokalnych jest naprawdę duża – mówi pan Franciszek. W podobnym tonie wypowiada się sprzedawczyni ze sklepu spożywczego w Małkocinie.- Tygodnik „7 Dni” rozszedł się w naszym sklepie w całym nakładzie. Nie została ani jedna sztuka. Ludzie teraz wiedzą, z kim sąsiadują. U nas jest mała wieś. Wszyscy się znają – powiedziała nam sprzedawczyni.
                    Ewelina Zielińska

• Gość: czarnamamba Re: do Albina Siwaka IP: *.234.241.83.in-addr.dgcsystems.net 03.03.11, 15:40
                  Zaczynam czuc sie jak podczas jakiegos plenum kc. Na szczescie, gdy czytam twoje wpisy, wyczuwam ze nie nalezysz do zadnej silnej frakcji.
                  Choc przyznam, moja proznosc nie narzeka; wprawdzie belkoczesz i poruszasz sie daleko od prawdy, ale lepszy rydz niz nic...
                  Na strone internetowa poswiecona chocby moim porazkom, chyba nie mam co liczyc?
                • Gość: pepe Re: do Albina Siwaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:42
                  To już nie w prokuraturze ? Czy może u Dzięgi ?
                  • Gość: czarnamamba Re: do Albina Siwaka IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 20:33
                    Albin, Mistrzu! Nie odpuszczaj ! "Oczko" wyjdzie drugi raz dopiero za kilka lat, tak więc następnej okazji możemy nie doczekać. Napisz coś jeszcze o "blichtrze i kasie"; może połączysz swój dowcip z wyrazistością "Widza"? We dwóch będzie Wam raźniej....
                • Gość: pepe Re: do Albina Siwaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 14:23
                  A może za dużo spędzasz czasu przed PlayStation synku psa.
                  • Gość: ozzu Re: do Albina Siwaka IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 22:15
                    What
        • Gość: xxxd Re: Kochany Panie bandyto IP: *.centertel.pl 04.06.11, 21:04
          i tu moje pojęcie już się kończy :)))

Ludzie, wierni,wszyscy zebrani! Oglądaliście "Alfabet Mafii" o "Oczku- Oczce" (sory nie wiem jak się odmienia :P).? Czy może znacie personalia mężczyzny, który siedział obok pana Marka?
          Tak brunet w garniaku. Nie, nie żuł gumy!^^:p
          Oczywiście, nie chodzi mi o adres, nazwisko... Tylko o pseudonim artystyczny, bądź dziedzinę wykonywanego zawodu.
          Z góry dziękuję, pozdro :))
    • Gość: taki jeden Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.net 04.03.11, 18:01
      widze, ze jestescie w temacie. Dziwi mnie tylko, ze na publicznym forum takie rzeczy piszecie, ale pewnie wymiar sprawiedliwosci juz te "fakty" zna.
      Mam takie pytanie, czy w filmie "Alfabet Mafii Prawda Oczki 2x3.mp4" ten napakowany facet to znany Polski kulturysta?
      • Gość: xxxd Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.centertel.pl 04.06.11, 21:09
        Tak xd
        Ten wielki facet co wypina mięśnie, stojąc przy takiej jakby kawiarence to znany polski kulturysta. Albowiem nie znam, ale to on. Bo gdzieś na forum się o to kłócili.

M.D xd (bo nie wypada po nazwisku xd)

pozdro
        • wypedzonyzziemodzyskanych sklep 09.06.11, 22:37
          Czy to prawda że oczko sprzedaje sklep skórzany na pl Kościuszki ? (będzie tam kolejny bank ?)
          • Gość: Jełop CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 22:54
            Czy Rafałek dał dyla ? Profilaktycznie .
            Jak to drzewiej mawiali : amba - fatima , wcieło i ni ma ?
            • Gość: czarnamamba02 Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 15:06
              Rafałek dal dyla pod łóżko, ale coś tam sapie, że jeśli bardziej się wysilisz, da się sprowokować i odpisze. Musi być tylko albo bardzo wulgarnie albo merytorycznie. miernoty (swojej również) ma aż nadto. Tak więc jesteś na nie najlepszej pozycji. Choć rączki i nóżki mu lekko - jak zwykle- dygoczą.
              • Gość: mag Re: CzarnaAmba IP: *.oskarnet.se 26.06.11, 00:05
                Jedziesz z tymi yntelygentami :)
                • Gość: Marchesa Re: CzarnaAmba IP: *.szczecin.mm.pl 27.06.11, 23:14
                  Powiedz jak oceniasz to wszystko z perspektywy czasu. Warto bylo?Przeciez jestes bardzo inteligentnym facetem, nie mozna bylo jakos inaczej zorganizowac sobie zycia?
                  • Gość: mag Re: CzarnaAmba IP: *.oskarnet.se 27.06.11, 23:58
                    A co w tym kraju można zorganizować , założyć firmę wykonać robotę i ci inwestor nie zapłaci ,cała Polska sama kur... i złodziej !! :)
                  • Gość: czarnamamba Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 10:48
                    Nic mnie tak nie rozczula, jak wiara homo sapiens w ludzką inteligencję. Bardziej przereklamowana była chyba jedynie gospodarka NRD.
                    Niestety Twój wpis, wywołujący u mnie stan błogości, zawiera w sobie pewną, niepokojącą mnie, logiczną niespójność.
                    Nie sądzisz, że gdybym był choćby "wystarczająco" inteligentny, najpewniej zorganizowałbym, nie tylko "inaczej", ale nawet lepiej niż "inaczej" swoje- ba! może nawet całego świata- życie?
                    Jeszcze to pytanie o ocenę. Czyli co? To już koniec?
                    Nawet nie rozwinąłem skrzydeł; machnąłem dopiero jednym i pogubiłem piórka.
                    Łudzę się, że wszystko dopiero przede mną...
                    • Gość: zakapior Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 11:55
                      Gość portalu: czarnamamba napisał(a):

> Nic mnie tak nie rozczula, jak wiara homo sapiens w ludzką inteligencję. Bardz
                      > iej przereklamowana była chyba jedynie gospodarka NRD.
                      > Niestety Twój wpis, wywołujący u mnie stan błogości, zawiera w sobie pewną, nie
                      > pokojącą mnie, logiczną niespójność.
                      > Nie sądzisz, że gdybym był choćby "wystarczająco" inteligentny, najpewniej zor
                      > ganizowałbym, nie tylko "inaczej", ale nawet lepiej niż "inaczej" swoje- ba! mo
                      > że nawet całego świata- życie?
                      > Jeszcze to pytanie o ocenę. Czyli co? To już koniec?
                      > Nawet nie rozwinąłem skrzydeł; machnąłem dopiero jednym i pogubiłem piórka.
                      > Łudzę się, że wszystko dopiero przede mną...

ale w "Młodych Wilkach" fajnie cię pokazali
                      • Gość: czarnamamba Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 16:43
                        "Fajnie" pewnie dlatego, że to nie miało nic wspólnego ze mną. Ale daleki jestem od depresji z tego powodu, lepsze to niż nic...
                        • Gość: Rita Re: CzarnaAmba IP: *.szczecin.mm.pl 28.06.11, 18:07
                          Drogi Rafale :)
                          Czy nie obawiasz sie zemsty ze strony swoich bylych kolegow?
                          • Gość: czarnamamba Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 19:48
                            Jestem spod znaku szczura - rat :))); w ogonie mam czujkę ;)
                            • Gość: yadya Re: CzarnaAmba IP: *.centertel.pl 29.06.11, 19:12
                              zmieniając temat...

Widzę, że interesuje się Pan chińskim horoskopem. xd haha

"Szczury w astrologii chińskiej są uważane za wyjątkowo inteligentne stworzenia, eleganckie, ceniące wszystko co drogie i ekskluzywne.

Szczur jest zwierzęciem towarzyskim, emanuje na swoje otoczenia wielkim urokiem osobistym, który potrafi dobrze wykorzystać, aby osiągną zamierzone cele. W kontaktach z ludźmi jest miły i bardzo elegancki. Jednakże pod maską opanowania kryje wewnętrzny niepokój i zawsze jest gotowy do ataku.

Człowiek Szczur umie zadbać o siebie i zazwyczaj nie traci żadnej okazji, która może przynieść korzyści. W efekcie jedną z jego mniej pozytywnych cech bywa skąpstwo. W codziennym życiu i w towarzystwie, przejawia skłonność do krytykowania wszystkich i wszystkiego - i to tylko dla samej przyjemności z tego wypływającej. Z tego też powodu często jest przyczyną niespodziewanych i kłopotliwych sytuacji.

Na ogół jest też małostkowy i zawsze pierwszy do narzekania."

trafne?
                              PRZEPRASZAM, ALE MUSIAŁAM ;)))
                          • Gość: mag Re: CzarnaAmba IP: *.oskarnet.se 28.06.11, 19:57
                            Po takim czasie jaki odsiedzieli :) już im się odechciało wszystkiego :) wybaczyli :D koledze :D
                            a tak naprawdę co oni mogą po takim czasie , nie istnieją w tym świecie już , nie liczą się :) .Przykład Wróbla z Gdyni wyszedł chciał znów rządzić ,zlał go jakiś małolat i spokój jest :) .To samo w tym przypadku .
                            • Gość: Rita Re: CzarnaAmba IP: *.szczecin.mm.pl 28.06.11, 20:09
                              tak myslisz? Popatrz na MAsę , ludzie ze swiata pzrestępczego caly czas mowia , ze dzien w ktorym ktos go odpali to dzien w ktorym poleja sie szampany , ludzie ktorych wsypal dostali po 6 lat ( np. Slowik , Parasol np. 7) Oczko dostal 13 i przed soba ma widmo dalszej odsiadki.Zgadnij kto sie do tego przyczynil w glownej mierze.Myslisz ze da sie zapomniec 13 lat spedzonych w wiezieniu?Poza tym zorientowani dobrze wiedza , ze ustawa o swiadku koronnym nie przewiduje dozywotniej ochrony dla objetych rzeczonym programem.A to czy kumple wypadli z branzy to sie dopiero okaze .
                              W kazdym razie Rafał , 3mam kciuki za Ciebie i Twoja czujke w ogonie , czy gdzie ja tam masz :)Wierze w Twoje nawrocenie i przejscie na dobra strone mocy.Mam nadzieje, ze sie nie myle.
                              • Gość: czarnamamba Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 10:43
                                "Ludzie ze świata przestępczego"- czyli kto? :) "Specjaliści od zabójstw i porwań", teroryzujący "Żabkę", czy ładnie opaleni, wygimnastykowani oraz chaotycznie potatuowani supermeni "trzęsący" pijanymi klientami w miejskich dyskotekach?
                                Cały ten świat przestępczy nie był w stanie nawet narobić "Masie" na wycieraczkę domu w Komorowie, a Ty podejrzewasz ich o szampana :)
                                Podejrzewam, że większość świadków koronnych z przełomu lat 90 i 00, już dawno wróciła do domu. W końcu zawarli układ ze służbą (w pewnym uproszczeniu), która nie ma na benzynę i papier toaletowy dla swoich pracowników.
                                A "Masa" mieszka w Łodzi i funkcjonuje normalnie. Mogę zaryzykować nawet stwierdzenie, że jest tam osobą publiczną. Zdarza mu się brać udział w zawodach sportowych - jakiś trójbój siłowy- i osiągać sukcesy. Myślę, że w kominiarce tego nie robi.
                                Tak więc szampana mogą się nie doczekać...
                                • Gość: tstm Re: CzarnaAmba IP: *.centertel.pl 29.06.11, 18:52
                                  zastanawia mnie bowiem, czy "komuś" by się jeszcze chciało "niszczyć" życie "Masie " po tylu latach?!

żyje normalnie? niedawno żalił się w TV, że za co żyć nie ma, a 'niebiescy' nie przestrzegają dawno zawartych umów.

"gangster ma do wyboru dwie drogi: albo cmentarz albo więzienie"- albo jeszcze iść na donos. Jest trzeci!

Pozdrawiam
                            • Gość: czarnamamba Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 10:51
                              "Wróbel" jak "Wróbel", ale "Zachar" miał dopiero pecha! Na 12 zatrzymanych, którzy go - przez przypadek-śmiertelnie pobili, 11 przyznało się do winy. Chłop mógłby sobie, na nagrobku wygrawerować "zabiło mnie 11 kapusi"...
                              • Gość: spokojny Re: CzarnaAmba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 10:58
                                Nie nudź już. Weź się do uczciwej pracy a nie zajmujesz się wspominkami jak to fajnie było być bandytą. Albo autobiografię napisz, może ktoś kupi?
                                • xyz-xyz Re: CzarnaAmba 29.06.11, 11:13
                                  Albo autobiografię napisz, może ktoś kupi?

Jeśli będzie napisana z taka swadą, jak posty na forum, to ja kupię! I poproszę o dedykację!
                                • swarozyc Re: CzarnaAmba 29.06.11, 11:42
                                  Gość portalu: spokojny napisał(a):
                                  Nie nudź już. Weź się do uczciwej pracy a nie zajmujesz się wspominkami jak to
                                  > fajnie było być bandytą. Albo autobiografię napisz, może ktoś kupi?
                                  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                  Najlepiej w ramach europejskiego programu "popieranie tworczosci literackiej z terenow zdegradowanych kulturowo"..
                                  Bylby swiezy grosz..
                                • Gość: czarnamamba Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 22:53
                                  Ja nudzę? A ta wstawka o "uczciwej pracy" czym jest? Najwyższą formą rozrywki?
                                  • Gość: xxxd Re: CzarnaAmba IP: *.centertel.pl 30.06.11, 01:06
                                    jak jest się mega szczęściarzem i robi się to co sie też kocha- to chyba tak.
                                    Jak idzie się do pracy z uśmiechem na twarzy, to owszem jest to rozrywka. Ale takie atrakcje nie są dostępne u nas w kraju. Więc przeczytać, zrozumieć, po chwili zapomnieć .;p
                                  • Gość: ­ Re: CzarnaAmba IP: *.shel4h.net 30.06.11, 01:24
                                    Gość portalu: czarnamamba napisał(a):

> Ja nudzę? A ta wstawka o "uczciwej pracy" czym jest? Najwyższą formą rozrywki?

Dobra rada lub ostatnim ostrzezeniem? Wybierz cos sobie.
                                    • Gość: gość A ten oczko to juz wylazł z tego pierdla? IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 01:56
                                      Czy dalej go tam kiszą??? Może jak wyjdzie to pójdzie pracować na zmywaku do swojego kolegi Golemy? Niedługo otworzą coś na pl OB w polmozbycie i już się panny moczą żeby tam biegać z pizami, więc będzie co zmywać...
                                    • Gość: czarnamamba Re: CzarnaAmba IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 10:21
                                      Dobra rada lub ostatnim ostrzezeniem? Wybierz cos sobie.

Przeceniasz moją umiejętność czytania ze zrozumieniem...

• Gość: Rita Re: CzarnaAmba IP: *.szczecin.mm.pl 29.06.11, 11:23
                                Mnie tam najbardziej ciekawi co sie stalo z Romanem ps. Arizona...
                                • Gość: mag Re: CzarnaAmba IP: *.oskarnet.se 29.06.11, 20:42
                                  Wróbel , Zachar ,Cezar .... , i inni będący w takim cyrku , zawsze tak samo kończą albo pucha albo gleba .
                                  • Gość: tstm Re: CzarnaAmbatstm IP: *.centertel.pl 30.06.11, 01:08
                                    Ci z donosami przy odrobinie szczęścia nie....
                                    • Gość: mag Re: CzarnaAmbatstm IP: *.oskarnet.se 30.06.11, 12:23
                                      To w takim razie nie gangsta, tylko konfidenci , którym się wydaje ! Zacharowi też się dużo wydawało !
                                      • Gość: tsts Re: CzarnaAmbatstm IP: *.centertel.pl 30.06.11, 13:33
                                        w takim razie "gangsta" to określenie nie słuszne, skoro 70% tych Twoich "gangsta" donosi lub donosiło.
                                        Rozumiem, że Twoim zdaniem "gangster" to Pan lojalny, trzymający się swoich. Tyle można zrozumieć z Twoich komentarzy.
                                        Ok, niech będzie.
                                        Ale i tak uważam, że każdy Pan nie musi ginąć lub iść na odsiadkę. Są inne sposoby, które tak czy inaczej są konsekwencją za czyny. Może mniejszą, ale są. Sposoby mniej wygodne, wymagające odwagi i konsekwencji. Ale myślę, że "Masa" czy Rafał Ch. "Czarny" (Pozdrawiam :))
                                        brał pod uwagę cudowną wieść, że jak pobrudzi sobie rączki, to można iść za to siedzieć.
                                        Tak więc gangsta= konfidenci, którym się wydaje!

• Gość: Albin.S. mamba IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 23:21
                                          No wlaśnie Mambka co wiesz, lub obstawiasz w temacie Arizony - dał dyla w odpowiednim momencie czy go skasowali , ale w sumie kto ? Z Iwoną potem Darek S. kręcił, ale to nie powód żeby go...++ forsa, też raczej nie - Zaczynał trochę obawiać się M.K ???. Ale nie tak żeby jeszcze mogło być dalej ?.
                                          Czyżby jedyny z głową na karku z ferajny?
                                          • Gość: xxxd Re: mamba IP: *.centertel.pl 30.06.11, 23:27
                                            kim był wspomniany Darek i Iwona???????? ;ppp
                                            to ktoś ważny był dla Arizony??
                                            • Gość: czarnamamba Re: mamba IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 16:28
                                              Darek Stawarz, następny kapuś w kryminalnej historii Szczecina. Wysportowany lider lokalnego elementu. Pogromca wielu kryminalistów, przyszły prezes ORMO na Zachodniopomorskie.
                                              • Gość: mag Re: mamba IP: *.oskarnet.se 02.07.11, 22:38
                                                Jest może Darek Stawarz na naszej klasie :D:D ??
                                          • Gość: czarnamamba Re: mamba IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 12:42
                                            Albin, mama cię nie przytulała czy tata nie zabierał na spacery?
                                            Uwierz mi, nic się w twoim życiu nie zmieni, nawet gdy przestaniesz bełkotać, bo ktoś nakarmi cię "tajemnicami" z lat 90. Naprawdę jestem i byłem pryszczem ma dupie; cwaniakowanie do mnie na tym forum nie zrobi z ciebie "captain America".
                                            Ale nie popadaj też w depresję,bo założę się, że nie jesteś największym głupkiem w okolicy...
                                            • Gość: xxxd Re: mamba IP: *.centertel.pl 01.07.11, 13:15
                                              Ludzie, wierni,wszyscy zebrani! Oglądaliście "Alfabet Mafii" o "Oczku- Oczce" (sory nie wiem jak się odmienia :P).? Czy może znacie personalia mężczyzny, który siedział obok pana Marka w sądzie?
                                              Tak brunet w garniaku. Nie, nie żuł gumy!^^:p
                                              Oczywiście, nie chodzi mi o adres, nazwisko... Tylko o pseudonim artystyczny, bądź dziedzinę wykonywanego zawodu.
                                              Z góry dziękuję, pozdro :))
                                            • Gość: tu mamba IP: *.nitka.net.pl 01.07.11, 21:22
                                              Dawno temu w Kurierze czytałem o podłożeniu bomby pod autem Pana dziewczyny. Opowie Pan coś o tych okolicznościach? co to był za materiał i co z tymi ludźmi się teraz dzieje jeśli wiadomo itd.?

pozdrawiam
                                              • Gość: mag Re: mamba IP: *.oskarnet.se 01.07.11, 22:29
                                                To był nie wybuch z pierwszej wojny światowej .A ci ludzie to archeolodzy .Na emeryturze bezpłatnej !
                                                • Gość: Nie Albin Re: mamba IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 23:15
                                                  Wiesz Amba nerwowy jakiś jesteś . Jak Ci starcza jeszcze zapas z zakopanych słoiczków ? Twój kolega Rogoziński podobno daje rade w biznesach ?? Sam się udzielasz na forum i ciul wie o co Ci właściwie chodzi ? O ile Ty to naprawdę Ty , a nie jakiś funkcjonariusz -prowokator ???
                                                  • Gość: mag Re: mamba IP: *.oskarnet.se 01.07.11, 23:22
                                                    To by musiały być beczki ... jest czwarty ..
                                                  • Gość: Nie Albin Re: mamba IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 00:06
                                                    Żartowałem , przecież dawał show w Zamku . Najtańszy kabareciarz w kraju- bilety po 8 zł. Tańsze są tylko miejskie szalety.
                                                  • exman Re: mamba 02.07.11, 08:52
                                                    Przeczytałem wszystkie posty, DISCO POLO !!!
                                                  • Gość: czarnamamba Re: mamba IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 11:31
                                                    Albin, następnym razem, gdy będziesz podsłuchiwał w jakiejś kawiarni, przesuń bliżej krzesło. Czytanie z ruchu warg nie jest dla ciebie...
                                                  • Gość: czarnażmija ;p czarnamamba IP: *.centertel.pl 02.07.11, 11:45
                                                    witam,

powtarzam treść komenta internauty.... bo sama jestem ciekawa jak to było ;pp

"Dawno temu w Kurierze czytałem o podłożeniu bomby pod autem Pana dziewczyny. Opowie Pan coś o tych okolicznościach? co to był za materiał i co z tymi ludźmi się teraz dzieje jeśli wiadomo itd.??

pozdrawiam ^^
                                                  • Gość: Rita Re: czarnamamba IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.11, 12:39
                                                    No i koniecznie prosze napisac co sie stalo z Arizoną :))A jesli nie wiesz co sie dokladnie stalo to napisz o swoich przypuszczeniach :)
                                                  • Gość: czarnamamba Re: Rita IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 15:46
                                                    Rita, kobieto! Może zanim zaczniesz mnie przesłuchiwać, daj wpierw znać jakie mam prawa. Istnieje ryzyko, że będę chciał skorzystać...
                                                  • Gość: czarnażmija ;p Czarnamamba IP: *.centertel.pl 02.07.11, 15:55
                                                    a kiedyś jeszcze czytałam, że "Oczko" nie przepadał za kobietami w więzieniu. Dlaczego tak?
                                                    Sam pan gdzieś to napisał ;)
                                                    To juz kobieta nie może sobie iść nawet do więzienia?! ;d
                                                  • Gość: czarnamamba Re: Czarnamamba IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 16:23
                                                    Żart. "Słońce Zalewu Szczecinskiego" nie zgodziło się na udział red. Ewy Ornackiej przy kręceniu "Alfabetu Mafii".
                                                    zaakceptował jedynie red. Pytlakowskiego; osobiscie go rozumiem, po kilku latach odsiadki też wolę nieogolonych, doświadczonych intelektualistów.
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.07.11, 16:29
                                                    wez zapros te laski bo widac ze az piszcza by je bzyknac - sztuka to tak rkasc by jeszcze medaldali albo wybrali na druga kadencje - chociaz z drugiej strony baby glupie i nie potrafia docenic faceta ktory kradnie i jeszcze go szacunkiem namaszczaja rozne redaktory - takiego moze co to w morde nie da bo ostatnia mameja z niego ale za to wie kogo wynajac by nie tylko w morde ktos dostal ale i by zagarowal...
                                                  • Gość: czarnamamba Re: Czarnamamba IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 16:46
                                                    Zarumieniłem się, choć nie do końca wszystko zrozumiałem. Wybredny nie jestem, tak więc akceptuję twój wpis z całym inwentarzem.
                                                    Jeśli chciałeś mnie spoliczkować, trudno! Martwić się będę później... :))
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.07.11, 18:26
                                                    zaraz tam spoliczkowac - po prostu kisiel maja w majtkach i trzeba je podrapac
                                                  • Gość: czarnażmija Re: Czarnamamba IP: *.centertel.pl 02.07.11, 18:43
                                                    Ty to masz naprawdę problem. Ale nawet trochę się pośmiałam.
                                                    Cóż.... niestety musisz sobie z tym poradzić sam.

Ale tak to już jest... facet czasem musi przejść na "ręczny"..............
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.07.11, 21:01
                                                    ja pierdziu, nawet sie posmiala, wow... i to nie ja mam problem tylko ty no ale moze Czarny sie zlituje i cie smyrnie. Rafal badz czlowiekiem, zlituj sie, panny w potrzebie...
                                                  • Gość: czarnażmija Re: Czarnamamba IP: *.centertel.pl 02.07.11, 16:54
                                                    taaaaak........... wydało się. Chcę "być bzyknięta" przez faceta, którego NIE ZNAM i najprawdopodobniej NIGDY NIE POZNAM. Aż tak wyczuwasz moją niezaspokojoną fantazję? Lepiej ci?

[...] to zajebiście. A teraz idź chłopcze popracuj nad składnią..... XD
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.07.11, 18:29
                                                    juz ty dziewicy nie zgrywaj - jest jak jest, swedzi cie i tyle - tak to juz w zyciu bywa - co do znania - przeciez to nie sprawa slubu - celebre odstawiasz jakby o kredyt na chate chodzilo
                                                  • Gość: czarnażmija Re: Czarnamamba IP: *.centertel.pl 02.07.11, 18:39
                                                    EEe przepraszam, co ma to wszystko do tematu kobiet w więzieniu.
                                                    Literki ci się z redtube pomyliły?
                                                    pytam, bo chcę wiedzieć..... mógłbyś skorzystać.... to naprawdę fajne... polecam!
                                                    "co do znania - przeciez to nie sprawa slubu" - powaga czy świadoma prowokacja???
                                                    domyślam się, "Czarny" śmiało może mówić do mnie gó...aro,a ty mi tu ze swędzeniem wyjeżdżasz.... ;/
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.07.11, 22:48
                                                    > EEe przepraszam, co ma to wszystko do tematu kobiet w więzieniu.

ze podobno jak chca ukarac to podaja mizerie do obiadu...

> Literki ci się z redtube pomyliły?
                                                    > pytam, bo chcę wiedzieć..... mógłbyś skorzystać.... to naprawdę fajne... polec
                                                    > am!

ja polecam hegre-art.com - straszny ze mnie romantyk - ja nie umiem bez milosci

> domyślam się, "Czarny" śmiało może mówić do mnie gó...aro,a ty mi tu ze swędzen
                                                    > iem wyjeżdżasz.... ;/

no i? Rafal jest dzentelmenem i w dowod nie bedzie ci zagladal, w portfel tez wiec w czym klopot?
                                                  • Gość: czarnażmija ;p Re: Czarnamamba IP: *.centertel.pl 02.07.11, 23:29
                                                    "co do znania - przeciez to nie sprawa slubu - celebre odstawiasz jakby o kredyt na chate chodzilo " = tu jest wszystko co oboje chyba chcemy wiedzieć.
                                                    Wydaje mi się, że na temat miłości [w łóżku] musisz się jeszcze wiele nauczyć.....

Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.07.11, 00:09
                                                    watpie czy musze sie jeszcze czegos uczyc - w moim wieku raczej juz niczego nowego sie o naturze czlowieka nie dowiem - nie ma znaczenia czy to bedzie lozko czy podworko

mam wiec propozycje - adres mailowy Rafala znasz, umowcie sie poza forum i zakonczmy ten dretwy temat...
                                                  • Gość: czarnażmija ;p Re: Czarnamamba IP: *.centertel.pl 03.07.11, 00:25
                                                    Podobno człowiek uczy się przez całe życie.

nie mam emaila, ale dziękuję za troskę. :)

pzdr xd
                                                  • Gość: gość A was poyebało czy co? IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 00:44
                                                    Mamba albo czarnamamba, i tak wkółko do obrzygania... czy już nie potraficie odpowiedzieć na proste pytanie? Oczko na wolności czy jeszcze w poodle? A może na zmywaku u kolegi...? Ktoś wie???
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.07.11, 10:22
                                                    hint archiwum, poczatek bedziesz miala, reszte dodaj z adresu ogolnie znanego
                                                  • Gość: Rita Re: Czarnamamba IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.11, 17:13
                                                    Po czym wnosisz , ze chce byc "bzyknieta" niedoinwestowany intelektualnie koleżko?Radze przybastowac z pisaniem bzdur.Szczerze dobrze radze .Prosze nie sprowadzac dyskusji na forum do poziomu szamba.
                                                    Czarny milczy ilekroc ktos zapyta o Arizone bo po prostu ma duza wiedze na ten temat i z oczywistych powodow nie chce sie nia dzielic z innymi.
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Czarnamamba IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.07.11, 18:33
                                                    wnosze po po zapachu kisielu - milczy bo nie jest glupi - idz do wrozki albo uloz sobie horoskop - juz po pierwszym wpisie mozna sie zorientowac ze mowi tyle akurat ile trzeba i nie powie nic wiecej - debilne pucowanie wskazuje ze chcesz byc dziabnieta jak twoja kolezanka...

PS

a mam niedparte wrazenie ze ani ty ani twoja kolezanka marzenka nog nie depilujecie...

"z oczywistych powodow" - to trzeba byc tluczkiem do kwadratu by w kolko pytac o to samo majac swiadomosc ze sie nie uslyszy odpowiedzi - skoro wiesz to po co pytasz, chyba ze nie o odpowiedz tu chodzi ale o nawiazanie kontaktu i podrapanie swdzacego miejsca...
                                                  • Gość: Artur Re: Czarnamamba IP: *.centertel.pl 08.09.23, 11:53
                                                    A co czarny może wiedzieć o Arizonie? Jak by coś wiedział to już dawno by oczke pogrążył nie ta liga
                                                  • Gość: xena ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 17:07
                                                    Rafał , nie sadziłam ze jestes az tak inteligentny.
                                                    Gdybym wczesniej wiedziala, ściagałabym od Ciebie w lo nr1
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: ;-) IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.07.11, 18:34
                                                    na forum sie i tak nie bzykniecie...
                                                  • Gość: Alin S. Kapusie IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 00:45
                                                    Mówisz Amba że Darek S kapował ? Pewnie tak , jeszcze za małolata jak robił sobie treningi na ulicy rzucał się na przechodnia (dosłownie) i to obok swojego bloku ( czasami skutek bywał odwrotny - sam obrywał) finalnie MO zawsze go wypuszczało. W "ekipie" też chyba nigdy "sprawy" nie zaliczył. Nawet na radnego chciał kandydować. S.P. Waldek J i twój szef już jak stali na bramce w Scenie też nie raz nie dwa , i nie dzieści, a więcej na spowiedziach byli - czasy takie były.
                                                    Napisać nic sensownego i tak nie napiszesz na forum- nie możesz - z wielu względów. Myślę że nawet jak w banalnej sprawie i znanej powszechnie zącząłbyś coś gaworzyć naraziłbyś się obecnym mocodawcom -Chyba jednak niczym sensownym się nie zajmujesz - nie szukałbyś dowartościowania- chcesz się przypomnieć- że istnialeś, że byłeś kimś, o ile to Ty piszesz, anie funkcjonariusz-wywiadowca . Co do kapowania to w waszej grupie to chyba była tradycja ? Jeden drugiego potrafił wystawić . Tyle waszego było że trafiliście na czasy że nie było praktycznie Policji, Urzędów Skarbowych itp. Faceci co kradli słoiki z piwnic skumali się z dziesioniarzami i mafie założyli. Wtedy wszystko przechodziło. Spróbuj teraz z klamką po mieście chodzić- mógłby cie zastrzelić każdy gliniarz z drogówki . Mieliście swoje 15 minut ale widzę że mentalnie zostałeś w tamtych czasach.Niektórzy z tych co lody kręcili na fajkach, gorzale,co ich szarpaliście na dole mają teraz spore firmy, salony, hotele. A ty i twoi koledzy ? Zadzwoń do Golemy może ci da jakąś robotę w Columbusie na zmywaku nie będziesz się musiał pocić za 8 zl. od łebka.
                                                  • Gość: czarnamamba Re: Kapusie i Albin S. IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 09:53
                                                    OK! Albin, ze spuszczoną głową -oczywiście w tajemnicy przed mocodawcami - trzymając reklamówkę pełną kradzionych słoików, przyznaję ci rację.
                                                    Nie żebym szydził, ale liczę, iż będzie mi oszczędzone to upokorzenie i nie przyślesz rachunku za tę niezmiernie fachową diagnozę.
                                                    Twój geniusz raczej nie zna ceny; a i tak Golema nie ma tylu zmywaków bym podołał.
                                                    Na koniec, mam użyć tego wyświechtanego słowa, czy "przepraszam" w ustach takiego nieudacznika jak ja, obraziłoby miliardy miliardów zwojów w twoim, tak drogocennym dla ludzkości mózgu?
                                                    W trenowanej od lat pozycji "na kolanach", pokornie proszę- właściwie błagam, choć głupio tak na forum, przy świadkach- nie okazuj mi więcej łaski i nie trwoń tego daru, którym jest dla świata twój geniusz - nie odpisuj.
                                                    Pozwól mi tylko, choć troszeczkę, poprzypominać: się i inne brzydkie słowa. Jak np. czasy gdy nie było Policji, urzędów wszelkich, a dziś! Nawet stójkowy z drogówki podobno otwiera piwo powieką!

P.S.A ten Waldek J. to kto? Żartowałem, nie odpowiadaj!
                                                  • Gość: Albin S. Re: skambomambo IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 22:17
                                                    Spoko - nie ma na co odpowiadać - napisz najpierw co interesującego . Jakąś nowelkę chociaż ( tydzień z życia byłego bandyty) Nie wiem po co tu bazgrzesz skoro nic ciekawego nie zapodajesz. Nie możesz się odnaleźć w mieście ? Zapakuj się w karton i wyślij DHL-em do Amsterdamu ( dostaniesz ulgę w kosztach przesyłki po rodzinnej koneksji)
                                                  • Gość: xxxd Re: skambomambo IP: *.centertel.pl 06.07.11, 16:23
                                                    "Ślepak"= Wychodząc raz z sali rzucił w stronę ochrony pani prokurator oskarżającej gangsterów: "Nie macie, co jej chronić, i tak ją odwalimy."

"Siekiera"= Miałem już dość. "Oczko" wezwał mnie i zapytał "Wolisz być z nami czy wolisz piec bułki?". Powiedziałem, że wolę bułki. Uderzył mnie w twarz otwartą ręką i powiedział "No to wynoś się"

wow, ładnie sobie jechali widzę....
                                                  • Gość: Vlad.H. Re: Kapusie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.07.11, 10:27
                                                    > Spróbuj teraz z lamką po mieście chodzić- mógłby cie zastrzelić każdy gliniarz z drogówki .

Jak znam zycie to gliniarz z drogowki poprosi go o autograf na pirackiej kopi mlodych wilkow

co do reszty nie drapcie sie tak dziewczyny - jasne i logiczne dla kazdego jest ze na takim forum malo co wyplynie - wiercenie dziury w brzuchu nic nie da.
                                                  • Gość: mag Re: Kapusie IP: *.oskarnet.se 04.07.11, 18:23
                                                    Zanim twój czas przeminie
                                                    I słuch o tobie zaginie
                                                    Nigdy nie wypłynie to co siedzi w Marcinie
                                                    Stawiasz kroki z wyczuciem jak byś szedł po linie
                                                    I trzymał naczynie pełne wody
                                                    Pokonujesz chodniki, ulice i schody
                                                    Zawsze zacierasz ślady
                                                    Niszczy dowody i usuwa poszlaki
                                                    Ale krew cię zaleje bo na mnie nie trafisz.
                                                  • Gość: mag Re: Kapusie IP: *.bb.online.no 13.08.11, 19:51
                                                    co tu taka cisza ??:)
      • Gość: koksu Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.12, 22:17
        facet robi u mnie w sklepie zakupy mieszka gdzies na slasku w okolicach katowic cesr
        to go widuje moge gona kamercenagrac i wciepnac na youtuba
    • Gość: Karol Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.play-internet.pl 15.08.11, 12:30
      A ma Oczko tą aptekę jeszcze? Pytam poważnie , apteka to nadal dobry biznes tylko trzeba wiedzieć jak koło tego stanąć , chętnie ją poprowadzę :)
      • Gość: Albin.S. Mamba nie pisze już na forum - IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 00:03
        Smutne - brak veny , czy jak ? . Zawsze się zastanawiałem czy to faktycznie UN , czy oficer z komendy - ale po spotkaniu w Zamku - to chyba jednak ON - były gangster , który nie może się odnaleźć, Bez niego brak atrakcji.
        • Gość: czarnamamba Re: Mamba nie pisze już na forum - IP: *.bb.online.no 16.08.11, 22:14
          Albin, całe moje niezmiernie kolorowe i barwne życie, mam do czynienia z debilami.
          Peleton jest pełen ociężałych umyslowo kapusi, kryminalistów kretynów, zakompleksionych policjanców czy chamowatych sędziów.
          Tak więc jak sam widzisz, towarzystwo z ktorym nie masz szans. Ani ty ani twój dowcip nie przebijecie się nawet do pierwszej dziesiątki. Jednak wyjatkowo, szczegolnie za zwrot 'były gangster', nadający mojej podwórkowej działalnośći rys epicki, mogę ci przyznać 'zieloną kartę' w wyscigu o tytul 'głupka dziesięciolecia'.
          Na więcej nie licz, tym bardziej, że odpisując takim jak ty, od dawna noszę 'koszulkę lidera"...
        • Gość: Padre Nostre Re: Mamba nie pisze już na forum - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 13:11
          Panie Albinie pan też jest z półświadka czy tylko ze słyszenia ?
          Skryty zapryszczony obserwator stłumiony okienny onanista czy tak ?
          Co pan sobą reprezentuje dystansując tu wszystkich anonimowo.
          Skoro już, to może pan wyjaśni sprawę Arizony na potwierdzenia pana rewelacji.
          Pozdrawiam.
    • Gość: ? Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 14:21
      takie info
    • speler czarnamambaemigrantbezhonoru 24.11.11, 19:59
      czarnamamba, piszesz na publicznym forum i szczycisz się tym że jesteś tym kim jesteś, nie wiem jaki to ma sens ale jesteś przykładem debila, bo kto takie rzeczy pisze na publicznych forach gdzie adres Ip jest z góry widoczny, musisz być naprawde sfrustrowany i mieszany z błotem na codzień skoro posunąłeś się do tego aby się udzielac na forach publicznych i robić z siebie gwiazde, a tak naprawde jesteś dno s[połeczne ktore już dawno powinno zejść.
      • Gość: Gryfiniak Re: czarnamambaemigrantbezhonoru IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 18:29
        A ja tam jestem ciekawy czym sie zajmuje teraz Rafal.
        Gdzie pracuje po za wyjadami do Norwegi :)
        • freedziekan7 Re: czarnamambaemigrantbezhonoru 14.12.11, 11:07
          Ktoś w ogóle widział Oczkę w Szczecinie ostatnio? Wyszedl w lutym ale go nie widać chyba za bardzo. Czym sie teraz zajmuje?
          • Gość: Gryfiniak Re: czarnamambaemigrantbezhonoru IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 16:30
            Wrócił tam z kad wyszedl:)
            Jak wróci to bede mial juz duze wnuki :)
            • Gość: Kary Re: czarnamambaemigrantbezhonoru IP: 82.160.33.* 20.12.11, 19:09
              żebyś ty nie wrócił z kąd wyszedłeś
        • Gość: lekarz Re: czarnamambaemigrantbezhonoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 09:32
          ostatnio go widziano jak zakładal ozdoby świąteczne na lampach przy niepodległości. dobra fucha:-) ponoć pracuje na wysokościach
          • Gość: Qwert Re: czarnamambaemigrantbezhonoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 08:31
            Oczko w całkiem niezłym towarzystwie pokazuje się w GH Promenada w Warszawie.
            • Gość: Elvis Re: czarnamambaemigrantbezhonoru IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 18:44
              A ostatnio Tułe wodziałem
    • Gość: TRILA WIOLKA Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.stargardszczecinski.vectranet.pl 29.12.12, 10:38
      Szanowni Mieszkańcy Małkocina! W Waszej wsi pod adresem 1 A mieszka przestępca, kryminalista i bandyta spod celi KRZYSZTOF ZAKRZEWSKI.Syn karanego więzieniem przestępcy JANA ZAKRZEWSKIEGO Z UL. BOLESŁAWA CHROBREGO 13/19. Uwaga!!!!! w.w.przestępca KRZYSZTOF ZAKRZEWSKI Z MAŁKOCINA 1A jest niezrównoważony psychicznie i bardzo groźny. Wybija ludziom okna, włamuje się do domów, aut i garaży, atakuje starsze panie gazem łzawiącym, napada ludzi bijąc po całym ciele, wysyła listy z pogróżkami. Ostrzegamy Was przed tym groźnym bandytą i kryminalistą KRZYSZTOFEM ZAKRZEWSKIM. Przeciwko ww. kryminaliście - toczy się 10 postępowań prokuratorskich za ww. przestępstwa. Apelujemy do Was Szanowni Mieszkańcy Małkocina abyście informowali o kryminalnych przestępstwach tego bandyty KRZYSZTOFA ZAKRZEWSKIEGO jego przełożonego ze stacji LOTOS przy ul. Wojska Polskiego w Stargardzie Szczecińskim Pana Bogdana Mazura. Jeśli znane są Wam kolejne bardzo ważne dla nas fakty z kryminalnej przeszłości wspomnianego bandyty i kryminalisty KRZYSZTOFA ZAKRZEWSKIEGO Z MAŁKOCINA 1 A piszcie na maila: grzegorz_swiru@wp.pl. Każda informacja jest dla nas cenna bowiem stanowić będzie załączniki do kolejnych zawiadomień, które składamy do Prokuratury Rejonowej w Stargardzie Szczecińskim. 2013 rok będzie bowiem rokiem położenia kresu kryminalnej działalności bandyty KRZYSZTOFA ZAKRZEWSKIEGO Z MAŁKOCINA 1 A. Pomóżcie nam wsadzić do więzienia tego psychopatę!!! Jego miejsce jest tam gdzie kilkanaście lat temu siedział jego ojciec, także przestępca. W zakładzie karnym o zaostrzonym rygorze.
      • Gość: marian Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.13, 13:22
        Tego psychola Zakrzewskiego z małkocina 1a, nalewacza benzyny ze Stacji paliw Oktan w Stargardzie Szcz. trzeba do pierdla wsadzić. Psychola pie...negocw...a dętego w odbyt!!!!
        • Gość: ktoś No i przyszedł czas na Pawełka G. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 15:09
          he he
        • Gość: swojak Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: 194.72.165.* 18.08.13, 00:59
          grubo hehe
          • wifewilly Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z 14.11.13, 22:58
            zwariowałam
            po przeczytaniu tego wszystkiego..o ile jeszcze mogłam bardziej zwariować....
      • Gość: krzysztof Z. Ku... nie ktoś ruszy dupe IP: *.sinusnet.pl 06.04.13, 06:20
        Ku... wasz m....c ile razy można zaznaczaś post do usunięcia. Wpis ten narusza moje dobre imie i narusza prawo.
      • Gość: zenek Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.stargardszczecinski.vectranet.pl 19.11.13, 15:22
        przeklej.org/file/m2yJq6/Bandyta.krzysztof.zakrzewski.z.Malkocina.Bandyta.zakrzewski.Malkocin.byly.wiezien.jan.zakrzewski.Stargard.Szczecinski.Bandyta.z.Malkocina.Kryminalista.z.Malkocina.portal.www.malkocin.x25.pl.Bezrobotny.Bandyta.pdf
      • Gość: trila Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.stargardszczecinski.vectranet.pl 03.02.14, 08:55
        To ścierwo jebane tfu i jeszcze raz tfu zeżygał bym się na tego ch...a krzysztof zakrzewski małkocin 1a.
    • Gość: holo Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.06.13, 10:49
      Czarny ma przejebane , powinien wyemigrować do Meksyku jak chce żyć
      • Gość: swojak Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z IP: 194.72.165.* 18.08.13, 01:01
        dziwie się ze jeszcze tego nie zrobił
      • nasztywno25 Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z 25.02.18, 12:21
        Nikt go nie dotknie
    • owen19 Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci za ... 11.12.14, 22:38
      Robi nasze państwo wiele halo ponieważ został popełniony błąd przez marka (może), ale politycy powinni się z nim miejscem pobytu zamienić.Lecz legalna Mafia posiada chyba Imunet
      • owen19 Re: Marek M. "Oczko" już na wolności. Czy wróci z 11.12.14, 23:17
        Mam Nadzieje że go puszczą, Bòg będzie naszym Sędzią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka