Gość: Zojka IP: *.proxy.aol.com 29.04.04, 18:37 Teraz musi ktos stac i pilnowac , czy na pewno z taka predkoscia jada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 22:07 Jasne, walczcie o ograniczenie do 30 km/h. W końcu to mało istotna droga. To nic, że prowadzi do najważniejszego w województwie przejścia granicznego. Zróbcie z tego strefę zamieszkaną, będzie można jeździć 20 na godzinę. Może jeszcze kilka progów spowalniających by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 23:43 Mac, wyluzuj ;-) Chyba nie chciałbyś, by w miejscu, w którym mieszkasz, było ograniczenie do 90km/h? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zojka Re: Po naszej interwencji IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 00:54 Juz wiadomo , ze Mac bedzie jezdzil 90 km/h.I po co bylo ograniczac predkosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 01:14 Jak znam życie, 95% kierowców ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:35 Może w końcu zabiorą głupkowi prawo jazdy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:36 Owszem, nie chciałbym mieszkać na żadnym z tych osiedli, ale nie dlatego, że obowiązuje (obowiązywało) tam ograniczenie do 90. Jak ktoś się decyduje mieszkać przy drodze o dużym natężeniu ruchu, to musi się liczyć z pewnymi niedogodnościami i niebezpieczeństwami. Zresztą ktoś to już napisał w innym poście i nie będę po nim powtarzał. Zastanawia mnie tylko jedno - z relacji z ostatniego wypadku (z udziałem rowerzysty) wynika, że nieostrożnie wyjechał na drogę w miejscu, gdzie widoczność była ograniczona. Więc może są prostsze sposoby na poprawę bezpieczeństwa na tym odcinku? Może znak STOP w tym miejscu na drodze osiedlowej, może jakieś lustro poprawiające widoczność? Najprościej ograniczyć prędkość, ale to jest tylko złudne rozwiązanie. Nie powiedziałem, że będę tam jeździł 90, bo już teraz zwykle jeżdżę tam wolniej, ale ta 50-tka, o którą "będą walczyć", jest już śmieszna. Mieszkam w centrum miasta przy ulicy, którą przebiega droga nr 10. TIRy do Lubieszyna, piesi, rowerzyści, normalny ruch miejski. I tam obowiązuje ograniczenie takie, jak w całym mieście, czyli 60. Więc jak - wąską ulicą w centrum miasta 60, a na szerokiej drodze do Przecławia 50? To już zakrawa na absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:42 Relacja reportrów nie do końca jest prawdziwa.Rowerzysta wszedł na przejście dla pieszych,przed przejściem zatrzymała się ciężarówka,a taki głupek jak ty zignorował podwójną linię ciągłą i wyprzedził ten samochód jednocześnie zmiatając z przejścia prawidłowo idącego pieszego.Zabity miał 27 lat, na rowerze,który prowadził siedział jego siedmioletni syn....Czy opisać ci szczegółowo jak duża była plama krwi na jezdni???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:56 Jeśli to prawda, to Wyborcza wpadła. Jeśli redaktorzy mają choć trochę honoru, powinni napisać sprostowanie. Życia, to niestety, już nie przywróci ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 01:18 Tak jeszcze a propos. Zdaje się, że do granicy w Kołbaskowie prowadzi również autostrada. Czyli jest jakaś alternatywa szybkiego dojazdu dla kierowców. Nie jest aż tak źle ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:34 Brak odpowiedzialności cechuje głupców.Nic dodać nic ująć.Dlaczego na Małopolskiej pod KWP nie palisz gum? Odpowiedz Link Zgłoś
ranger10 Re: Po naszej interwencji 30.04.04, 19:50 Niestety większość polskich kierowców to chamy i bezmózgi. Ciekawe panie "mac" ile razy piesi musieli przez Ciebie uciekać z pasów? A jeżeli wyśmiewasz ograniczenia na tej drodze, to proponuję Ci przejść na którymkolwiek z DOBRZE oznakowanych przejść dla pieszych na drugą stronę (w godzinach szczytu). Jeszcze mi się nie zdarzyło aby któryś z kierowców zatrzymał się przed przejściem. Poza tym jeszcze kilka moich obserwacji z tego odcinka drogi: 1) wyprzedzanie na "trzeciego", 2)Pobijanie rekordów prędkości, 3)Jazda po poboczu drogi (dla niezorientowanych to ta część poza grubą ciągłą lub grubą przerywaną linią). Na koniec dodam, że sam jestem kierowcą i krew mnie zalewa jak na to wszystko patrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 20:37 NIGDY nikt przede mną nie ucieka. Jestem po prostu przeciwny PRZESADZIE w ograniczaniu prędkości, a nie ograniczeniom w ogóle. Widocznie nie trafiłeś na mnie, kiedy przechodziłeś przez te pasy, bo ja bym się na pewno zatrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Po naszej interwencji IP: 217.153.79.* 30.04.04, 10:46 Tak jest najłatwiej. Wybudować osiedle a potem się domagać ograniczenia predkości. A może tak przy autostradzie wybudować i ograniczyć potem predkość do 50km/h. Czy stawiając to osiedle nikt nie widział co to jest za droga i z jaka predkością się tam jeździ? A może rozwiazaniem powinno być wybudowanie kładki dla pieszych i bezkolizyjngo skrzyżowania. Za drogo?? Łatwiej jest postawić znaki?? Które jeszcze główne drogi dojazdowe do Szczecina zamierza się w ten sposób korkować. Prosze sobie stawiać osiedla gdzie tam gdzie nie ma takich dróg jeśli nie stać potem ich administratorów na wybudowanie odpowiedniej i bezpiecznej infrastruktury. Nie tedy droga, to nie o takie interwencje nam wszystkim chodzi. Nikt nikogo nie przymuszał do wprowadzania się do osiedla wybudowanego przy drodze krajowej na której obowiazuje 90 km/h. A może teraz inni maja wybudować specjalną obwodnicę omijajacą to osiedle?? Tylko czy następni niemyślący bedą chcieli wybudować przy niej kolejne domki. Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 15:07 Popieram wprowadzić wszędzie 10km/h to dopiero będzie bezpiecznie. Czy jak ktoś zginie na autostradzie to też ograniczy się szybkość? Czy jak jakiś idiota przejedzie pieszego z szybkością 10km/h to będziemy musieli ciągać samochody na szelkach,a przed nami będzie musiał iść ktoś z lampą i trąbką żeby ostrzegać innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:47 A nie łaska przestrzegać przepisy? Jak jesteś takim bohaterem to wsiądź na rower i przejedź się tą drogą-będziesz pierwszym który będzie za ograniczeniem prędkości. A tak na marginesie ,o jakich autostradach piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 16:10 A kto ci powiedział że nie przestrzegam przepisów? Jestem tylko przeciwny durnym ograniczeniom. O jakich autostradach?-o takich przy których stoi znak " AUTOSTRADA", i uprzedzając twoje pytanie gdzie są te autostrady to ci powiem żebyś wybrał się gdzieś za swój grajdołek to zobaczysz jak można jeżdzić szybko, bezpiecznie i dotego zgodnie z przepisami. PS.Jeżdże od 22lat bez wypadku i mandatu ,kiedyś motocyklami od dość dawna samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:44 Chyba jesteś święty.Mnie nie przekonujesz.Osobiście nikomu nie ubliżam z powodu miejsca zamieszkania,bo czy będę mieszkał w Berlinie, Warszawie czy N.Y. moje zasady są proste: prawo jest po to aby go przestrzegać. Jeśli dla ciebie ograniczenie prędkości to głupota,oceniłeś sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 17:50 Czytaj dokładnie co pisze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 18:02 Napisałem że jestem przeciwko" durnym " ograniczenią, a nie przeciw ograniczenią.[Po co robić piękne drogi [Taczaka]i wprowadzać ograniczenie do 50.] ps. rowerzyści mi absolutnie nie przeszkadzają jeżeli nie jadą jedn koło drugiego po całym pasie. Zobacz Wojska Polskiego, droga dla rowerów -rowerzyści na jezdni a samochody parkują na ścieżce rowerowej i tu ma policja i straż miejska pole do popisu. A gdzie napisałem że nieprzestrzegam ograniczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz-n Re: Po naszej interwencji IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 15:23 ciekawe ktory komisariat wystawi tam patrol ruchu drogowego bo KMP szczecin tego nie obsluguje tak samo jak autostrady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:51 Odpowiada za to KP w Mierzynie z komendantem Targońskim na czele.Jeśli brakuje mu ludzi i środków niech się zwróci o pomoc właśnie doKM w Szczecinie.Ja jako mieszkaniec osiedla apeluję o to. Panie Targoński do roboty!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:00 Panie Targoński przepraszam. Miałem na myśli pana Trędowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:30 Nadinspektor Targoński proponuje 50km/h. Szanowny Panie - weźcie się do roboty, bo jak pisałem po pierwszym artykule- ani znak ,ani fotoradar nie zatrzyma pirata drogowego, których nawet na tym forum kilku się wypowiada. Najciekawsze jest to ,że policja drogowa z KMP w Szczecinie zna problem tej drogi - a Pan jako bezpośrednio odpowiedzialny za ten rejon to olewa.Daje to wiele do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:03 Panie Targoński przepraszam.Miałem na myśli pana Trędowicza.Treść bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 18:33 Człowieku, czytaj ze zrozumieniem, co tu inni piszą. Gdzie w moich wypowiedziach przeczytałeś o paleniu gumy, albo o wyprzedzaniu na pasach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Po naszej interwencji IP: *.nitka.net.pl 30.04.04, 21:01 Co wy ludziska mówicie, o tym że zboże rośnie a żaba jest zielona. Ludziska zróbmy paśntwo milicyjne i SB-ckie 100% jest zamieszanych każdy będzie sprzedawał mandaty i będzie qool. KMP to nic innego jak Kombinat Marnotrawienia Pieniędzy a Trędowicz sam się musi z tym bujać. A może tak paru palantów położyć i byłby spokój. Myślę że jakby nie znalazł się aluminiowy to jakiś leżący grubasek zawsze by się znalazł. W ogóle przesiądźmuy się na rowery i deskorolki. Nie twierdzę że gościu na trzeciego to mądrala - bo zjeb z niego i tępak ale mam nadzieję że z jego auta tylko kuferek został i kichę mu ktoś przepłukał - stolcową w rzeczy samej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:29 > W ogóle przesiądźmuy się na rowery i > deskorolki. U zachodnich sąsiadów to rzecz raczej często spotykana. Nic nowego nie odkryłeś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~~~~~~~~ Re: Po naszej interwencji IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 22:44 Jesli ludziom brakuje zdrowego rozsadku i wyobrazni , to moze panstwo milicyjne ( lub policyjne) jest wskazane.A poza tym demokracja nie polega na tym , ze kazdy wszystko moze. Odpowiedz Link Zgłoś