Dodaj do ulubionych

TZK - Tylko zle kanajpy

27.04.04, 18:42
analogicznie do dyskusji na innym forum proponuje spis lokali ktorych nikomu
nie polecacie. do ktorych nie pojdziecie mimo ze jest tanio albo pojdziecie z
bolem serca bo luba sie uparla.
moje typy na dzis:
1. lokomotywa. kilka tysiecy nacpanych dzieciakow w dresach. techno baby w
klatkach kiedys nie wiem jak teraz.
2. jama. (plac sprzymierzonych i wojska polskiego) zaczelo sie dobrze obecnie
to speluna z zepsutym piwem i podejrzanym towarzystwem.
3. viena dawna bajka za teksty kelnera ze to lokal raczej dla niemcow bo oni
zostawia 40 euro napiwku.
4. colorado na walach za tandetny wystroj plastikowe konie, dorozki, chamska
i niezwykle powolna obsluge.
5. hapy 7 na majowym za puszczanie niezwykle urodziwego przeboju pt "jestes
szalona"
6. pizza nowojorska (pl sprzymierzonych i piastow) za zrobienie pizzy z
czosnkiem ktorej nie zamwialem brak przeprosin i wciskanie mi jej do
zjedzenia. ("no to moze jednak pan zje?") co to w ogole jest pizza z
czosnkiem masochizm jakis?
7. duet za brak dostrzezenia ze komuna skonczyla sie 15 lat temu.

ok tyle na poczatek. pozdrawiam blackexit
Obserwuj wątek
    • madziurex Re: TZK - Tylko zle kanajpy 27.04.04, 19:01
      Zgadzam się z powyższymi typami.W pizzerii NY też mi kiedyś wciskali pizzę tak
      ostrą,że dymiła, wymienić nie chcieli.Jakaś tradycja? Dodam jeszcze:
      8.Skarabeusz (Wilcza) - speluna to mało powiedziane! Trafiłam przypadkiem i
      drugi raz nie wejdę.Towarzystwo jak niedobitki z Lokomotywy, muzyka
      takaż.Koszmar!
      9.Baila (Radisson) - nie wiem,może teraz się zmieniło,ale jak dla mnie to kicz
      i tandeta - i zataczający się kierownik.
      • phobos.755 Re: TZK - Tylko zle kanajpy 27.04.04, 20:56
        > Zgadzam się z powyższymi typami.W pizzerii NY też mi kiedyś wciskali pizzę
        tak
        > ostrą,że dymiła, wymienić nie chcieli.

Ja za to zamawialem w NY feralnego dnia mexiane, ktora smakowala jak zwykla
        marerita jakas :-/ Dobrze ze przynajmniej pieczarek nie szczedzili bo w
        przeciwnym wypadku nigdy bym tej mdłej pizzy nie zjadl
    • Gość: mco Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: *.arkonskie.v.pl 27.04.04, 20:39
      wiem że to nie moja sprawa, ale jak się trafia "przypadkiem" do Skarabeusza ?
      :)
      • madziurex Re: TZK - Tylko zle kanajpy 27.04.04, 21:34
        He he. Już ci piszę. Ciemną nocą spotkałam kolegę, który powiadomił mnie,że w
        w.wym. lokalu przebywa osoba,która b. chce się ze mną zobaczyć.Ale nie chcieli
        jej wypuścić (!) - bilet straciłby ważność, więc ja musiałam WEJŚĆ.Zakupiono mi
        bilet, weszłam, po czym - po jakichś 40 min. musiałam wyjść, bo to było piekło
        na ziemi. A umiem dużo wytrzymać - 2 lata pracy w dyskotece.
        Ale to naprawdę było jak zły sen.
        • piotr33k2 Re: TZK - Tylko zle kanajpy 27.04.04, 21:39
          to dobrze madziurex że ciemną nocą spotkałaś kolege a nie kogoś innego ,bo jak
          sie samotnie chodzi ciemną nocą to zawsze można kogoś spotkać,niekoniecznie
          kolege.
        • Gość: mco Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: *.arkonskie.v.pl 27.04.04, 23:38
          nieźle ;)
    • phobos.755 Re: TZK - Tylko zle kanajpy 27.04.04, 20:52
      > 6. pizza nowojorska (pl sprzymierzonych i piastow) za zrobienie pizzy z
      > czosnkiem ktorej nie zamwialem brak przeprosin i wciskanie mi jej do
      > zjedzenia. ("no to moze jednak pan zje?") co to w ogole jest pizza z
      > czosnkiem masochizm jakis?

Zeby nie bylo, ze rado krytykuje wszystko jak leci... Absolutnie zgadam sie z
      nim! New York Pizza to lokal ktory lepiej omijac. Najlepszy to maja wystroj.
      Pizza jest jadalna, ale sposob podania pozostawia wiele do zyczenia, a obsluga
      jest typowym przykladem postawy "pracuje bo musze a ty cholerny kliencie mi nie
      przeszkadzaj".

Odwarzylem sie kiedys pojsc tam ze znajomymi - nigdy nie zapomne zamowionej
      przez siebie Ice Tea - podanej w plastikowej buteleczce (bez szklanki) w
      temperaturze wyzszej niz pokojowa :-/ Smakowalo to gorzej niz rozgazowane piwo,
      a obsluga na moje uwagi dotyczace tego, ze gdybym chcial ciepla herbate to bym
      taka zamowil skwitowala to stwierdzeniem, ze przeciez mam ice tea i skad oni
      mieli wiedziec, ze chce herbate mrozona?

W czasie tej samej wizyty mialem ciekawy obrazek - kilku klientow wyszlo wiec
      zwolnil sie jeden z tych ich wozeczkow na pizze giganty. Pani kelnerka z gracja
      podeszla do stolika, przetarla go brudna i morka szmatka, po czym ta sama
      szmatka przetarla nawierzchnie tego wozeczka. Druga kelnerka polorzyla na niej
      pizze i przywiozla ja moim znajomym. Dobrze ze oni tego nie widzieli bo chyba
      by zwymiotowali gdyby widzieli te dbalosc o higiene...
    • Gość: JGR Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: *.pl / *.smsnet.pl 27.04.04, 21:52
      Cinema - najwolniejsza obsługa w mieście, można pół godziny czekać na piwo
      (nawet gdy nie ma ludzi za dużo). Poza tym non stop siedzą tam karki w dresach
      lub skórach.

Colorado i ostatnio Columbus (największe moje rozczarowanie) - ślimacza
      obsługa. W Columbusie nie potrafili zaproponować znajomemu NICZEGO w zamian
      pieczywa czosnkowego do sałatki. Nawet takiego ze zwykłym masłem lub ziołowym.
      Nie ma i koniec.

Sfinks - często bezczelni kelnerzy. Wykłucają się z klientami. Kiedyś zdarzyło
      się, że w lokalu zabrakło słomek (pójść do sklepu i kupićjużnioe można....:)) I
      raz kapało na głowę z sufitu:)

Baila - śmiech na sali. Niby-hawajski klimat (kelnerki w bikini i...
      skarpetkach) plus hotelowe dziwki siedzące przy barze.

Jak sobie coś przypomnę to napiszę jeszcze
    • bikiniarz Re: TZK - Tylko zle kanajpy 27.04.04, 22:19
      Nic podobnego mój kolego.
      Vienna jest jedynym miejscem ( gdzie byłem z moją kobietą na porto i słodkim
      przysmaku)w którym poczułem się jak Europejczyk.
      Zero chamstwa, pijaństwa, głośnych rozmów, śmiechów - pełna kultura
      Piękny wystruj, kulturalna obsługa ( i na poziomie )
      Cisza i spokuj (jak wyszedłem za drzwi Vienny odrazu sobie przypomniałem gdzie
      mieszkam...)
      Tobie przydało by się wyjscie tam raz na jakis czas ...
      A napiwku nie wypada tam poprostu nie zostawić ...

Co masz do Duetu ??!! chyba nigdy czekolady tam nie piłeś...

Skoro Ci się nie podobają lokale (zwane knajpami przez Ciebie, to już wogóle
      pomyłka) XXI wieku i z okresu Polski Ludowej to niewiem jakie są twoje typy na
      ulubione miejsca rozrywek...

Podejrzewam żę jesteś częstym bywalcem mordowni jaką jest piwnica ... no może
      jeszcze hormon

Pozdrawiam serdecznie !
      • blackexit Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 08:31
        bikiniarz napisał:

> Nic podobnego mój kolego.
        > Vienna jest jedynym miejscem ( gdzie byłem z moją kobietą na porto i słodkim
        > przysmaku)w którym poczułem się jak Europejczyk.
        > Zero chamstwa, pijaństwa, głośnych rozmów, śmiechów - pełna kultura
        > Piękny wystruj, kulturalna obsługa ( i na poziomie )
        > Cisza i spokuj (jak wyszedłem za drzwi Vienny odrazu sobie przypomniałem
        gdzie
        > mieszkam...)
        > Tobie przydało by się wyjscie tam raz na jakis czas ...
        > A napiwku nie wypada tam poprostu nie zostawić ...

ok wszystko ladnie wnetrze rzeczywiscie super. ale moja wersje w ktorej
        twierdze ze kelner mowil ze nie oplaca sie goscic im polaczkow bo nie zostawija
        40 euro napiwku ( nie jakiegokolwiek) potwierdza takie persony jak tycjan
        adelmus czy phobos. pozniej proponowano tylko pierwsza sale bo druga zostala
        przeznzczona dla mowiacych jezykami obcymi.

>
        > Co masz do Duetu ??!! chyba nigdy czekolady tam nie piłeś...

nie niepilem i nie zamierzam. syf kila i mogola.

>
        > Skoro Ci się nie podobają lokale (zwane knajpami przez Ciebie, to już wogóle
        > pomyłka) XXI wieku i z okresu Polski Ludowej to niewiem jakie są twoje typy
        na
        > ulubione miejsca rozrywek...

ok to podaj swoje typy to wolny watek.

pozdrawiam blackexit
        • bikiniarz Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 10:08
          Wątpie żeby kelner powiedział coś takiego publicznie do gości restauracji w
          której obsłóguje (ostatecznie Panowie wiecie lepiej, bo mnie przeciez przy tym
          nie było)

Byłem w tym miejscu kilka razy i nieusłyszałem ani jednego złego słowa, nie
          zauważyłem pogardliwego spojrzenia czy kłopotliwego zachowania ze strony
          obsługi.

Osobiście zostałem odprowadzony do stolika jaki sobie wybrałem i szybko,
          sprawnie obsłużony
          Może buty nie te chłopaki ?? :P

No nie mów, że nie masz sentymentu do PeReLowskich barów bistro
          Napewno coś sie znajdzie ... Wiarus ?? Malinka ?? (R.I.P)Bar Kaukazki ?? Bar
          Ułański ?? Turysta ?? Pasztecikarnia ??
          Te miejsca twożą historię !

Pozdrawiam
          • absztyfikant A Dachy Paryza przy Obroncow Stalingradu ? 28.04.04, 10:24
            Hmm ?
            • blackexit Re: A Dachy Paryza przy Obroncow Stalingradu ? 28.04.04, 12:41
              absztyfikant napisał:

> Hmm ?

no dopisac trzeba jak najbardziej. jakby to tylko komus objasnic kto nie stad?
              to polozne w samym centrum budyo pwierzchni ok 500 m kw. z niby ogrodkami
              zbiorowisko okolicznych mentow najgorszego chowu. niewysiedlone bo pan hermach
              broni ziemi przed niemcem w imieniu kielc. pozdrawiam blackexit
              • absztyfikant Re: A Dachy Paryza przy Obroncow Stalingradu ? 28.04.04, 12:43
                No wogole perwresja pachnie porownywanie tego przybytku do Paryza:)) Ale klimat
                a'la PGR, lumpenproletariat lubi to miejsce, ceny przystepne, a to,
                ze "pachnie" tam potem, sfermentowanym piwskiem, moczem i mozna tak dlugo
                wymieniac, to juz inna sprawa.
            • Gość: mamoniowa Re: A Dachy Paryza przy Obroncow Stalingradu ? IP: 212.244.77.* 28.04.04, 12:58
              a wlasciwie skad sie wizela ta europejska nazwa tego malo romantycznego
              miejsca ???:-)
              • dutchman Re: A Dachy Paryza przy Obroncow Stalingradu ? 28.04.04, 15:09
                Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> A Dachy Paryza przy Obroncow Stalingradu ?
                Czyzby istniala jeszcze w Szczecinie ulica pod ta nazwa ?? Jeszcze nie zmienili
                nazwy ?? Ale brzmi super "Dachy Paryza przy Obroncow Stalingradu" :)
                Czego to niektorzy nie wymysla......
                dutchman

> a wlasciwie skad sie wizela ta europejska nazwa tego malo romantycznego
                > miejsca ???:-)
        • vojciech Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 13:09
          blackexit napisał:

> ok wszystko ladnie wnetrze rzeczywiscie super. ale moja wersje w ktorej
          > twierdze ze kelner mowil ze nie oplaca sie goscic im polaczkow bo nie zostawija
          >
          > 40 euro napiwku ( nie jakiegokolwiek) potwierdza takie persony jak tycjan
          > adelmus czy phobos. pozniej proponowano tylko pierwsza sale bo druga zostala
          > przeznzczona dla mowiacych jezykami obcymi.

Potwierdzić mogę i ja. Obsługa była bardzo chamska. Nie mówiąc już o tym, że do
          stolika Polaków nie warto zbyt często podchodzić, bo jeszcze będą chcieli coś
          zamówić i trzeba będzie się namęczyć...
        • anamar Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 14:41
          w viennie faktycznie jedzenie dobre(dziczyzna!)wystrój pięny(konserwator nie
          pozwolił zdemolować)a obsługa...fatalna!
          • hsps Re: Vienna 28.04.04, 14:49
            anamar napisała:

> w viennie faktycznie jedzenie dobre(dziczyzna!)wystrój pięny(konserwator nie
            > pozwolił zdemolować)a obsługa...fatalna!

Niestety nie zdążyłem przetestować kuchni w tym lokalu, ponieważ obsługa była
            poniżej krytyki i opuściliśmy to skądinąd interesujące wnętrze. (nawet za 4
            capuccino, które wypiliśmy w pośpiechu zapłaciłem, pierwszy raz w życiu, co do
            grosza czyli bez napiwku)
            P.S. byliśmy ze znajomym małżeństwem z Niemiec (ani słowa po polsku) - też
            jakoś nie "pomogło", brrrrr....
      • Gość: przypadkiem Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 20:27
        kultura - "wystruj" i "spokuj"
        a ortografia? Europejczyku?
    • Gość: ciekawy Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: 62.233.173.* 27.04.04, 22:40
      FUGA - smierdzi paipierosami i wszedzie daleko...
      • piotr33k2 Re: TZK - Tylko zle kanajpy 27.04.04, 22:46
        a tak wogóle to porządny obywatel po knajpach się nie szlaja tylko zajmuje się
        pracą, domem, żoną i dziećmi!.
        • blackexit Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 08:31
          piotr33k2 napisał:

> a tak wogóle to porządny obywatel po knajpach się nie szlaja tylko zajmuje
          się
          > pracą, domem, żoną i dziećmi!.

piotrze! pozdrawiam blackexit
    • blackexit Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 09:42
      sekstans. pani wylala piwo na kolezanke po czym doliczyla je do rachunku. gdy
      wezwano kierownika stwierdzila ze "samo sie wylalo". pan kierownik stwierdzil
      ze kelnereczka ma 100 proc racji. placic i wypier...
      pozdrawiam blackexit
    • Gość: mamoniowa Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: 212.244.77.* 28.04.04, 09:46
      Zgadza sie, czekajac na kelnera w Coloroda mozna sie zestarzec. Czasami
      zamawiamy tam zarcie ( do 13.00 za pol ceny), pomimo tego, ze zaznaczam, iz
      przyjde o konkretnej godzinie po odbior, za kazdym razem to samo, trzeba czekac
      az przygotuja...
      O plastikowych rumakach wole nie wspominac....
    • Gość: Kay Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: *.one.pl 28.04.04, 10:23
      MIRAGE (czy jakoś tak) - na 3 Maja w byłej kotłowni dyrekcji PKP.
      Zlepek buractwa z najbardziej meliniarskich dzielnic Szczecina, małolaty w
      dresach szukające zadymy, ciasno, duszno, za głośno i w ogóle beznadziejnie.
      Kiedyś nieświadomie dałem się namówić na odwiedzenie tej speluny, czego bardzo
      żałuję - straciłem dobry humor i o mało nie straciłem portfela, komórki i być
      może zębów.
    • vojciech Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 13:10
      blackexit napisał:

> 3. viena dawna bajka za teksty kelnera ze to lokal raczej dla niemcow bo oni
      > zostawia 40 euro napiwku.

Bardzo ładne wnętrze. Bardzo beznadziejna obsługa.
      • Gość: naim Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 28.04.04, 13:42
        Nie polecam:
        1)Fan (Dworcowa)
        2)Makabryczna nora w podziemiach starej kaskady - nora bez nazwy
        • ja_aska Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 15:02
          Grand C.
        • mike102 Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 16:23
          Gość portalu: naim napisał(a):

> 2)Makabryczna nora w podziemiach starej kaskady - nora bez nazwy

ten opis jest tak facynujacy ze jak juz po 10 smiechu sie opanowalem to
          zlozylem sobie przysiege ze tam pojde!!! :)))))
          • Gość: naim Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 16:31
            Taaa...tego nie da się opisać, to trzeba poczuć. Nie radzę niczego kłaść na
            barze, bo warstwa róznych na wpół zaschnietych płynów (śliny i innych wydzielin
            absolutnie nie wykluczam)działa jak najlepszy klej. I ciemno, że nie widać
            własnej dłoni z kuflem.
          • blackexit Re: TZK - Tylko zle kanajpy 28.04.04, 16:50
            mike102 napisał:

> Gość portalu: naim napisał(a):
            >
            > > 2)Makabryczna nora w podziemiach starej kaskady - nora bez nazwy
            >
            > ten opis jest tak facynujacy ze jak juz po 10 smiechu sie opanowalem to
            > zlozylem sobie przysiege ze tam pojde!!! :)))))

neuron to sie nazywa czy jakos tak. trzeba miec tablete zeby przetrwac.
            mlodziezowo jest jednym slowiem. pozdrawiam blackexit
        • Gość: mamoniowa Re: TZK - Tylko zle kanajpy IP: 212.244.77.* 29.04.04, 08:53
          Nie polecam:
          1)Fan (Dworcowa)
          2)Makabryczna nora w podziemiach starej kaskady - nora bez nazwy

hehe to pewnie jakis underground :-)

• Gość: Klajent BLUE CROW - ohyda IP: 157.25.198.* 29.04.04, 16:31
      - brak karty dań
      - nie wystawiają rachunków tylko na gebę
      - syf od cygar namiętnie tam palonych
      - kibel damsko-męski z reguły zasyfiony
      - kiepska obsługa
      - piwnica bez jakiejkolwiek fajerwerków - gap się w ceglaną scianę
      - kapela faktycznie z czasów kryzysowych
      Byłem tam raz i tylko raz i do tego żałuję.
      Taka knajpa jakie rządy tych co ją maja.
    • blackexit Re: TZK - Tylko zle kanajpy n/t 04.05.04, 11:54
      hop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka