Dodaj do ulubionych

Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Nitrasa

15.05.11, 22:38
Nie znaczy to, że w tej kadencji lokalna PO dokona niesamowitych rzeczy w sejmie albo, że bedzie powodem do dumy dla mieszkańców. Bedzie to kolejne cztery lata siedzenia w tylnych ławkach i życia w cieniu.
Obserwuj wątek
    • mariaczczi1 Nitrasa miejsce jest na zjeździe z autobanu! ( pra 15.05.11, 22:57
      widłowym )
    • swarozyc Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni 15.05.11, 23:01
      Zarząd zachodniopomorskiej PO dał Arłukowiczowi pierwsze miejsce, mimo że ta kandydatura nie przeszła wymogów proceduralnych.
      '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
      a w tym poyebanym kraju ktos przestrzega jeszcze jakichkolwiek procedur?!

I
      • swarozyc Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni 15.05.11, 23:09
        wyborcza.pl/1,100696,4594012.html
      • Gość: patrycja Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 23:11
        swarozyc napisał:

> Zarząd zachodniopomorskiej PO dał Arłukowiczowi pierwsze miejsce, mimo że ta ka
        > ndydatura nie przeszła wymogów proceduralnych.
        > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        > ''''''''''
        > a w tym poyebanym kraju ktos przestrzega jeszcze jakichkolwiek procedur?!
        >

Zamknij ryja alkoholiku!
    • Gość: Vlad.H. PSN dziala IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 15.05.11, 23:20
      i tyle w temacie...
      • Gość: gość Re: PSN dziala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.11, 23:44
        Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> i tyle w temacie...

Możesz rozwinąć ten skrót?
        • Gość: Olek Re: PSN dziala IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 02:15
          Tytuł wyjaśnia - PSN działa
        • Gość: Vlad.H. Re: PSN dziala IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 16.05.11, 21:08
          news.cnet.com/8301-31021_3-20063251-260.html
    • aysy.1 co tam procedury, tak kaze jeden wodz 16.05.11, 08:27
      co tam procedury wewnatrzpartyjne, co tam statuty i zasady. "jeden wodz" kaze to zadne procedury sie nie licza. armia uzalezniońych tchorzy bez honoru akceptuje dla szmalu i bezproblemowego zycia. tak dokladnie trwal prl a najbardziej squ...wiona byla wlasnie inteligencja w nurcie wyksztalciuchy.
      • Gość: mm5 Re: co tam procedury, tak kaze jeden wodz IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 10:51
        Ach, generalnie straszna ta inteligencja a w dodatku przewrażliwiona! Może i jest w tym coś z prawdy, zwłaszcza co do PRL, ale skoro nie kradła, nie zabijała, nie pobierała haraczy i nie handlowała narkotykami ani bronią, to co jest pozostawało i pozostaje jak nie wynajmowanie (by odejść od słowa sprzedaż) swoich umiejętności, czasu i zaangażowania?
        • aysy.1 Re: co tam procedury, tak kaze jeden wodz 16.05.11, 19:39
          Gość portalu: mm5 napisał(a):

> Ach, generalnie straszna ta inteligencja a w dodatku przewrażliwiona! Może i je
          > st w tym coś z prawdy, zwłaszcza co do PRL
          taki przykladowy wyksztalciuch bez hońoru np : wykladowca filozofii marksistowskiej, zaslugi w oglupianiu mlodego pokolenia, lektor pzpr a w nowych czasach piewca rynkow finansowych i kapitalizmu. wtedy prosto ilatwo sie takiemu dobrze zylo dzieki sluzalczosci tamtemu systemowi a teraz wyksztalciuch tez sie sprzedaje za lekkie i bezproblemowe zycie w tym systemie.
          • Gość: mm5 Re: co tam procedury, tak kaze jeden wodz IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 21:55
            Tak, ale też kto walczył z systemem i walczy? Jeśli to właśnie w większości "wykształciuchy" jak ich nazywasz, aysy...
            • aysy.1 Re: co tam procedury, tak kaze jeden wodz 17.05.11, 06:30
              Gość portalu: mm5 napisał(a):

> Tak, ale też kto walczył z systemem i walczy? Jeśli to właśnie w większości "wy
              > kształciuchy" jak ich nazywasz, aysy...
              lakonicznie to napisałes więc nie jestem pewny czy cie dobrze rozumiem.
              wykształciuchy nie walcza z systemem. wykształciuchy to ci co nie mogą, nie potrafią i nie chcą sprostac wymogom swojego formalnego , wysokiego wykształcenia. mozna byc profesorem , jak pisałem, wykształciuchem. zresztą takich wiele.
              ci odwazni , którzy jak piszesz walczą z systemem to zupełnie inna kategoria bo odwaga to kryterium nie związane z wykształceniem. odważna była anna walentynowicz ale również inż andrzej gwiazda czy intelektualista karol modzelewski ale również wyszkowski.
              pisałem o wykształciuchach dlatego, że oczywistym nerwem s;połecznym jest inteligencja jednak kasa z ue, monopolizacja mediów i uzaleznienie statusu bytowego od władzy w zalezności od zachowania sq...iło juz za komuny znakomita część inteligencji i namnozyło wykształciuchów, którym obojetne czy wspierają marksizm czy wolny rynek aby tylko być w śietle tv i fotoaparatów, no i móc zaleczyć swoje feudowskie komplesy władzą np nad studentami.
    • prestidigitator70 Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Nitrasa 16.05.11, 12:09
      "Jedynki" ... srynki ... !!!

Pieprzona ordynacja - zabawa w wybory !

Od wyborów do wyborów ... aby żyło się lepiej .... Komu ?

• Gość: as Nie można krytykować PO wy też tego nie r~óbcie IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.11, 12:25
      Decyzją wojewodów dolnośląskiego i łódzkiego, mecze Widzewa Łódź i Śląska Wrocław odbyły się w ostatni weekend bez udziału publiczności. Według informacji, do jakich dotarła "Rzeczpospolita", stało się tak wskutek wznoszenia przez kibiców haseł krytykujących rząd Donalda Tuska oraz PZPN.

Zamknięcia stadionu Widzewa chciał komendant wojewódzki policji Marek Działoszyński. W swoim wniosku przedstawił argument, iż kibice wznoszą okrzyki obrażające rząd i PZPN - czytamy w tekście Wojciecha Wybranowskiego.

- Zamierzam się przyjrzeć decyzjom administracyjnym. Bo jeżeli głoszenie pewnych haseł politycznych przez kibiców było powodem zamknięcia stadionów, to jest decyzja skandaliczna. Stadiony zawsze, zwłaszcza w czasach "Solidarności", były miejscem pewnej debaty publicznej - oburza się Adam Bodnar z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

"Rzeczpospolita" dotarła także do chcącego zachować anonimowość funkcjonariusza wrocławskiej policji, który zdradza przerażające fakty. - Mieliśmy informacje, iż pod stadionem Śląska zgromadzą się kibice i zorganizują demonstrację. Usłyszeliśmy, że z tłumu mamy wyłapywać osoby "trzymające transparenty i obrażające premiera". Pakować do więźniarek i przewozić na komisariaty - mówi.
      • Gość: strach się bać trzeba się przyjrzeć krytykujacym PO w internecie IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.11, 12:27
        Decyzją wojewodów dolnośląskiego i łódzkiego, mecze Widzewa Łódź i Śląska Wrocław odbyły się w ostatni weekend bez udziału publiczności. Według informacji, do jakich dotarła "Rzeczpospolita", stało się tak wskutek wznoszenia przez kibiców haseł krytykujących rząd Donalda Tuska oraz PZPN.

Zamknięcia stadionu Widzewa chciał komendant wojewódzki policji Marek Działoszyński. W swoim wniosku przedstawił argument, iż kibice wznoszą okrzyki obrażające rząd i PZPN - czytamy w tekście Wojciecha Wybranowskiego.

- Zamierzam się przyjrzeć decyzjom administracyjnym. Bo jeżeli głoszenie pewnych haseł politycznych przez kibiców było powodem zamknięcia stadionów, to jest decyzja skandaliczna. Stadiony zawsze, zwłaszcza w czasach "Solidarności", były miejscem pewnej debaty publicznej - oburza się Adam Bodnar z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

"Rzeczpospolita" dotarła także do chcącego zachować anonimowość funkcjonariusza wrocławskiej policji, który zdradza przerażające fakty. - Mieliśmy informacje, iż pod stadionem Śląska zgromadzą się kibice i zorganizują demonstrację. Usłyszeliśmy, że z tłumu mamy wyłapywać osoby "trzymające transparenty i obrażające premiera". Pakować do więźniarek i przewozić na komisariaty - mówi.
    • Gość: kibic Szczecin plakat miała być 2 irlandia jest 2 białor IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.11, 12:28
      na stadionie
    • Gość: j Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 12:53
      Szkoda, że Sieńki nie ma!
      • Gość: Szczecinianin Szkoda, że Sieńki nie ma! IP: *.globalconnect.pl 16.05.11, 18:12
        dokładnie! jakim prawem koszalin nie szanuje szczecinskich ustalen i wybiera obryckiego. skandal zeby taka wiocha nami rzadziła...
    • zachlanamorda tragedia ci kandydaci do sejmu z listy PZPO. 16.05.11, 13:03
      Qurwa mać same śmierdzące nieroby na tej liście z PZPO ze szczecińskiej listy. Koniec z tymi pajacami . Ja byłem pewien ,że zobaczę jakieś nowe wartościowe twarze na liście kandydatów z Polskiej Zjednoczonej Partii Obywatelskiej . A ta tragedia personalna jest taka sama jak z obecnej kadencji. Ja wezmę udział tylko w wyborach do senatu i wyłącznie zagłosuję na osobę startującą jako bez partyjną. . Wybory do sejmu mnie nie interesują ,bo na jełopów głosować nie będę.
    • Gość: Szczecin Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 13:21
      Takie komentarze świadczą o niewiedzy, albo złej woli. Żeby zauważyć efekty tej kadencji wystarczy wstać od komputera. Wszędzie nowe drogi na około miasta, ciągle cos powstaje, w parkach przemysłowych kolejni międzynarodowi pracodawcy zatrudniający setki ludzi. Samo się nie zrobiło. Nawet google wystarczy, żeby to zauważyć. Ale nie, lepiej zamarudzić.
      • Gość: Bar Extra Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 15:53
        Przepraszam to nam ten clondaik załatwił Arłukowicz?
        ja tobie proponuje szczecin podnieść d.. od komputera i pójść do samego centrum na Śląską, Jagiellońską i deptak i zobaczyć dlaczego w takim szczęśliwym mieście ludzie mieszkają w takim syfie . Dlaczego z Zbliku odeszła Kaliciakowa ? Dlaczego szefowa SCR dostała kolejną synekurę w Radiu?
      • zed.1 Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni 18.05.11, 00:21
        Rzeczy o jakich mówisz to zasługi samorządów. Drogi zaś powstają za środki unijne i nie tylko U nas A wszedzie. Posłowie, sejm i rząd nam nic specjalnego jeszcze naszemu województwu nie załatwili.
    • jp98 Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Nitrasa 16.05.11, 15:09
      Mojego głosu nie dostanie cyniczny celebryta.
    • hart5 Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Nitrasa 16.05.11, 18:25
      Zamiast nowego województwa Koszalin wybrał tańszą opcję i po prostu rządzi Szczecinem, pogratulować skuteczności. A jeśli posłami będą głównie działacze to kiepsko widzę jakość przyszłego sejmu. Co do pana Arłukowicza to miał szansę być szanowanym politykiem, szkoda.
    • Gość: bolek Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 18:42
      Partia nie ma na tyle silnych własnych liderów, że musi importować.
      .........
      troche to jest na wyrost napisne, bo przeciez w szczecinie w partiach to ile jest osob z importu z innych partii, mik masz szczecinski, np taki komolowski kic, kic, ostanio byl na listach - -przeciez to jest normalny rozwoj.

Arlukowicz jest nasz szczecinski, a nie juz warszawski jak byly grzesiu, mam prosbe, aby pani pisala autentycznie, a nie z rodem fikcji literackiej. A chwala mu ze nie startowal na prezydenta miasta, bo jeszcze by wygral i wtedy oj wtedy by bylo zamieszanie na 102, bo nie wiadomo co by wtedy naczelny by pisal i pani. Ja mam osad inny na razie demokracja w kraju sie ksztaltuje i jest to normalny rozwoj, kolejny etap poszukiwania. Ja osobiscie nie wierze i nie podniecam sie tym wszystkim, bo ta przejsciowka po prostu musi byc, tak jak to bylo w innych krajach. Wyborcy osadzą. I na pewno nie beda brac pod uwage waszej gazety, bo zaufanie do prasy lokalnej spada, a szczegolnie do gazety. chociazby jakie jest obecnie forum gw, kto je zdominowal, znowu opinia zaczyna sie kryc po krzakach. Szczecinska sld zawsze byla millerowska i mnie to nie dziwi, tylko niektorzy piszacy udaja strusia. Pewnie, ze wreszcie sld sie wyklaryfikowala, bez kalisza, kwasniewskiego i jest to jasne i maja do tego prawo. Tak samo jak arlukowicz i inni, bo w tej grze nikt nie jest autentyczny szczegolnie autorka napisanego artykulu, bo w sumie jaki on mial cel? ja nie wiem, ale polityka jest tak jak sprzedajaca sie .......... i to jest normalne - partie rzadza tkzw. demokracja
    • Gość: tekast Re: Po zarządzie PO. Arłukowicz pomaga spychać Ni IP: *.globalconnect.pl 17.05.11, 22:35
      a tak arłukowicz wypowiedział się prywatnie na temat swojego przejścia Arłukowicz - bo tak będzie łatwiej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka