Dodaj do ulubionych

O Szczecinie w BBC

17.06.11, 14:51
...w kontekście stosunków polsko-niemieckich.
www.bbc.co.uk/news/world-europe-13783016
Niecałe 40 minut drogi od Loecknitz, miasto Szczecin ma nieproporcjonalnie dużą do 400-tysięcy mieszkańców miasta ilość studentów.

Ich poczucie lokalnej dumy wzrasta, podobnie jak ich widoki na przyszłość.

"Ludzie widzą, szczególnie w ciągu ostatnich 2-3 lat , jak zmienia się miasto", mówi Seweryn Purolczak, student prawa.

"Mamy więcej pomysłów, jak rozwijać miasto i większą szansę, by to robić"

Rozmawiamy w zatłoczonej kawiarni, nie do odróżnienia w stylu i klimacie od najmodniejszych kawiarni w berlińskim Prenzlauerberg.

Na zewnątrz, tramwaje jadą po bulwarze, zabudowanym ozdobnymi, ale zaniedbanymi fasadami z przełomu wieków (?), obecnie przebudowywanymi.

W pobliżu trwają ambitne projekty budowlane. Technologicznie zaawansowane parki biznesowe powstają dla międzynarodowych korporacji, muzea, centra handlowe i sale koncertowe.

Obserwuj wątek
    • Gość: 8===D (!) Re: O Szczecinie w BBC IP: *.szczecin.mm.pl 17.06.11, 15:15
      zaraz zacznie sie skowyt naplywowej wsi jak im zyciu nie wyszlo a tu takie rzeczy wypisuja. nie zapominajcie jeszcze dodac ze gdyby PO/PIS/SLD (niepotrzebne skreslic) rzadzilo to mielibysmy tu drugi hamburg
    • andreas.007 Jestem oburzony! 17.06.11, 15:19
      Jestem oburzony... nowoczesne parki technologiczne dostrzegli...
      których budowa jeszcze nie ruszyła, ale nie zauważyli pięknych,
      najpiękniejszych szczecinianek!
    • Gość: kolo Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.11, 15:31
      Napoili jakiegoś angola polskim piwem to mu się kolorowy film włączył... Większych głupot nawet "wydział promocji miasta" by nie napisał.
      • andreas.007 Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... 17.06.11, 15:59
        Tekst dobry - tylko czemu nie ma słowa, ze Szczecinianki są najpiękniejsze!
        Nie rozumiem.
        • tikki Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... 17.06.11, 22:31
          Może ma inne preferencje chłopak...
          • Gość: Vlad.H. Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 22:41
            moze nie chce cie bzyknac jak andreas ktory "skreca bajere by zamoczyc"
            • tikki Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... 17.06.11, 22:50
              Jesteś żałosny z tymi swoimi tanimi prowokacjami.
              • Gość: Vlad.H. Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 01:13
                ufff - to dobrze ze ja bo juz myslalem ze ty
        • Gość: Vlad.H. Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 22:40
          bo nie sa...

wyluzuj z tymi mitami na temat urody Polek - czasy sie zmienily - w wielu krajach jest cale mnostwo pieknych kobiet o przenajrozniejszych odcieniach - wiekszosc Polek jest raczej przecietna...
          • exman Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... 17.06.11, 22:46
            no i tu sobie przesrałeś Vlad.
            • Gość: Vlad.H. Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 01:14
              mam oczy i nie zachwycam sie kazdym pasztetem tylko dlatego ze ma przywiedla rozyczke...

zreszta nie jestem jedynym ktory dostrzega urode "nie-Polek"
          • zed.1 Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... 18.06.11, 01:27
            a ja sie zgadzam z vladem. sa ladne, ale w innych krajach tez sa ladne wiec nic tu wyjatkowego nie mamy w tej kwestii.
            • Gość: 8===D (!) ranking urody IP: *.szczecin.mm.pl 18.06.11, 08:28
              najladniejsze w europie sa zdecydowanie
              1.niemki
              2.holenderki
              3.angielki
              4.rumunki ale tylko te romskiego pochodzenia

na swiecie zas bezapelacyjnie czarne amerykanki ze stanow starego poludnia
              • Gość: Vlad.H. Tess Milne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 01:19
                Dutch babe

www.youtube.com/watch?v=5hNpEObKvcs
                • Gość: 8===D (!) Re: Tess Milne IP: *.szczecin.mm.pl 19.06.11, 07:51
                  Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> Dutch babe
                  >
                  > www.youtube.com/watch?v=5hNpEObKvcs

jak na transwestyte niezle ciacho
                  • Gość: Vlad.H. Re: Tess Milne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 11:24
                    Nie wiem czy jest jest trans - wiem ze bardzo milo odbiera sie ja jako osobe i to nie tylko kwestia urody - i to chyba wlasnieto co utracily Polki - osobisty urok - wiec czasem sa ladne ale w taki odpychajacy, sztuczny sposob.
                • Gość: am Re: Tess Milne IP: 38.113.161.* 19.06.11, 10:10
                  najwiecej witaminy maja polskie dziewczyny!

1
                  2
                  3
                  4
                  5
                  6
                  • Gość: Vlad.H. Re: Tess Milne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 11:21
                    no tak... podstarzale, pretensjonalne, nijakie... nie wiem kiedy ale ta uroda Polek sie gdzies zawieruszyla a te zdjecia ktore widac tylo to potwierdzaja - oczywiscie zawsze znajda sie desperaci a nawet amatorzy tego "czegos" - z mojego punktu widzenia jednak nie wyglada to tak optymistycznie - sa ladne Polki ale nie ma ich wiecej niz np ladnych Holenderek czy Niemek.
        • Gość: glut Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: 62.69.221.* 19.06.11, 10:44
          Najpiękniejsze i najtańsze.
          • Gość: Vlad.H. Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 11:26
            to moze byc pozorna "najtanszosc" - w bilansie ogolnym moze okazac sie ze wsadziles duzo wiecej niz bylo warto...
            • Gość: 8===D (!) Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.szczecin.mm.pl 19.06.11, 12:05
              tak sumujac te wszystkie wypowiedzi pod adresem kobiet, to powiem ci vlad ze ta holandia chyba odkryla ci wszystkie swoje uroki...
              • Gość: Vlad.H. Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 13:43
                nie sumuj - po prostu jestem realista i patrze na sprawe dosc pragmatycznie - trudno mi sie zgodzic z tymi zachwytami nad uroda Polek w sytacji gdy widze ladne i sympatyczne Holenderki, Niemki, Szwedki... piekno kobiet to nie tylko kwestia urody ciala ale tez kilku innych rzeczy.

Nie twierdze ze Polki sa brzydkie - twierdze ze po prostu nie sa najpiekniejsze - moze tak bylo kiedys ale to juz przeszlosc (na szczescie).
                • swarozyc Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... 19.06.11, 13:48
                  Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):
                  Nie twierdze ze Polki sa brzydkie - twierdze ze po prostu nie sa najpiekniejsze - moze tak bylo kiedys ale to juz przeszlosc (na szczescie).
                  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                  Tak bylo kiedys, kiedy granice byly zamkniete i Polak nie widzial innych kobiet, a w radiu lecialy piosenki o "najpiekniejszych Warszawiankach" i "najpiekniejsze sie polskie dziewczyny i dlatego kochamy je tak"...
                  no i legenda pozostal do dzis..
                  jak o "dziadku"-Pilsudskim..
                  • Gość: Vlad.H. Re: Rozmowa sponsorowana, rozmowa sponsorowana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:17
                    na razie widzialem JEDNA ladna dziewczyne w Szczecinie - to dosc malo bo w porownywalnym czasie w NL widzialbym co najmniej kilka dziewczyn
    • andreas.007 To Szczecinianki nie są najladniejsze ? 19.06.11, 13:29
      To Szczecinianki nie są najladniejsze?
      A zawsze były. Może wyjechały...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka