Dodaj do ulubionych

Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Castin...

07.03.11, 08:31
Kowalewska ile razy twojej główce można mówić ,że nie ma takiego stanowiska jak wiceprezydent miasta . Naucz się wreszcie ,że może być tylko z-ca prezydenta miasta. . Wbij sobie to do głowy i nie pisz już więcej takich bzdur. Naucz się stanowisk administracji samorządowej
Obserwuj wątek
    • cabernetsauvignon Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Castin... 07.03.11, 08:56
      Czy SLD nie ma więcej trochę "znakomitych fachowców". Przecież dla nich można by podzielić stanowisko wiceprezydenta do spraw gospodarczych nie tylko na dwa fachowca od pozyskiwania i fachowca od inwestowania można by podzielić np na 7. fachowca od pozwoleń od spraw ogólnych, do spraw trudnych, do spraw średnich, do spraw budownictwa, do spraw podłączeń mediów, do spraw finansowania i innego do współfinansowania. Dziwne że ich kumple z PiS mają tylko jednego fachowca. Też przecież fachowcom miejsca pracy są potrzebne. Krzystek swoich fachowców wybitnych z koszalina nie zwolni, więc po prostu wstawi się więcej biurek
      • Gość: Olin Sojusz IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 09:58
        SLD ma wielu kandydatów, a posrod nich tacy fachowcy jak np. Tomasz Rybarski. Temu Panu da sie sprawy pozyskiwania inwestorow lub sprawy inne gospodarcze. Mają tez tego bylego szefunia Portu, którego zoneczka nadal załatwia przetargi w miescie.
        A PiS ? A o PiS-e to nawet gadać się nie da. Kłamcy skończeni. Sojuszu z Sojuszem nigdy nie bedzie. Jak teraz to wszystko Dzięga wirnym wytumaczy.
        • zed.1 SLD precz od gospodarki 07.03.11, 11:37
          Z reszta PiS tez.

Prędzej czy pozniej te wybory zaczną smierdziec i skończy sie aferami ale Krzystek chyba o tym wie i za daleko poszedł by to zmienic. Zobaczymy.
          • zed.1 Re: SLD precz od gospodarki 07.03.11, 11:40
            Chociaz na komunalnych wiecej kasy utrzepia wiec pewnie tam sie beda chcieli wcisnąć.
      • Gość: busz Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.11, 11:05
        a czy z kurią juz rozmawiał w tej sprawie?
    • swarozyc Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Castin... 07.03.11, 09:26
      "Casting", slowo nie wystepujace w slowniku jezyka polskiego Doroszewskiego, kojarzy mi sie z konkursem na dziwki..
      W tym wypadku tez?
    • Gość: ? xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 09:51
      A ty na co się załapiesz?
      • Gość: :) Re: xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 10:01
        Jeśli xyz to są te kadry, o których Krystek mówił to jestem spokojny o klęskę komunistów w wyborach parlamentarnych:)
        • xyz-xyz Re: xyz 07.03.11, 10:04
          Nie zaliczam się:)
      • xyz-xyz Re: xyz 07.03.11, 10:04

> A ty na co się załapiesz?

Na wikarego:)))))
    • swarozyc Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Castin... 07.03.11, 09:57
      oficera politycznego z naganem..
      • Gość: Fotopstryk Jaki On fotogeniczny IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 10:13
        Jaki ten Nasz prezio fotogeniczny !!!
        Aż chce się śpiewać i krzyczeć: "Czy te oczy mogą kłamać".
        • swarozyc Jaki On fotogeniczny 07.03.11, 10:18
          Ze zdjecia emanuje sila i potencja..
          az sie krzyczec chce: "Ruc.haj nas prezydencie ruc.haj dalej i mocniej!"
    • andreas.007 Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 07.03.11, 10:12
      Pan redaktor Jachim tak przed wyborami mówił,
      ze prezydent Krzystek odpolityczni urzad!

Czy powoływanie zastępców prezydenta dla każdej partii,
      to jest odpolitycznianie urzedu?

Czy nie bedą powoływać takze na urzędników stosownych członków
      tworząc dla nich stosowne etaty na urządzie, bo dlaczego tylko zastępcy...
      zastępcy potrzebują przecież całego aparatu urzedniczego zeby moc rządzić!
      Tak wiec powstaną kolejne etaty urzędnicze dla każdego zastępcy z każdej partii!
      • korfi Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 07.03.11, 10:20
        Nie pisał że odpolityczni ale, że : "Prawdziwie niezależny prezydent, nieobciążony balastem partyjnych zobowiązań jest lepszy dla Szczecina "
        A to zasadnicza róznica :)

Więcej... szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8759015,Jachim__Glosuje_na_Piotra_Krzystka.html#ixzz1Fu5iqrv3

-------------------------------------------------------
        Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
        • andreas.007 Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 07.03.11, 11:42
          Korfi, a takie zdanie z tego samego artykułu:

"Wygląda to tak, jakby partyjni liderzy (niezależnie od barw) w panice uświadomili sobie, że magistrat, niezwykle ważny obiekt do opanowania, 5 grudnia może się im wymknąć spod kontroli na długie lata. Bo jeśli Krzystek wygra, to tak jak Dutkiewicz, Grobelny czy Szczurek może się wybić na niepodległość"

Niemniej później poszukam, bo to zdanie o odpolitycznieniu wziłem zywcem
          z jakiegos artykułu... potem spróbuje odnaleźć.

Oczywiscie kazdy moze sie mylic, ale jak pamietam Gazeta myliła sie
          wzgledem pana Krzystka przed kazdymi wyborami.
          Potem w trakcie sie wycofywali i krytykowali... za kazdym razem.
          • andreas.007 Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 07.03.11, 12:55
            Wówczas wystukałem pod tym artykułem i dzis powtórze:

"Dziennikarz może mieć i ma poglądy polityczne,
            ale rzetelny dziennikarz czy naczelny nie powinien nimi wymachiwac!
            Może to być odczytywane, jako wiarygodność w znaczeniu nieudawania kogoś innego,
            ale jednak milej widziane byłoby przez czytelników powstrzymanie się...
            jeżeli oczywiście gazeta chce być odbierana jako obiektywna!"

A teraz dochodzi jeszcze to, ze dziennikarz, który chce byc politycznym dziennikarzem
            traci takze na autorytecie jezeli wystawi opinie, która jest błedna.
            Kazdy moze sie pomylic, pomylił sie pan redaktor...
            dlatego wlasnie nie powinien sie wypowiadac - szczególnie o politykach,
            ktorzy sa nieprzewidywalni, a gazeta ma roznych czytelnikow i moga poczuc sie
            wprowadzeni w błąd... a przypomne, ze przed poprzednia kadencja
            takze gazeta popierała bardzo pana Nitrasa i jego kandydata.

Lepiej wiec milczec czasami... szczególnie bedac naczelnym gazety.

Brzydze sie klamstwem, a ze strony gazety sam tego doswiadczyłem,
            stad byc moze jestem tak bardzo wyczulony na ich pomyłki.
            • andreas.007 Jachim: Krzystek odpartyjnił Szczecin!!!!!! 07.03.11, 13:09
              Przepraszam pomyliłem sie... nie odpolitycznił, ale odpartyjni!
              szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8778086,Krzystek_Odpartyjnil_Szczecin.html
              Korfi bardzo prosze, bardzo proszę... Pan Jachim pize o odpartyjnieniu Szczecina,
              a tu prosze pan prezydent chce zachowac starego zastepce z PO,
              dobrac natomiast jeszcze dwóch partyjnych zastepców twporzac im etaty...
              a za etatami zastepcy musza iść inni urzednicy, bo nie beda przeciez "bez teki".
              Teka oznacza cała mase urzedników do biura i do rzadzenia.
              • andreas.007 Re: Jachim: Krzystek odpartyjnił Szczecin!!!!!! 07.03.11, 13:16
                "Upartyjni wiec cale życie w mieście... zaryzykuje taka opinie!"

A to słowa moje pod tamtym artykułem pana Jachima.

Wprawdzie pomyliłem sie sądząc, że upartyjni dobierając ze składu PO...
                a jak widac upartyjnia z innych partii - taka demokracja partyjna.

Pan Krzystek robi błedy, przynajmniej ja tak oceniam niektóre jego decyzje,
                które moga w nieodległej przyszlosci odbic sie na czkawką dość poważnie,
                ale takze robi dla Szczecina wiele dobrego... w koncu rozpoczął jakies inwestycje -
                najgorsze jest nic nie robienie, ale na pewno nie jest niezalezny politycznie,
                jak nie przymierzajac prezydent Wrocławia... do ktorego porównywał go pan Jachim.
              • korfi Andreas, ja się śmieję 07.03.11, 20:00
                Bo masz rację. Sytuacja była dla mnie oczywista. Nie tylko dla mnie. Wiadomo było, że prezydent bez dużego poparcia Rady Miasta bedzie skazany na kombinacje stanowiskami i bedzie na pasku nie swojego zaplecza. To problem, bo takie przyszywane zaplecze może w każdej chwili (np przy trudnej decyzji) zachować się koniunkturalnie i wycofac poparcie lub szntażując przeforsować swoje. Krzystek jest pod tym wzgledem zaprzeczeniem Dutkiewicza, który jest silny również mając silne poparcie w radzie miasta. Mozliwosci są takie, że albo Jachim po prostu zachował się służalczo lub interesownie, albo głupio nie rozumiejąc takich prostych zależności.
                -------------------------------------------------------
                Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
                • andreas.007 Re: Andreas, ja się śmieję 07.03.11, 22:10
                  Dokładnie.
                  Pan Krzystek mógł sobie pozwolić na wiecej odpartyjniania
                  będąc w układzie z PO, któremu sie stawiał choćby powołując
                  zastępców spoza listy rekomendowanych...
                  Zaś teraz będąc "niezależnym" musi rozważać uruchomienie
                  dodatkowych gabinetów dla partyjnych zastępców!
                  Co już bedzie nie tylko większym kosztem dla miasta, co bardziej problemem
                  w zarządzaniu miastem i podziałem kompetencji i odpowiedzialności!

Nie wiem o co bardziej podejrzewać pana rednacza...
                  Można przywołać kultowe pytanie pani MJW.
                  ;)
      • Gość: Olin Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 10:23
        Już ze Panem sekretarzem odpolitycznili Urząd. Przywracają wszystkich ludzi SLD. Może jeszcze tow. Jan "Cysterna wódy" Stopyra sprawi, że poza Bartczakową wróci inna latami "sprawdzana" przez Jana towarzyszka Szpakowska.
        • xyz-xyz Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 07.03.11, 10:37
          Już ze Panem sekretarzem odpolitycznili Urząd. Przywracają wszystkich ludzi SLD

Kogo z SLD przywrócili?
          • Gość: ok Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 11:29
            Kogo z SLD ? a Ty szwagrze Napieralskiego, to co !
            • xyz-xyz Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 07.03.11, 11:57

> Kogo z SLD ? a Ty szwagrze Napieralskiego, to co !

Głupiś... :))
              • Gość: ok Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 12:08
                XYZ - czy to już wszystko na co stać człowieka z tzw. lewicy.
                • Gość: xyz xyz xyz Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 00:03
                  na dobry początek.

Niejaka Bartczak? Chyba Wasza Towarzyszka?
                  • xyz-xyz Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 08.03.11, 12:53
                    Bartczak nie jest naszą towarzyszką. Poza tym pracuje w UM nieprzerwanie. Gdy Stopyra został Przewodniczącym Rady Miasta poprosił o zmianę na stanowiskach dyrektorskich w BRM. Dotychczasowy dyrektor został zastępcą zaś p. Bartczak, dotychczasowa zastępca, została dyrektorem. To wyłącznie grzeczność ze strony Prezydenta Miasta w stosunku do Przewodniczącego RM. Przypominam, że Stopyra został radnym z listy POza Nostry.
                • xyz-xyz Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. 08.03.11, 12:56
                  Ty mi coś zarzucasz? To ty mi sugerujesz, że jestem kimś, kim nie jestem. Na dodatek nieudolnie usiłowałeś ujawnić dane forowicza. To na tym forum sku...syństwo najgorsze.
                  Co więc mogę napisać? Głupiś. I tyle.
      • Gość: Jacim Re: Jachim: Krzystek odpolityczni urzad. IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 10:35
        Przed wyborami to i red. Jachim zapomniał o niejakim Stempińskim Szczepanie. Krzystek przed wyborami powołał tego Pana do pomocy tow. Słoce.
    • low-key Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Castin... 07.03.11, 10:46
      Nie za bardzo mogę uwierzyć w to że Prezydent Krzystek powołuje zastępców z SLD i PiS... Jeśli tak się stanie myślę że Szczecin poważnie na tym straci.
      • Gość: :) Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast IP: *.globalconnect.pl 07.03.11, 11:24
        "dobry wiceprezydent" Buwelski zostaje :)
        • Gość: prometeusz Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 12:21
          Panie Leszku, kiedys miałem Pana za człowieka przyzwoitego. Pod rekę ze Wijasem, Kęsikiem, Jerzykiem. Na stojąco w świetle kamer zaprzeczać całemu swojemu życiu. Od ZCHN-u do SLD. Gdzie jest granica ? Krzystek jeszcze wczoraj był dla Pana wrogiem nr 1 a dzisiaj ręka w rękę z ludźmi służb ? Panie Leszku, czu nie jest Panu zwyczajnie wstyd ?
          PS. A jak daje sobie Pan radę z sobą, gdy wita się Pan z Elżbietą Masojć. Osobą, która jeszcze do niedawna cały PiS spaliby na stosie za krzywdy, które Ona i Krzystek uczynili Maćkowi Kopciowi.
          • Gość: jurek kasa i władza IP: *.globalconnect.pl 07.03.11, 12:35
            obojetnie z kim i kiedy.
            reszta to pic
      • Gość: gajowy Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 19:01
        z sld ma zostać zastępcą krzystka specjalista od kebaba z basenu górniczego dobry fachowiec bo nasz!
    • andreas.007 Mało nas, mało nas... wiecej Was potrzeba 07.03.11, 13:30
      www.youtube.com/watch?v=en78C53VuQo
      • Gość: twarda wazelina Podobno Nitras żyje , ale Marcinkiwicz wsiąkł. IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 13:51
        Czy pamięta ktoś takiego nerwuska co rozdawał karty w całym zach.pom.
        Nitras !
        Żałosny ten wywiad rano w Radio . Powracanie jeszcze teraz do swoich kryminalnych żołnierzy i odcinanie się od przyjaźni, ( Łuczak).
        Drętwe aluzyjki do wojny na noże w dołach PO w całej Polsce . Chłopcy już wiedza ,że lecą w dół i zaczeła sie ostatnia grabież pod siebie, przez te kilka miesięcy do wyborów.
        Dziwię sie Chacińskiemu , że odstąpił rozmowy pod krawatem tym miernotom.
        Była rzecznik kandyduje w Głosie do Kobiety Roku , trzeba być wyzbytym obciachu .
        • Gość: gość Re: Podobno Nitras żyje , ale Marcinkiwicz wsiąkł IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 14:27
          Może i była rzecznik kandyduje w Głosie, ale i tak ją już dawno prześcignęły dupy z SLD.
        • Gość: owiec i tak 100 razy lepszy niż krzystek IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 19:35
          razem ze swoim panem Balazsem i Gawłowski który do serca przytula Łuczaka.
          wyszło szydło z worka jakim draniem jest Gawłowski a Nitras jest ok bo odcina się do ćpuna
    • jp98 Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Castin... 07.03.11, 15:16
      Czym się wyróżnił Buwelski oprócz tego, że opanował do perfekcji nierobienie nic
      • Gość: EDEK Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast IP: *.szczecin.mm.pl 07.03.11, 20:27
        Tu się właśnie mylisz gościu. Biurowce, środki z Unii na inwestycje, Strefa Ekonomiczna to wszystko jego zasługa.
        • jp98 Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast 07.03.11, 22:04
          Edek my potrzebujemy zakładów pracy, a nie szklanych domów, uważam iż Buwelski niczym w trakcie swojej pracy się nie wyróżnił
    • Gość: Off Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 07.03.11, 17:25
      Co za, urwa, szopka. Jeden zastępca ds. gospodarczych, drugi - do "obsługi bieżących inwestycji". Skończy się na tym, że jeden z drugi głąby będę się przerzucać odpowiedzialnością, dlaczego coś nie wyszło.

• Gość: Wiesz, kto... Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast IP: *.szczecin.mm.pl 07.03.11, 19:13
        Do Olina:
        nieładnie tak pod pozorem ustosunkowywania się do wątku leczyć swoje frustracje...
        No cóż, rozumiem Cię nawet - kiedyś sld- owcy wyrzucili Cię z ciepłej posadki, teraz Stopyra wykopał Cię znowu. Bartczakowa - wiadomo. Rybarski - to już wojna osobista ale biednej Szpakowskiej - od dawna na emeryturze się czepiać... Albo koleżanki z pracy , która Ci tyłek nie raz ratowała. Wstyd. Myślałam, że masz więcej klasy.
        • wladekr Re: Będzie więcej wiceprezydentów Szczecina? Cast 09.03.11, 09:32
          Sugerujesz, że Olin to Siuda? No tak. Gnida wyjątkowa. Pasowałoby.
    • vox.1 SLD niech odpowiada za WC - hehhe 07.03.11, 23:02
      nieudacznicy
    • vox.1 powolajcie 10 wiceprezydentow - kase dajcie i juz 07.03.11, 23:03
      biurokracja
    • vox.1 casting? oni mają talent- moj Boze 07.03.11, 23:04
      komuna do gnoju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka